Alta

TOLLEVIKA: 4-roms selveier fra 2013. Innglasset balkong. Egen garasjeplass og sportsbod.

Tollevikbergan 1 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 100 m²
Bruksareal 100 m²
Bruttoareal 115 m²
Tomt 1 040 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1452
Energimerking A
FINN.no 180451634
Sist endret 05.07.2020 10:58
Prisantydning 4 050 000
Totalpris 4 160 242
Ligningsverdi 931 843,-

Beregnet totalkostnad

4 050 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 101 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 050 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 110 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 160 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Tollevikbergan 1 H0101 er en innbydende 4-roms leilighet i et passivhus fra 2013. Beliggenheten er meget attraktiv og barnevennlig, med kort vei til idylliske naturopplevelser - både ved sjøen og i skogen. Videre kan leiligheten skilte med en sydvestvendt, innglasset balkong, en overbygd balkong og en solrik disponibel markterrasse, samt garasjeplass og sportsbod.
Leiligheten er på ca. 100 kvm, og fremstår med meget god og familievennlig planløsning, tidsmessige farge- og materialvalg og god standard. Stuen og kjøkkenet danner sammen et luftig og innbydende allrom, og det stilrene kjøkkenet har integrerte hvitevarer. Videre er det to  bad/wc, et vaskerom, entré og tre gode soverom. Det er skyvedørsgarderober i alle soverommene og i entreen.
Kort fortalt
- Innbydende 4-roms selveier fra 2013.
- Leiligheten ligger fint til i 1. etasje.
- Én p-plass i fellesgarasje medfølger.
- Sydvestvendt, innglasset terrasse.
- Overbygd balkong og disponibel markterrasse.
- Pent opparbeidede fellesområder.
- Pen entré med skyvedørsgarderobe.
- Åpen og luftig stue-/kjøkkenløsning.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- 2 delikate og helflisede bad/wc.
- Opplegg for vaskemaskin på ett.
- 3 fine soverom med garderober.
- Disponibel sportsbod i 1. etasje.
- Varmtvann og varme er inkludert.
- Vannbåren varme.

Innhold

1. etasje: Gang, 2 bad/wc, vaskerom, 3 soverom, kjøkken og stue.
Annet: Disponibel sportsbod i fellesarealer i 1. etasje.

Standard

Entré
Leiligheten ligger i første etasje, og har adkomst via felles oppgang. Vel innenfor en grønn dør er det en pen entré med hvitmalte vegger, parkett på gulv samt vannbåren varme. Entreen har en stor, plassbygd skyvedørsgarderobe, og det er hendig tilgang til ett av leilighetens to bad/wc. 
Stue og kjøkken
Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et luftig og innbydende allrom for hele familien. Rommet har hvitmalte vegger, en mørkeblå kontrastvegg og gyllent parkett på gulv. I allrommet er det god plass til både sofagruppe, tv-møblement, lenestoler og spisestue, og ved en smart barløsning i overgangen til kjøkkenet er det spiseplass for fire.
Kjøkkenet har et tidsmessig og pent design med langstrakte benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har lyse, profilerte fronter og grå laminatbenkeplate med underlimt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og induksjon koketopp, samt ventilator, benkebelysning og benkestikk. I kjøkkenet er det også et kjølehjørne. Ved kjøkkenet er det utgang til en innglasset balkong og videre ut til en overbygd balkong.
 
Bad/wc/vaskerom
Leiligheten inneholder to delikate bad/wc. Det største badet har hvite fliser på veggene og grå fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite, glatte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeløsning og et bredt speilskap med belysning. Videre har badet et vegghengt toalett og et hjørnebadekar med dusjarmatur. I tilknytning til badet er det et separat vaskerom bak en skyvedør. Vaskerommet har hvitmalte vegger og grå fliser på gulv med gulvvarme. I tillegg til en vegghengt hylle har rommet opplegg og plass for både vaskemaskin og tørketrommel.
Bad/wc 2
Det andre badet ligger praktisk til ved entreen, og har hvite fliser på veggene og grå fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har lyse, finerte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeløsning og et dobbelt speilskap med belysning. Videre har badet et vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare glassdører.
 
Soverom og garderobe
Det er tre gode soverom i leiligheten - alle pent pusset opp i duse fargetoner som står godt til det gylne parkettgulvet. Rommene har fin plass til seng og tilhørende møblement, og alle soverommene inneholder romslige skyvedørsgarderober. Leiligheten har for øvrig oppbevaring- og lagringsplass i en skyvedørsgarderobe i entreen og i en disponibel sportsbod i fellesarealene.

Beliggenhet

Leiligheten ligger naturskjønt og sjønært til i Tollevika, ca. 2 km utenfor Alta sentrum i Alta kommune. Her bor man som siste skanse mot naturen, og kan fråtse i nydelig sjøutsikt. Området har nærhet til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I området finnes det også fotballbane og treningssenter.
Fra leiligheten er det kun noen få meter ned til badeplass i Tollevika, der det finnes gapahuk, grillplass og toalett. Badeplassen er et populært samlingssted gjennom sommerhalvåret. I umiddelbar nærhet lokker friluftsområdene ved Komsa til tur og rekreasjon på helårsbasis. I kombinasjon med ytterligere friluftsområder i Alta er mulighetene gode for bl.a. jakt, fiske, båtliv, scooterkjøring og toppturer.
Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. For deg som liker langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Midtbakken. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. Her finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss og hurtigbåt. Nærmeste holdeplass er Komsa skole som ligger ca. 800 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alta sentrum, 5 min til Bossekop, 9 min til Alta lufthavn, og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 1 040 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fra stuen er det utgang til en innglasset terrasse med grå plastheller på gulvet. På veggen er det montert utestikk og det følger med en varmelampe. Via en skyvedør i glass er det adkomst til en overbygd balkong med rekkverk i glass. Terrassen har videre adkomst til gressplen og fellesarealer med sitteplasser, lekeapparater og sandkasse. Leiligheten disponerer videre en markterrasse, som tidligere eier fikk tillatelse av sameiet til å bygge på felles grunn. Markterrasse er del av felles eiendom, men har kun vært brukt av denne leiligheten.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger p-plass i felles garasjekjeller. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole. På sentrum ligger Alta ungdomsskole, Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr også på et godt utvalg av barnehager.

Felleskostnader

2 401 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer varme, varmtvann, vask i fellesareal, brøyting og bygningsforsikring (ikke innbo)

Sameie

Sameiets navn er Tollevikbergan 1 og består av 10 boligseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ikke planlagt noe vedlikehold i nær fremtid.

Forsikring

Bygningsforsikring er inkludert i felleskostnader. Seksjonseier må selv forsikre innbo.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 19.839,- Pr. 31.12.2019 er disponible midler til sameiet kr. 121.411,- Resultatregnskap følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Husregler og vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med 1 hund. Styret vil innstille til årsmøtet om utvidelse vedrørende dyrehold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2013

Antall soverom

3

Byggeår

2013

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Antatt fundamenter av armert betong på stedlige masser av fjelle og sprengt fjell.
Grunnmur: Grunnmur av armert betong, isolert med skumplast.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Bærende konstruksjon av armerte og isolerte betongelementer samt betongsøyler og stålsøyler/dragere. Utvendig er fasaden kledd med stående falset panel.
Takkonstruksjon: Takkonstruksjon er ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilhører sameiet.
Taktekking: Ikke tilgjengelig for inspeksjon, tilhører sameiet.
Etasjeskillere: Etasjeskiller utført av betonghulldekker, lyd og brann hemmende sjikt.
Anmerkninger:
- Liten sprekk i parkett ved kjøkken og liten forhøyning i gang.
- Under vårtining kan avrenning fra terrasse tettes av is. Vann blir da liggende opp til kanten av terrasseplattingen før det renner ut. Har opplevd vann i vinterhage pga dette. Utbedret ved å borre to hull i betongkant, slik at vann kan renne ut. Blitt bedre etter dette. Kan muligens utbedres ved å skjære et hakk i betongkant. Hjelper også om man måker vekk snø på platting på sørsiden av vinterhagen før denne smelter.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 29.08.2014

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 115 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 stk bad, vaskerom, 3 stk soverom, kjøkken og stue.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier rår som eier over sin seksjon og har en enerett til bruk av bruksenheten. Det er ikke tillatt å selge eller leie ut bod og/eller biloppstillingsplass i garasjeanlegget til personer som ikke er seksjonseiere.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med vannbåren varme, som sammen med varmt forbruksvann er inkludert i fellesutgiftene. Det er balansert ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkken og ett bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter A
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

7742 kwh.
Målt energibruk er gjennomsnittet av hvor mye energi boligen har brukt de siste tre årene. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 553 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon.
Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 931 843 pr. 27.05.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 354 633 pr. 27.05.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsplan for Skaialuft/Tollevika, planid: 19990018, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 04.05.2020.

Offentlige planer

Naboeiendommen er nå under bygging, og det er videre planlagt bygging av 2 blokker i Tollevikbergan. Området er for øvrig i hovedsak regulert til bolig og friareal. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, grunnpakke 2.990,- og fotopakke 5.000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrappport, datert 14.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 26.05.2020
Energimerking, datert 29.08.2013
Bygningstegninger, datert 11.03.2010
Grunnkart, datert 03.05.2020
Planstatus, datert 03.05.2020
Ferdigattest, datert 29.08.2014
Vedtekter og regnskap for sameiet
Referat fra sameiermøte 13.03.2019