Alta

KRONSTAD: 3-roms leilighet m/solrik balkong og 2 garasjeplasser. Fin, trafikkskjermet beliggenhet.

Tømmerstien 2D , 9515 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 56 m²
Bruksareal 60 m²
Tomt 7 444 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 75
Energimerking C
FINN.no 179700534
Sist endret 18.02.2021 15:36
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 971 242
Ligningsverdi 618 023,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 971 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Tømmerstien 2 D er en pen 3-roms selveierleilighet i andre etasje, med god standard. Leiligheten ble oppført i 2017 og har en fin, intern beliggenhet godt skjermet for trafikkstøy. Det er matbutikk i umiddelbar nærhet og i garasjeanlegget under butikken er det to parkeringsplasser som tilhører seksjonen. Det er ellers kort vei til både barnehage, skoler og flotte turmuligheter.
Inne er det balansert ventilasjon, vannbåren gulvvarme og en arealeffektiv planløsning med blant annet stue og kjøkken i ett. Fra stuen er det utgang til solrik balkong, og kjøkkenet har plass til spisebord. Videre er det to soverom, samt et tidløst bad med dusj og vaskemaskinopplegg. Leiligheten har for øvrig godt med skapplass, i tillegg er det lagringsplass i to boder.
Kort fortalt
- 3-roms selveier med god standard.
- 2. etasje i bygg oppført i 2017.
- Kort vei til Actic
- 2 parkeringsplasser i felles anlegg.
- Hyggelig, sørvestvendt balkong.
- Det er gode solforhold på balkongen.
- Fliset entré med garderobeløsning.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Plass til spisebord på kjøkkenet.
- Pent, flislagt bad med gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- To soverom med garderobeskap.
- Lagring i innvendig bod og utebod.

Innhold

2. etasje: Entré/gang, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken og bod/teknisk rom. Annet: En disponibel utebod.

Standard

Entré
Seksjonen ligger i andre etasje med adkomst via felles trapper. Vel innenfor er det en flislagt entré med knagger og skyvedørsgarderobe. Lengre inn er det en gang med parkettgulv og plass til en sittebenk eller lignende. Begge rommene har lysmalte vegger - et fargevalg som er gjennomgående med øvrige rom.
Stue
Leiligheten har en god og arealeffektiv løsning med stue og kjøkken i ett. Hele rommet har parkettgulv og hvitmalte vegger, med unntak av veggen over kjøkkenbenken som er malt i en moderne rosafarge. Flere vinduer sørger for gode lysforhold og en balkongdør gir utgang til sørvestvendt balkong. I stuen er det dørcalling og plass til sofa, og ved kjøkkenet er det mulighet for et spisebord.
Kjøkken
Til tross for den åpne løsningen ligger kjøkkenet likevel noe tilbaketrukket fra stuen. Kjøkkenet har takoppforede skap på én side, hvite, glatte fronter og laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over benken er det noe benkebelysning. Kjøkkenet har ellers ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.
Bad/wc/vaskerom
Baderommet er holdt i en tidløs stil med hvite veggfliser og sorte gulvfliser over gulvvarme. Himling er pent lyssatt med downlights. Baderomsinnredningen er i hvit, høyglanset utførelse og består av romslige skuffer, heldekkende servantplate og et innfliset speil. Rommet er også innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Seksjonen har et lite og et stort soverom. Det største rommet har lysmalte vegger med en fondvegg i sort og god plass til dobbeltseng. Det minste har hvitmalte vegger og en plassbygd seng. I tillegg til garderobeskap på begge soverommene er det skyvedørsgarderobe i entreen. For øvrig er det bra med lagringsplass i bod/teknisk rom og en utebod.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert boligområde på Kronstad, ca. 5,5 km øst for Alta sentrum i Alta kommune. På Kronstad er det gangavstand til barnehage, nærbutikk og lekeplasser. Flyplassen ligger tre minutter unna med bil, så området passer fint for pendlere.
Kronstad ligger rett ved Altaelva, fjorden og fjellet. De naturskjønne friluftsområdene gir mulighet for bl.a. jakt, fiske, båtliv, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske.
Kaiskuru skistadion, ca. 3,5 km fra eiendommen, har flotte lysløyper. Her er det også mulighet for skiskyting, og i 2015 ble det innviet en rulleskiløype med høy standard. Kaiskuru IL har base her med fin sjuerbane. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil unna.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng, samt velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
I tillegg finnes det konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra Kronstad som ligger rett ved siden av. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss og hurtigbåt. Nærmeste holdeplass er Kronstad som ligger ca. 160 meter fra eiendommen. Det er ca. 2 km til Alta Lufthavn og her ligger også Hurtigbåtkaia. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Alta sentrum, 3 min til Alta lufthavn, 11 min til Bossekop og 2 timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 7 444 kvm, Eierform: Eiet tomt
Leiligheten har en skjermet, intern beliggenhet med lite støy fra trafikk. Fra stuen er det utgang til en sørvestvendt balkong med gode solforhold. Balkongen har dekke av terrassebord som innrammes av et rekkverk i glass. Det er god plass til en liten sittegruppe og et utelys sørger for stemningsfull belysning i kveldsmørket. Fra balkongen er det utsyn mot hyggelige fellesarealer som er pent opparbeidet med asfalterte internveier, plen og beplantninger. Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det følger med 2 parkeringsplasser i parkeringskjeller under Coop Extra Kronstad, som ligger rett ved siden av. Det er for øvrig gode parkeringsmuligheter på eiendommen og områdene rundt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Kronstad barnehage. På Elvebakken ca. 1 km unna ligger Elvebakken skole med SFO og fotballbane. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger Alta videregående skole, i tillegg til UiT - Norges arktiske universitet med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

1 661 pr. mnd.
Felleskostnadene dekker følgende:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre).
- Godtgjørelse til styret i sameiet.
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til oppvarming og varmtvann.
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter).
- Vann - og avløpsavgift.
- Renhold av fellesarealer.
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til PBBL.

Sameie

Tømmerstien boligsameie består av 30 boligseksjoner (leiligheter).

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I 2018 ble det kjøpt redskapsbod. Ellers ordinær drift av sameiet. Årsmelding for 2019 er ikke klart enda.

Forsikring

Sameiet er forsikret i IF Skadeforsikring, avtalenr. SP888433.4.1. Innbo og løsøre må forsikres av eier.

Regnskap

Årsregnskapet for 2018 viser et overskudd på 111.162,-. Disponible midler pr. 31.12.2018 er kr. 379.133,- Regnskapet for 2019 er ikke klart enda. Se resultatregnskap for 2018 som er vedlegg i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter for sameiet er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt om det ikke er til ulempe for øvrige beboere.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

2

Byggeår

2017

Byggemåte

Fundamentering og grunnmur: Betongplate på mark isolert med skumplast. Ringmur av antatt skumplast elementer fyllt med betong og armering. Ikke påvist drens eller grunnmurspapp. Byggegrunn antatt å bestå av elvesand hvor det kan forekomme innslag av leire.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Vegger utført som sandwichelementer med betong og skumplast. Etasjeskillere antas å være huldekke elementer av betong.
Takkonstruksjon med yttertak: Tak ikke inspsiert pga manglende tilgang.
Andre bygg: Utebod oppført i tre. Garasje, garasjeanlegg i betong som ligger under Coop Extra kronstad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 19.09.2017

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 60 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2stk soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Den enkelte sameier har full rettslig råderett over seksjon, herunder rett til salg og pantsettelse. Salg og utleie skal meddeles styret til registrering.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med strøm og vannbåren gulvvarme. For et sunt inneklima er det montert balansert ventilasjon. Sikringsskapet har automatsikringer, og det er montert dørcalling i stuen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 11 786 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt
Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 618 023 pr. 20.05.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 224 883 pr. 20.05.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Se vedlegg i salgsoppgaven for informasjon om reguleringsplaner.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2014/517180-1/200  Bestemmelse om veg  
24.06.2014 
Rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:33 Bnr:1040  
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Alta kommune, org nr 944 588 132
Overført fra: 5403-33/75/0/1-24
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 20.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 12.05.2020
Energiattest, datert 20.05.2020
Bygningstegninger, datert 06.07.16
Grunnkart, datert 11.05.2020
Planstatus, datert 10.05.2020
Ferdigattest, datert 19.09.2017
Eiendomsinformasjon, datert 10.05.2020
Kopi av vedtekter
Kopi av årsmøteprotokoll, årsberetning og regnskap 2018