Alta

GAMLE SENTRUM: Halvpart av tomannsbolig fra 2013 m/carport, solrik markterrasse og 3 soverom.

Ekornsvingen 23 , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 128 m²
Bruksareal 130 m²
Bruttoareal 141 m²
Tomt 437 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 445
Energimerking B
FINN.no 179447441
Sist endret 27.05.2020 18:03
Prisantydning 4 150 000
Totalpris 4 267 570
Ligningsverdi 970 210,-

Beregnet totalkostnad

4 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 117 570,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 267 570,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Ekornsvingen 23 er en lys og tiltalende halvpart av vertikaldelt tomannsbolig fra 2013, med praktisk planløsning over to plan. Her bor man barnevennlig og sentralt, med gangavstand til det aller meste, og kan nyte gode solforhold på en solrik, sydvestvendt markterrasse på ca. 25 kvm, dit det er adkomst fra stuen i første etasje. Det er parkering i nyere carport, og på asfaltert gårdsplass.
Innvendig fremstår boligen med lyse, nøytrale fargevalg og moderne preg. I første etasje er det stue og velutstyrt kjøkken i åpen løsning, mens andre etasje har loftstue med god plass for egnet møblement. Videre finnes det to bad, hvorav ett med boblebadekar, badstue, tre romslig soverom med skyvedørsgarderobe på ett, samt lagringsplass i bod med utvendig adkomst og i bod i bakkant av carport.
Kort fortalt
- Tiltalende halvpart av tomannsbolig.
- Nyere carport, asfaltert gårdsplass.
- Solrik markterrasse på ca. 25 kvm.
- Åpne garderobeløsning i vindfang.
- Velutstyrt kjøkken med kjøkkenøy.
- Spiseplass og integrerte hvitevarer.
- To lyse stuer med god møbelplass.
- To baderom, ett med boblebadekar.
- Badstue i tilknytning til det ene badet (badstu er ikke innredet med benk. Badstuovn (8 kW) medfølger, men er ikke montert)
- Skjult vaskeromsdel på ett av badene.
- Tre soverom, rikelig skapplass på ett.
- Lagringsbod med utvendig adkomst.
- Det er utebod i bakkant av carporten.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Innhold

Planløsning:
1. etasje: Vindfang, gang/trapperom, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom, badstue, soverom, og bod med utvendig adkomst.
Loft: Loftstue, bad/wc og 2 soverom.
Annet: Bod i bakkant av carport.

Standard

Entré
Det er adkomst via terrasseplatting utenfor inngangspartiet, hvorfra det også er tilgang til bod. Tomannsboligen har et lyst og praktisk vindfang, med grå gulvfliser, hvitmalte vegger, og gulvvarme. Her er det montert åpen garderobeløsning, og om ønskelig finnes det også plass for plassering av skoskap.
Stue
I første etasje er det skapt en god, sosial arena med stue og kjøkken i åpen løsning. Hit er det rikelig lysinnslipp fra sydvestvendte vinduer, og fra glassdør mot terrassen. Rommet har laminatgulv fra 2016, og veggene er malt opp i en dus, lysegrå fargetone. I himling er det integrert downlights.
En frittstående peisovn med stålpipe bidrar til å skape ekstra stemning. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, og i kjøkkendelen er det plass for spisebord.
Kjøkken
Kjøkkenet er designet i en hendig L-form, og har kjøkkenøy mot spisedel. Her er det god skap- og benkeplass. Kjøkkenøya har nedfelt platetopp fra 2018 og overhengende ventilator i børstet stål.
Den stilrene, takhøye innredningen har glatte, lysegrå fronter, flere vitrineskap, grå laminatbenkeplater, og nedfelt oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det montert belysning og hvite flisplater. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn fra 2019, mikrobølgeovn, kombinert kjøl/frys med isbitmaskin, og oppvaskmaskin.
Loftstue
For ekstra spillerom og boltreplass kan man trekke opp i den praktiske loftstuen, der det er god plass for sofa og tv-løsning. Rommet har parkettgulv og lysmalte vegger.
Bad/wc/vaskerom
Tomannsboligen har to bad, ett i hver etasje. Det romslige badet i første etasje ligger i direkte tilknyting til vindfanget, noe som er perfekt for smårollinger med hastverk. Rommet har lysegrå gulv- og sokkelfliser, hvite flisplater på veggene, gulvvarme, og mekanisk avtrekk via ventilasjonsanlegget. Gjemt bak hvite skyvedører finnes det plass og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.
Videre har badet speil med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, og et matchende veggskap. I tillegg finnes det veggmontert toalett, og dusjnisje med glassdør. Fra badet er det direkte adkomst til badstue.
Bad 2
Badet på loftet har gråspettet belegg på gulvet, hvite flisplater på veggene, gulvvarme, og mekanisk avtrekk via ventilasjonsanlegget. Videre har rommet speil med overlys, heldekkende servant på hvitt servantskap, veggmontert toalett, og boblebadekar.
Soverom og garderobe
Tomannsboligen har tre romslige soverom med parkettgulv og lysmalte vegger, ett i første etasje og to på loftet. På soverommet i første etasje er det god oppbevaringsplass i en større skyvedørsgarderobe, og det er også plass for garderobeløsning på de to andre soverommene. Lagringsplass finnes i knevegger, bod med utvendig adkomst, samt i utebod i bakkant av carport.

Beliggenhet

Boligen ligger i et barnevennlig og veletablert boligområde i Gamle sentrum i Alta. Nærområdet har skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Det er også kort vei til lekeplass, samt til Finnmarkshallen med tilbud innen håndball og fotball med mer.
Boligen ligger rett ved vakre tur- og friluftsområder, som blant annet Komsa. Alta har gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
I Alta finnes et moderne badeland, nyere kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, flere treningssentre, idrettshaller, samt konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Rema 1000, Kiwi og Coop Prix. Alta har handleområdene Bossekop, sentrum og Elvebakken. Byen domineres i hovedsak av Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Kvilekrysset som ligger ca. 100 m boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Alta sentrum, 5 min til Bossekop, 7 min til Alta lufthavn og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 437 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomannsboligen har utgang fra stuen i første etasje til en solrik, sydvestvendt markterrasse på ca. 25 kvm, med videre adkomst til hageflekk og gårdsplass. Terrassen har tremmegulv, hvitmalt rekkverk, tett levegg, og god plass for utemøblement og grill. Videre er det montert strømuttak for tilkobling av egnet varmekilde. Utebelysning legger til rette for kveldsbruk. Utenfor inngangspartiet er det plass for cafésett på nordøstvendt adkomstplatting.
Tomten er opparbeidet med plen på fram- og baksiden av huset, asfaltert gårdsplass ved gavl, samt noe busker og trær. På fasade er det montert utebelysning.

Garasje / Parkering

Det er parkering i frittstående carport fra 2016, og på asfaltert gårdsplass. I carporten er det montert strømuttak og belysning. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole, Alta/Sandfallet ungdomsskole og Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet på sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Selveier), byggeår: 2013

Antall soverom

3

Byggeår

2013
Byggeår carport: 2016 iflg. eier

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Vegger mot grunn: Gulv på grunn, markisolert ihh til byggetidens forskrifter.
Yttervegger: Vegger er oppført av bindingsverk med utvendig liggende panel og isolert med 20 cm mineralull.
Takkonstruksjoner: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner tekket med Decra. Isolasjon med 30 cm minerlull.
Taktekking: Taktekking med Decra. Takrenner og nedløp i stål.
Piper og ildsteder: Stålpipe tilkoblet med et ildsted i stue.
Etasjeskillere: Etasjeskille med trebjelkelag. Betonggulv i underetasjen isolert med 25 cm skumplast i grunnen.
Anmerkning:
- Det er registrert noe knirk i trappa
- Ujevnt støpt gulv i bod i carport
- Uferdige raftekasser i carport, mangler noen bord
Oppgraderinger:
- Byttet platetopp induksjon ca 2018
- Byttet komfyr Des 2019
- Byttet varmtvannstank 2019
- Byttet gulv i stue og trappegang 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 23.12.2013

Boligens areal

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 130 kvm, Bruttoareal: 141 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, bad/vaskerom, entre/trappegang, vindfang, badstue, soverom.
S-rom: Bod
2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk soverom, bad/wc, loftstue
Carport: 29 m²
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt varmekabler i vindfang og på begge bad. Supplerende oppvarming med vedovn i stuen. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, type Flexit. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og el-anlegget er i all hovedsak lagt skjult.
Videre har boligen nyere varmtvannsbereder fra 2019, eget skap for fordeling av data- og tvsignaler med nettverkskontakter på begge stuene og alle soverom, brannalarm med seriekoblede røykvarselere, samt utestrøm utebelysning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oppgitt 18444 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 525 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon
Beløpet gjelder for 2019.
Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 970 210 pr. 18.05.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 492 756 pr. 18.05.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Offentlig vei, felles med 3 andre naboer. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ekornsvingen sykehjem er vedtatt nedlagt. Videre drift på eiendommen er ikke vedtatt. Ellers gjelder kommuneplan, id 20100006. Opplysninger fra Alta kommune 18.05.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter eller forpliktelser på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 9.300,-, fotopakke kr. 5.000,- og grunnpakke 2.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 15.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 14.05.2020
Energiattest, datert 13.05.2020
Bygningstegninger, datert 01.07.2012
Grunnkart, datert 12.05.2020
Planstatus, datert 12.05.2020
Ferdigattest, datert 23.12.2013
Eiendomsinformasjon, datert 12.05.2020