LADE

2 roms med egen separat utleiedel - Parkering - Markterrasse - IN ordning - Heis - Fjernvarme inkl - Sentral beliggenhet

Håkon Magnussons gate 3D , 7041 Trondheim

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørn Tore R. Strømmen
Bjørn Tore R. Strømmen Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

70%

har bolig mellom 60-120 kvm

75%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 59 m²
Bruksareal 59 m²
Tomt 4 672 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 414
Bruksnummer 514
Energimerking E
FINN.no 184394695
Sist endret 31.07.2020 13:37
Prisantydning 1 985 000
Totalpris 3 430 770
Ligningsverdi 825 720,-

Beregnet totalkostnad

1 985 000,- (Prisantydning) 1 437 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 422 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 770,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 430 770,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning, bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler. Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.

Beskrivelse

Olden & Partners v/ Bjørn Tore R. Strømmen ønsker velkommen til en lys og flott leilighet med sentral og attraktiv beliggenhet på Lade. Herfra er det gangavstand til en rekke servicefasiliteter, skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Leiligheten har en egen separat utleiedel, og i tillegg er mye inkludert i de månedlige felleskostnadene, noe som sammen gir svært forutsigbare bokostnader.
Leiligheten er malt i lyse og innbydende farger, og har store vindusflater som gir godt med innslipp av naturlig lys.
Hovedleiligheten består av bad, stue/kjøkken og soverom. Bad er flislagt og har varme i gulv, åpen dusjløsning, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Kjøkken har innredning fra Aran med glatte fronter, og integrerte hvitevarer som kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og platetopp. Det er plass for spisebord i tilknytning til kjøkken, og fra stue er det utgang til markterrasse på ca. 9 kvm. Romslig soverom med skyvedørsgarderobe.
Utleieleiligheten har egen inngang, og består av bad og kjøkken/stue/soverom.
Det medfølger en fast parkeringsplass i felles parkeringskjeller, samt en bod i kjeller på ca. 5 kvm.
Det er også tilgang på felles vaskerom i kjeller og felles takterrasse.
Oppvarming med radiatorer tilkoblet fjernvarme.
Fjernvarme, kabel-TV, Internett og kommunale avgifter m.m. er inkludert i fellesutgiftene.

Innhold

Hoveddel: Kjøkken og stue i åpen løsning, soverom og bad. Utgang fra stue til markterrasse.
Utleiedel:Kjøkken og stue/soverom i åpen løsning, bad.
I tillegg er det ca 5 m2 med bod i kjeller. Felles vaskerom, og vaskemaskin med betalingsautomat i kjeller.
En parkeringsplass i kjeller.

Standard

Bad - Hovedleilighet:
Sintef godkjent badekamin fra 2007. Flislagt bad med gulvvarme. Hvite plater i himlingen. Innredning med glatte overflater. Nedfelt servant med ett- greps armatur fra Oras. Speil med lys og stikkontakt over. Vaskemaskin fra Bosch. Åpen dusjløsning med dusjforheng, ett-greps armatur fra Oras med dusjgarnityr over. Vegghengt toalett fra Geberit. Vannrør i rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Ventil i vegg tilkoblet Villavent ventilasjonsanlegg.
Kjøkken - Hovedleilighet:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter fra Aran. Benkeplater av laminat. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Oras. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Integrert kjøleskap, komfyr og platetopp fra Ariston med Villavent ventilator i overskap. Oppvaskmaskin fra Siemens av smal type. Parkett på gulvoverflater, og malte vegg- og himlingsoverflater.
Bad - Utleieleilighet:
Sintef godkjent badekamin fra 2007. Flislagt bad med gulvvarme. Hvite plater i himlingen. Innredning med glatte overflater. Nedfelt servant med ett- greps armatur fra Oras. Speil med lys og stikkontakt over. Åpen dusjløsning, ett-greps armatur fra Oras med dusjgarnityr over. Vegghengt toalett fra Geberit. Vannrør i rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Ventil i vegg tilkoblet Villavent ventilasjonsanlegg.
Kjøkken - Utleieleilighet:
Kjøkkeninnredning med glatte fronter fra Aran. Benkeplater av laminat. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Oras. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. Kjøl/fryseskap fra Matsui. Gorenje komfyr med Villavent ventilator i overskap. Parkett på gulvoverflater, og malte vegg- og himlingsoverflater.
Øvrige rom:
Gulvflater belagt med parkett. Malte vegg- og himlingsoverflater. Lampepunkt i alle rom. Glatte innerdører. Ca 2,8 meter med skyvedørsgarderobe på soverom i hoveddel, og garderobeskap på 1 meter i utleiedel. Klargjort for å integrere utleiedel til hoveddel.

Beliggenhet

Leiligheten har en sentral og attraktiv beliggenhet på Lade, ca. 3 km fra Trondheim sentrum. Herfra er det nærhet til både skoler, barnehager, dagligvarebutikk samt til en rekke servicefasiliteter. Kjøpesenteret City Lade med blant annet apotek, Vinmonopol, frisør, legesenter, Coop Obs, restauranter, caféer og ellers meget gode shoppingmuligheter ligger i gangavstand fra leiligheten.
Nærområdet har et godt utvalg av offentlig kommunikasjon, med bussholdeplass ca. 350 meter unna. Her passerer metrobussen, og turen inn til sentrum tar ca. 15 minutter. Det er også gangavstand til Lilleby stasjon som ligger ca. 1 km unna.
I nærområdet finnes flere badestrender og turstier. Korsvika er et populært sted i sommerhalvåret og er startsted for Ladestien, som ligger langs sjøen og egner seg godt til både gå-/joggeturer, lek og rekreasjon. Ladestien går forbi mange av byens populære badestrender, blant annet Ringvebukta og Djupvika med bålplasser, bord og benker. Langs Ladestien ligger også serveringsstedene Ladekaia og Sponhuset.
Ellers kort vei til blant annet Ringvebanen, Lade idrettsanlegg, Impulse Lade, Flex Gym, Trondheim buldresenter, hundepark og Ringve botaniske hage.

Tomt

Areal: 4 672 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Til hver andel følger rett til bruk av en parkeringsplass i kjelleren. Gjesteparkering i området forbeholdt gjester.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
- Rosenborg barnehage: ca. 600 m.
- Dronning Mauds Minne barnehage: ca. 800 m.
Skoler i området:
- Lilleby skole: ca. 600 m.
- Lade skole: ca. 700 m.

Felleskostnader

5 845 pr. mnd. Fra september kr. 5.845 pr. mnd. Herav: Brensel: 1.450,- Vedlikehold/tillegg: 100,- Felleskostnader: 1.955,- Kabel-TV/Internett: 545,- Kapitalkost. lån 1 DNBNOR: 1.795,-
Etter info fra forretningsfører vil renten på fellesgjelden fra 01/09-20 vil bli satt ned 0,60 % (fra 2,10% til 1,50%). Fellesutgiftene reduseres derfor til kr. 5.585,- fra august.

Borettslag

Ladebekken brl (org.nr. 990 478 015) ble stiftet 22.09.2006, og består av 80 andelsleiligheter.
Borettslaget har egen hjemmeside: ladebekken.blogspot.com
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Din Vaktmester tar seg av brøyting/strøing og plenklipping. Dette er organisert felles gjennom Velforeningen som tre borettslag er medlem av.
Det fremkommer av årsrapport for 2018 at det har vært få feil på byggene i året som gikk, men en vannskade med følgeskade har borettslaget hatt, den er nå utbedret. En stor reparasjon og service på garasjeport er gjort, og det er montert kodelås på begge inngangsdørene, for å kompensere/overta litt av funksjonen for en litt treg porttelefonen.
Borettslaget har pliktig medlemskap i Lade Velforening. Kontingent er inkludert i de månedlige felleskostnadene.
Borettslaget har pliktig medlemsskap i Trondheim Bilkollektiv. Ved salg må portåpner følge andel og må overleveres ifm overtakelse.
Borettslaget og alle dets beboere er pliktig medlem i kollektiv bildeleordning iht. pålegg fra Trondheim kommune og avtale med Trondheim Bilkollektiv av 20.10.2006, og stiller i denne forbindelse inntil to stk. biloppstillingsplasser vederlagsfritt til disposisjon for bilkollektivets bil(er).
Etter informasjon fra forretningsfører og styreleder er det p.t. ikke planlagt noe arbeid/vedlikehold som vil øke felleskostnadene og/eller fellesgjeld.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget, men det kreves styregodkjenning av ny eier.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale hele eller deler av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.
Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 01.06 og 01.12 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale.
Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.
Etter informasjon fra TOBB per 17/02-20, kan fellesgjelden ved IN-ordning nedbetales to ganger årlig - 01.06 og 01.12. For å kunne nedbetale må eier signere en IN-avtale, samt betale et administrasjonsgebyr på kr 5 000,-. Dette er et engangsbeløp. Ved nedbetaling er minimumsbeløpet kr. 60 000,-. Men kan også velge å nedbetale total fellesgjeld.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har refinansiert lån med Dnb NOR. Avdragsfritt i inntil 26 år, deretter nedbetaling over inntil 20 år i like store terminer fra år 27. Rente belastes etterskuddsvis hver måned.
Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: DNBNOR-12121838999
Type: A
Restsaldo: 119.038.000,-
Restløpetide: 37 år 7 md
Term. per år: 12
Avdr.frihet til og med: 01.10.2037
Type rente: Flyt
Rente: 1,50 %
Etter informasjon fra selger har styret varslet fra om at renten på fellesgjelden fra 01.09.2020 vil bli satt ned 0,60 % (fra 2,10 % ned til 1,500 %). Fellesutgiftene reduseres derfor til kr. 5.845,- fra september, og korreksjonen i husleien vil i følge styret bli gjort på 1. august-innbetalingen.

Andel fellesgjeld

1 437 000

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6603796

Regnskap

Årsregnskap for 2018:
Inntekter:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 4 971 578,-.
Andre inntekter består i hovedsak av vaskeripenger og strøm til el-bil.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 2 145 542,-.
Resultat:
Årets resultat på kr. 605 639,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Disponible midler:
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var pr 31.12.2018 kr. 3 415 863,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgave.

Husdyrhold

Dyrehold til sjenanse for andre beboere er ikke tillatt. Ved lufting skal dyr holdes i bånd og avføring fjernes. Katter som holdes innendørs er tillatt. Ikke tillatt å bruke takterrasse til lufting av dyr.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2007

Antall soverom

2

Byggeår

2007

Byggemåte

Hovedkonstruksjon og etasjeskillere i betong. Utvendige fasader er kledd med fasadeplater og liggende panel. Flatt tak, tekket med takmembran (ikke besiktiget). Entredører med glatt overflate. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra 2007. Gulvflater belagt med parkett. Malte vegg- og himlingsoverflater. Lampepunkt i alle rom. Glatte innerdører. Ca 2,8 meter med skyvedørsgarderobe på soverom i hoveddel, og garderobeskap på 1 meter i utleiedel. Klargjort for å integrere utleiedel til hoveddel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for "Håkon Magnussons gate 3B, ferdigattest blokk D", datert 22.05.2008.
Det foreligger ferdigattest for Håkon Magnussons gate 3, C/D, søknad om ferdigattest for utomhusarealer og P-kjeller", datert 22.05.2008.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm
Sokkeletasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Hoveddel: Kjøkken og stue i åpen løsning, soverom og bad.
Utleiedel: Kjøkken og stue/soverom i åpen løsning, bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. For mer informasjon, se vedtekter vedlagt i salgsoppgave.

Oppvarming

Leiligheten er hovedsaklig oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme. Varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Kjøper står selv ansvarlig for forsikring av leilighetens innbo.
Borettslaget har pliktig medlemsskap i Lade Velforening, og pliktig medlemskap i Trondheim Bilkollektiv. Kontingenten for dette er inkludert i de månedlige felleskostnadene.
Forbruk strøm og fjernvarme blir avregnet årlig fra 2018, målt forbruk mot a-kontobetalinger. Avregning gjøres av ISTA.
Dette kan i enkelte tilfeller gi større tilleggsbetalinger dersom reellt forbruk er vesentlig større enn forutsatt i a-kontobeløp.
Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer: kr. 7.253,-. Se forøvrig under "Fellesgjeld/lånevilkår".
Det vil i følge styret bli gjort en korreksjon angående avregningen for 2019, spesifisert hele forbruket for hver enkelt andel av varmtvann/strøm/fjernvarme for hele 2019. Den kommer mest sannsynlig på 1.juli eller 1. august husleien.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 825 720 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 972 593 pr. 31.12.18 12:00 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra sentrum, følg Kjøpmannsgata og kjør over Brattørbrua. Ved rundkjøringen ta første til høyre, og ved neste rundkjøring ta tredje avkjørsel. Ta første til høyre i de to neste rundkjøringene. I enden av Stiklestadveien, ta til venstre i lyskrysset og følg Jarleveien. Ved førstkommende lyskryss ta til høyre, og eiendommen ligger på høyre side like etter Bunnpris. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisning.

Regulering

Eiendommen er regulert til bl.a. boliger, reguleringsplan R 449a, datert 27.05.2005.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling, og at nabotomter eventuelt må påregnes bebygd/utbygd. Området rundt er under endring og utbygging.
Igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen:
- PlanID: 5001 k20110088, plannavn: Lade og Leangen.
Planen er i følge Trondheim kommune et styringsredskap for detaljplaner og byggesaker i området, og legger grunnlag for en byomforming i tråd med kommunens byutviklingsstrategi. Hensikten med planarbeidet er å fastsette nye rammer for detaljplanlegging innenfor utbyggingsområdene på Lade og Leangen. I følge Trondheim kommune er planen p.t. satt på bero av formannskapet.
For mer informasjon se https://www.trondheim.kommune.no/ladeleangen/
Gjeldende kommunedelplan for Lade Leangen: https://www.trondheim.kommune.no/kdp_k0467/
Det eksisterer også noen byggesaker i området på Lade/Lilleby. Dette gjelder følgende, m.fl.:
- Rammetillatelse for verkstedgården 1 og 2, oppføring av to boligblokker med tilhørende anlegg.
- Lilleby B4 - Gartner Lunds hage 1, rammetillatelse for oppføring av 3 rekkehus
For eventuelle spørsmål, ta kontakt med Byplankontoret: tlf: 72 54 25 00.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
2006/18860-2/107 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 21.08.2006
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
2007/840187-2/200 BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
Tinglyst: 18.10.2007
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening
2007/930943-1/200 BESTEMMELSE OM PARKERING
Tinglyst: 14.11.2007
Rettighetshaver: Trondheim Bilkollektiv SA
Org.nr: 976774892
Grunndata:
2006/18856-1/107 REGISTRERING AV GRUNN
Tinglyst: 21.08.2006
Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 398
2007/266664-1/200 REGISTRERING AV GRUNN
Tinglyst: 16.03.2007
Utskilft fra denne matrikkelenhet: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 519
2018/32937-1/200 OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
Tinglyst: 01.01.2018
RETTIGHETER PÅ ANDRE EIENDOMMER
Rettigheter på 5001-414/511
Rettigheter i eiendomsrett
2006/18860-1/107 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 21.08.2006
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Gjelder denne registerenheten med flere
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 5001-414/512
Rettigheter i eiendomsrett
2006/18860-3/107 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 21.08.2006
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Gjelder denne registerenheten med flere
Rett til bruk av felles lek- og oppholdsområde
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Rettigheter på 5001-414/511
Rettigheter i eiendomsrett
2007/840187-3/200  BEST. OM ADKOMSTRETT
Tinglyst: 18.10.2007
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Rettigheter på 5001-414/519
Rettighetshaver i eiendomsrett
2007/1069441-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 24.12.2007
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Sykkelparkeringsanlegg med tilhørende adkomst
Rettigheter på 5001-414/515
Rettigheter i eiendomsrett
2008/17930-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 09.01.2008
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Oppstillingsplass for avfallsdeponering med tilhørende rett til adkomst på nærm. best. del av d.e.
Rettigheter på 5001-414/515
Rettigheter i eiendomsrett
2008/128047-1/200 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 13.02.2008
Rettighetshaver: Knr: 5001 Gnr: 414 Bnr: 514
Bestemmelse om parkering
Gjelder biloppstillingsplass for gjesteparkering med rett til adkomst.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet. Det vil som regel være private stikkledninger, selv om eiendommen er tilknyttet offentlig anlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til bts@oldenpartners.no eller SMS: 97 75 36 38 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.