Alta

VISNING 28/5 KL.17 - THOMASBAKKEN: Velholdt og pen halvpart av tomannsbolig med garasje og flotte uteplasser

Thomasbrinken 13 , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 79 m²
Bruksareal 79 m²
Bruttoareal 85 m²
Tomt 497 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2001
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1349
Energimerking D
FINN.no 176572684
Sist endret 27.05.2020 09:51
Prisantydning 3 100 000
Totalpris 3 178 670

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 100 000,-)) -------------------------------------------------------- 78 670,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 178 670,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Thomasbrinken 13 er en lys og romslig halvpart av en horisontaldelt tomannsbolig fra 2001. Boligen ligger i første etasje og det tilhører en stor terrasse på hele 50 kvm. Hagen er pent opparbeidet og har rikelig med trygg, fin boltreplass for de minste. Det tilhører også garasje.
Boligen fremstår som velholdt og det er utført en del arbeid i nyere tid. Blant annet ble badet renovert i 2020. Det overbygde inngangspartiet med adkomstterrasse er også renovert.
En lun entré ønsker deg velkommen inn. Både entreen, gangen innenfor, badet og stue/kjøkken har gulvvarme. Stue/kjøkken har en moderne, åpen løsning - et innbydende rom med stilfull kjøkkeninnredning og god plass for sofagruppe og spisebord. Boligen har både bad og vaskerom/bod, i tillegg til tre pene soverom med garderobeskap.
Kort fortalt
- Velholdt, tiltalende bolig fra 2001.
- Halv horisontaldelt tomannsbolig.
- Parkering i garasje og på tomten.
- Romslig hage, terrasse på 50 kvm.
- Trygg,fin boltreplass for de minste.
- Overbygd inngangsparti, lun entré.
- Entreen og gangen har gulvvarme.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Innbydende rom med gulvvarme.
- Vaskerom og et nyrenovert bad.
- Tre soverom med garderobeskap.
- Ett har utgang til terrasse og hage.
- Elanlegg med automatsikringer.

Innhold

Planløsning
1. etasje: Entré, gang, mellomgang, bad, vaskerom/bod, 3 soverom og stue/kjøkken.

Standard

Entré
Boligen har et trivelig, overbygd inngangsparti i første etasje, og en lun entré ønsker deg velkommen. Entreen og gangen innenfor har nye, store fliser på gulvet med gulvvarme. Veggene er lysmalte, og det er god plass for hyller, kommoder, skap og/eller lignende.
Stue og kjøkken
Stuen og kjøkken har en åpen løsning - et innbydende rom med laminatgulv, gulvvarme og gråmalte vegger. Store vinduer gir fint lys på dagtid, og det er også montert spotlys i taket. Det er god plass for både sofagruppe og spisebord, og den åpne løsningen gir en luftig og sosial romfølelse.
Kjøkkeninnredningen har hvite, profilerte fronter og en benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er montert fliser mellom benk og overskap, og det er ventilator over kokesonen. Videre har kjøkkenet nisje for komfyr, opplegg for oppvaskmaskin og plass for kjøl/frys.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har bad og eget vaskerom. Vaskerommet har fliser på gulvet, malte vegger,
varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.
Badet ble renovert i 2020 og har store, lyse og delikate fliser på gulvet og på veggene. Det er samme fliser i mindre størrelse i deler av dusjsonen, og dusjen har glassvegger/dør. I tillegg har badet gulvvarme, downlights og et veggmontert toalett. Innredningen består av en benkeplate med underskuffer og en elegant, toppmontert servant. Over servanten er det speil med integrert belysning.
Soverom og garderobe
Boligen har tre pene soverom med garderobeskap. Rommene har laminatgulv og lysmalte vegger, og hovedsoverommet har også en mørkere fondvegg. I tillegg har hovedsoverommet utgang til terrasse. Ellers har boligen lagringsplass i bod/vaskerom og i garasje.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Thomasbakken i Alta kommune. Fra boligen er det kort vei til skole, barnehage og flotte tur- og skiområder, samt BUL-hallen med godt tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.
Fra eiendommen er det ca. 1,5 km til Bossekop handelssentrum med butikker, frisør, post og andre servicetilbud, og ca. 4 km til Alta sentrum med videregående skole, helseinstitusjon og fine forretningstilbud.
Alta har også moderne badeland, nyere kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, samt flere treningssentre og idrettshaller. I tillegg finnes konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
I nærheten finnes også vakre friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Bunnpris og Coop Extra. Alta Sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Fra eiendommen er det enkel tilgang til offentlig kommunikasjon, med busstopp i Thomasbakkveien ca. 5 minutter fra boligen. Med bil fra Thomasbakken er det ca. 3 min til Bossekop, 6 min til Alta, 8 min til Aronnes og 11 min til Alta lufthavn.
Fra boligen er det ca. 1,5 km til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta/Sandfallet ungdomsskole. Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet i Alta sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Tomt

Areal: 497 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Eiendommen rundt bygningen er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, gruset gårdsplass og en romslig hage. Hagen har plen, hekk, prydbusker og annen beplantning, samt rikelig med fin boltreplass for de minste.
Fra boligen er det utgang til en stor, impregnert og delvis overbygd terrasse på hele 50 kvm. Terrassen har skjermende levegg og god plass for utemøbler, grill med mer - en fin samlingsplass på varme dager. Det er også en overbygd terrasse på ca. 8 kvm i forbindelse med inngangspartiet. Tomten er fellesareal.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det tilhører garasje, og det er plass for til sammen 5 biler på tomten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort vei til skole og barnehage. I sentrum finner du Alta videregående skole og en lokal avdeling av UiT - Norges arktiske universitet.

Sameie

Det er for tiden ikke et aktivt sameie. Seksjon 1 og 2 deler på utgifter i forbindelse med bygningsforsikring og brøyting.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2001

Antall soverom

3

Byggeår

2001

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, fundamenter til faste eller komprimerte masser. En del av et soverom har bjelkelag og punktfundamenter.
Vegger mot grunn: Gulv på grunn, markisolert ihh til byggetidens forskrifter. Det er i tillegg lagt ekstra markisolasjon i grunn mot sør og vest.
Yttervegger: Vegger er oppført av 6" bindingsverk med utvendig liggende panel og isolert med 15 cm mineralull.
Takkonstruksjoner: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner tekket med betongtakstein. Isolert i taket med 20 cm mineralull. Takrenner og nedløp i plast. Overbygget inngangsparti.
Pipe: Element pipe montert, men er ikke fullført over tak.
Garasje:
Garasjen er 25kvm, og er bygd i 2001.
Fundamentert som plate på mark og ringmur i Leca. Vegger oppført i bindingsverk, antatt delvis isolert. Saltak i trekonstruksjoner tekket med betongtakstein Innvendig delvis platekledd med gipsplater.
Oppgraderinger:
Badet er renovert i 2020.
Nytt vindu på bad montert i 2020.
Inngangsparti med terrasse er renovert.

Boligens areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 85 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m²: Kjøkken, stue, bad, gang, vaskerom, vindfang, 3 stk soverom

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet, herunder gulvvarme. Det elektriske anlegget har automatsikringer, og boligen har varmtvannsbereder montert på vaskerommet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 20 668
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing, feste og eiendomsskatt.
Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Kr. 793 127,-. Verdien er stipulert på skattetaten.no sin formueskalkulator. Verdien gjelder som primærbolig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1999/2920-2/82
Festekontrakt
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon kr. 39.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for tilrettelegging kr. 7.250,-, oppgjørshonorar kr. 3.825,-, fotopakke kr. 5.000,-, markedspakke kr. 12.200,- og grunnpakke kr. 2.990,-.  Oppdraget kan sies opp, med umiddelbar virkning, av begge parter. Oppdragstaker vil da ha krav på kr. 20.000,- for tidsbruk og påløpt arbeid med oppdraget. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 25.03.2020
Selgers egenerklæring, datert 17.04.2020
Energiattest, datert 21.04.2020
Bygningstegninger, datert 27.05.1999
Bygningstegninger tilbygg, datert 26.10.2006
Grunnkart, datert 03.04.2020
Planstatus, datert 03.04.2020
Ferdigattest, datert 19.04.2011
Eiendomsinformasjon, datert 03.04.2020