BUD MOTTATT! 2-roms selveierleilighet med sentral beliggenhet - Overflateoppusset i 2020 - gjennomgående pen standard

Fjellgata 38 , 6003 Ålesund

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Stenseth
Marianne Stenseth Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

51%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

57%

har bolig mellom 60-120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 77 m²
Bruksareal 77 m²
Tomt 332 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1940
Gårdsnummer 201
Bruksnummer 196
Energimerking G
FINN.no 177045691
Sist endret 13.05.2020 23:36
Prisantydning 2 190 000
Totalpris 2 253 742
Ligningsverdi 581 485,-

Beregnet totalkostnad

2 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 54 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 190 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 63 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 253 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Ålesund kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020 som betales over 2 terminer. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget og var ca. kr 3.676,- for 2019. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Ålesund kommunes hjemmeside.
I 2020 sendes det ut fellesfaktura for eiendomsskatt og øvrige kommunale avgifter. Fakturaen vil bli sendt ut 4 ganger i år, med betalingsfrist 20. april, 20. juni, 20. september og 20. november.  Faktura for første periode er trukket tilbake og skal gjennomgås på nytt før den blir fordelt utover de siste 3 periodene.

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/ Marianne Stenseth har gleden av å presentere en lys og pen selveierleilighet i Fjellgata 38 like øst for Ålesund sentrum. Her vil man ha gangavstand til en rekke servicefasiliteter, skoler, barnehager, dagligvarebutikk, offentlig kommunikasjon og til sentrum forøvrig. Leiligheten ligger åpent og fritt til med et parkeringsanlegg like øst for eiendommen der man også finner nærmeste busstopp ca. 100 m unna.
Leiligheten ligger i 1. etasje i en bygård med åtte boenheter og har egen inngang. Leiligheten inneholder gang, bad, stue/kjøkken, kontor og soverom. Leiligheten er i stor grad overflateoppusset i 2020, og har en gjennomgående pen standard. Det er lagt nye laminatgulv, vegger er gipset og malt opp igjen, samt malt innvendige tak.
God planløsning med blant annet åpen stue/kjøkken løsning. Soverom og kontor (også benyttet som soverom 2) i nær tilknytning til bad.
Stuen er av god størrelse og byr på flere møbleringsmuligheter, samt en flott barløsning som skille mellom stue og kjøkken.
Sameiet har også et koselig fellesområde mot sør med hage og treterrasse som i hovedsak benyttes av denne seksjonen. Her er det felles grill og utemøbler.
Soverom med god plass til stor garderobe.
Gulvvarme i gang, hovedsoverom, kontor og bad.
Leiligheten disponerer bod i kjeller.
Elektrisk anlegg med automatsikringer. Trekt ny jordingsledning, byttet el-punkter og nye termostater.

Innhold

1. etasje:
P-rom: Bad, gang, stue/kjøkken, kontor og soverom.
Leilgheten disponerer bod i kjeller.

Standard

2-roms selveierleilighet i 1. etasje. Overflater er nylig pusset opp og leiliheten har en gjennomgående pen standard.
Overflater:
Leiligheten er i stor grad overflateoppusset i 2020, lagt nye laminatgulv, gipset og malt opp igjen vegger og malte himlinger. Gulvvarme i gang, hovedsoverom, kontor og bad.
Malte fyllingsdører, skyvedørsgarderobe, garderobeskap og malt hovedytterdør.
Bad:
Bad er fra 1987/88, muligens noe overflateoppusninger i ettertid, videre malt opp igjen i 2020. Badet har fliser/tapet på vegger som er malt og malte innvendige tak.
Badet har flislagt gulv med gulvvarme som er malt i senere tid. Badet har sluk under dusjkabinett og rør under badekar.
Badekar, dusjkabinett, wc og innredning med nedfelt servant fra 2014.
Mekanisk avtrekk med ventilasjonskanal ut over tak og tilluft ved dør.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 1980/90-tallet med hvite fronter og eikekanter. Fronter er malt i ettertid. Fliser over kjøkkenbenk. Oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap.
Kjøkkenventilator er montert over komfyr med ventilasjonskanal ut over tak.
Bod:
Enkel kjellerbod med støpt gulv og flettverksvegger.
Tekniske/sanitær installasjoner:
- Avløpsrør av plast og vannrør av kobber. Ukjent alder, men antagelig 1987/88.
- Ca. 80 l varmtvannstank montert i kjøkkenbenk, ukjent alder.
- Periodisk avtrekk fra kjøkken og bad
- Automatsikringer
- Eier har trekt jordingsledning og byttet el-punkter samt nye termostater.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet ca. 1 km øst for bysentrum med gangavstand til dagligevarebutikker, servicefasiliteter og offentlig kommunikasjon like i nærheten. Tross den sentrale beliggenheten, oppleves området som rolig.
I nærområdet finnes blant annet søndagsåpen Kiwi, treningssenter, bar og pizzeria, restaurant, frisørsalong og bensinstasjon. Det er ca. 10-12 minutters gange inn til sentrum av Ålesund, som byr på et bredt utvalg av restauranter, caféer samt fasiliteter som frisør, apotek, vinmonopol, solstudio, legesenter, og ellers et rikt utvalg av butikker og gode shoppingmuligheter. Det er ellers kort vei til flotte turområder, blant annet ved Aksla.
Nærmeste bussholdeplass ligger kun ca. 100 meter unna. Det er ca. 1.3 km til Ålesund rutebilstasjon og hurtigbåtkai, og ca. 1.2 km til Ålesund hurtigbaåtkai Skateflukaia. Ellers ca. 19 minutter kjøretur til Ålesund Lufthavn Vigra.
Fra leiligheten er det gang- og sykkelavstand til Aspøy skole, Volsdalen skole og Ålesund videregående skole. Det er flere barnehager i nærheten, blant annet Klipra barnehage (ca. 300 m), Jugendby barnehage (ca. 400 m.) og Midtbyen barnehage (ca. 1 km).
For ytterligere informasjon om området se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 332 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og er opparbeidet med fortau mot Fjellgata. Hage med plen, treterrasse, samt støpte platter mot syd og øst. Felles grill og hagemøbler.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Soneparkering.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
Klipra barnehage (0-5 år) 0.3 km
Jugendby barnehage 0.4 km
Midtbyen barnehage (3-5 år) 1 km
Skoler i området:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 0.5 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 1 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 1.8 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 2.2 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 4.3 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 1.2 km
Ålesund videregående skole 1.5 km
NTNU 3.3 km
NMK 3.3 km

Felleskostnader

2 050 pr. mnd. Kommunale utgifter, felles byggforsikring, linjeleie fiber, strøm i fellesareal, honorar til styremedlemmer (drift, trappevask, enklere vaktmestertjenester, forretningsfører) og vedlikehold.

Sameie

Sameiet Fjellgata 38, org.nr. 916 336 918, består av 8 seksjoner - fordelt over 3 etasjer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder kan opplyse om at sameiet har valgt nytt styre bestående av 3 styremedlemmer i slutten av år 2019, på grunn av at sameiet de siste årene ikke har vært drevet etter pålagte lover og regler i Eierseksjonsloven.
Innkalling til årsmøte og protokoll vil først foreligge ved årsmøte våren 2020. 
Styreleder kan også opplyse om at det er en pågående fuktskade i kjelleren som er under utredning. Fuktskaden har vært på to områder i kjelleren. Tiltak som ble satt i gang ser pr. i dag ut til å ha fungert på det ene området, men det er fortsatt problemer på det andre området. Her arbeides det med utredning og det kan være at det nærmer seg en løsning, men det er ikke bekreftet. I forhold til dekning av kostnader kommer det an på utfallet av utredningen og det pålagte arbeidet videre, samt hvor store disse blir. Styret kan derimot ikke utelukke at seksjonsseierne i felleskap må dekke merkostnader for å få bukt med fuktskaden.
Styret vil komme med en oppdatering så snart de får noen resultater på utredningen som foregår.
Det er ingen andre planlagte kostnader som vil øke felleskostnadene i nærmeste fremtid.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 81393223

Regnskap

Sameiet består av kun 8 eierseksjoner og er derfor unntatt offentlig rapportering av regnskap jf. Eierseksjonsloven § 64.
Sameiets regnskap for år 2019 og budsjett for år 2020 vil derimot bli fremlagt og gjennomgått på sameiets årsmøte våren 2020.
Innestående på sameiets bankkonto pr. 31.12.2019 var kr 94 140 og pr. 23.04.2020 er den kr 132 390.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er under arbeid og skal legges frem til godkjenning og vedtak på årsmøte våren 2020.

Husdyrhold

Det er tillatt med husdyr som hund og katt i den grad det ikke er til ulempe for noen av beboerne/seksjonseierne.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1940

Antall soverom

1

Byggeår

1940

Byggemåte

Grunnmur i sparresteinsmur e.l. og etasjeskillere av trebjelkelag.
Bygget er oppført i en murkonstruksjon. Utvendig malt sist i 2018.
Boligen har skifertaktekking, omlagt ca. 1988.
Vinduene er over 30 år, malt sist i 2018, trevinduer med 2-lags glass.
Følgende punkt har TG2 i tilstandsrapport:
Bad - Overflater gulv
Bad - Sluk, membran og tettesjikt (i gulv eller vegger)
Bygning - Etasjeskillere og gulv på grunn
Tekniske anlegg - Avløp og vannrør
Tekniske anlegg - Varmtvannsbereder
Radon
Innvendig, andre forhold - Vindu
Kontor er på godkjent tegning avmerket som "hobbyrom/bod". I dag innredet og i bruk som et soverom/kontor e.l.
Det er avvik fra gjeldene forskrift når det gjelder dagslysflate på kontor som ikke har lysinnslipp.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av boligbygg datert 20.03.1989, samt byggegodkjente tegninger datert 30.11.1987.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 77 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, kontor, stue/kjøkken og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet. Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i gang, hovedsoverom, kontor og bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter inngår i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Faste løpende kostnader er fellesutgifter pr. mnd. * 12. (kr. 2.050,- * 12) Kr. 24.600.- pr. år basert på dagens felleskostnader.
Utgifter til eget strømforbruk, egen innboforsikring og eiendomsskatt vil komme i tillegg.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 581 485 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 093 347 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Leiligheten ligger i Fjellgata 38 ca. 1 km øst for bysentrum. Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Erklæring/avtale
Dagboknr: 1938/1400-1/58
Tinglyst: 03.11.1938 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 1507-201/196
Gjelder denne registerenheten med flere
Seksjonering
Dagboknr: 1988/4666-2/58
Tinglyst: 21.06.1988 
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 790/5574
Eiendommen er oppdelt i 8 seksjoner

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ålesund kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marianne@aursnespartners.no eller SMS: 90 59 88 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt pakken: Boligselger Ung, som har fastpris kr. 59.990,- Prisen inkluderer alle utlegg, provisjon og visninger. Boligselger Ung har også full salgsgaranti. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.