Alta

ARONNES: Enebolig i attraktivt boligområde. Romslig utleiedel, solrik uteplass og garasje

Blåbærveien 12 , 9514 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 175 m²
Bruksareal 190 m²
Bruttoareal 214 m²
Tomt 822 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1983
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 216
Energimerking E
FINN.no 176574223
Sist endret 29.05.2020 11:29
Prisantydning 4 300 000
Totalpris 4 408 842
Ligningsverdi 982 448,-

Beregnet totalkostnad

4 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 300 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 108 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 408 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Blåbærveien 12 er en lys og tiltalende enebolig over to plan med fin og praktisk planløsning. Boligen er delvis oppusset, og i kjelleren er det innredet for utleiedel/hybel. Eiendommen ligger i et attraktivt og barnevennlig område, med gangavstand til barneskole, idrettsanlegg og naturskjønne friluftsområder. Eneboligen har tilnærmet flat tomt på 822 kvm, og fra kjøkkenet er det utgang til solrik uteplass. Det er parkering i garasje og på gårdsplass.
Inne har hovedboligen en romslig stue med peisovn og varmepumpe, som ligger delvis åpent mot et nyere, pent kjøkken med integrerte hvitevarer. Videre har hoveddelen bad, separat vaskerom og tre soverom. Hybelen har separat adkomst, og består av stue, kjøkken, bad og to soverom. Boligen har gode lagringsmuligheter i tre innvendige boder.
Kort fortalt
- Lys, tiltalende enebolig over to plan.
- Romslig utleiedel i kjelleretasjen.
- Attraktivt og barnevennlig område.
- Parkering i garasje og gårdsplass.
- En tilnærmet flat tomt på 822 kvm.
- Solrik hage og sørvendt uteplass.
- Lyse, tidsmessige farger innvendig.
- Nyere, pent kjøkken med barløsning.
- Det er integrerte hvitevarer i kjøkken.
- Romslig stue med gode vindusflater.
- Bad med dusjnisje, og eget vaskerom.
- Hovedboligen har tre gode soverom.
- Utleiedel har stue, kjøkken og bad.
- To soverom i utleiedelen.
- Varmepumpe og peisovn i stuen.
- Terrassedør på kjøkken er fra 2018.
- Det er lagt ny shingel på tak i 2013.

Innhold

Planløsning
Kjeller (hybel): Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og bod. 
Kjeller (hoveddel): Vaskerom, 2 boder og trapperom.
1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken, bad, 3 soverom og trapperom.

Standard

Vindfang
Hoveddelen og hybelen har separat adkomst, noe som sikrer fint privatliv for begge. Vindfanget til hovedboligen ligger i første etasje, og gir et godt førsteinntrykk av boligen. Rommet har blant annet fliser på gulv, brystningspanel, tidsriktig veggfarge, skoskap og skyvedørsgarderobe med speilfronter.
Kjøkken
Det nyere kjøkkenet er moderne og pent, og mot stuen er det en praktisk barløsning med plass til tre barstoler. Rommet har downlights i himling, pent gulv og en tidsmessig farge på vegg. Innredningen er takhøy og har hvite, glatte fronter, lærhemper og laminerte benkeplater med sort kum. Hvitevarene er integrerte, og består av platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Over kokesone er det ventilator, og fra kjøkkenet er det utgang til uteplass.
Stue
Hovedboligen har en romslig og tiltalende stue i første etasje, med delvis åpen løsning til kjøkken. I rommet har du store vinduer på den ene kortveggen, som sammen med et lyst og tidsriktig fargevalg gjør det ekstra lyst og hyggelig. Stuen har også både varmepumpe og peisovn. For øvrig er det god plass for sofaløsning, og ved kjøkkenet kan du ha spisebord.
Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har hoveddelen ett bad og eget vaskerom. Badet ligger i første etasje, og har grått belegg på gulv og lyse veggflater. Innredningen består av servant nedfelt i bred benkeplate, hvitt servantmøblement, veggskap og speil med belysning. Videre har rommet toalett, dusjnisje med forheng og mekanisk avtrekk på vegg.
Vaskerommet ligger i kjelleren, og har grått belegg på gulv og hvitmalte veggflater. Rommet er utstyrt med skyllekar, varmtvannsbereder, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Soverom og garderobe
Hovedboligen har tre gode soverom som alle ligger i første etasje. Rommene er holdt i lyse og tidsmessige farger, og på hovedsoverommet er det stor skyvedørsgarderobe med speilfront. Boligen har videre gode lagringsmuligheter, med blant annet to boder i kjelleren.
Hybel
Deler av kjelleretasjen er innredet for romslig utleiedel, noe som gir mulighet for gode leieinntekter. Hybelen har adkomst via utvendig trappeløp, og består av stue, kjøkken, bad, 2 soverom og bod. Stuen er lys og hyggelig, og har god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. I rommet er det tre kjellervinduer, pent gulv og hvitmalte veggflater.
Kjøkkenet ligger i eget rom, og har praktisk innredning med god benke- og skapplass. Rommet har også egen spiseplass, hvitmalte vegger og pent gulv. Innredningen er oppforet og har hvite, glatte fronter, benkebelysning og laminerte benkeplater med oppvaskkum. Videre er det ventilator over kokesone, nisje til komfyr og opplegg for oppvaskmaskin.
Badet i utleiedelen har sjakkmønstrede fliser på gulv, og hovedsakelig hvite veggfliser. Rommet har servant, speilskap, veggskap, toalett, dusjhjørne med forheng og mekanisk avtrekk.
Til slutt har hybelen to soverom med plass til møblement utover seng. Ett soverom har lyseblå veggflater, og i det andre er det hvitmalte vegger. Utleiedelen har også lagringsplass i egen bod.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Aronnes, ca. 2 km fra Alta sentrum i Alta kommune. I nærområdet finnes skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane og skiløyper.
Eiendommen ligger nær naturskjønne friluftsområder med mulighet for bl.a. jakt, fiske, båtliv, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil unna.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan bl.a. gjøres på Kiwi, Bunnpris Gourmet og Rema 1000. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering, og byr på bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss og hurtigbåt. Nærmeste holdeplass er ved Greplyngveien som ligger ca. 460 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alta sentrum, 5 min til Alta lufthavn, 7 min til Bossekop og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 822 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har en tilnærmet flat tomt på 822 kvm, hvor du kan nyte gode solforhold. Tomten består for det meste av hage mot sør med blant annet lekestue, og på forsiden er det asfaltert gårdsplass med gode parkeringsmuligheter. Fra kjøkkenet er det utgang til sørvendt uteplass, som ligger lunt plassert i hjørnet mellom to husvegger. Her kan du nyte gode solforhold i hyggelige og skjermede omgivelser.

Garasje / Parkering

Det er parkering i garasje med motorisert port, samt flere biloppstillingsplasser på gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Aronnes barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Alta- og Sandfallet ungdomsskole. På sentrum ligger Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, hvor sistnevnte byr på et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen har også et godt utvalg av barnehager.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1983

Antall soverom

5

Byggeår

1983

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Fundamenter av armert betong på stedlige masser som antas å være morenemasser med innslag av leire. Grunnmur av lettklinkerblokker, lektet ut i deler kjeller.
Drenering: Ikke funnet drens rundt boligen men påvist grunnmurplast
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Vegger er i følge eier elementer isolert med 25 cm glassull, innvendig montert dampsperre og plater, utvendig vindtettet med plater og papp , utlektet med 23mm og kledd med stående tømmermannspanel med over og underligger.
Etasjeskillere: Antatt utført i bjelker av tre med dimensjon 48x198, isolert med 20 cm glassull. Antatt lagt sponplater på oversiden.
Takkonstruksjon: Saltak med kaldt loft. Isolert undergurt med glassull. Eier opplyser at det er tykkelse 30 cm glassvatt. Papp og matter som vindsperre. W-takstoler med undertak av kryssfinerplater.
Taktekking: Eier opplyser at det er lagt ny shingel på taket 2013. Denne antas å være lagt på den gamle shingelen.
Piper og ildsteder: Har en lettklinkerpipe med påmontert vedovn i stue 1.etasje og stue kjeller.
Oppgraderinger:
Vinduer på soverommene er skiftet 2012.
Ny shingel på taket 2013.
Nye terrassedør kjøkken 1.etasje 2018.
Anmerkninger:
Vindu bad 1.etasje i dårlig stand.
Mangler håndlist i trappeløp.
Det ble påvist noe svertesopp i hjørne mellom vegg og tak i yttervegg. Dette kan skyldes for dårlig lufting.
Det ble påvist noe svertesopp på innsiden av undertak.
Garasje har behov for vedlikehold av port, dør og vinduer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 15.12.83

Boligens areal

Primærrom: 175 kvm, Bruksareal: 190 kvm, Bruttoareal: 214 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Inngang/gang/trapperom, bad, 2
stk soverom, vaskerom, stue og kjøkken
Sekundære rom: 3 stk. boder
1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Vindfang, bad, 3 stk soverom,
trapperom, stue og kjøkken
Garasje:
Bruksareal: 25 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er hybel i kjeller med mulighet for utleie.

Oppvarming

Boligen har peisovn og varmepumpe i stue, og vedovn i hybel. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler, samt mekanisk avtrekk fra begge kjøkken og bad. Videre har boligen motorisert garasjeport, utelys m.m.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

37167 kWh.
Målt energibruk er gjennomsnittet av hvor mye energi boligen har brukt de siste tre årene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 982 448 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 536 813 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 45.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for tilrettelegging kr. 7.250,-, oppgjørshonorar kr. 3.825,-, fotopakke kr. 5.000,-, markedspakke kr. 12.200,- og grunnpakke kr. 2.990,-.  Oppdraget kan sies opp, med umiddelbar virkning, av begge parter. Oppdragstaker vil da ha krav på kr. 20.000,- for tidsbruk og påløpt arbeid med oppdraget. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 08.04.2020
Selgers egenerklæring, datert 21.04.2020
Energiattest, datert 21.04.2020
Bygningstegninger, datert 16.06.1983
Grunnkart, datert 03.04.2020
Planstatus, datert 03.04.2020
Midlertidig brukstillatelse, datert 15.12.1983
Eiendomsinformasjon, datert 03.04.2020