Spjelkavika

3-roms selveierleilighet med livsløpsstandard og solrike uteplasser. Gangavstand til barnehage, skole, turområder etc.

Storegjerde 6 , 6010 Ålesund

BE OM SALGSSUM
Arild Berentzen
Arild Berentzen Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

57%

har bolig på over 120 kvm

52%

av boligene er eldre enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 77 m²
Bruksareal 77 m²
Tomt 6 114 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 2003
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 174
Energimerking C
FINN.no 189968909
Sist endret 17.09.2020 15:02
Prisantydning 2 750 000
Totalpris 2 831 992
Ligningsverdi 744 780,-

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 73 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 81 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 831 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Ålesund kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Ålesund kommunes hjemmeside.
Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 5.560,- pr. år.

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/ Arild Berentzen har gleden av å presentere en pen leilighet i firemannsbolig, beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser i Spjelkavika. Boligen ligger i et etablert boligfelt med gangavstand til skole og barnehage, og har i tillegg gode turmuligheter i umiddelbar nærhet. Leiligheten ligger i første etasje og har livsløpsstandard. Her er trappefri adkomst, med parkering rett utenfor døren. Ved inngangspartiet er det en stor terrasseplatting på ca. 33 kvm. mot sør-øst med gode solforhold. Fra stuen har man dør ut til nordvendt balkong med ettermiddags- og kveldssol.
Leiligheten er på et plan og har en god planløsning med 2 soverom i nær tilknyttning til bad og romslig stue/kjøkken med utgang til balkong.
Kjøkkenet er fra Sigdal, og har godt med skap- og benkeplass. Bjørkefronter med stålhåndtak. Laminat benkeplate med overlimt vask. Oppvaskmaskin, komfyr, micro og kjøl/frys som medfølger i handelen.
Kjøkken er i åpen løsning med stue og har god plass til spisebord.
Badet ligger i tilknyttning til gangen og begge soverommene. Rommet er helfliset og har varmekabler i gulvet. Fra badet er det videre tilgang til vaskerommet.
Gode lagringsmuligheter med god garderobeplass på begge soverommene, samt koffertloft med tilgang fra gangen. Det er også en romslig utvendig bod, like ved inngangspartiet.
Parkeringsmuligheter for flere biler.

Innhold

1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, 2 soverom. Det er i tillegg en utvendig bod ved inngangspartiet som tilhører seksjonen.

Standard

Leiligheten har følgende standard:
Entré/gang: Laminat på gulv, malte vegger, plater i tak.
Hovedsoverom: Laminat på gulv, malte vegger, plater i tak. Garderobeskap.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger, plater i tak. Garderobeskap.
Bad/wc: Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og hvite takplater med spotter i tak. Det ble foretatt utbedring rundt sluk med skifte av 4 flis og membran rundt sluk i 2017. Veggfestet toalett. Dusjkabinett nytt i 2017. Ny baderomsinnredning i 2014.
Vaskerom: Det er flis på gulv, malte vegger og hvite takplater. Opplyst av eier at det ble lagt nye fliser og membran på gulv i 2013. Dette ligger oppå eldre flis.
Stue: Laminat på gulv, malte vegger, plater i tak. Vedovn. Utgang til balkong med god plass til både sittegruppe og grill.
Kjøkken: Laminat på gulv, malte vegger, plater i tak. Kjøkkeninnredning fra Sigdal fra byggeår. Bjørkefronter med stålhåndtak. Laminat benkeplate med overlimt vask. Oppvaskmaskin, komfyr, micro og kjøl/frys medfølger etter opplysning fra eier. 2 skapdører med frosta glassfelt og lys i disse skapene. Børsta alu.plate på vegg over benk.

Beliggenhet

Flott beliggenhet i Storegjerde i Spjelkavika, med solrike uteplasser. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger og konsentrert boligbebyggelse samt skoler og barnehage i umiddelbar nærhet. Kort vei til turterreng og idrettsanlegg.

Tomt

Areal: 6 114 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Parkering rett utenfor døren.

Barnehage / skole i området

Spjelkavik barneskole - 0.6 km
Åse skole - 2.8 km
Spjelkavik ungdomsskole - 0.5 km
Borgund vidaregåande skole - 1.6 km
Spjelkavik videregående skole - 2 km
Skogheim barnehage - 0.6 km
Tommeliten barnehage - 1.3 km
Veslefrikk barnehage - 1.4 km

Felleskostnader

500 pr. mnd. Bygningsforsikring, brøyting, driftsutgifter.

Sameie

Boligsameiet Storegjerdet 2-48  Org.nr. 886982682, består av 20 seksjoner - fordelt over 5 bygg med fire leiligheter i hvert bygg.
Styreleder i sameiet er Fredrik Clausen, tlf: 95824722.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 78658361

Vedtekter / husordensregler

Kopi av vedtekter kan innhentes hos megler.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2003

Antall soverom

2

Byggeår

2003

Byggemåte

Eiendommen har støpt isolert plate mot grunnen og støpt grunnmur i bakkant. Dreneringsrør antatt av perforerte plastrør i grunnen. Huset er over grunnmur/plate oppført i en bindingsverkkonstruksjon.
Utvendig er det liggende bordkledning. Takkonstruksjon av takstoler/tresperrer og det er betongtakstein fra byggeår som tekking ( noe mose ). Kaldt kryploft. Noe fuktmerker på undertak ved gradrenner og ved luftehatt. Ikke fuktutslag her under befaringen. Trebjelkelag mellom etasjene. Hvit ytterdør med glassfelt. Balkongdør som tredør med glassfelt. Vinduer med trekarmer og 2-lags isolerglass. Det er sprosser på vinduene. Veranda i front av kjøkken mot nord på ca 11,5 kvm. Denne i understøttet trekonstruksjon med rekkverkshøyde på 90 cm fra byggeår. Terrasse på bakkenivå mot sørøst på ca 33 kvm. Denne ble utvidet og lagt nytt terrassedekke i 2016. Rekkverk og levegg her. Boligens grunnkonstruksjon, bordkledning, taktekking, beslag m.m. er fra byggeår.
Følgende er anmerket med TG2 i vedlagte tilstandsrapport:
- Bad: "Bom" på et noe flis. Spott over dusjkabinett virker ikke. Ikke avrenning fra sisterne, men dette var heller ikke så vanlig ved byggeår, men i dag skal det være avrenning fra sisterner. Målt fall på gulv mot sluk, men ikke fall bak vegg av glassbyggerstein mot sluk. Her må vannet rundt vegg for å renne til sluk og dermed litt motfall her. 25 mm høydeforskjell mellom topp slukrist og topp tetting ved dør til gang. Også anbefalt min 25 mm. Rommet må ikke brukes uten tett dusjkabinett.
- Vaskerom: 14 mm høydeforskjell mellom topp slukrist og topp tetting ved dør. Registrert fall på gulv, men kunne med fordel være litt bedre.
- Innvendige gulv og vegger: Litt knirk midt på gulv på stue/kjøkken. Noe bruksmerker.
For ytterlgere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 21.04.05.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 77 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue/kjøkken, bad, vaskerom, 2 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Vedovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 045 pr. år

Løpende kostnader

Årlige fellesutgifter: kr. 6.000,-
Kommunale avgifter: kr. 10.045,-
Eiendomsskatt: kr. 5.560,-
I tillegg kommer utgifter for tv/internett, strøm og egne forsikringer.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 744 780 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 681 207 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Rør i rør system på vannrør med skap på vaskerom.
Varmtvannstank.
Automatsikringer.
Eier opplyser om mulighet fiber. Denne skal ligge i gata, men ny eier må ordne tilkobling og avtale på dette.

Adkomst

Fra Spjelkavik i retning Blindheim, tar man av til venstre mot Tuevegen ved Skoghaug Industrier. Følg veien til til Spjelkavik barneskole, og ta deretter til høyre. Boligen ligger da som første bygg på høyre side.
Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til bolig.. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Dagboknummer:  2003/10430-1/58  Bestemmelse om veg, tinglyst: 04.08.03. Gnr. 23, bnr. 175 har rett til å bruke veien som tilkomstvei. Felles solidarisk vedlikeholdsplikt.
Dagboknummer: 2003/15179-2/58  Bestemmelse iflg. skjøte, tinglyst 30.10.03 Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m/ Samme rett for Din Bolig AS.

Vei/vann/avløp

Privat vei, offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Ålesund kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Garderobeskap på soverom. Oppvaskmaskin, komfyr, micro og kjøl/frys.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til arild@aursnespartners.no eller SMS: 90 70 85 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.