ÅFJORD

Landlig og sjønær beliggenhet - Parkering - Gode solforhold - 2 soverom - Kort vei til servicefasiliteter

Gottåsfeltet 3 , 7170 Åfjord

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Torben Olden
Torben Olden Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 39 m²
Bruksareal 43 m²
Bruttoareal 47 m²
Tomt 1 196 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1980
Gårdsnummer 14
Bruksnummer 23
Energimerking G
FINN.no 184350166
Sist endret 05.10.2020 17:43
Prisantydning 790 000
Totalpris 823 570
Ligningsverdi 143 702,-

Beregnet totalkostnad

790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 19 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 33 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 823 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen. Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Beskrivelse

Olden & Partners v/ Torben Olden ønsker velkommen til en sjarmerende og koselig hytteeiendom med landlig og sjønær beliggenhet ved Imsen i Åfjord kommune.
Gottås hyttefelt er et lite hyttefelt bestående av 11 fritidseiendommer, hvor en vil ha tilbaketrukket beliggenhet, og samtidig kun en kort kjøretur til Åfjord sentrum
Hytta går over en etasje og består av stue, kjøkken, toalettrom, vaskerom og to soverom. Fra stue er det utgang til sørvendt terrasse som kan by på gode solforhold, samt utsikt mot fjorden. Kjøkken har innredning fra IKEA og ble oppgradert i 2014. Hytta har en gjennomgående god standard, og har innlagt sommervann og mulldo. Stor naturtomt på ca. 1196 kvm med grøntarealer og skogbunn.
Parkering på egen tomt, samt felles gjesteparkering like nedenfor hytta.
En dukkestue på tomt tilhørende eiendommen.
KORT OM EIENDOMMEN
- Sjarmerende hytteeiendom i Gottås hyttefelt
- Landlig og sjønær beliggenhet
- Kort vei til Åfjord sentrum med en rekke servicefasiliteter
- Umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter
- Innlagt sommervann og mulldo
- Sørvendt terrasse med gode solforhold og utsikt mot fjorden
- Kjøkken 2014
- Tekniske anlegg 2014
- Vedovn på stue
- Parkering

Innhold

1. etasje: kjøkken, stue, rom med servant og to soverom, samt bod med wc.
I tillegg er det en terrasse på ca. 10 m2 og inngangsparti på ca. 2 m2.

Standard

Kjøkken:
IKEA kjøkken fra 2014. Laminat på gulv. Trepanel på vegger og i himling. Innredning med profilerte fronter og benkeplate i tre. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra Damixa. Kichenboard, lys og stikkontakter over innredning. Frittstående komfyr og kjøleskap fra Elektrolux. Vannrør i kobber og avløpsrør av plast.
Øvrige rom:
Gulvflater med laminat og tregulv. Trepanel på vegger og i himling. Profilerte innerdører. Utgang til sørvent terrasse fra stue.
Tekniske anlegg:
Tekniske anlegg fra 2014. Vannrør i kobber og avløpsrør av plast. Coax varmer plassert på rom med servant. Hovedstoppekran er plassert på vegg utvendig.
For ytterligere opplysninger om eiendommen, se takstrapport vedlagt i salgsoppgave.

Beliggenhet

Hytteeiendommen har en meget fin beliggenhet i naturskjønne og landlige omgivelser ved Imsen i Åfjord kommune på Fosenhalvøya. Eiendommen ligger kun 200 meter fra sjøen, og her vil man ha umiddelbar nærhet til badestrender, friluftsliv og turområder. Fra hytta er det flott utsikt over Skråfjorden, og området byr på muligheter for både jakt- og fiske.
Tross den landlige beliggenheten, er det kun ca. 5 km til kommunesenteret Årnes, hvor det finnes en rekke servicefasiliteter som dagligvarebutikker, apotek, vinmonopol, bankfilial, bensinstasjon, kiosk, café, tannlegekontor og post i butikk.
Ved Imsastranda og Hubekkstranda, som begge ligger kun en spasertur fra eiendommen, er det gode bademuligheter. Det tar ca. 20 minutter med bil til Momyra, som byr på fantastisk natur med store variasjoner i naturtyper alle årstider. Her er det også muligheter for å kjøpe fiskekort og leie båt for Momyrvatnet som har rik ørretbestand, og da Momyra har Fosens lengste vintersesong, gjør dette området ideelt for isfiske. Her er det også gapahauk, grill og båtplass.
En halvtimes kjøretur fra Gottåsfeltet, ligger Stokkøya Sjøsenter som er blitt omtalt som en av verdens beste badeplassser av Fosna-Folket. Her er det ca. 400 meter lang sandstrand ved strandbaren Hosnasand. Det er muligheter for å kjøpe jaktkort i Åfjord. En del jaktkort selges på www.inatur.no.
Fra Trondheim tar det ca 1,5 time å kjøre til Gottåsfeltet og ca. 1 time og 45 minutter fra Steinkjer. Det går også buss fra Trondheim til Imsen via bussbytte i Åfjord. Fra Imsen holdeplass tar det ca. 15 minutter å gå til hytta. I tillegg går det buss til Ørland kommune.

Tomt

Areal: 1 196 kvm, Eierform: Eiet tomt opparbeidet med plenareal og skogbunn.
*Det gjøres oppmerksom på at tomtegrense ikke er oppmålt etter dagens standard men skylddelt da det ikke finnes målebrev på eiendommen, men kun finnes en eldre skylddelingsforretning fra 1971. Det oppgitte areal må derfor betraktes som svært omtrentlig. Skulle senere måling vise at tomten er større eller mindre enn det oppgitte har partene intet å kreve overfor hverandre. Se vedlagt skylddelingsforretning i salgsoppgave.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt, samt felles gjesteparkering like nedenfor hytta.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1980

Antall soverom

2

Byggeår

1980

Byggemåte

Hytte på en etasje oppført i 1980. Hytta står på søylefundamenter, yttervegger av trekonstruksjon utvendig kledd med stående trepanel. Glatt ytterdør, profilert bod dør fra 1980. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags fra 1980, 2015 og 2016. Saltak tekket med shingel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen. Det var ikke krav om dette på det tidspunktet hytta ble bygd.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Kjøkken, stue, rom med servant og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming basert på elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. kr. 700 - 1.500,- kr per mnd, basert på opplysning fra selger.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 237 pr. år Årlige avgifter: Vann: kr. 4.577,- Feiing: kr. 690,- Slamtank: kr. 547,50,- Kommunal andel slam: kr. 137,50,- Hytterenovasjon container: kr. 1.222,50,- Kom. andel renov.: kr. 62,50,-
Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.

Løpende kostnader

Selger opplyser om at de selv har ordnet med brøyting og strøing, hvor de ved flere anledninger har inngått felles avtale med nabo.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 143 702 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Følg FV715 gjennom Åfjord sentrum og følg skilting mot Stokkøya (FV723). Følg Stoksundvegen ca. 4 km, og sving av til høyre mot etter at du har passert Gottås gård. Eiendommen er andre hytte på venstre side. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisning.

Regulering

Det foreligger ikke en egen reguleringsplan for området eiendommen ligger i. Området reguleres etter kommuneplanen, arealdel 2009-2020. Denne ligger vedlagt i salgsoppgave.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Åfjord kommune på tlf: 72 53 23 00.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.
Det er i følge Åfjord kommune konsesjon knyttet til kjøp av denne eiendommen.
Kjøper må fylle ut skjema "egenerklæring om konsesjonsfrihet i kommuner med nedsatt konsesjonsgrense".

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Registrering av grunn
Tinglyst: 23.08.1971
Dagboknr.: 1971/2826-1/63
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr 5018 Gnr 14 Bnr 10
Omnummerering ved kommuneendring
Tinglyst: 01.01.2018
Dagboknr.: 2018/35128-1/200

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og privat avløp
Privat vei til hytta.
Brøyting og vedlikehold av vei må hytteeiere selv stå for.
Det foreligger en kjøpekontrakt datert 7/8-1971 hvor det gis tillatelse til adkomstvei fram til eiendommen over gnr. 14, bnr. 10 fra riksveg 723, videre adkomst mellom hyttetomtene fram til sin egen tomt samt adgang ned til sjøen. Kontrakten er ikke tinglyst, men undertegnet av kjøper og selger på daværende tidspunkt.
Grunneier har gitt tillatelse for eier av Gottåsfeltet 3 å kjøre over hans eiendom for å komme fram til hytta.
Det gjøres oppmerksom på at andre hytter i feltet har adkomstvei over Gottåsfeltet 3.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen i den stand de er p.t.: Kjøleskap, komfyr, senger, nattbord, sofa, sofabord og 2 grå stoler på stuen. Det medfølger ingen garantier utover dette.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Söderberg & Partners.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til torben@oldenpartners.no eller SMS: 93 47 71 77 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Det gjørs oppmerksom på at det i følge Åfjord kommune ikke foreligger originale tegninger av eiendommen i kommunens arkiv.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.