#ASKIM

Flott 3-roms rekkehus | Attraktiv og barnevennlig område | Herlig markterrasse | Carport med elbillader

Trippestadlia 25C , 1812 Askim

VISNINGER

30. juni torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marcus Egeland
Marcus Egeland Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

71%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 73 m²
Bruksareal 77 m²
Tomt 13 869 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1972
Gårdsnummer 36
Bruksnummer 114
Energimerking F
FINN.no 263134914
Sist endret 24.06.2022 14:06
Prisantydning 2 500 000,-
Totalpris 2 682 883,-
Fellesutgifter 3 637,-

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) 166 975,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 666 975,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 599,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 300,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 908,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 682 883,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Et stilrent 3-roms rekkehus i en etasje med en attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde på Trippestadlia i Askim. Boligen ligger i et rolig men sentralt område med kort avstand til barnehage og skole. Boligen kan bl.a. by på en herlig markterrasse, store vindusflater, to soverom og carport med elbillader og gode lagringsmuligheter. Her vil du trives!
• Herlig markterrasse på ca. 16 kvm
•To soverom
•Delikate fargevalg
•Peis
•Carport med elbillader
•Gode lagringsmuligheter
•Attraktivt, barnevennlig og tilbaketrukket beliggenhet
•Bussholdeplass rett ved boligen
•Kort vei til skole og barnehager

Innhold

Boligen går over ett plan og inneholder entré, stue med utgang til en herlig terrasse på 16 kvm med videre adkomst til hage, stilrent kjøkken, to soverom, kontor og bad/vaskerom.

Det medfølger en parkeringsplass på egen tomt i carport. På parkeringsplassen er det montert en el-bil lader. Fra carporten er det adkomst til en romslig bod på ca. 4 kvm.

Entré

Velkommen inn! Entreen er lys og romslig, og gir et hyggelig førsteinntrykk. God plass til å sette sko og henge fra seg yttertøy. Det god plass til å montere en garderobeløsning.

Stue

Lys og hyggelig stue med gode møbleringsmuligheter. God plass til sofa med tilhørende møblement og spisebord. De store vindusflatene slipper inn godt med naturlig lys og skaper en fin atmosfære. Det er montert en peisovn og varmepumpe som gir godt med varme på kaldere dager.  Fra stuen er det utgang til rekkehusets herlige markterrasse på ca 16 m² med videre tilgang til hageflekk..

Kjøkken

Separat kjøkken med god skap- og benkeplass. Lys og tidløs kjøkkeninnredning fra 2018 utført med profilerte malte fronter og laminert benkeplate, med nedfelt rustfri oppvaskkum og ett greps blandebatteri. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert keramisk platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er installert vannstoppere med sensorer og magnetventil.

Bad

Innbydende baderom med god standard. Badet er utført med fliser på gulv- og veggflater. Servantinnredning med folierte glatte fronter og heldekkende servant. Praktisk speilskap med belysning på vegg over servant. Badet er videre utsyrt med dusjkabinett med skyvedører, gulvstående toalett, termostatstyrt, og opplegg for vaskemaskin.

TG2:
- Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Sluk, membran og tettesjikt: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

Terrasse

Rekkehuset disponerer en herlig markterrasse med utgang til pent opparbeidet hage.
Hagenflekken er en del av fellesarealet, men andelseier benytter den som sin egen, dvs. at andelseier har ansvar for vedlikehold av hageflekken etc.

Soverom

Rekkehuset har to flotte soverom malt i en lekker blåfarge. Hovedsoverommet er romslig med plass til en dobbeltseng, to nattbord og en oppbevaringsløsning.

Soverom 2 er også av god størrelse med god plass til en seng, f.eks. en pult og en oppbevaringsløsning. Det er montert ett romslig garderobeskap. Soverommet passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor etter behov.

Rom

Et av boligens rom benyttes i dag som kontor. Kontor er opprinnelig byggemeldt og godkjent som bod (etter de krav som gjaldt ved oppføringstidspunkt). Det gjøres oppmerksom på at dagens bruk ikke stemmer overens med opprinnelig godkjenning, det er ikke søkt om bruksendring for rommet.

Beliggenhet

Trippestadlia 25C har en meget sentral beliggenhet i rolige omgivelser, men samtidig nærhet til Askim sentrum.

Fra eiendommen har du kort avstand til golfbane, skiløyper, akebakke, turområder (solbergfosslinja), barnehager, skoler m.m. Det er ca. 2,5 km å gå til sentrum med fasiliteter som kjøpesenter, Østfoldbadet, Askim kulturhus, kafeer, forretninger, kommunikasjoner, m.m.

Askim er et rivende sted i utvikiling og er en av de mest voksende byene i landet.
Det er kort vei til Askimhallen og stadion med flotte idrettsfasiliteter. Askim Golfpark ligger et steinkast unna leiligheten. Her finner du to golfbaner, simulator, kafé og butikk. Vinterstid blir omerådet brukt til skiløyper og aking.

Det finnes et godt utbygd turstinett med både lysløyper, stier og gangveier. Videre er det nærhet til tennisanlegg, ridesenter og flere treningssentre, hvor ett kan tilby både padeltennis og squashbaner. Nyåpnede "Sprett Trampolinepark og bowling" ligger ikke langt unna og består av trampolinepark, bowling og lekerom.

Like ved Solbergfoss Kraftstasjon er det opparbeidet badeplass med langgrunn sandstrand, flytebrygge og toaletter. Hit kan du sykle på gamle Solbergfossbanen som er ca. 8 km lang, i naturskjønne, bilfrie og grønne omgivelser. Videre er det gode fiskemuligheter i Glomma og i de omkringliggende skogtraktene.

Det anbefales også å legge turen til populære Skansehytta i Åsermarka hvor de tilbyr hjemmelaget mat og nydelig bakst. I skogsområdene rundt er det fine oppmerkede stier, og et høyt utkikkstårn hvor man på gode dager kan se helt til den Norske fjellheimen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Trippestadåsen og ligger kun 30 meter fra boligen. Herfra er det hyppige avganger til og fra Askim sentrum. Det er direkte buss- og jernbaneforbindelse til Oslo. Med den nye Follobanen blir reisetiden enda kortere.

Med bil fra Askim tar det ca. 9 min til Spydeberg, 43 min til Moss, 47 min til Sarpsborg, 40 min til Kolbotn og 51 min til Oslo S.

Felleskostnader

3 637 pr. mnd. Kabel TV og bredbånd (Telia), snøbrøyting, kommunale avgifter, nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel, drift og vedlikehold, felles forsikring, m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Felleskostnader 2 676,-,
Kapitalkostnad avdrag 639,-
Kapitalkostnad renter 322,-

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 166.975,- pr. 16.06.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 55.560,- pr. 31.12.2021.

Borettslaget har per 16.06.2022 et lån med følgende spesifikasjoner:
Saldo per 16.06.2022: kr 4.007.410,-
Lånenummer: 12139285407, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.06.2022: 2.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 71
Saldo per 16.06.2022: 4 007 410,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 31.12.2039 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning: Borettslaget er sikret i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av skadeforsikringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

IN-ordning: Borettslaget har ikke IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 471 556 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 697 600 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Bad/vaskerom
- overflater gulv: Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Andre tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
- Sluk, membran og tettesjikt: Vurdering av avvik:Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.
Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.

Radon:
I følge geo.ngu.no/kart/radon er det moderat til lav radon i området. Ingen radon måling foretatt

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Ja, kun faglært. Frimanavn: Askim og mysen rør. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: I mitt eie har jeg hatt oppgradering av kjøkken, med bytte av varmtvannsbreder, oppgradering av røropplegg på kjøkken og montert water guard.Bad er oppgradert i regi av forrige eier, her foreligger det ingen dokumentasjon.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
-Nei. Kommentar: Fått beskjed om å montere sotelukestein av feier ved sist tilsyn. Dette er gjort.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ja, kun faglært. Firmanavn: GK elektro avd moss. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Gk elektro oppgraderte sikringsskap, byttet og la opp nye stikk til kjøkkenoppgradering(med nye kurser og stikk til kjøkken) og ny kurs til elbillader. Feil funnet på varmekabel på bad, utbedret via forsikring arbeid utført av M-tek

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
 -Ja. Kommentar: Har dokumentasjon på arbeid utført av GK elektro i forbindelse med oppgradering av sikringsskap

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
-Ja. Kommentar: Gk elektro har oppgradert og sjekket sikkringskap.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
-Ja. Kommentar: 16 A.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 77 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom, soverom 2, kontor og bad/vaskerom.

Sekundærareal: 4 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bod

Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 869 kvm, Eierform: Fellestomt.

Fra terrassen er det adkomst til en hageflekk utenfor boligen. Det gjøres oppmerksom på at hageflekken på utsiden av terrassen er et fellesareal, men andelseier har ansvar for vedlikehold av denne og benytter den som sin egen.

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass på egen tomt i carport. På parkeringsplassen er det montert en el-bil lader.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Askim kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygningen stod ferdig i 1972 og er oppført etter byggetidens byggeforskrifter. Det er hovedkonstruksjoner med trebindingsverk og stående trepanel på fasader. Betongvegger hovedkonstruksjon, innfelt med trebindingsverk og liggende trepanel på fasader. Utvendige overflater/yttervegger er et fellesansvar og tilstand ikke vurdert. Yttervegger med bindingsverk av tre. Stående kledning som er malt med listverk av tre rundt vinduer og dører. Saltak i trekonstruksjoner tekket med Plannja lignende plater. Stige til pipe er montert.Yttervegger over grunnmur oppført i bindingsverk, isolert med mineralull (i henhold til de krav som var gjeldende da boligen ble oppført/tilbygd). Malt/beiset ytterkledning. Etasjeskillere i betongmot krypkjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 08.06.1972 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de
stemmer ikke med dagens bruk. Kontor er opprinnelig byggemeldt og godkjent som bod (etter de krav som gjaldt ved oppføringstidspunkt). Grunnet dagens innredning og bruk av rommet er det medtatt som P-rom i areal.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. 

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektriske panelovner, luft til luft varmepumpe og peisovn i stue.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse.

012419950001 - Nordre del av Trippestadlia
Formål: Konsentrert småhusbebyggelse, kjørevei, frisiktsone og felles avkjørsel.
Vedtaksdato: 27.04.1995

01241970004 - Trippestadlia
Formål: Felles lekeareal, boliger, kjørevei
Vedtaksdato: 23.03.1977

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
Tinglyst: 19.06.1972
Dagboknr:2814-1/1 
Hjemmel til eiendomsrett  
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Bassengvegen Borettslag  
Org.nr: 951850047

Heftelser
Tinglyst: 19.06.1972 
Dagboknr:2814-2/1 
Best. om vann/kloakkledn.  
Elektriske kraftlinjer
Med flere bestemmelser
 
Tinglyst: 21.10.1974 
Dagboknr: 5759-1/1 
Obligasjon  
BELØP: NOK 600.000
Panthaver:Askim Boligbyggelag Al  
Lnr: 1400989
 
Tinglyst: 24.01.1975 
Dagboknr: 379-2/1 
Best. om vann/kloakkledn.  
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
 
Tinglyst: 20.02.1975 
Dagboknr: 898-1/1 
Erklæring/avtale  
ANG KLOAKKRENSING FOR D E ENGANGSBELØP NOK 36000 SAMT ÅRLIG
AVGIFT NOK 60 PR LEILIGHET HVORFOR KOMMUNEN GIS PANTERETT
MED PRIOR ETTER PANTELÅN
 
Tinglyst: 08.08.2008 
Dagboknr:643523-1/200 
Pantedokument  
BELØP: NOK 6.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Uomsettelig
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
Tinglyst: 06.12.1971 
Dagboknr: 5924-2/1  Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3014 Gnr:51 Bnr:151
Opprinnelig fradelt fra Gnr. 36 bnr. 43

Tinglyst: 01.01.2020 00:00 
Dagboknr: 868612-1/200  Omnummerering ved kommuneendring

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Indre Østfold kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Bassengvegen Borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Bassengvegen Borettslag ligger i Indre Østfold kommune, og har organisasjonsnummer 951850047. Bassengvegen Borettslag består av 24 boliger og ingen næringslokaler.

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.

TV/bredbånd:
Pr. 24.08.20 har selskapet avtale med Telia Norge AS. Vi tar forbehold om endringer. For nærmere opplysninger ta kontakt med styret.

Det avholdes dugnad to ganger i året.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til USBL går ut
Ja

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP587052

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr 316.336,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 218.616,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Det skal være ro i leilighetene fra kl. 22:00 til kl. 07:00 på hverdager, og etter kl. 00:00 på lørdager og dager før helligdager, og etter kl. 23:00 på helligdager.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid i 2021:
- Styret har avholdt 5 styremøter
- Avholdt dugnad
- Innhentet anbud og utført arbeid med gatebelysning i Trippestadlia (Arbeidet med asfaltering etter arbeidet blir gjort i løpet av våren)

- Styret har gjennomført følgende HMS-tiltak i løpet av 2021:
- Gatebelysning av lekeplass og vei.
- Tilsyn av lekeplasser
- Egenkontroller, batteribytte røykvarsler

Styrets arbeid i 2020:
- Byttet ut postkassestativene og malt disse.
- Malt alle bygningene.
- Installert vannmålere i alle andelene etter krav fra Indre Østfold kommune
- Begynt maling av gjerdene i borettslaget.
- Styret har utlevert batteri til røykvarslere.

Husdyrhold

Det er tillatt med inntil 2 dyr i hver husstand. Dette gjelder hund eller katt. Styret må godkjenne anskaffelse av hund. For mer informasjon se vedlagte husordensregler og vedtekter.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Gardiner, garderobeskap, vannslangetrummel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til me@schalapartners.no eller SMS: 98 03 91 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Trippestadlia 25C, 1812, Askim, Gnr. 36 bnr. 114, andelsnr. 16 i Bassengvegen borettslag med orgnr. 951850047 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

72-22-0040

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.