Lerstad

Rekkehus med flott utsikt og svært gode solforhold - 4 soverom og 2 bad - Barnevennlig område og turområder like ved

Øvste Nakken 20B , 6014 Ålesund

BE OM SALGSSUM
Arild Berentzen
Arild Berentzen Daglig leder / Partner

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

14%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

87%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Selveier
Primærrom 114 m²
Bruksareal 125 m²
Bruttoareal 138 m²
Tomt 106 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1974
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 332
Energimerking E
FINN.no 198947954
Sist endret 26.01.2021 09:54
Prisantydning 3 190 000
Totalpris 3 281 492
Ligningsverdi 722 209,-

Beregnet totalkostnad

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 91 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 281 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Ålesund kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020 som betales over 3 terminer. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget og er ca. kr 4 044,- for 2020. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Ålesund kommunes hjemmeside.

Det er i Ålesund kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Aursnes & Partners v/Arild Berentzen ønsker velkommen til et pent rekkehus med nydelig utsikt mot Sunnmørsalpane mot syd, sjø og fjellutsikt mot vest og Ellingsøyfjorden mot nord. Boligen er beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Lerstad. Herfra er det kort vei til dagligvarebutikk, skole, barnehage, offentlig kommunikasjon og flotte turområder.
Rekkehuset ble oppfør i 1974 og går over tre plan. Boligen har en gjennomgående pen standard. Den har en god planløsning med blant annet alle 4 soverom i nær tilknytning til bad. Utgang fra romslig stue til vestvendt veranda med flott utsikt og gode solforhold. Man får morgen- og formiddagssol på fremsiden av boligen og sol fra ca. 12 til solen går ned hele året på veranda.
Kjøkken er fra ca. 2010 med hvite matte fronter og laminat benkeplate. Her er det godt med skap- og benkeplass. Innredningen er fra Kvik og har integrert platetopp, samt komfyr.
Flere oppgraderinger gjort fra 2015 og utover, som blant annet ny laminat og parkett i flere rom, sparklet og malt gips på vegger og tak i stuen, ny varmepumpe og oppgradert elektrisk anlegg.
2 parkeringsplasser utenfor, samt gjesteparkering.

Innhold

2. etasje:
P-rom: Gang m/trapp, 2 soverom og bad.
1. etasje:
P-rom: Entré, kjøkken og stue m/trapperom.
U.etasje:
P-rom: Gang m/trapp, bad, vaskerom og 2 soverom.
S-rom: 2 boder.

Standard

Overflater:
1. etg. har laminat i entrè lagt i 2018 og ellers parkett. U.etg. med laminat. 2.etg med laminat i gang og ene soverom. Noe eldre parkett på soverom mot øst. Laminaten på soverom er fra 2018.
1. etg. med nylagt gips i 2015 som er sparkla og malt på stue og trapperom. Malt tapet i entrè og på kjøkken. U.etg. med malte plater/malt glassfiberstrie. 2.etg med malt tapet, malt gips og noe panel.
1.etg med malt gips fra 2015 på stue samt panel på kjøkken og i entrè. Det er spotter i entrè. U.etg med takplater i fremre del og panel ellers. 2.etg med malt gips fra 2015 i trapperom/gang og panel på andre rom.
Eldre malte dører innvendig. Antatt at de fleste er fra byggeår. Malt tretrapp fra byggeår.
Bad i 2. etasje:
Bad antatt etablert i 2010 og antatt tidligere wc-rom på her. Der hvor bad ligger i 2.etg står det ikke bad på tegninger.
Rommet har belegg på gulv med varmekabler, våtromsplater på vegger og malt panel i tak.
Dusjkabinett. Gulvmontert toalett. Servantinnredning. Mekanisk avtrekk.
Bad i U. etasje:
Badet ble sist oppussa i 2005 iht til tidligere takst i des 2014 av takstmann Ingolf Nilsen. Rommet har flis på gulv med varmekabler (byttet termostat i 2020 ), flis på vegger og malte plater i tak
Badekar. Veggfestet toalett. Dusjkabinett. Servantinnredning med 2 skuffer. Mekanisk avtrekk.
Vaskerom:
Eldre vaskerom med standard fra byggeår. Murgulv, plater på vegger og panel i tak. Utslagsvask.
Kjøkken:
Innredning fra Kvik fra 2010 (Mano) Hvite matte fronter med laminat benkeplate og planlimt vask.
Integrert platetopp og komfyr. Oppvaskmaskin og kjøl/frys medfølger etter opplysning fra eier.
Ventilator. Glassplate på vegg bak platetopp og vask.
Tekniske/sanitær installasjoner:
- Vedovn på stue (Jøtul).
- Lagt opp dels til rør i rør ( plastrør ) på vannrør, men det er også beholdt noe kobberrør fra byggeår.
- Varmtvannstank fra 2008 står på vaskerom.
- Plast på avløpsrør som er synlig.
- Varmepumpe montert i nov 2017. Plassert over inngangsdør.
- Naturlig lufting.
- Elektrisk anlegg fra byggeår og oppgradert til automatsikringer.
- Fiber.
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Beliggenhet

Rekkehuset har en flott beliggenhet på Lerstad, omtrent 8 km Øst for Ålesund sentrum. Området oppleves som rolig og barnevennlig med lite gjennomgangstrafikk og flott utsikt. Fra boligen er det kort vei til blant annet dagligvarebutikk, treningssenter, tur- og rekreasjonsområder, skoler og barnehager.
I nærheten av boligen finnes dagligvarebutikker som Meny og Rema 1000. Kjøpesenteret AMFI Moa, ligger ca. 7 minutters kjøretur fra boligen. Her er det godt utvalg av klesbutikker, apotek, frisør, vinmonopol, kafeer, restauranter, svømmehall, kino m.m.
Nærmeste skole er Lerstad barneskole, som ligger ca. 700 m fra boligen. Herfra er det også flotte turområder rundt Lerstadvatnet og videre til Hatlaåsen og Lerstadnakken som er de to mest brukte turmålene for bosatte i området. Dette er flotte turstier i ulikt terreng som passe for både store og små.
Fra boligen er det ca. 300 meter til nærmeste bussholdeplass, Martingjerdet. Herfra går ulike bussruter med flere avganger daglig. Det tar ca. 10 minutter med buss til Ålesund sentrum. Fra boligen er det en kjøretur på ca. 20 min til Ålesund Lufthavn, Vigra.
For ytterligere informasjon se nabolagsprofil vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 106 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt på 105,7 kvm. Det er noe areal med inngangen mot øst som tilhører boligen og noe hage/terrasse mot vest. Enkel lav utebod ved inngangsparti og bod på ca 3 kvm under deler av veranda mot vest.
Vei og areal rundt boligene er fellesareal. Dette arealet er på 6252 kvm. Det er 1/32-dels som tilhører hver bolig.

Garasje / Parkering

2 parkeringsplasser følger med boligen. I tillegg har man gjesteparkering.

Barnehage / skole i området

Barnehager i området:
Lerstad barnehage (0-5 år) 0.7 km
Lykkeliten barnehage (0-6 år) 3 km
Åsestranda barnehage (0-5 år) 3 km
Skoler i området:
Lerstad skole (1-7 kl.) 0.7 km
Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.) 4.5 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 5.3 km
Blindheim ungdomsskole (8-10 kl.) 7.3 km
Fagerlia videregående skole 4.7 km
Borgund vidaregåande skole 4.3 km

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Selveier), byggeår: 1974

Antall soverom

4

Byggeår

1974

Byggemåte

Eiendommen har støpt såle/fundamenter fra byggeår. Støpt grovplate og dels oppfora tregulv. Ukjent type isolasjon/fuktsikring mot grunnen. Støpt grunnmur i u.etg fra byggeår.
Drenering og fuktsikring av grunnmur fra byggeår. Ukjent type drenering/fuktsikring.
Boligen er over grunnmur/plate er oppført i treverk/bindingsverk. Antatt isolert med 10 cm som var vanlig på oppføringstidspunktet.
Trevegg i front i av u.etg er flyttet ut antatt på 1990-tallet. Ukjent konstruksjonsoppbygging på denne, men i trekonstruksjon. Trebjelkelag fra byggeår.
Utvendige overflater fra byggeår, samt noe utbedret/skiftet på 1990-tallet i front mot vest. Eternittkledning fra byggeår ved brannskillevegger og gavlvegger.
Alle vinduer med trekarmer og isolerglass. I 1.etg er vinduer mot vest fra 1996 og øst fra 2008 og byggeår. 2.etg har vinduer fra 2008 og fra 2020 på ene rom mot vest.
U.etg har kun vinduer mot vest, disse er fra 2012 og 1989 (med karm fra byggeår på glass fra 1989).
Hovedytterdør fra 1999. Verandadør på stue fra 1996. I u.etg er terrassedøren fra byggeår.
Tresperrer og taktro fra byggeår. Taktekking av asfalttakbelegg. Eier er ikke kjent med alder på tekkingen, men tidligere opplyst om 1998 på naboer i samme rekke. Så antatt at tekkingen er fra denne tiden.
Takrenner/beslag fra byggeår. Metall/malt. Ikke opplyst om utbedringer. Stålpipe.
Veranda i understøttet trekonstruksjon på ca 11 kvm mot vest utenfor stue i 1.etg. Rekkverkshøyde på 90 cm. Antatt bygd på 1990-tallet.
På bakkenivå mot vest utenfor u.etg er det terrasseplass og bod under deler av verandaen i 1.etg. Denne på ca 16 kvm pluss nyere levegg og treport.
Det er endringer på boligen ut fra byggemeldte tegninger. Dette gjelder noe endringer på alle plan. Boligen er også utvidet i u.etg. Det er ikke tegninger/godkjenning på denne utvidelsen. Dette er antatt utført på 1990-tallet. Veranda er utvidet, men ikke tegninger på dette. Antatt utørt på 1990-tallet.
Følgende punkt har TG2 i tilstandsrapport:
Bygning - Generelt
Gulv på grunn
Vegger mot grunn
Drenering
Yttervegger
Utvendige overflater
Vinduer
Ytterdører og porter
Innvendige dører
Takkonstruksjoner
Taktekking og membraner
Utvendig beslag
Trapper og ramper
Balkonger, terrasser ol.
Bygning, generelt - 2. etasje
Bygning, generelt - U. etasje
Overflater på innvendige gulv
Overflater på innvendige vegger
Luftbehandling, generelt
Følgende punkt har TG3 i tilstandsrapport:
Vaskerom
For ytterligere informasjon se tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolig i rekke datert 02.05.1974.

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 138 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang m/trapp, bad, vaskerom og 2 soverom.
1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken og stue m/trapperom.
2. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang m/trapp, 2 soverom og bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet. Boligen kan fritt leies ut.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn, samt elektrisk oppvarming med varmekabler i gulv på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser at strømregningen ligger på mellom 700-900 kr. måneden avhengig av sesong.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 982,75 pr. år Kommunale avgifter vil variere noe fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 722 209 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 599 952 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Boligen ligger like nordøst for Lerstad skole på nordsiden av Lerstadvegen. Det vil bli skiltet med Aursnes & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Ålesund kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til arild@aursnespartners.no eller SMS: 90 70 85 96 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.