Valldal

Valldalen - Fjellro turisthotell

Syltegata 33 , 6210 Valldal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Arild Berentzen
Arild Berentzen Daglig leder / Partner
Type / Eierform Næringsbygg / Selveier
Bruksareal 1 278 m²
Bruttoareal 1 405 m²
Tomt 3 138 m² / Eiet tomt
Byggeår 1919
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 14
FINN.no 189631443
Sist endret 16.12.2020 10:57
Prisantydning 7 300 000
Totalpris 7 483 842

Beregnet totalkostnad

7 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 182 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 300 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 183 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 483 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Aksjeselskap bestående av hotelleiendom opprinnelig fra 1919 og utvidet med 2 frittstående bygninger i 1995, og etablering av hage/uteområder med sitteplasser, toaletter, dusj, badstue, utescene etc siste årene.
Særpreget hotell beliggende i Valldal sentrum, tilhørende Norddal/Fjord kommune. Eiendommen ligger fint til i terrenget og har god tilkomst og gode lysforhold. Pent opparbeidet hage med sittegrupper, kunstig fossefall, utescene etc.
Fjellro Turisthotell ligger sentralt til i forhold til både Sunnmøre og Romsdalen med fjell og turopplevelser både sommer og vinter samt kort avstand til opplevelsesrike fjordarmer som Geirangerfjorden.
Selskapet opplyser om forhåndsbooking pr. 15.11.19 på rom med Halv Pensjon, til en verdi av kr. 1.500.000,-.
Eiendommen ligger i relativt flatt terreng og tomten er pent opparbeidet med asfalterte biloppstillingsplasser, hage/?uteområder med sittegrupper, kunstig fossefall, utescene etc. Det er i tillegg til hotellbygningen oppført 2 frittstående bygg som inneholder hotellrom på eiendommen. Det er også oppført et bygg med handikap-toalett, dusj og badstue, samt utescene i hagen. Egen hage-bar på ca. 5 kvm.

Innhold

Hotellet består av et hovedbygg, og har to frittstående bygninger som inneholder hotellrommene.
Det er totalt 24 hotellrom, i tillegg til restaurant, kafé/frokostsal, møte-/konferanserom/tv-stue og tre terrasser i tilknytning til pub, kafé og restaurant. Utebar, utescene, sauna, handikapptoalett og vaskerom, og sitteplasser til ca. 120 personer i hagen. Hagen passer ypperlig til større arrangement som konsert, bryllup etc.
Fin beliggenhet like ved Valldal sentrum. Meget sentralt i forhold til både Sunnmøre og Romsdalen med fjell og turopplevelser både sommer og vinter. Adkomst fra offentlig vei, med asfaltert parkeringsareal.

Standard

Hovedbygg:
Gulv:
Underetasje har fliser og tepper på gulv. 1. etasje og 2. etasje har relativt nytt teppe og vinylbelegg på gulv. Loftsetasjen har tepper på gulv.
Vegger:
Underetasje har brystningspanel, panel og malte murvegger. 1. etasje har brystningspanel, tapet og mdf-?panelplater på vegger. 2. etasje har brystningspanel og tapet på vegger. Loftsetasjen har tapet på vegger.
Himling:
Underetasje har stubblofthimling med tapet og takessplater. 1. etasje har takessplater med innfelte downlights. 2. etasje stubblofthimling. Malte himlingsflater i loftsetasjen.
Innvendige trapper:
Innvendige trapper i treverk med teppebelegg på trinn. Støpt trapp ved inngangsparti til underetasjen.
Kjøkkeninnredning:
Moderne storkjøkken med gasskomfyrer og elektriske ovner. Det er benker, skap utslagsvasker og anretningsbord i rustfritt stål, ventilatorhetter over kokesoner. Kjølerom med diverse hyller og reoler. Matheis mellom første og andre etasje.
Kjøkkenet ble oppgradert for ca 4 år siden. Det er nylig tillaget et lite kjøkken i underetasjen med oppvaskmaskin, utslagsvask, benker etc. som ikke er tatt i bruk enda.
Fryserom:
Fryserom i underetasjen på hovedbygg.
Piper/skorsteiner/ildsteder:
Pipe av teglstein, trolig fra byggeår. Det er ikke installert ildsted i bygget. Usikkert om pipe er godkjent for fyring.
Sanitær primæranlegg:
Røropplegg med kobber og plastrør, stedvis rør-i-rør system med fordelerskap for vann. Avløpsrør i all hovedsak av plast. 2 stk 300 liter vv-beredere av nyere dato i underetasjen. Røropplegget er oppgradert og fornyet etter behov. 4 toalettrom i underetasje med fliser på gulv, våtromsplater på vegger. 4 toalettrom i 2. etasje med vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegger. Hvitt sanitærutstyr med klosetter, urinal og servanter. Normal standard. 4 baderom i loftsetasjen har vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegger. Dusj, toalett og servant. Rommene er av eldre dato og er ikke i bruk i dag. Står foran oppgradering dersom rommene skal benyttes til overnatting.
Ventilasjon primæranlegg:
Det er installert mekanisk ventilasjon i bygget. Avtrekksvifter i underetasjen og kryploft. Eget avtrekksystem på kjøkken. Normal standard.
Elektrisk primæranlegg: Sikringskap med automatsikringer og krussikringer. Det er installert brannvarslingsanlegg tilknyttet brannstasjon i bygget. Det elektriske anlegget er oppgradert og fornyet etter behov.
Hotellbygning 1 og 2:
Gulv:
Det er i all hovedsak laminat på gulv.
Vegger: Innvendige vegger er kledd med panel og tapet i ganger. Rommene har i all hovedsak malte panelplater på vegger.
Himling:
Takessplater i himlinger.
Sanitær primæranlegg:
Røropplegg med kobber og plastrør. Avløpsrør av plast. Normal standard og kvalitet. Bad på rommene med vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegger. Dusj med skyvedører, toalett, servant med underskap,
hårføner, stråleovn. Ventilasjon på vegg. Normal standard med hvitt sanitærutstyr. Det er teknisk rom i Hotellbygg 2 med felles vv-bereder til begge husene. Vannmåler.
Ventilasjon primæranlegg:
Det er installert mekanisk avtrekk i bygget.
Elektrisk primæranlegg:
Sikringskap med automatsikringer og krussikringer.

Beliggenhet

Fjellro Turisthotell ligger sentralt til i UNESCO´s verdensarvområde, Vestlandske Fjordlandskap, og med kort avstand til både Sunnmøre og Romsdal sine turopplevelser og attraksjoner i vill og vakker natur, både vinter og sommer.
I Valldal blir det satset spesielt på opplevelses- og aktivitetsrettede aktiviteter med klatrepark med zipliner, elverafting, kajakkturer, guidet fjell- og toppturer, brevandring, rapellering m.m.
Det er også kort avstand til turistattraksjonen Trollstigen og opplevelsesrike fjordarmer fra Tafjord til Eidsdal, Norddal, Geiranger, Hellesylt og Stranda. Det er tre minutters gange til fjorden.
Vinterturisme: Kort avstand til alpintanlegg på Stranda og i Stordal.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg kjøkken datert 08.05.13. Gjelder Gnr. 27, Bnr. 14. Det foreligger også byggeløyve og midlertidig brukstillatelse for hotellbygning 1 og 2, datert: 24.03.1995.

Boligens areal

Bruksareal: 1 278 kvm, Bruttoareal: 1 405 kvm
Hovedbygg:
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 235 m².
1. etasje:
Bruksareal: 205 m².
2. etasje:
Bruksareal: 119 m².
Loft:
Bruksareal: 60 m².
Hotellbygning 1:
1. etasje:
Bruksareal: 200 m².
2. etasje:
Bruksareal: 190 m².
Hotellbygning 2:
1. etasje:
Bruksareal: 124 m².
2. etasje:
Bruksareal: 124 m².
Utescene:
Bruksareal: 21 m².
Samlet BRA for alle bygninger: 1278 m².
Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst. Fra sentrum er det ca. 1 minutt å kjøre i Syltegata før man kommer til parkeringsplassen tilhørende hotellet.

Regulering

Eiendommen er regulert til forretning og kontor m.m. i følge reguleringsplan Sylte i Norddal kommune, datert 03.02.1994. Det gjøres oppmerksom på at mottatt informasjon vedr. regulering er vanskelig å tyde, og det oppfordres til å kontakte megler for kopi av reguleringkart m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Eiendommen er registrert med to SEFRAK id nummer: 1524/1/12 og 1524/1/22, dette gjelder den eldste bebyggelsen som er tidfestet i perioden 1900-1924.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til arild@aursnespartners.no eller SMS: 90 70 85 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Det gjøres spesielt oppmerksom på at bygning benevnet som "Syltekrukka" i takstrapporten ikke medfølger i salget.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.