Ålesund sentrum

Pen 3-roms toppleilighet med privat takterrasse - Gode solforhold og flott utsikt. Umiddelbar nærhet til Byparken.

Einarvikgata 10 , 6002 Ålesund

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marianne Stenseth
Marianne Stenseth Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

70%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

75%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 85 m²
Bruksareal 85 m²
Tomt 484 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1918
Gårdsnummer 201
Bruksnummer 137
Energimerking F
FINN.no 179722456
Sist endret 29.04.2021 10:35
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 383 191
Ligningsverdi 703 565,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) 1 929,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 291 929,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 270,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 291 929,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 262,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 383 191,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/Arild Berentzen ønsker velkommen til en flott 3-roms selveierleilighet med gåavstand til dagligvarebutikker, servicefasiliteter, offentlig kommunikasjon og sentrum forøvrig. Det er også kort vei til flotte turområder, blant annet trappene opp til fjellstua med utsikt over hele byen samt andre traseer på Akslafjellet. Selv om beliggenheten er meget sentral oppleves området som stille og rolig.
Leiligheten har en gjennomgående god standard og ligger for seg selv på toppen, uten sideleiligheter og svært lite støy. Leiligheten består av bad, kjøkken, stue, hall og 2 soverom. Det er utgang fra gang/stue til flott takterrasse på ca. 14 kvm. Gode solforhold på terrassen med sol fra ca. 09:00 - 20:00 om sommeren.
Nydelig utsikt mot Nord, med solnedgang over Godøy/Giske som sees fra stuevinduet og badet. Det er også utsikt fra terrassen mot Sulafjellet i sør, gjennom parken. Fra kjøkkenvinduet har man full oversikt over trappene til Fjellstua/Aksla.
Boligen er innvendig overflateoppusset i perioden 2012/14. Bad og kjøkken er pusset opp i 2014. Det er blant annet lagt lyddempende plater under parkettgulv med unntak av kjøkken, samt ekstra gipsplater og tarkoflex for ekstra lyd- og varmeisolering i alle rom (ikke ekstra gipsplater på kjøkken).
Alle vinduer på byggets sørside ble byttet i 2018/2019. I denne leiligheten ble det da byttet skyvedør til veranda, takvindu på hovedsoverom, samt alle vinduene på soverom nummer to. Balkongdør fra hovedsoverom ble byttet i 2011.
Leiligheten har blant annet murt peis med innsats i stuen, ca. 120 l varmtvannstank fra 2005 og porttelefon med video.

Innhold

5. etasje: Bad, kjøkken, stue, hall og 2 soverom.
Leiligheten disponerer 2 boder i kjeller.

Standard

3-roms selveierleilighet med en gjennomgående god standard. Leiligheten ligger i øverste etasje og har takterrasse på ca 14 kvm mot syd.
Leiligheten er overflateoppusset i 2012/14 og har parkett på gulv fra denne perioden, malte vegger og tak, de fleste vegger og tak er malt opp igjen etter det. Lagt lyddempende plater under parkettgulv unntatt kjøkken. Malte fyllingsdører som innvendige dører.
Bad:
Bad er overflate oppusset i 2014 og har flislagte vegger som er malt og malte tak, ukjent alder på fliser. Badet har flislagt gulv fra 2014, gulvvarme antagelig eldre
Innredning med nedfelt servant, wc, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.
Mekanisk avtrekk med ven tilasjonskanal ut over tak og tilluft ved dør. Vifte er montert inn i 2014, tilkoblet av Storm Elektro AS.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 2014 med malte glatte hvite fronter, eikeplate. Plate over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer, komfyr, induksjonstopp, micro, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin.
Kjøkkenventilator er montert over komfyr. Stålventilator med ventilasjonskanal ut over tak.
Bod:
To store boder i kjeller, ene boden har laminat på gulv og malte veggflater og panel i tak. Andre boden har trebord på gulv og malte murvegger, montert wc i denne. Strøm.
Utifra alder/konstruksjon påregnelig med noe fuktgjennomtrenging. Eier bruker idag en avfukter i boden.
Tekniskle/sanitær installasjoner:
- Murt peis med innsats i stue.
- Vannrør av kobber fra 1980-tallet.
- Avløpsrør av plast, soilrør på stammer.
- Ca. 120 l varmtvannstank fra 2005 montert i kott/bod bak kjøkken, står i kar.
- Leiligheten har periodisk avtrekk fra kjøkken og bad, vindusventiler i vinduene.
- Automatsikringer i el-skap, utført endel gjennom tidligere eier. Storm Elektro AS har gjennomført el-kontroll i 2014.
- Porttelefon med video.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

3-roms selveierleilighet beliggende i toppetasjen i bygård i Einarvikgata rett ovenfor Ålesund sentrum.
Leiligheten har en meget sentral beliggenhet med gangavstand til dagligevarebutikker, servicefasiliteter og offentlig kommunikasjon like i nærheten. Tross den sentrale beliggenheten, oppleves området som rolig.
I nærområdet finnes blant annet søndagsåpen butikk, treningssenter, bensinstasjon, kino, byparken og et bredt utvalg av restauranter og caféer i tillegg til fasiliteter som frisør, apotek, vinmonopol, solstudio, legesenter, og ellers kjøpesenter/gater med et rikt utvalg av butikker og gode shoppingmuligheter. Det er også kort vei til flotte turområder, blant annet trappene opp til fjellstua med utsikt over hele byen samt andre traseer på Akslafjellet.
Det nyåpnede "Bybadet" ligger i gangavstand fra leiligheten, på andre siden av byparken.
Ålesund rutebilstasjon ligger ca. 800 meter unna og det er ca. 300 meter til Ålesund hurtigbaåtkai Skateflukaia (nærmeste busstopp finner man også her). Ellers ca. 20 minutter kjøretur til Ålesund Lufthavn Vigra.
For ytterligere informasjon se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Felleskostnader

2 403,64 pr. mnd. Kommunale avgifter, strøm i fellesareal, nedbetaling av fellesgjeld og felles byggforsikring.

Sameie

Sameiet Einarvikgata 10, består av 11 boenheter - fordelt over 6 etasjer. Det er totalt 12 seksjoner i sameiet (11 boenheter + garasje).

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I sameiermøte ble det diskutert mulighet for å fortsette arbeidet med å bytte ut vinduer på nord- og østsiden av bygget. Sameiermøtet vurderte det slik at de skal fokusere på å betale ned banklånet de har før de fortsetter med utbytting av vinduer. De vil spare opp midler til å kunne utføre denne typen jobb uten å ta opp banklån.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke vedtatt noen sikringsordning eller IN-ordning.
Sameiestyret har plikt til å sørge for tilfredsstillende vedlikehold av eiendommen og å påse at alle fellesutgifter blir dekket av sameiet, slik at man unngår at kreditorer gjør krav gjeldende mot de enkelte. Dette via å sørge for innkreving av forholdsmessig andeler av fellesutgiftene hos seksjonseierne.
Videre skal sameiestyret sørge for at det opprettes et fond til dekning av påregnelig fremtidige vedlikeholdsutgifter. De beløp seksjonseierne skal innbetale til vedlikeholdsfondet fastsettes på grunnlag av sameiebrøkene.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

1 929

Rentekostnader fellesgjeld

Kr. 167,- pr. måned.

Avdrag fellesgjeld

Kr. 822,- pr. måned.

Andel formue

4 267

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 54353146

Regnskap

Regnskap for 2019 viste et underskudd på kr 13.530,67,-. Underskuddet skyldtes i hovedsak uforutsette utgifter og ble dekt gjennom sameiets disponible midler, som pr. 31.12.2019 var kr. 111.862,09.
I budsjettforslaget for år 2020 er det budsjettert med et underskudd på kr. 322,72,-.
Regnskap for 2020 er under ferdigstillelse og kopi av dette kan innhentes hos megler.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Husdyrhold

Eventuelt dyrehold skal avklares med styret først.
Dette for å forhindre udressert dyrehold som kan være til sjenanse og utrygghet for naboer.
Søknaden skal være skriftlig og godkjennes skriftlig av styret, før dyreholdet er godkjent.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, kjøkken, stue, hall og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Byggemåte

Bygård oppført som teglsteinsbygning "Ålesundsmur" med utvendig puss og malte flater. Innvendig innforede og kledde vegger. Utvendig er det pussede murfasader. Etasjeskillere av trebjelkelag.
2-lags glass i malte trevinduer fra 1980-tallet mot nord og øst.
Nye malte trevinduer med 2-lags glass, skyvebalkongdør + overlysvindu fra 2018, og balkongdør mot syd fra 2011
Bygården har sperretak og taket er tekket med metallplater og skifer. Renner og beslag i metall. Liten lekkasje fra takhatt over hovedsoverom i 2016. Utbedret av taktekker (Vidar Godø AS)
Det er planer i sameiet om å skifte ut vinduer mot nord.
Mursteinspipe fra byggeår.
Takterrasse på ca. 14 kvm mot syd.
Det foreligger mindre avvik i forhold til byggegodkjente tegninger. Innvendig bod er åpnet opp og er nå en del av hallen. Det er etablert et soverom mot sydvest som på tegning er en del av stua.
Følgende punkt har TG2 i tilstandsrapport:
Bad - Sluk, membran og tettesjikt (i gulv eller vegger)
Ildsteder og skorsteiner inne i huset - Pipe
Tekniske anlegg - Avløp og vannrør
Innvendig, andre forhold - Rekkverk på balkong
Etasjeskillere og gulv på grunn - Målt avvik
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for endring - boligbygg datert 19.12.86 og for endring/rehabilitering - bolig datert 29.01.87.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 0.3 km
Jugendby barnehage 1.0 km
Klipra barnehage (1-6 år) 1.3 km
Skoler i området:
Aspøy skole (1-7 kl.) 1.2 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 2 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 3.4 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10) 3.9 km
Ålesund videregående skole 0.9 km
Akademiet vgs 1.0 km

Adkomst

Leiligheten ligger i sentrum på nordsiden av byparken. I Storgata forbi Løvenvold Kinosenter og like forbi Scandic Parken svinger du opp til høyre i Einarvikgata. Følg gata ca. 100m og du finner Einarvikgata 10 på din høyre side. Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 484 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og er opparbeidet med fortau mot Einarvikgata.

Garasje / Parkering

Soneparkering i Skaregata/Hans Strøms gate, gateparkering i bunnen av Einarvikgata, eventuelt mulighet å leie parkering i nabobygget for 1000-1500 kr/mnd (https://www.westregruppen.no/utleie/parkering/einarvikgata-12/).

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet. Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Panelovner, peis og varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømregning på ca. 1000kr/mnd i gjennomsnitt gjennom året (høyere på vinteren, lavere på sommeren).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Ålesund kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget og var ca. kr 4.426,- for 2019. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Ålesund kommunes hjemmeside.

Løpende kostnader

Faste løpende kostnader er fellesutgifter pr. mnd. * 12. (kr. 2.403,64,- * 12) Kr. 28.843,68.- pr. år basert på dagens felleskostnader.
Utgifter til eget strømforbruk og egen innboforsikring, samt eiendomsskatt vil komme i tillegg.
TV/internett gjennom Telenor kabel-TV.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 703 565 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 532 832 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Reguleringsplan for Ålesund sentrum. Eiendommen ligger i område som er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Seksjonering
Dagboknr: 1987/9723-2/58  
Tinglyst: 03.12.1987 
Opprettet seksjoner:
Snr: 11
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 122/999
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 11 SEKSJONER

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ålesund kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til marianne@aursnespartners.no eller SMS: 90 59 88 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eier

Kellieann Hukins Morten Skogvold

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.