Lysthaugen / Ness

Innholdsrik enebolig med flott utsikt. Blant annet 2 bad, 2 stuer og 3 sov. Romslig tomt og garasje. Visning 4.okt 16:30

Tyrivegen 8 , 7657 Verdal

VISNINGER

4. oktober onsdag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

53%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

79%

har bolig på over 120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 154 m²
Bruksareal 162 m²
Tomt 1 021 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1977
Gårdsnummer 126
Bruksnummer 60
Energimerking E
FINN.no 309762707
Sist endret 03.10.2023 19:29
Prisantydning 2 250 000,-
Totalpris 2 320 242,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 70 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 320 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Tyrivegen 8 i Lysthaugen / Ness.

En innholdsrik enebolig over sokkel og 1. etasje. Stor tomt, pent opparbeidet med bl.a belegningsstein, gressplen og diverse beplantning.

Av øvrige kvaliteter nevnes:

• Utmerket beliggenhet i feltet og fantastisk utsikt.
• Inneholder bl.a. 3 soverom, 2 stuer, eget vaskerom og 2 bad.
• Romslig, balkong vendt mot vest.
• Markterrasse på sør-siden av huset.
• Lys og luftig stue med høy himling og store vindusflater.
• Vaskerom i tilknytning til gang i 1. etasje.
• Garasje.
• Nærhet til flott natur og utmerkede turmuligheter.

 
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Boligen inneholder:
1.etasje: Stue, kjøkken, gang, 2 soverom, bad
Sokkel: Hobbyrom, kjellerstue, gang, vindfang, bad, soverom, vaskerom, 2 boder

Standard

Informasjon fra byggesakskyndig:
Eldre, noe vedlikeholdt eiendom. Imidlertid har fortsatt flere bygningsdeler og overflater preg av alder og bruksslitasje. Det må generelt påregnes kostnader vedr. oppgradering og oppussing. De fleste bygningsdeler har en gjennomsnittlig levetid på 15- 40 år, fortløpende vedlikehold må derfor påregnes.

Overflater innvendig:
Gulv: Belegg, flis, laminat, teppe
Vegger: Trepanel, flis, malte plater
Himlinger: Trepanel, malte plater

Kjøkken i 1. etasje er opplyst fra 2001. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og profilerte heltre fronter. Benkeplater med vask. Avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin, komfyr og mikro. Integrert platetopp og kjølehjørne.

Badet i 1. etasje er opplyst fra ca. 2003. Gulv og vegger er belagt med flis, og himling har himlingsplater. Innredet med vegghengt baderomsinnredning med heldekkende servanttopp, badekar og vegghengt wc.

Badet i sokkel er opplyst fra ca. 1998. Rommet har gulvvarme. Gulv og vegger er belagt med flis og himling har himlingsplater. Innredet med vegghengt baderomsinnredning med heldekkende servanttopp, dusjvegger i hjørne, gulvmonter wc og bidé.

Vaskerom i kjeller fremstår hovedsaklig som fra byggeår. Rommet har støpt gulv på grunn. Oppvarming via stråleovn på vegg. Gulv er belagt med flis, vegger har trepanel og delvis fritt eksponerte muroverflater, og himling har trepanel. Innredet med utslagsvask, varmtvannsbereder, opplegg for vaskemaskin og plassbygde hyller.

Beliggenhet

Eiendom beliggende i et etablert boligfelt i Lysthaugen, Ness ca. 10 km øst for Verdal sentrum. Tomten er flat og skrående, opparbeidet med plen og gårdsplass. Flotte turmuligheter til Bjørkvannet og Kvindfjellet like i nærheten.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm og bygg- og innboforsikring i tillegg til opplyste kommunale avgifter. Utgifter til strøm og forsikring varierer ut fra personlig forbruk og ønsker.
Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse:

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Det er ikke mulig å kontrollere sluk, membran og tettesjikt pga plassering av badekar.
Nærmere undersøkelser anbefales.

Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk
mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone

Tilstandsgrad 3, TG3: store eller alvorlige avvik:

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft 
Selger opplyser om at det har vært en lekkasje i taktekkingen, som nå er utbedret. Undertaket er fortsatt fuktig. Piggmålinger i undertak viser målinger over 30% i det aktuelle området. Dette er fukt på skadelig nivå. Det er registrert stedvise fuktmerker med svertesopp på undertaksplatene. Noe fuktinntrengning i øvre del av gavlvegg mot vestvendt loft. Fuktmålinger i utlekting, samt på innsiden av kledningsbord viser målinger mellom 18
% - 24 %. Dette er fuktig trevirke. Det er spor etter aktivitet av mus på loftet. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Våtrom > Generell > Vaskerom 
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er registrert generell alders- og bruksslitasje. Manglende fliser, bom i flis.
Saltutslag og forhøyede fuktverdier på eksponerte overflater. Riss/sprekker i murpuss. Spor etter aktivitet av mus i rommet. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg 
Utvidet el-kontroll anbefales med hensyn til anleggets alder, samt manglende  dokumentasjon og registrerte enkelte løse kabler/koblingsbokser.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tilstandsgrad 2, TG2: Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Taktekking 
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Det er registrert generell alders- og værslitasje på taktekking. Taket er stedvis vesentlig mosegrodd. Eier opplyser om at det har vært en lekkasje på grunn av løs shingel, men at dette er utbedret . Vindskier har aldringsslitasje, og er stedvis påkjent og fukt, synlige råteskader på utsatte steder.

Utvendig > Nedløp og beslag 
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er registrert alders- og værslitasje. Lokale deformasjoner, samt mose/grønske på renner og nedløp. Det er enkelte steder registrert manglende nedløpsrør, samt mangelfull bortledning av vann fra
taknedløp ved grunnmur.

Utvendig > Veggkonstruksjon 
Det er registrert generell alders- og værslitasje på overflater. Noe fuktinntrengning registrert på loft bak kledning på vestvendt gavlvegg. Stedvise oppsprekkinger og antydning til råteskader på utsatte steder.

Utvendig > Vinduer 
Vinduene har alders- og værslitasje. Enkelte karmer er fuktpåkjent og har malingsavflassing. Det er registrert vinduer som er vanskelig å åpne/lukke, og har behov for justering. Utvendige omrammingsbord er stedvis satt helt ned på beslag, dette er en skadeutsatt løsning med fare
for fuktopptrekk og påfølgende råteskader.

Utvendig > Dører
Det er registrert generell alders- og bruksslitasje på dører. Balkongdør på soverom er fuktpåkjent. Det er registrert dører som er vanskelig å åpne/lukke, med behov for justering. Skade på håndtak på balkongdør på soverom.  Hev-skyvedør har mangelfull beslagsløsning utvendig i nedre kant. Dette øker faren for potensielle fuktskader. Noe fuktpåkjent

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Det er registrert påkjent trevirke, generell alders- vær-og bruksslitasje på overflater, med stedvis større slitasje på utsatte steder. På grunn av terrassens oppbygging, er det ikke mulig å kontrollere betongdekket under spaltegulv. Stedvise råteskader i rekkverk på terrasse. Lokale
ujevnheter og skjevheter er registrert. Balkong/terrasse over underliggende rom/garasje er en risikokonstruksjon, ofte beheftet med fukt og kondensskader.

Innvendig > Overflater 
Det er registrert normal bruksslitasje med hensyn til alder. Stedvise større slitasjer på overflater og listverk/omramminger: Tørkesprekker i veggpanel,
hakk, sår og skader. Riss og sår i flis, samt noe løst og ujevnt belegg. Enkelte manglende lister avslutninger i overgang vegg/tak og rundt dør. Oppsprekking/utglidning av skjøter i lengderetning på laminat.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn 
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Radon 
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted 
Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast stein har sprekker. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe.
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten.

Innvendig > Rom Under Terreng 
Utslag ved fuktsøk, samt saltsutslag på fritt eksponerte overflater. Utforede og kledde yttervegger i kjellere er erfaringsmessig en risikokonstruksjon, ofte beheftet med skjulte skader. Ingen målbare eller visuelle tegn til skader, men det kan likevel ikke utelukkes. Det er foretatt hulltaking i utforet yttervegg i kjellerstue, uten å påvise unormale forhold. Det er registrert symptomer på aktivitet av mus i veggen. Med en risikokonstruksjon menes at selv om det visuelt og eventuelt med bruk av enklere former for fuktsøkerinstrumenter / fuktindikasjonsinstrumenter ikke er synlige skader, kan konstruksjonen eller omkringliggende områder likevel være påført skader. Årsaken er at det er svært små marginer for at skader oppstår. Tilstandsgrad settes ihht. bemerkede forhold og risikokonstruksjon.
Garasje:
Det er registrert fuktutslag, sprekker og riss i gulv og vegger. Stedvis manglende puss på lettklinkerblokker, are for fuktinntrengning. Blottlagt isopor i himling. Dette er en utsatt konstruksjon ved evntuell brann med påfølgende gassutvikling.

Innvendig > Innvendige trapper 
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører 
Dørene har normal bruksslitasje med hensyn til alder. Det er registrert enkelte dører som tar i karm/terskel, og har behov for noe justering, samt etterstramming av vridere.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 
Det er registert generell alders- og bruksslitasje på overflater. Bom i flis i våtsone. Folieslipp i himlingsplate.  Utilstrekkelig tetting av rørgjennomføringer i vegg.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad 
Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er registrert sprekk i flis i våtsone

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad 
Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Klemring er delvis skrudd fast utenfor originale festepunkt for skruer. Potensielt skadeutsatt løsning med hensyn til fuktskader.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 
Det er påvist kondens på toalettsisterne. Dette kan skyldes feil på flottøren. Innredningen har normal bruksslitasje med hensyn til alder, ingen vesentlige skader registrert. Små riss i servant.

Våtrom > Ventilasjon > Bad 
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad 
Det er vindu i våtsonen. Det er registrert stedvis oppsprekking av flisefuger på vegg. Manglende fuge mellom servanttopp og vegg.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad 
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er avvik: Normal bruksslitasje på innredning. Stedvis noe fuktpåkjent. Selger har opplyst om at enkelte dyser på badekar har svak funksjon.

Våtrom > Ventilasjon > Bad 
Mangler tilluftsløsning.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Det er registrert normal bruksslitasje med hensyn til alder. Enkelte fronter har behov for mindre justeringer. Noe fuktsvelling på benkeplate ved oppvaskmaskin. Manglende forsegling av kuttflate på benkeplate rundt oppvaskkum. Stedvis sprekk i fuge mellom benkeplate og vegg.

Tekniske installasjoner > Vannledninger 
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.  Overgang fra kobber til rør i rør ved himling på vaskerom. Eventuell lekkasje på rør i rør vil gå rett i vaskerom uten kontrollert avrenning.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør 
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon 
Aggregatet er stemplet med produksjonsår 2006. Det foreligger ikke dokumentasjon på utført service e.l.

Tekniske installasjoner > Varmesentral 
Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Det foreligger ikke dokumentasjon på avholdt service

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank 
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Tomteforhold > Drenering 
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Utslag ved fuktsøk på fritt eksponerte overflater.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter 
Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert løs puss på muroverflater. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Utslag ved fuktmålinger på eksponerte overflater.

Tomteforhold > Terrengforhold 
Det anbefales på generelt grunnlag å sikre fall på utvendig terreng ut i fra grunnmur med et fallforhold på min. 1:50 i 3 meters bredde, dette for å unngå unødvendig fuktbelastning på grunnmuren. Dette er ikke opprettholdt alle steder.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger 
Alder over 25 år er oppnådd. Over halvparten av forventet levetid er oppbrukt.

Fullstendig og detaljert egenerklæring ligger vedlagt i prospekt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?"Ja, kun av ufaglært/ egeninnsats. Rep. varmekabler."

Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
"Ja. Meg selv. Lagt nye kabler i 2023."

Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
"Ja. Kun sprekk i pusslag."

Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
"Ja. Rekkverk altan."

Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
"Ja. Mus i boligen siste vinter , sjekket og funnet 2 potensielle steder der mus kunnet kommet inn. Disse er tettet."

Pkt. 11: Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
"Ja. Lekkasje på tak, dette er tettet."

Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
"Ja, kun av ufaglært/ egeninnsats. Skiftet takshingel ca. 2008."

Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
"Ja, kun av ufaglært/ egeninnsats. Skiftet sikringsskap og hovedinntak."

Pkt. 22: Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
"Ja. Finnes ikke ferdigattest"

Pkt. 24: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
"Ja. Boligsalgsrapport."

Fullstendig og detaljert egenerklæring ligger vedlagt i prospekt.

Boligens areal

Bruksareal: 162 m².
Primærrom: 154 m².
Sekundærrom: 8 m²

Sokkel:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 69 m².
Sekundærrom: 8 m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Hobbyrom, kjellerstue, gang, vindfang, bad, soverom.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og vaskekjeller.

1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom:Stue, kjøkken, gang, 2 soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 021 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Boligen har en integrert garasje på 39 m2 i sokkel, med adkomst via leddport og en ytterdør.

Byggemåte

Taksert objekt er en bolig på en etasje pluss sokkel. Boligen har grunnmur av betongstein og lettklinkerblokker. Overbygning av trekonstruksjoner, utvendig kledd med tømmermannskledning, liggende kledning på deler av fasader. W-takstoler med saltaksform, tekket med shingel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen. Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 17.03.1977 for eiendommen, men denne er utgått da det er frist for gjenstående arbeid i 1977. Dokumentet følger vedlagt.

Det foreligger heller ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på byggesøkt tilbygg.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Ingen egen utleiedel.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og vedfyring. Det er etablert luft til luft varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Kommunale avgifter

Kr. 24 138 pr. år Eiendomsskatt kr. 2 649,- Feiing/tilsyn kr. 535,- Vann areal <150 m² kr. 4 880,- Vann fastgebyr kr. 1 500,- Avløp areal < 150 m² kr. 7 857,50 Avløp fastgebyr kr. 1 337,50 Renovasjon kr. 5 379,-

Eiendomsskatt

Det er i Verdal kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 601 735 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 166 246 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål.
Plankart med reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan, Lysthaugen sydvestre del
Plan id: 1975003.
Plantype: Eldre reguleringsplan
Ikrafttredelse: 21.08.1975.

Kommuneplanens arealdel
Plan id: 2008008
Ikrafttredelse: 26.04.2011.
Delareal:  1 022m²
Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende.

Kommuneplaner under arbeid
Plan ID: 2022001.
Status: Planlegging igangsatt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Verdal Kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 87 38 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det gjøres oppmerksom på at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. I forhold til originale tegninger, er det foretatt mindre endringer på fasade. Det er etablert karnapp på kjøkken, samt ett ekstra hobbyrom i sokkeletasjen. Det er oppført takoverbygg over veranda på baksiden av boligen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko vedrørende dette.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Tyrivegen 8, 7657, Verdal, Gnr. 126 bnr. 60 i Verdal kommune

Oppdragsnummer

72-23-0055

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren &Partners avd Verdal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.