Moderne og tiltalende enebolig over 3 plan - Terrasse med gode solforhold og flott utsikt - Carport - Barnevennlig

Øvregjerdet 20 , 6050 Valderøya

VISNINGER

2. juni tirsdag kl. 17:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Vegard Lianes
Vegard Lianes Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

51%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 148 m²
Bruksareal 148 m²
Bruttoareal 176 m²
Tomt 367 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2017
Gårdsnummer 183
Bruksnummer 1270
Energimerking C
FINN.no 178881512
Sist endret 22.05.2020 16:43
Prisantydning 5 000 000
Totalpris 5 138 992
Ligningsverdi 1 092 957,-

Beregnet totalkostnad

5 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 138 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Giske kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og var ca. kr 5.414,- for 2019. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Giske kommunes hjemmeside. Promillesatsen har økt fra 2 til 3 for skatteåret 2020 og prognosen for inneværende år er kr 9.179,-.

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/Vegard Lianes har gleden av å presentere en moderne og innbydende enebolig, beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Valderøya i Giske kommune. Boligen ligger i et nyetablert felt. Her vil man ha barnehage og barneskole i umidelbar nærhet. Eiendommen har to store terrasser og gode solforhold.
Boligen går over tre plan og har en gjennomgående høy standard. Den har en god planløsning med 3 soverom i 1. etasje med nær tilknyttning til bad. Fra bad er det skyvedør til vaskerom/teknisk bod.
Kjøkken er lyst og pent og har godt med skap- og benkplass. Hvit kjøkkeninnredning med pene glatte flater, integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl/ frys, komfyr, dampovn, oppvaskmaskin og med ekstra bred platetopp i benkeplaten. Kjøkken er i åpen løsning med stue. Kjøkken/stue har pene fargevalg samt store vindusflater som gir rikelig med naturlig dagslys. Stuen er romslig og har flere møbleringsmuligheter. Terrasse over carport med utgang fra stue.
Bad i 1. etasje ligger i tilknyttning til gang og er flislagt med varme i gulv og er innredet med baderomsinnredning med servant, dusj med dusjvegger og vegghengt toalett.
Bad i 3. etasje er flislagt med varme i gulv og er innredet med baderomsinnredning med servant, dusj med dusjvegger og vegghengt toalett. Etasjen har også koselig loftstue med plass til sofamøblement, her er det tilrettelagt for å sette opp et soverom nr 4. Fra loftstuen er det utgang til stor terrasse med flott utsikt og gode solforhold.
Boligen har blant annet balansert ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning, sentralstøvsuger og innlagt fiber.
En parkeringsplass i carport og 3-4 på biloppstillingsplass.

Innhold

1. etasje:
P-rom: Vaskerom, bad , entré/ gang m/ trapp og 3 soverom.
2. etasje:
P-rom: Stue/kjøkken.
3. etasje:
P-rom: Bad/wc og stue.

Standard

Moderne og tidsriktig enebolig med sentral beliggenhet i Skaret på Valderøy i Giske kommune, i ett nytt byggefelt like ved den nye barneskolen. Boligen har 2 store terrasser og carport.
Overflater:
Innvendige gulv har overflater av fliser og påkostede laminater. Både fliser og laminater er oppgradert i forhold til standard leveranse.
Innvendige vegger har overflater av malte flater. Innvendige himlinger har overflater av hvite flater, det er montert spotter i en del himlinger.
Det er varmekabler i en del gulv i underetasjen og det er foretatt oppgraderinger med varmer i gulvene i kjøkken/ stue i 1 etasjen.
Innerdører som hvite dører fra byggeår. Innvendige trapper er tidsriktige tretrapper. Disse med hvitlaserte tretrinn og med hvite vanger og rekkverk, spiler i metall.
Det er montert stor påkostet skyvedørsgarderobe på hovedsoverommet og i gangen. Garderobene er påkostet utover standard fra utbygger.
Bad i 1. etasje:
Bad/ wc med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er mosaikkfliser inne i dusjen. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning med servant, dusj med dusjvegger og med vegghengt wc.
Bad i 3. etasje:
Bad/ wc med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning med servant, dusj med dusjvegger og vegghengt wc. Det er mekanisk avtrekk fra rommet.
Vaskerom:
Vaskerom med fliser på gulvet og med kantflis. Det er malte flater på veggene. Rommet er utstyrt med veggmontert skyllekar. Rommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er skyvedør og terskelfri løsning mellom vaskerommet og badet. Sentralstøvsuger og ventilasjonsanlegget er plassert på dette rommet.
Kjøkken:
Tidsriktig kjøkkeninnredning med hvite fronter. Laminat benkeplate. Innredningen er utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøl/ frys, komfyr, dampovn, oppvaskmaskin og med ekstra bred platetopp i benkeplaten. Det er kjøkkenhette med ventilator over denne platetoppen. Det er montert en glassplate på veggen bak platetoppen. Det er bygget barløsning med benkeplate med underskap. Spiseplasser mot stuedelen.
Terrasser:
Stor terrasse over taket på carporten, denne på ca 24 m2 og stor takterrasse med tilkomst fra loftstuen, denne på ca 31 m2. Terrasser er oppgradert utover standard med vedlikeholdsfrie dekker og med rekkverk med frostet glass.
Carport:
Carport med betongplate og med vegger med fiberpuss. Det er i carporten avsatt et areal for utvendig bod. Boden er ikke fysisk avdelt.
Tekniske/sanitær installasjoner:
- Peisovn.
- Sentralstøvsuger.
- Vannrør, (rør i rør) system fra byggeår.
- Avløpsrør av plast.
- Varmtvannstank på ca. 200 liter, denne er plassert på vaskerommet/boden under trappen.
- Det er montert balansert ventilasjon med varmegjenvinning i boligen.
- Sikringskap med automatsikringer.
- Fiber.
Boligen har en rekke oppgraderinger og påkostninger utover standard leveranse fra utbygger. Eier opplyser at dette er:
- Det er lagt varme i gulv på stue/ kjøkken.
- Oppgradert laminat og fliser i hele gangen.
- Oppgradert med større og mer påkostede fliser.
- Vedlikeholdsfrie terrassebord.
- Frostet glassrekkverk på terrasser.
- Montert påkostede skyvedørsgarderober.
- Satt opp en større betongmur med gjerde på toppen, dette for å få en større biloppstillingsplass.
- Det er klargjort med strøm for et mulig soverom i 2 etasjen.
- Det er påkostet med lamellgardiner i vinduer.
Det hviler fortsatt garantier og reklamasjonsretter over for utbygger og det er forhold med et vindu og noe med gliper i laminat som utbygger skal utbedre. Videre skal utbygger fylle opp tomt når mur til nabohuset er kommet opp. Eier forespeiler at dette vil skje i løpet av 2020.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eneboligen har en flott beliggenhet ved Skaret på Valderøya, omtrent 13 km fra Ålesund sentrum. Boligen ligger i ett nytt byggefelt like ved den nye barneskolen. Området oppleves som rolig og barnevennlig med lite gjennomgangstrafikk. Fra boligen er det kort vei til blant annet dagligvarebutikk, treningssenter, tur- og rekreasjonsområder, skoler og barnehager.
I nærheten av boligen finnes dagligvarebutikker som Eurospar Valderøy og Bunnpris Valderøy. Eurospar Valderøy med post i butikk ligger i umiddelbar nærhet ca. 300 m fra boligen.
Daggry barnehage og Valderøy barneskole ligger et steinkast unna. Det er ca. 700 m til Valderøy ungdomsskole.
Det er flotte turområder like i nærheten med tursti opp Valderøyfjellet. Høyeste punkt på Valderøyfjellet kalles Signalen (232 moh) og det er ellers både fine turstier og klatreområder på fjellet.
Til Giske Golfklubb er det ca. 3,9 km. Her er det 9 hulls bane og åpent hele året så lenge været tillater det.
Fra boligen er det ca. 400 meter til nærmeste bussholdeplass, Valderøy barneskole. Herfra går ulike bussruter med flere avganger daglig. Det tar ca. 17 minutter med bil til Ålesund sentrum og ca. 9 minutter til Ålesund Lufthavn, Vigra.
For ytterligere informasjon se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 367 kvm, Eierform: Eiet tomt
Skrående østvendt tomt opparbeidet med støpte forstøtningsmurer med gjerde, singlet areal ved adkomst og biloppstilling. Plenarealer, delvis opparbeidet. Tomten har meget flott utsikt og normalt gode solforhold.

Garasje / Parkering

Carport + opstillingsplass til 3-4 biler.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
Daggry barnehage (0-5 år) 0.1 km
Myra barnehage (0-5 år) 1.1 km
Gnist Barnehage Nordstrand (1-5 år) 1.3 km
Skoler i området:
Valderøy barneskule (1-7 kl.) 0.2 km
Valderøy ungdomsskule (8-10 kl.) 0.7 km
Ålesund videregående skole 13.7 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 14.3 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2017

Antall soverom

3

Byggeår

2017

Byggemåte

Fundamenter av betong på antatt faste og drenerende masser. Grunnmur er av type isolasjonssystem med betong.
I underetasjen er det finstøpt betong. Ellers er det bjelkelag av tre som etasjeskille.
Utifra byggeår antas det her å være benyttet plast rør til drenering. Utvendig isolering og med vorteplast som fuktsikring.
Yttervegger i bindingsverkkonstruksjon utvendige fasader har stående bordkledning i malt utførelse og felt med er kledde med fasadeplater.
Det er observert vinduer med 3 lags isolerglass/energiglass fra byggeår. Vinduene er i vinyl som er tilnærmet vedlikeholdsfri utførelse.
Ytterdøren er en hvit dør med glass. Det er balkongdører i vedlikeholdsfri utførelse/vinyl med glass.
Sperrekonstruksjon med sperrer av tre. Slakt hellende bakover med avrenning til takrenne. Taket er tekket med folie takmembran. Renner og beslag av metall. Pipe fra byggeår som stålpipe.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 02.07.2017 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 148 kvm, Bruttoareal: 176 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, bad , entré/ gang m/ trapp og 3 soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken.
3. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/wc og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet. Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme på stue/kjøkken. Varmekabler på gang, bad og vaskerom. Peisovn og panelovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 131 pr. år Kommunale avgifter vil variere fra år til år og prognosen for 2020 er kr. 8.883,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 092 957 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 934 645 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen ligger like bortenfor Valderøy barneskole. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Omkringliggende bebyggelse består av like boliger som denne, feltet er fortsatt under utbygging med nye boliger.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Opprettelse av realsameie
Dagboknr: 2017/1066002-1/200 
Tinglyst: 28.09.2017 21:00 
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:1532 Gnr:183 Bnr:1236  1/10 
Registrering av grunn
Dagboknr: 2017/166095-1/200   
Tinglyst: 23.02.2017 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1532 Gnr:183 Bnr:1236

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Giske kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: vegard@aursnespartners.no eller SMS: 92 81 18 28 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt pakken: Boligselger Ung, som har fastpris kr. 59.990,-. Prisen inkluderer alle utlegg, provisjon og visninger. Boligselger Ung har også full salgsgaranti. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.