TILLER

Pen 3-roms selveier fra 2018 i 4. etg - Heis - Balkong - Parkeringskjeller - TG0/1 - Fjernvarme - Balansert ventilasjon

Movollen 85 , 7091 Tiller

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørn Tore R. Strømmen
Bjørn Tore R. Strømmen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

32%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er gift

36%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 81 m²
Bruksareal 86 m²
Tomt 2 529 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2018
Gårdsnummer 324
Bruksnummer 180
Energimerking C
FINN.no 187053373
Sist endret 02.10.2020 17:53
Prisantydning 3 990 000
Totalpris 4 098 570
Ligningsverdi 817 246,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 098 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen. Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Eiendomsskatt

Det er i Trondheim kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør p.t. 6,15 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Trondheim kommunes hjemmeside: https://www.trondheim.kommune.no/eskatt/

Beskrivelse

Olden & Partners v/ Bjørn Tore R. Strømmen ønsker velkommen til en strøken 3-roms eierseksjon fra 2018. Leiligheten ligger i 4. etasje og har en gjennomgående meget god standard hvor det er gitt TG0/TG1 på samtlige punkter fra takstmann. Det er heis i bygget samt adkomst via felles trappegang. Leiligheten har en god takhøyde som skaper en luftig atmosfære, og består av gang, bad, kjøkken, stue, to soverom og bod. I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 5 kvm.
I gangen er det godt med oppbevaringsplass for både sko og yttertøy. Kjøkken har innredning med glatte fronter, laminert benkeplate, nedfelt oppvaskkum og koketopp, kjøl-/fryseskap fra Bosch, og integrerte hvitevarer som stekeovn og oppvaskmaskin fra Siemens. Kjøkken har delvis åpen løsning mot romslig stue, hvor det er plass for både spisebord og sofamøblement. Fra stue er det videre utgang til sørvendt balkong på ca. 9 kvm med gode solforhold.
Bad er flilagt med varme i gulv og har blant annet skapseksjon, dusjhjørne med innfellbare glassdører, vegghengt toalett og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Leiligheten har to soverom, hvor det i tilknytning til hovedsoverom er en egen bod/walk-in-closet med to garderobeskap. Boligen varmes opp via fjernvarme og har balansert ventilasjon. Det medfølger også egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg.
KORT OM EIENDOMMEN
- 3-roms eierseksjon fra 2018 i 4. etasje
- Høy takhøyde med over 3 meter på bl.a. stue
- Gjennomgående TG0 og TG1 fra takstmann
- Sørvendt balkong på ca. 9 kvm
- Parkering i felles garasjeanlegg
- Bod i kjeller
- Heis i bygget
- Fjernvarme og balansert ventilasjon
- Vannrør med rør-i-rør

Innhold

4. etasje: Gang, kjøkken, bad, stue, to soverom og bod. Sørvendt balkong på ca. 9 m2 med utgang fra stue.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 5 m2.

Standard

Bad:
Bad fra 2018. Flislagt gulv med varme og flislagt vegger. Himlingsplater med downlights. Innredning med glatte fronter, skapseksjon og servant med ett-greps armatur fra Oras. Speil og stikkontakt over innredning. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Dusjhjørne med innfeldbare glassdører og dusjarmatur fra Oras. Vegghengt toalett fra Geberit. Ventil tilkoblet avtrekkskanal i himling. Vannrør med rør i rør og avløpsrør av plast.
Kjøkken:
Kjøkken med parkett på gulv, malte overflater på vegger og i himling. Innredning med glatte fronter fra 2018. Laminert benkeplate. Stikkontakter over innredning. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Nedfelt koketopp og kjøl/frys fra Bosch. Integrert stekeovn og oppvaskmaskin fra Siemens. Ventilator fra Villavent tilkoblet avtrekkskanal. Komfyrvakt over koketopp. Automatisk stengeventil tilkoblet fuktføler under kjøkkenbenk. Vannrør med rør i rør og avløpsrør av plast.
Øvrige rom:
Gulvflater med parkett. Malte overflater på vegger og himling. Glatte innerdører. To garderobeskap i bod på ca. 100 cm. Utgang til sørvendt balkong fra stue.
Tekniske anlegg:
Tekniske anlegg fra 2018. Vannrør med rør i rør og avløpsrør av plast. Sprinkleranlegg. Fjernvarme tilkoblet radiatorer og tappevann. Leiligheten har balansert ventilasjon. Avtrekk på bad og kjøkken.
For ytterligere opplysninger, se takstrapport vedlagt i salgsoppgave.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et rolig og barnevennlig område og har en sentral beliggenhet på Tiller. Herfra er det nærhet til det meste man måtte trenge av funksjoner og fasiliteter, samt gangavstand til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og turløyper. Fra leiligheten er det ca. 400 meter til bussholdeplass, hvor bussen tar deg ned til sentrum på ca. 25 minutter.
Det er ca. 1,2 km til nærmeste dagligvarebutikk, Bunnpris, som også er søndagsåpen. Ellers er det ca. 2 km til kjøpesentrene City Syd, StorM og TillerTorget. Her finnes alt av nødvendige fasiliteter som apotek, vinmonopol, solstudio, legesenter, tannlegesenter, samt ellers meget gode shoppingmuligheter og en rekke store varehus som blant annet Elkjøp, Jula, Staples og Power.
Fra leiligheten er det gangavstand til både Tonstad skole (ca. 1,3 km) og Rosten skole (ca. 1,6 km). KVT og Tiller videregående skole ligger også innenfor ca. 20 minutters gange. Det er nærhet til flere barnehager, blant annet Gnist Tiller (ca. 400 m) og Tillermyra barnehager Porsmyra (ca. 600 m).
Tiller byr på et meget godt treningstilbud, med nærhet til treningssentre som Fresh Fitness og Impulse. Det er flere flotte turmuligheter i nærområdet. Tillerparken ligger like ved eiendommen og er et populært rekreasjonsområde etablert med park, lekeområder og idrettsanlegg. Tillermarka har også flotte turområder velegnet for både gå- og joggeturer, samt skiturer på vinterstid. Ellers ligger Estenstadmarka en kort kjøretur unna, som er et populært turområde for store og små.

Tomt

Areal: 2 529 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Sameiet disponerer 47 parkeringsplasser. Av disse ligger
- 47 som fellesareal i p-kjeller.
- 3 av p-plassene er etablert som HC-plasser.
Alle seksjoner har rett til 1 p-plass i parkeringskjeller. Selger opplyser om at han har etablert lademulighet ved sin parkeringsplass, hvor han betaler kostnadene for strøm for dette etter målt forbruk.
Ved eventuell utleie av parkeringsplass kan retten kan kun leies bort til beboere i blokk A, B og C.
Ellers gjesteparkering i området forbeholdt gjester.

Felleskostnader

3 135 pr. mnd. Fellesutgifter inkluderer: Felleskostnader: kr. 1.516,- Garasje: kr. 155,- A-konto fjernvarme: kr. 774,- Kontingent utomhus: kr. 217,- Kabel-TV/bredbånd: kr. 473,- Totalt kr. 3.135,- per mnd

Sameie

Sameiet Movollen 85 og 87 (org.nr.: 920 822 827) ble stiftet 01.08.2016 og består av 47 boligseksjoner på eiendommen gnr. 324, bnr. 180 i Trondheim kommune.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Etter starten på innflyttingen i mai 2018, er det blitt foretatt flere befaringer med utbygger, takstmann og andre entreprenører for å ferdigstille fellesareal inne og ute og tekniske anlegg. Det er nå i følge styret ikke noe som gjenstår, annet et ettårsbefaring med utbygger som vil skje fortløpende.
Sameiet har styrevern inn i Tillerlandet Realsameie som har ansvar for lekeapparat, gjesteparkering, grøntareal og gang/sykkelvei rundt blokkene og rekkehusene ved Movollen. Hver enkelt seksjonseier betaler en del som går til Realsameiet, dette er inkludert i de månedlige felleskostnadene. Realsameiet har sammen med de tre styrelederne for blokk A, B og C, inngått avtale for brøyting, strøing, vedlikehold av grøntarealer etc.
Planer fremover er å ferdigstille alle feil/reklamasjoner, forberede 1-års befaring med utbygger/underentreprenører og fortsette samarbeidet med blokk A og blokk B for å finne gode løsninger for sameiet.
Det foreligger i følge styreleder p.t. ingen bestemte planer i sameiet som vil medføre økning i felleskostnadene p.t.
Under ettårsbefaringen med utbygger for gjeldende leilighet ble det påpekt at det skulle gjennomføres noen malingsstrøk, samt sjekk av en stikkontakt som ikke fungerte. Dette skal i følge selger nå være i orden.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.
Selskapet eier 47/168 deler i Tillerlandet Realsameie. Selskapet har solidaransvar for den samlede gjelden i sameiet og garantiansvaret refererer seg til den samlede gjelden i sameiet og utgjør kr 42 551. Inkludert i felleskostnadene er kontingent til utomhus, og dette er også med på å avskrive denne gjelden gjennom felleskostnadene.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6655045

Regnskap

Årsregnskap for 2018:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 1.150.175,-.
Dette er kr. 69.175,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak innbetaling av oppstartskapital.
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 577.803,-.
Dette er kr. 493.121 lavere enn budsjettert og skyldes at sameiet ikke har hatt et fullstendig driftsår.
Årets resultat på kr. 573.963,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgave.
Det foreligger egne vedtekter for Tillerlandet Realsameie, disse ligger også vedlagt i salgsoppgave.
Sameierne er forpliktet til å følge sameiets vedtekter og vedtak fattet i styrende organer.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Beboere som har husdyr, må sørge for å ha full kontroll over dyret til enhver tid og påse at dyret ikke sjenerer noen eller etterlater ekskrementer på sameiets område. Båndtvang.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2018

Antall soverom

2

Byggeår

2018

Byggemåte

Leilighetsbygg over 5 etasjer oppført i 2018. Grunnmur av betong. Bygget er oppført med støpte etasjeskillere og yttervegger av tre utvendig kledd med fasadeplater. Flatt tak med papp (ikke besiktiget). Leiligheten har ytterdør med lydklasse 40dB og brannklasse 30B. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for "Movollen 85 og 87, blokk C", datert 04.12.2019.

Boligens areal

Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 86 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Gang, kjøkken, bad, stue og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten har kun en bruksenhet. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet fjernvarme.
Varmekabler i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. kr. 1.000,- per mnd, inkl. lading av el-bil. Dette basert på opplysning fra nåværende eier.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 176 pr. år Termin nr. 1 av 4 i 2020: Kr. 3.544,- Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.

Løpende kostnader

Sameiet plikter å være medlem av Tillerlandet Realsameie. Kontingenten betales via felleskostnadene til Movollen 85 og 87. Samtlige seksjoner eier en ideell andel i fellesarealer gnr. 324 brn. 118 som er felles grønt, lek og friarealer for alle enheter/matrikler innenfor planområdet. Dette organiseres som et felles realsameie. Tillerlandet Realsameie har egen hjemmeside: http://tillerlandet.com
Forbruk fjernvarme blir avregnet etterskuddsvis per år, målt forbruk mot a-kontobetalinger. Dette kan i enkelte tilfeller gi større tilleggsbetalinger/tilbakebetalinger dersom reelt forbruk er vesentlig større/mindre enn forutsatt i a-kontobeløp.
Kjøper må selv stå for forsikring av leilighetens innbo.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 817 246 pr. 31.12.18 12:00
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 942 084 pr. 31.12.18 12:00
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Trondheim sentrum, følg E6 i sørgående retning opp Okstadbakken. Ta av mot Rosten og ta så til venstre inn på John Aaes veg. Etter at du har passert Bunnpris, ta første avkjørsel i påfølgende rundkjøring, og deretter til venstre inn på Movollen. Det er gjesteparkering nederst i veien. Boligblokkene ligger på andre siden av veien, og Movollen 85 ligger i blokken nederst av de tre blokkene. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisning.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, reguleringsplan r20110067 vedtatt 23.05.2013.
Nærliggende områder er regulert til bl.a. lekeplass, veg og fortau.
Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til bebyggelse, framtidig.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Prosjektet Tillerlandet består av tre boligblokker samt flere rekkehus. Prosjektet er planlagt gjennomført i flere byggetrinn, med en planlagt bebyggelse på ca. 450 boliger.
Det gjøres oppmerksom på at området rundt er under planlegging og utbygging, og at det må påregnes noe byggeaktivitet fremover. Etter info fra Obos er det blant annet fem eneboligtomter som skal legges ut for salg, og på østsiden av Tillerlandet er det planlagt utbygging av rundt 400 boliger, med en miks av blokker og småhus.
Regulering under arbeid i området:
- PlanID: r20190023, Plannavn: Rimol, del av gnr/bnr 324/1 og 323/3
Det fremkommer av dokument fra Trondheim kommune, datert 04.04.2019:
"Varsel om oppstart av detaljregulering og høring av planprogram for Rimol Miljøpark i Trondheim kommune. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for en utvidelse av dagens drift ved Rimol miljøpark.
- PlanID: r20180051, Plannavn: Harald Torps veg gnr/bnr 323/2450 og 323/2451 m.fl.
Det fremkommer av dokument fra Trondheim kommune, datert  22.11.2018:
"Iht. plan- og bygningsloven § 12-8 varsles at det er satt i gang planarbeid for gnr/bnr 323/2450 og 323/2451 med deler av gnr/bnr 323/22 og 323/2397. Hensikten med reguleringsarbeidet er å regulere området til boligformål og forretning med tilhørende anlegg og funksjoner. Området er vist som fremtidig boligbebyggelse i Kommuneplanens arealdel (KPA) 2012-2024. Det er i tillegg til bolig ønsket å legge til rette for en dagligvarehandel i sokkelen."
For eventuelle spørsmål og oppdatert status, ta kontakt med Byggesakskontoret på telefon 72 54 00 00.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

ANDEL I REALSAMEIE
2019/38589-1/200 Opprettelse av realsameie
Tinglyst: 09.01.2019
Denne matrikkelenhet har andel i:
Knr 5001, Bnr 324, Bnr 118 - 1/173.
Samtlige seksjoner vil eie en ideell andel i fellesarealer gnr. 324 bnr. 118 som er felles grønt, lek og friarealer for alle enheter/matrikler innenfor planområdet. Dette organiseres som et felles realsameie. Det vises til vedtektene for sameiet i forhold til rettigheter og forpliktelser knyttet til eierandel. Herunder plikten til å betale felleskostnader for drift og vedlikehold.
HEFTELSER
2015/1191193-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 18.12.2015
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 324 Bnr: 120
Bruksrett til 8 boder i parkeringskjeller
Adkomstrett til parkeringskjeller
Overført fra: 5001-324/180
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/707864-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 30.06.2017
Gjensidig felles rett til bruk mot plikt til drift og vedlikehold av felles anlegg.
Gjelder denne registerenheten med flere
GRUNNDATA
2018/138350-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
Tinglyst: 01.01.2018
2016/691872-1/200 SEKSJONERING
Tinglyst: 01.08.2016
Opprettet seksjoner
Snr: 42
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 86/3474
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Bestemmelser om gjensidig adkomster til fellesanlegg og parkeringskjeller følger av tinglyst dokument. Den til enhver tids eiere av gnr.324 bnr.119 snr.1-22 (blokk A) og gnr.324 bnr.120 (blokk B) og bnr.180 snr. 1-47 i Trondheim kommune er omforent om en fellesavtale vedrørende drift og vedlikehold av felles anlegg. Eierne gir hverandre gjensidig felles rett til bruk mot plikt til drift og vedlikehold.
Den til enhver tids eier(e) av gnr. 324 bnr. 180 erklærer som bindene for seg og senere eiere at den til enhver tids eiere av gnr. 324, bnr. 120, alle i Trondheim kommune, har stedvarig og eksklusiv bruksrett til 8 boder i parkeringskjeller. Til bruksretten hører adkomstrett i parkeringskjelleren.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og kloakk, ofte via private stikkanlegg.
Privat vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Söderberg & Partners.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bts@oldenpartners.no eller SMS: 97 75 36 38 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.