3-roms hjørneleilighet innredet i 2016 - Garasje - Heis - Oppvarming og varmtvann inkl. i f.utg.

Nedre Strandgate 43B , 6005 Ålesund

VISNINGER

3. juni onsdag kl. 17:00-17:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Arild Berentzen
Arild Berentzen Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

51%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er gift

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 71 m²
Bruksareal 76 m²
Tomt 814 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2003
Gårdsnummer 200
Bruksnummer 667
Energimerking E
FINN.no 177945414
Sist endret 27.05.2020 10:31
Prisantydning 2 250 000
Totalpris 2 315 242
Ligningsverdi 680 726,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 56 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 65 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 315 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Ålesund kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020 som betales over 2 terminer. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget og var ca. kr 4.272,- for 2019. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Ålesund kommunes hjemmeside.
I 2020 sendes det ut fellesfaktura for eiendomsskatt og øvrige kommunale avgifter. Fakturaen vil bli sendt ut 4 ganger i år, med betalingsfrist 20. april, 20. juni, 20. september og 20. november.  Faktura for første periode er trukket tilbake og skal gjennomgås på nytt før den blir fordelt utover de siste 3 periodene.

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/ Arild Berentzen presenterer en pen 3-roms selveierleilighet i et bygg fra 2003 ved sjøen like ved Ålesund sentrum. Leiligheten ligger i 1. etasje på hjørnet mot nordvest og ble innredet i 2016.
Entré/gang har fastmontert skoskap og hattehylle, for oppbevaring av sko og yttertøy. Stue har persienner i alle vinduene og plass for både sofagruppe og spisebord. Fra stue er det åpen løsning mot kjøkken. Kjøkken har innredning fra Sigdal, og integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Her er det også komfyrvakt og Waterguard-lekkasjesikring.
Det er lagt nytt gulv i entrè/gang, stue og ene soverom i 2020.
Romslig flislagt bad med blant annet varme i gulv, dushjørne med dusjdører i glass, innredning med servant, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin Leiligheten har to soverom, hvor det er garderobeskap på begge.
Oppvarming via fjernvarme som er inkludert i de månedlige felleskostnadene.
Leiligheten disponerer også garasjeplass i nabobygget mot vest samt bod i nabobygget mot øst.
I følge selger disponerer sameiet et uteområde over garasjen foran bygningen til Nedre Strandgate 45, samt en flytebrygge. Her er det gode solforhold.

Innhold

1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom, samt bod.
En bod i 1. etasje/garasjeplan i nabobygget på ca. 5 kvm.
Parkeringsplass i felles garasjeanlegg i nabobygg mot vest, parkeringsareal på ca. 13 kvm.

Standard

Denne leiligheten er fra 2003 til 2016 vært brukt som bodareal, men ble frigitt til leilighetsformål når nabobygg mot øst ble ferdigstilt.
Leiligheten har følgende overflater og innredning på oppholdsrom;
Gulv: Parkett fra 2016, samt nytt gulv i entrè/gang, stue og ene soverom i 2020 på grunn av en vannlekkasje.
Vegger: Overflater av malte/tapetserte overflater. Malte plater i himlinger.
Bad: Flislagte gulv/vegger. Gulvarme. Sparkla og malt tak med spotter. Dusjvegger/dører i glass. Innredning m/servant - 2 skuffer og speilskap med lys. Vegghengt wc. Opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken: Innredning fra Sigdal. Hvite matte fronter med stålhåndtak. Laminat benkeplate med overlimt vask. Integrert platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Ventilator fra Røroshetta. Watergard i benk. Komfyrvakt. Demper på skuffer og skap. Malte glatte innvendige dører.
Garderobeskap - 3 skap på soverom 2 og 1 stk på hovedsoverom. Det er også skap i gangareal mellom gang og stue.
Tekniske/sanitær installasjoner:
- Automatsikringer.
- Rør-i-rør system på vannrør.
- Porttelefon med kamera.
- Fjernvarme med radiatorer.
- Heis i bygget.
- Sentralt avtrekk.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget urban og attraktiv beliggenhet innenfor den sentrumsnære delen av Aspøya, like vest for Ålesund sentrum. Blokka grenser mot sjøen i syd og mot Nedre Strandgate mot nord. Området oppleves som trygt, og nærområdet består av bolig og næringsbygg av forskjellig karakterer.
Like utenfor døren finnes både søndagsåpen dagligvarebutikk, bensinstasjon/kiosk og treningssenter. Fra leiligheten er det ca. 600 meter inn til sentrum, med et bredt utvalg av restauranter, caféer samt fasiliteter som frisør, apotek, vinmonopol, solstudio, legesenter, og ellers et rikt utvalg av butikker og gode shoppingmuligheter. Det er ellers kort vei til flotte turområder, blant annet på Storhaugen.
Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 3 minutters gange unna, hvor bussen passerer til blant annet Moa, Ålesund sykehus, Campus Ålesund og Magerholm fergekai. Det er ca. 700 meter til Ålesund rutebilstasjon og hurtigbåtkai. Ellers ca. 20 minutter kjøretur til Ålesund Lufthavn Vigra.
Fra leiligheten er det gang- og sykkelavstand til Aspøy skole, Skarbøvik ungdomsskole og Ålesund videregående skole. Det er flere barnehager i nærheten, blant annet Storhaugen barnehage (ca. 300 m), Kvennaneset barnehage (ca. 1,1 km) og Midtbyen barnehage (ca. 1,2 km).
For ytterligere informasjon om området se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 814 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal og gjelder hele sameiet. Opparbeidet med fortau mot Nedre Strandgate - grenser mot sjøen mot syd.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i nabobygg mot vest. Sameiet disponerer 27 parkeringsplasser i fellesgarasje. Hver leilighet har sin faste plass i garasjen. Leiligheten har en parkeringsplass som følger gjennom realsameiet.
En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser.
Mulighet for gjester å parkere i sidegaten/innkjørselen mellom leilighetsbygget og nabobygget. Her er det p.t. ikke soneparkering. Gjeldende bestemmelser vil enhver tid være gjeldende.

Barnehage / skole i området

Skoler i nærheten:
- Aspøy skole: ca. 500 m
- Steinerskolen i Ålesund: ca. 1,2 km
- Skarbøvik ungdomsskole: ca, 2,6 km
- Ålesund videregaående skole: ca. 500 m
Barnehager i nærheten:
- Storhaugen barnehage: ca. 300 m
- Storhaugen barnehage: ca. 550 m
- Kvennaneset barnehage: ca. 1,1 km
- Midtbyen barnehage: ca. 1,2 km

Felleskostnader

4.257 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer bl.a. felles forsikring, kommunale avgifter, kabel-TV, oppvarming og varmtvann via fjernvarme, vask/vaktmester og strøm i fellesareal.

Sameie

Sameiet Nedre Strandgate 43 B (org.nr. 986.398.899) ble stiftet 17.06.2003. Sameiet er et kombinert sameie som består av 26 boligseksjoner og 1 næringsseksjon parkering på eiendommen gnr. 200, bnr. 661 og 667 i Ålesund kommune. Forretningsfører er OBOS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet står overfor en del prosjekter som må/bør iverksettes og som ikke kan dekkes av de ordinære felleskostnadene. For å komme i gang med disse prosjektene er det flere alternativer:
- Øke felleskostnadene
- Bruke av vedlikeholdsfondet
- Fakturere sameierne i henhold til kostnad på det enkelte prosjekt.
Styret ønsker å fakturere i henhold til kostnad for det enkelte prosjekt, dette fordi dette blir det mest oversiktlige. Vedlikeholdsfondet er lite og under oppbygging og styret vil fraråde å bruke av fondet da det må bygges opp. Fordeling av kostnader for prosjekter knyttet til garasjen blir fordelt på antall plasser.
Etter informasjon fra styreleder pr. 11/9-19 er det planlagt utbedring av garasjene, som hver enkelt seksjonseier vil bli belastet for. Styreleder informerer om en sum per seksjon for ca. kr. 8.500,- per garasjeplass. De som har to plasser betaler følgelig det dobbelte. Ellers kan det komme mer vedlikeholdsplaner etter hvert, men de prøver så langt det lar seg gjøre å holde det innenfor de felleskostnadene som er i dag. Styret vil hele tiden jobbe for at de opparbeider seg en god egenkapital slik at de er i stand til å utføre dette uten å oppta lån.
Styret har arbeidet med flere saker i 2018:
- Inngått avtale med Ålesund Elektro om tilsyn av alle el-installasjoner i huset, denne utføres hvert 3. år. De andre årene er det styret som foretar en visuell kontroll i henhold til IKT for el-anlegget.
- Inngått tilsvarende avtale med rørlegger Wangberg-Larsen, service intervallene varier litt på de forskjellige delene av anlegget.
- Johnsen Bygg er valgt som avtale part når det gjelder bygget for øvrig så som vedlikehold av dører etc. i fellesområdet.
Etter informasjon fra forretningsfører per 29/4-20 er det ikke vedtatt noe endring for felleskostnadene pr. i dag. Det er heller ikke vedtatt noe låneopptak med tanke på oppgradering av garasje.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

13 077

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88181108

Regnskap

Årsregnskap 2019:
Inntekter:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1 742 630.
Dette er kr 386 000 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak innbetalinger for oppgradering av garasje.
Kostnader:
Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 663 206.
Dette er kr 307 000 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak oppgradering av garasje.
Resultat:
Årets resultat på kr 82 472 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til
egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2019:
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 383 771.
Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2019 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler kan fås ved henvendelse til megler.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt med dyrehold. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2003

Antall soverom

2

Byggeår

2003

Byggemåte

3-roms selveierleilighet. Blokka har 5 etasjer. Sameiet har store innvendige fellesområder samt heis i blokka.
Huset er oppført i murkonstruksjon i 2002/2003. Deler av eldre murkonstruksjon står igjen i bygget (gammel klippfiskbu).
Malte murfasader som er malt sist i 2013.
Kryprom under leiligheten med trebjelkelag og ellers betong etg.skille.
Vinduer og dører fra byggeår med 2-lags isolerglass. Malte/aluminiumsprofiler. Hvit hoveddør til leiligheten.
Aluminiumshoveddør til blokka.
Følgende punkt har TG2 i tilstandsrapport:
Bad
Luftbehandling
Garasjeplass
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Nedre Strandgate 43 (bygg C), datert 22.09.2006.
Det foreligger ferdigattest for "Gnr. 200 Bnr. 667 Snr. 5 - Ferdigattest - Sætremyr Eiendom AS - Nedre Strandgate 43 B", datert 04.10.2016. Ferdigattesten gjelder for seksjon nr. 5-leilighet.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 76 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Entré/gang, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i leiligheten.

Oppvarming

Fjernvarme til varmtvann og radiatorer på stue. Fjernvarme er inkludert i felleskostnadene.
Panelovner på begge soverom og varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømregning ligger på ca. 400 kr mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnader.

Løpende kostnader

Den enkelte seksjonseier skal forskuddsvis betale et a-kontobeløp som fastsettes på årsmøtet, eller av styret, for å dekke sin andel av felleskostnadene. A-kontobeløpet kan også dekke avsetning av midler til framtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen dersom årsmøtet har vedtatt slik avsetning. Midlene skal settes på egen bankkonto. Avsetning til vedlikehold er en felleskostnad og innbetalingene skal følge sameiebrøk.
Faste løpende kostnader er fellesutgifter pr. mnd. * 12. (kr. 4.257,- * 12) Kr. 51.084.- pr. år basert på dagens felleskostnader.
Utgifter til eget strømforbruk og egen innboforsikring, samt eiendomsskatt vil komme i tillegg.
Telenor er leverandør av TV/Internett. Kostnadene er inkludert i de månedlige fellesutgiftene.
Bredbånd fra Telenor: Leie av utstyr og basisabonnement på 10Mb/s inkludert.
TV fra CanalDigital/Telenor: Leie av TV-boks og kanalpakke på 55 kanaler - 40 faste kanaler og 15 valgfrie kanaler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 680 726 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 450 615 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Ålesund sentrum, kjør over Hellebrua/Brosundet og følg Nedre Strandgate. Etter å ha passert Maxbo får du eiendommen på venstre hånd. Det vil bli skiltet i regi Aursnes & Partners ved fellesvisning.

Bevaringsverdig

Eiendommen ligger i nærheten av flere eiendommer som er klassifisert som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen ligger ikke i et regulert område, men er avsatt til bolig/næring/sentrumsformål nåværende, ihht. ht. kommuneplan (9.3.2017). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det gjøres oppmerksom på at det er igangsatt flere planleggingsarbeider i nærområdet, derav blant annet følgende:
- PlanID: 2018000448, plannavn: Skutvika
Oppstartvarsel detaljregulering av Skutvika: I henhold til plan- og bygningslovens §12-8 varsles det oppstart av arbeid med detaljregulering av Skutvika på Aspøya i Ålesund kommune. Etter plan- og bygningsloven §12-8 varsles det om oppstart av reguleringsarbeid for containerterminalen i Skutvika. Hensikten er å omgjøre området til bolig-, uteopphold- og sentrumsformål, iht. kommuneplan.
- PlanID: 2018001567, plannavn: Ålesund sentrum - Brosundtunnelen
Med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-8 varsles oppstart av arbeid med en detaljreguleringsplan for Brosundtunnelen i
bysentrum på strekningen Ysteneset - Skutvika. Arbeidet skal utføres i tråd med føringer i kommuneplanens arealdel 2016 - 2018
og fremtidig bypakke for Ålesund. Det kan være gjenstand for endring i den videre planprosessen. Planen er i følge Ålesund kommune at Brosundtunnelen vil være en avlastningstunnel for dagens trafikk til/fra og gjennom sentrum.
- PlanID: 2013006534, plannavn: Ålesund sentrum_endring av bestemmelser
Kommunen foreslår endringer i bestemmelsene for reguleringsplanen vedtatt i 2000, ved å legge forslag til endrede bestemmelser med tilhørende nytt plankart som gjelder reguleringsplan for Ålesund sentrum. Dette innebærer blant annet åpning for bevertning i de mest sentrale sentrumsområdene med en klarere skille for potensielt støyende bevertning, en mer fleksibel etasjebruk for de 2 første etasjene. I tillegg er det gjort en revisjon av vernebestemmelsene for å styrke vern av gjenreisningsbebyggelsen i sentrum.
Det foreligger et referat fra Ålesun kommune angående forhåndsskonferanse om parkering på tak i Nedre Strandgate 36 og 38.
Vi gjør oppmerksom på at forhåndskonferansen kun er en gjensidig orientering, og at den ikke gir noen av partene rettigheter i den senere saksbehandlingen.
For eventuelle spørsmål, ta kontakt med Ålesund kommune på telefon 70 16 20 00.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

ANDEL I REALSAMEIE
2012/224180-1/200 Endring av realsameie
Tinglyst: 19.03.2012
Denne matrikkelenhet har andel i:
Knr: 1504 Gnr: 200 Bnr: 661 Snr: 1
10/56
HEFTELSER
2003/7719-1/58 ERKLÆRING/AVTALE
Tinglyst: 16.06.2003
Rettighetshaver: Knr: 1504 Gnr: 200 Bnr: 394
Bestemmelse om adkomstrett og bruksrett til hovedinngang, hovedtrapper og heis
Med flere bestemmelser
Overført fra: 1504-200/667
Gjelder denne registerenheten med flere
- Eiendommen gnr. 200, bnr. 394 har sin adkomst, hovedinngang, hovedtrapp og heis i eiendommen gnr. 200, bnr. 667. Begge eiendommen i Ålesund kommune. Seksjonseiere i 200/394 skal ha full disposisjonsrett- adkomst og bruksrett til hovedinngang, hovedtrapper og heis mot å være forpliktet til å delta i vedlikehold, renhold, drift, fornyelse etc.
2006/396224-1/200 Erklæring/avtale
Tinglyst: 23.08.2006
Bestemmelse om vannledning
Vestemmelse om vedlikehold m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
- Eiendommene 200/667 og 200/661 har felles vanntilkobling fra kommunal hovedvannledning i Nedre Strandgate og inn til hovedstoppekran i teknisk rom mot Nedre Strandgate 43 m.m.
GRUNNDATA
2003/7830-1/58 Seksjonering
Tinglyst: 17.06.2003
Opprettet seksjoner
Snr: 5
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 78/2341
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1, 2, 3, 7, 8, 9 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
2015/118577-1/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Tinglyst: 09.02.2015
Endring av formål/brøk
Snr: 5
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 78/2371
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
RETTIGHETER PÅ ANDRE EIENDOMMER
Rettigheter på 1504-200/394/0/1-35
Rettigheter i eiendomsrett
2016/67091-2/200 Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr: 1504 Gnr: 200 Bnr: 667 Snr: 5 m.fl.
Bestemmelsen gjelder bruksrett til søppelrom
Gjelder denne registerenheten med flere
- Avtale mellom Peab Eiendomsutvikling AS og seksjonseiere i 200/667 i Ålesund kommune om tilkobling og bruk av teknisk rom/pumpekum i 200/667 og oppføring og bruk av søppelrom i 200/394 m.m.
Ved eventuelle spørsmål, ta kontakt med megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet vei og avløp, via privat stikkledning.
Avkjørsel fra offentlig gate.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: arild@aursnespartners.no eller SMS: 90 70 85 96 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt pakken: Boligselger Ung, som har fastpris kr. 59.990,- Prisen inkluderer alle utlegg, provisjon og visninger. Boligselger Ung har også full salgsgaranti. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.