Alta

SAGA: Moderne 2(3)roms selveierleilighet fra 2016 med overbygget balkong og utsikt over området

Aspemyra 4 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 60 m²
Bruksareal 60 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 6 807 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 836
Energimerking C
FINN.no 178908018
Sist endret 28.05.2020 08:35
Prisantydning 2 790 000
Totalpris 2 868 570
Ligningsverdi 648 971,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 69 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 868 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Aspemyra 4 er en luftig og moderne 2(3)-roms selveierleilighet med god standard. Boligen ble oppført i 2016 og ligger i byggets andre etasje med fin utsikt over området. Gode vindusflater fyller oppholdsrommene med dagslys fra flere retninger og det er utgang til overbygget balkong med glassrekkverk. Det er fliser, parkett - og et balansert ventilasjonsanlegg som sørger for både frisk tilluft og et sunt innemiljø.
Leiligheten har er trivelig stue med åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord. En peisovn sørger for varme og hygge, og skråhimlingen i rommet strekker seg opp mot 3,90 meter. Videre er det et pent bad/vaskerom med fliser og gulvvarme, samt to gode soverom. Hovedsoverommet har garderobeløsning og det er ytterligere oppbevaringsplass i entreen. I tillegg er det en utvendig bod.
Kort fortalt
- Luftig og moderne selveierleilighet.
- Oppført i 2016 med god standard.
- Godt med parkeringsplasser.
- Koselig balkong med glassrekkverk.
- Gode solforhold og fin utsikt.
- Parkett, fliser og moderne farger.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Stue med peisovn og spiseplass.
- Flislagt baderom med gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- To soverom, ett med garderobe.
- Ytterligere plass i utvendig bod.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Innhold

2. etasje: Vindfang/gang, 2 soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
Annet: Bod og balkong.

Standard

Entré
Fra gårdsplassen går det overbygget trapp opp til andre etasje, hvor det er velkomsttram med glassrekkverk og belysning. Innenfor døren gir vindfanget og gangen et godt førsteinntrykk, med glatte vegger malt i en tidsmessig farge og pene gulvfliser. Åpen garderobeløsning og skoskap tar seg av bekledningen. Øvrige rom har parkettgulv og vegger malt i moderne fargekombinasjoner.
Kjøkken
Kjøkkenet kler rommet godt, og har glatte moderne fronter, belysning og benkeplate med nedfelt kum. Innredningen er smart utformet, og byr på rikelig med benke- og lagringsplass. Av hvitevarer er det integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, kjøl/frys og ventilator. Med kort vei til balkongen kan alt fra morgenkaffen til måltider med letthet medbringes ut i det fri.
Stue
Leiligheten har en trivelig stue med åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord. Et luftig allrom hvor skråhimlingen strekker seg helt opp mot 3,92 meter. En peisovn sørger for ekstra varme og hygge - og en høy stålrørspipe bidrar til at varmen brer seg jevnt i rommet. Vindusflatene sørger for godt dagslys, og det er utgang til koselig balkong med utsikt over området.
Bad/wc/vaskerom
Badet har pent flislagte overflater og varme i gulvet. Det er speil med integrert belysning, heldekkende servant på skuffemøblement, vegghengt toalett og et dusjhjørne med buede dører. Rommet har opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.
Soverom og garderobe
Leiligheten har to gode soverom med lysmalte vegger. Hovedsoverommet er romslig med god plass for både dobbeltseng og nattbord. Vinduene fyller rommet med lys fra flere retninger og det er satt inn dobbelt garderobeskap. Ellers er det ytterligere oppbevaringsplass i entreen. I tillegg er det en utvendig bod, perfekt til sykler, leker, ski og utstyr.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Saga i Alta, ca. 8 km fra Alta sentrum. Saga har en ypperlig beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 8 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.
Fra boligen er det kort vei til populære Skogvannet med gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er ca. 5 km lang, går rundt vannet og videre til en av Altas toppturer, Borras. Ellers kan Flylystoppen og NIL-toppen anbefales som turdestinasjoner. Man kan bade og fiske i Lathari, Altaelva og Tverrelva.
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer. I tillegg er det en liten fotballbane i Sagbrinken.
Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 12 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Nærmeste holdeplass er Aspmyra som ligger ca. 160 m boligen, og hurtigbåtkaia ligger ved Alta Lufthavn.

Tomt

Areal: 6 807 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er tilnærmet flat med meget gode solforhold. Tomten vender mot syd og vest, og fellesarealene ligger skjermet til med lite støy. Fra stuen er det utgang til en koselig balkong med glassrekkverk og fin utsikt over området. Balkongen gir en fin forlengelsen av stuen på varme dager og er overbygget, slik at utvendig også kan nytes på dager med regn i luften. Tomten er fellesareal.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsforhold, og etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Saga barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager,og  Alta videregående skole ligger på sentrum. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

733 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer forsikring, strøm og vedlikehold

Sameie

Sameiet Aspemyra B4 består av eiendommen gnr 38, bnr. 836 i Alta kommune. Sameiet består av 20 eierseksjoner, som alle er boligseksjoner.
Sameiets formål er å ivareta sameiernes felles interesser med økonomi, drift og administrasjon av sameiets eiendom.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Alt indre vedlikehold av bruksenheten, samt vedlikehold av eventuelt utendørsareal som inngår i bruksenheten, besørges og bekostes av den enkelte sameier. Den enkelte sameiers vedlikeholdsplikt omfatter også vann- og avløpsledninger fra forgreningspunktet på hovedledningsnettet, sikringsskapet og elektriske ledninger i bruksenheten, vindusglass, samt innvendige flater av balkong. Ytre vedlikehold av bygninger, tomten, fellesarealene og anlegg besørges og bekostes av sameiet. Dette omfatter også stell og renhold mv. Styret er ansvarlig for at nødvendig vedlikehold blir gjennomført.
Det er ingen planer om vedlikehold i nær fremtid.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85985926

Regnskap

Sameiet har 66.117,- i disponible midler pr. 31.12.2019. Se resultatregnskap for 2019 som er vedlegg i salgsoppgaven. Regnskapsfører er Regnskapsservice AS.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i sameiet under forutsetning at seksjonseier aksepterer sameiets regler for dyrehold. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller at det ikke etterlates ekskrementer på sameiets område. Løpestrenger er ikke tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

2

Byggeår

2016

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv:
Fundamenter og ringmur av betong. Golv 1.etasje betonggolv på grunn. Antatt isolert med skumplast i golv.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader:
Antatt reiskverk av tre, isolert med 20 cm glava. Vindtetting med plater og vindduk. Etasjeskillere antatt utfør som lyd og brannskillekonstruksjon isolert med 20 cm glava. Utvendig kledning av liggende panel.
Takkonstruksjon med yttertak:
Pulttak antatt utført i tre isolert med antatt 30 cm glassull. Antatt forenklet undertak av diffusjonsåpen membran. Yttertak i asfaltpapp.
Piper, ildsteder og oppvarming:
Oppvarming skjer med ved, panelovner og varmekabler. Ventilasjon i huset skjer med balansert ventilasjonsanlegg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 05.10.2016

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 60 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med stedvis panelovner og varmekabler. Det suppleres med en peisovn i stuen. Luftbehandling skjer med balansert ventilasjonsanlegg. Boligen har moderne elanlegg med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 12 814 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon
Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.
Årsprognosen for 2020 er 14.438,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 648 971 pr. 12.05.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 336 295 pr. 12.05.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Aspemyra B4, planid: 20150007, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 08.05.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2016/1034382-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
09.11.2016 
Bestemmelse om deltagelse i organisasjon som blir opprettet for drift og vedlikehold av lekeplasser på Aspemyra Boligfelt

Vei/vann/avløp

Offentlig vann, avløp og renovasjon. Adkomst fra offentlig kommunal vei.

Tilbehør

Det gjøres oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, grunnpakke 2.990,- og fotopakke 5.000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 10.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 08.05.2020
Energiattest, datert 08.05.2020
Bygningstegninger, datert 25.09.2015
Grunnkart, datert 08.05.2020
Planstatus, datert 08.05.2020
Midlertidig brukstillatelse, datert 05.10.2016
Eiendomsinformasjon, datert 08.05.2020
Ordensregler for sameiet Aspemyra B4
Vedtekter for sameiet Aspemyra B4
Resultatregnskap
Budsjett 2020
Referat generalforsamling Aspemyra B4 06.02.2020