Ålesund

Innbydende 4-roms selveierleilighet i populært boligområde - Flott utsikt og gode solforhold - Sydvendt balkong -Garasje

Solsidevegen 90B , 6006 Ålesund

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Vegard Lianes
Vegard Lianes Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 93 m²
Bruksareal 93 m²
Bruttoareal 100 m²
Tomt 899 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 2012
Gårdsnummer 118
Bruksnummer 976
Energimerking B
FINN.no 181118837
Sist endret 17.06.2020 14:35
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 493 992
Ligningsverdi 894 076,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) -------------------------------------------------------- 93 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 493 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Ålesund kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget og var i 2019 ca. kr. 5.598. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Ålesund kommunes hjemmeside.
I 2020 sendes det ut fellesfaktura for eiendomsskatt og øvrige kommunale avgifter. Fakturaen vil bli sendt ut 4 ganger i år, med betalingsfrist 20. april, 20. juni, 20. september og 20. november. Faktura for første periode er trukket tilbake og skal gjennomgås på nytt før den blir fordelt utover de siste 3 periodene.

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/Vegard Lianes har gleden av å presentere en pen leilighet i firemannsbolig, beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Hessa i Ålesund kommune. Boligen ligger i et byggefelt etablert i 2012. Firemannsboligen var sist malt i 2016. Siden boligen ligger i enden av gaten har man også flott utsikt mot vest. Det er ingen gjennomgangstrafikk og her vil man ha gåavstand til barnehager og skoler. Det er bilfri gangsti til Hessa barneskole som ligger like ved boligen. Eiendommen har stor platting på baksiden, sydvendt balkong og gode solforhold. Sola når eiendommen på morgenen ca kl. 06.00 og går ned ca kl. 20.30 (sommerstid). På plattingen kan man man nyte kveldssolen før den forsvinner bak fjellet.
Leiligheten ligger vendt mot sør og har umiddelbar nærhet til sjø. Det er også flott utsikt mot fjord og fjell fra sydvendt balkong.
Boligen er på et plan og har en gjennomgående god standard. Den har en god planløsning med soverommene i nær tilknyttning til bad. Hovedsoverom har direkte tilknytning til walk-in garderobe og bad. Det er utgang fra stue/kjøkken til sydvendt balkong som er skjermet fra nabo mot øst med levegg.
Kjøkken er lyst og pent og har godt med skap- og benkplass. Hvit kjøkkeninnredning med pene glatte flater. Kjøkken er i åpen løsning med stue. Kjøkken/stue har pene fargevalg samt store vindusflater som gir rikelig med naturlig dagslys. Romslig stue/kjøkken og en god takhøyde, gir en fantastisk romfølelse.
Bad ligger i tilknyttning til gang og er flislagt med varme i gulv. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører og hvit baderomsinnredning med heldekkende servantplate.
Boligen har blant annet balansert ventilasjonsanlegg med varmegjennvinning, rør-i-rør system, vedovn, sentralstøvsuger og elbillader i garasjen.
En parkeringsplass i garasje og plass til to biler utenfor garasjen.

Innhold

2. etasje:
P-rom: Entré, gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, 2 soverom og omkledningsrom/soverom.
Leiligheten disponerer garasje i underetasjen.

Standard

Flott 4-roms selveierleilighet med mulighet for et tredje soverom. Boligen har en gjennomgående god standard. Balkong med utgang fra stue og garasje i underetasjen.
Overflater:
På gulvene er det overflater fra byggeår med eikeparkett, det er fliser i vindfanget, på vaskerommet og på badet.
Overflatene på innside av yttervegg og innvendige vegger er i hovedsak malte flater, det er fliser på veggene på badet.
Himlinger med hvite flater. Spotter i himlingen i gangen og på stue/ kjøkken.
Innerdører som hvite formpressede dører.
Bad:
Bad med flis på gulv og varmekabler, flis på vegger og malte plater i tak. Åpen dusjløsning med dusjdører i glass. Veggfestet toalett. Hvit baderomsinnredning med heldekkende servantplate.
Vaskerom:
Vaskerom med flis på gulv og kantflis, malte plater på vegger og i tak. Utslagsvask. Enhet for ventilasjon, varmtvannstank, skap for rør i rør, sentralstøvsuger og sikringsskap er her i rommet.
Kjøkken:
Stor kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte hvite fronter med stålhåndtak og heltre benkeplate. Kjøkkeninnredningen er utstyrt med integrert kjøl/ frys, integrert komfyr, integrert mikrobølgeovn, integrert oppvaskmaskin, platetopp i benkeplaten og kjøkkenhette med ventilator over platetoppen.
Tekniske/sanitær installasjoner:
- Vannrør, (rør i rør) system fra byggeår.
- Avløpsrør av plast.
- Balansert ventilasjon med varmegjennvinning. Aggregatet er plassert på vaskerommet.
- Sikringskap med automatsikringer.
- Vedfyring - ovn fra contura.
- Varmtvannstank på ca 200 liter på vaskerom.
- Fiber.
- Sentralstøvsuger, motorenheten er plassert på vaskerommet.
- Elbillader i garasje (Lader justert til 25A).
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Firemannsboligen har en flott beliggenhet ved Solsidevegen på Hessa, omtrent 5 km fra Ålesund sentrum. Boligen ligger i ett sydvendt og sjønært byggefelt fra 2012. Området oppleves som rolig og barnevennlig, med lite gjennomgangstrafikk. Fra boligen er det kort vei til blant annet tur- og rekreasjonsområder, skoler, barnehager, dagligvarebutikk og treningssenter.
Nærmeste daglivarebutikk og treningssenter er Kiwi Skarbøvik og Sprek365 Skarbøvik. Hessa barneskole ligger like ved siden av eiendommen og Gnist Hessa er nærmeste barnehage ca. 500 m unna.
Det er flotte turområder i nærheten med tursti opp Sukkertoppen (314 moh), samt fine turmuligheter ved Tueneset. Fra Sukkertoppen får du en fantastisk utsikt i rundskue med by, fjell, kyst og fjord i ett.
Fra boligen er nærmeste bussholdeplass i luftlinje Hessa skole bussholdeplass, som ligger ca. 100 m opp marka på nordsiden av eiendommen. Herfra går ulike bussruter med flere avganger daglig. Det tar ca. 8 minutter med bil til Ålesund sentrum og ca. 26 minutter til Ålesund Lufthavn, Vigra.
For ytterligere informasjon se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 899 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og plass til 2 biler utenfor garasjen.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
Gnist Hessa (0-6 år) 0.5 km
Slinningen barnehage (0-6 år) 1.1 km
Skarbøvika barnehage (3-5 år) 2.6 km
Skoler i området:
Hessa skole (1-7 kl.) 0.1 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 2.3 km
Ålesund videregående skole 5 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 5.4 km

Felleskostnader

750 pr. mnd. Felles byggforsikring og sparing.

Sameie

Sameiet Solsidevegen 88/90, org.nr. 998 772 656, består av 4 seksjoner - fordelt over 2 etasjer.

Forsikring

Eika forsikring Polisenummer: 5932530

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2012

Antall soverom

3

Byggeår

2012

Byggemåte

Eiendommen har støpt plate på grunn og støpt grunnmur.
Eiendommen er reist i trekonstruksjon ( isolert bindingsverk ) og har utvendig bordkledning og fasadeplater.
Etasjeskillere av trebjelkelag. Takkonstruksjon i tre - tekket med duk el.l. Elementpipe fra byggeår, pipen er pusset og malt. Pipen er dobbeltløpet og det er feieluke for dette løpet i stuen.
Vinduer med 2-lags isolerglass med trekarmer. Det er montert sprosser på vinduene og det er montert solblending lift gardiner i stuevinduer mot sydvest
Hvit ytterdør med glassfelt. Balkongdør med glassfelt på stue.
Balkong på ca 13 kvm i front - trekonstruksjon - rekkverk i stål og glass.
Bak boligen ved inngangsparti er det tillaget en stor terrasseplatt med betongplate, levegg i trekonstruksjon, det er bygget kasser for oppbevaring her. Adkomst via støpte trapper.
Balkong i trekonstruksjon med dekke av terrassebord. Rekkverk i metallkonstruksjon med glassplater. Balkongen har tilkomst via balkongdør på stuen.
Følgende punkt har TG2 i tilstandsrapport:
Balkong
Bad
Vaskerom
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for nybygg/4-mannsbolig datert 21.10.2014.

Boligens areal

Primærrom: 93 kvm, Bruksareal: 93 kvm, Bruttoareal: 100 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, 2 soverom og omkledningsrom/soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet. Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk varmeovn montert i stue/kjøkken, vedfyring i stue/kjøkken, varmekabler i entré og varmekabler på baderom, samt balansert ventilasjon med varmegjennvinning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømregningen varierer mellom kr. 500,- og opp til kr. 2000,- inkludert lading av elbil.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 009 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 894 076 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 218 674 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Boligen ligger like sør for Hessa barneskole. Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Tomter vest for eiendommen er regulert til boligformål.
Før det gis igangsettingstillatelse for hele eller deler av området, skal virkningen av det aktuelle prosjektet vurderes av ansvarlig skolemyndighet med hensyn til skolekapasiteten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Seksjonering
Dagboknr: 2012/529731-1/200
Tinglyst: 02.07.2012 
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Bolig
Tillegsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/4

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ålesund kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til arild@aursnespartners.no eller SMS: 90 70 85 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt pakken: Boligselger Ung, som har fastpris kr. 59.990,-. Prisen inkluderer alle utlegg, provisjon og visninger. Boligselger Ung har også full salgsgaranti. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.