Hatlane

Bud mottatt!Arkitekttegnet enebolig på stor og solrik tomt - Attraktivt og rolig boligområde - Betydelig renovert i 2013

Hatlasvingen 44 , 6016 Ålesund

BE OM SALGSSUM
Vegard Lianes
Vegard Lianes Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

8%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 305 m²
Bruksareal 326 m²
Bruttoareal 357 m²
Tomt 1 901 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 5
Byggeår 1958
Gårdsnummer 47
Bruksnummer 90
Energimerking D
FINN.no 194031439
Sist endret 27.10.2020 14:32
Prisantydning 8 700 000
Totalpris 8 933 492
Ligningsverdi 1 189 348,-

Beregnet totalkostnad

8 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 217 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 233 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 933 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Ålesund kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020 fordelt på 3 terminer. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget og vil i år bli ca. kr 6 660,-. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Ålesund kommunes hjemmeside.

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/Vegard Lianes har gleden av å presentere en arkitekttegnet enebolig med særpreg og spennende planløsning. Boligen ligger vestvendt i stille og rolige omgivelser ved Hatlane. Her vil man ha nærhet til blant annet dagligvarebutikk, barnehage og nye Hatlane skole. Eiendommen er plassert nesten helt i enden av en blindvei og det er minimal gjennomgangstrafikk. Det er også fine turområder like i nærheten, som f.eks Hatlaåsen, kyststien og Borgundgavlen.
Eiendommen har stor og lun balkong/ terrasse mot vest med meget gode solforhold.
 
Boligen er betydelig renovert både innvendig og utvendig i 2013. Den er lys og luftig med gjennomgående smarte og pene løsninger.
Stilig planløsning med en stor hovedetasje, to halvplan oppe og to halvplan nede.
Romslig ungdomsrom/kjellerstue med plass til dobbeltseng, stor sofagruppe, bordtennisbord, treningsutstyr etc.
Stor tidsriktig og påkostet kjøkkeninnredning fra HTH har kokeøy med spiseplasser og underskap og er i åpen løsning med spisestue/stue.
Stue har Boen parkett, lyse pene flater og store vindusflater som gir rikelig med lysinnslipp. Det er også fjellutsikt fra stuen.
Det er 3 bad, toalettrom og vaskerom. Alle rommene er pusset opp i 2013. Det største badet ligger i nær tilknytning til hovedsoverom og der er det både dusj og badekar, samt stor baderomsinnredning med 2 servanter.
Stor tomt med flott terrasse og hageareal mot vest, samt stor hage mot øst. På eiendommen er det også stor garasje med bod og fjernstyrt garasjeport.
Boligen har blant annet rør-i-rør system, 2 varmtvannsberedere, balansert ventilasjon med varmegjennvinning, peis på stue og 2 varmepumper.
Masse lagringsplass med to utvendige boder, samt et stort lagringsareal med reoler i krypkjeller.
En parkeringsplass i garasje og parkering for flere biler ellers på eiendommen.

Innhold

1. etasje:
P-rom: 3 bad, entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, 5 soverom, stue- øst og toalettrom.
S-rom: Garderobe.
Underetasje:
P-rom: Gang, vaskerom, kontor og kjellerstue/trimrom.
S-rom: Bod og teknisk rom.
Det er også stort lagringsareal i krypkjeller og to utvendige boder, samt garasje på eiendommen.

Standard

Stor arkitekttegnet enebolig med en gjennomgående god standard. Boligen er betydelig renovert i 2013 og har et flott uteområde.
Overflater:
Innvendige gulv har overflater av Boen parkett. Høytrykkslaminater og fliser. Innvendige vegger har overflater av malte flater og med fliser på bad. Vegger med forblending av skifer. Overflater og vegger er fornyet i forbindelse med renoveringen. Delevegger er bygget nye i 2013. Innvendige himlinger er fornyet i forbindelse med renoveringen. Himlinger har overflater av hvite flater. Det er spotter i en rekke himlinger.
Innerdører som hvite finerte dører fra 2013. Det er en rekke garderobeløsninger i boligen som skyvedørsgarderober.
Innvendige trapper er tretrapper er fra byggeår og noe av de få bygningsdeler i boligen som ikke er fornyet i forbindelse med renoveringen. En trapp i fløy mot øst og en mot nord. Trapper er med tretrinn.
Bad 1:
Bad/ wc med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning med servant, dusj med dusjvegger og vegghengt wc. Det er mekanisk avtrekk fra rommet. Rommet er bygget i 2013. Eier opplyser at rommet er bygget av fagfolk og at det er brukt Litex membranplater på hele rommet, også under gulvet.
Bad: 2:
Bad/ wc med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er utstyrt med baderomsinnredning med servant, dusj med dusjvegger og vegghengt wc. Det er mekanisk avtrekk fra rommet. Rommet er bygget i 2013. Eier opplyser at rommet er bygget av fagfolk og at det er brukt Litex membranplater på hele rommet, også under gulvet.
Bad 3:
Stort bad/ wc i fløy mot nord. Rommet er med fliser på gulvet og med fliser på veggene. Det er varme i gulvet på rommet. Rommet er utstyrt med stor baderomsinnredning med 2 servanter, dusj i dusjnisje med skyvedører av glass. Innebygget badekar. Vegghengt wc. Det er avtrekk fra rommet. Det er spotter i taket på rommet. Rommet er bygget i 2013. Eier opplyser at rommet er bygget av fagfolk og at det er brukt Litex membranplater på hele rommet, også under gulvet.
Vaskerom:
Vaskerom som påkostet rom med fliser på gulvet og med malt flater på veggene. Rommet er utstyrt med stor og påkostet innredning med skyllekar rommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Det er montert overskap/ hyller på rommet.
Kjøkken:
Stor tidsriktig og påkostet kjøkkeninnredning fra HTH med hvite fronter og med benkeplate i laminat. Det er kokeøy med spiseplasser og med underskap. Innredningen har integrerte hvitevarer og det er montert kjøkkenhette i børstet stål over platetoppen.
Garasje:
Garasje oppført på fundamenter/ ringmur av betong. Garasjen har betongplate som gulv. Det er lagt fliser på gulvet inne i garasjen. Yttervegger er oppført i bindingsverk og kledd med stående paneler. Noen vegger i murverk. Plater med fiberpuss. Takkonstruksjon med sperrer av tre. Taket er tekket med papp og det er renner av metall. Det er i montert garasjeport med motoråpner i garasjen. Det er mot øst tilbygget en bod. Denne er palte kledd innvendig. Det er også fliser på gulvet inne i boden.
Garasjen er å betrakte som renovert og oppgradert, samt tilbygget. Det er innlagt strøm og montert opplegg for el- bil ladere i garasjen. Det er lagt inn vann i garasjen.
Tekniske/sanitær installasjoner:
- Vannrør, (rør i rør) system fra 2013.
- Avløpsrør av plast. Det kan være innslag av rør i andre materialer.
- Det er montert 2 varmtvannsbereder, den ene tanken er av eldre dato.
- Det er i 2013 montert balansert ventilasjon med varmegjenvinning i boligen.
- Det er montert 2 luft til luft varmepumpe i boligen.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Peisovn.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Enebolig beliggende på stor solrik tomt ved Hatlane, ca. 8 km øst for Ålesund Sentrum. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger, konsentrerte boliger, noe næringseiendommer, samt institusjon. Herfra er det kort avstand til skole, barnehage, dagligvarebutikk og offentlig kommunikasjon.
Fra boligen er det ca. 5 km til Amfi Moa med et bredt utvalg av butikker, samt apotek, vinmonopol, spisesteder m.m. På Moa er det også blant annet kinosenter, svømmehall og treningssenter. Det er også nærhet til flotte turområder på steder som Hatlaåsen og Borgundgavlen, samt fine bademuligheter ved Bogneset. Det er også nærhet til flott tursti langs sjøen nedenfor boligen.
Gode trenings- og aktivitetstilbud i nærheten som f.eks Ratvika stadion, Moa CrossFit, Buldrehallen, Ålesund Tennisklubb, Family Sports Club Moa og Moa Golfsenter.
Nærmeste bussholdeplass er ca. 300m unna. Herfra går det flere ulike linjer med hyppige avganger. Det tar ca. 22 minutter med bil til Ålesund Lufthavn, Vigra.
For ytterligere informasjon se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 1 901 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor tomt. Lett skrående sørvendt tomt som er pent opparbeidet med tre-terrasser, støpte platter og trapper, plenarealer og beplanting. Gårdsplass med belegningsstein. Tomten har normal god utsikt og
normalt gode solforhold. Det er lagt asfalt ved adkomst til garasjen.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på eiendommen.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
Hatlahaugen familiebarnehage 0.3 km
Ratvikåsen barnehage 0.7 km
Ratvika barnehage 0.9 km
Skoler i området:
Hatlane skole (1-7 kl.) 0.6 km
Steinerskolen i Ålesund (1-7 kl.) 0.6 km
Aalesund International School (1-7 kl.) 1.4 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 0.6 km
Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.) 6.2 km
Fagerlia videregående skole 3.2 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 5.4 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1958

Antall soverom

5

Byggeår

1958

Byggemåte

Fundamenter av betong på antatt faste og drenerende masser.
Grunnmur av plasstøpt betong med utvendig puss og malte flater. Utvendig oppgradert i 2013.
Innvendig er det fri mur i krypkjeller. Ellers er vegger i all hovedsak innforet og platekledd.
Det er i 2012 lagt ny drenering rundt boligen, da med utvendig isolasjon og fuktsikring i tillegg til rør av plast.
Yttervegger som i hovedsak betongkonstruksjon og noen vegger med bindingsverk. Yttervegger opplyses å være utvendig etterisolert i forbindelse med renoveringen av boligen.
Fasader er etter dette fiberpusset. Noen felt med bindingsverk med kledning fra 2013. Alt av vegger er oppgradert og innvendig er det innforet og platekledd på nytt i forbindelse med renoveringen av boligen.
Vinduene i boligen er skiftet i forbindelse med renoveringen. Vinduene er trevinduer med utvendig aluminiumskledning. Det er 3 lags isolerglass i vinduene. Det er montert utvendig solskjerming på vinduer.
Ytter- og balkongdører er nye i forbindelse med renoveringen av boligen. Dette som fingerte dører med glass. Det er heve/ skyvedør med glass til terrassen.
Sperrekonstruksjon mad sperrer av tre. Eier opplyser at det under renoveringen ble foretatt utskiftning av noen sperrer/ deler av konstruksjonen.
Taket er utvendig etterisolert i forbindelse med renoveringen og det er videre lagt 2 lag med papptekke. Renner og beslag er fornyet i forbindelse med renoveringen.
Stor balkong/ terrasse i trekonstruksjon med dekke av terrassebord. Rekkverk i metallkonstruksjon med glassplater. Balkongen har tilkomst via balkongdør på stuen og fra terreng. Deler av terrasse med takoverbygg. Det er bygget levegger og skjerming i trekonstruksjon.
Pipe som ny stålpipe. Brannmur med puss og forblendning med skifer. Det er tilsluttet en peisovn. Pipe og ildsted er fra 2013.
Det er plater av betong i underetasjen. Det er dekker av betong i hovedfløyen. Mot øst er det lagt nytt trebjelkelag over et opprinnelig basseng.
Det er noe avvik fra opprinnelige byggegodkjente tegninger og dagens bruk. Matbod, tørkerom og vedbod i underetasjen er i dag kontor og vaskerom. Deler av kjellerstue er i opprinnelig plan satt av til teknisk rom og basseng. Østfløyen som i dag består av 3 soverom, 2 bad, toalettrom og garderobe er i opprinnelige tegninger oppført som soverom, toalettrom, badstu, dusj og basseng. Også noen mindre endringer på vestsiden av boligen der bad er utvidet og soverom er fjernet, samt noen endringer ved tilbygg som var kjøkken, gang og bod men brukes i dag som spisestue. Garasje har fått tilbygg med bod som ikke er byggemeldt.
Følgende punkt har TG2 i tilstandsrapport:
Bad 3 - Noe avvik i henhold til dagens krav
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 10.10.1984.
Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Eiendommen er brukt til boligformål siden byggeår og det foreligger bygningsanmeldelse og byggegodkjente tegninger datert 26.06.1957.

Boligens areal

Primærrom: 305 kvm, Bruksareal: 326 kvm, Bruttoareal: 357 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom, kontor og kjellerstue/trimrom.
1. etasje:
Bruksareal: 229 m².
Primærrom: 225 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 bad, entré, gang, stue, spisestue, kjøkken, 5 soverom, stue- øst og toalettrom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet. Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Peisovn, 2 varmepumper og elektrisk oppvarming med varmekabler i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 867 pr. år Kommunale avgifter vil variere noe fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 189 348 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 281 652 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen ligger like vest for Kiwi Hatlane og Hatlane skole. Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser
Bestemmelse om gjerde
Dagboknr: 1958/300973-2/58    
Tinglyst: 02.04.1958 
Omfatter oppmåling og plassering av gjerde.
 
Bestemmelse om gjerde 
Dagboknr: 1958/300974-3/58  
Tinglyst: 02.04.1958 
Omfatter oppmåling og plassering av gjerde.
 
Best. om vann/kloakkledn. 
Dagboknr: 1958/300974-4/58  
Tinglyst: 02.04.1958 
Omfatter rett til å føre frem ledninger for vann og kloakk over hverandres eiendommer.
 
Erklæring/avtale  
Dagboknr: 1959/300253-1/58 
Tinglyst: 21.01.1959 
Bestemmelse om grunnavståelse
Rettighetshaver: Ålesund kommune
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Bestemmelse om gjerde 
Dagboknr: 1959/304367-2/58  
Tinglyst: 28.12.1959 
Omfatter oppmåling og plassering av gjerde.
 
Best. om vann/kloakkledn. 
Dagboknr: 1959/304367-3/58  
Tinglyst: 28.12.1959
Omfatter rett til å føre frem ledninger for vann og kloakk over hverandres eiendommer.
 
Best. om vann/kloakkledn.
Dagboknr: 1959/304368-1/58    
Tinglyst: 28.12.1959 
Gjelder denne registerenheten med flere
Omfatter rett til å føre frem ledninger for vann og kloakk over hverandres eiendommer.
 
Bestemmelse om gjerde  
Dagboknr: 1959/304368-2/58 
Tinglyst: 28.12.1959 
Omfatter oppmåling og plassering av gjerde.
 
Rettigheter på 1507-47/11
Rettigheter i eiendomsrett
Bestemmelse om veg
Dagboknr: 1958/300974-1/58   
Tinglyst: 02.04.1958 
Rettighetshaver:Knr:1507 Gnr:47 Bnr:90
Omfatter rett til bruk av hovedbrukets vei (eiendommen har i dag offentlig adkomstvei). 
 
Rettigheter på 1507-47/10
Rettigheter i eiendomsrett
Bestemmelse om veg  
Dagboknr: 1959/304367-1/58 
Tinglyst: 28.12.1959 
Rettighetshaver:Knr:1507 Gnr:47 Bnr:90  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Omfatter rett til bruk av hovedbrukets vei (eiendommen har i dag offentlig adkomstvei).

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ålesund kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til arild@aursnespartners.no eller SMS: 90 70 85 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.