Alta

SAGA: 3-roms selveierleilighet med sørvendt platting. Felles arealer med overnattingsmuligheter

Sagabrinken 1C , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 46 m²
Bruksareal 48 m²
Bruttoareal 57 m²
Tomt 4 326 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2008
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 334
Energimerking D
FINN.no 181905433
Sist endret 04.07.2020 14:07
Prisantydning 1 990 000
Totalpris 2 048 742
Ligningsverdi 486 516,-

Beregnet totalkostnad

1 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 58 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 048 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 2777,- pr. år.

Beskrivelse

Sagabrinken 1 C er en stilren og innbydende 3-roms selveierleilighet. Den ligger i første etasje og har en gjennomgående planløsning. Sameiet er et ombygd hotell og kan blant annet skilte med en plussbolig som består av felles stue, bad, badstue og tre soverom. Selv har leiligheten en sørvendt terrasseplatting som er overbygd. For parkering er det felles, utendørs plasser.
 
Innvendig er leiligheten holdt i stilrene og tidsriktige farger som er lette og like. Den har en innbydende stue med åpen løsning til et funksjonelt kjøkken. Badet er flislagt og har blant annet gulvvarme og opplegg til vaskemaskin. Videre består leiligheten av entré og to soverom. For lagring finnes det både en innvendig bod og en disponibel bod i felles anlegg.
Kort fortalt
- Pen, moderne 3-roms selveier.
- Felles utvendig parkeringsplass.
- Sørvendt og overbygd platting.
- Plussbolig med badstue m.m.
- Innbydende og tidsriktig stue.
- Tiltalende og praktisk kjøkken.
- Åpen stue- og kjøkkenløsning.
- Flislagt bad med gulvvarme.
- Vaskemaskinopplegg i badet.
- To fine, behagelige soverom.
- God lagringsplass i to boder.
- Sikringstavle med automater.

Innhold

1. etasje: Entré, bad/wc/vaskerom, bod, 2 soverom, stue og kjøkken.
Annet: Disponibel bod.

Standard

Entré
Det er adkomst til leiligheten via den overbygde plattingen. Herfra kommer man inn i en entré som gir et fin velkomst til leiligheten. Entreen har lyst gulvbelegg med underliggende varme, og lysmalte vegger. For å hjelpe og holde det ryddig, er det montert knaggrekke og hylle.
 
Stue
Leiligheten har en innbydende stue som ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Stuen får godt med dagslys fra to vinder. Rommet har parkettgulv, samt vegger malt i hvitt og en tidsriktig blåtone.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i en noe tilbaketrukket krok med mørkmalt bakvegg. Innredningen har grå, glatte fronter med innslag av åpne hyller, samt en grå benkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål. Under overskapene er det montert belysning og ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin, komfyrnisje og avsatt plass for kjøleskap.
 
Bad/wc/vaskerom
Badet i leiligheten er stilrent flislagt med mørke gulvfliser og hvite veggfliser. Det har gulvvarme, frittstående toalett, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Det er en mørk baderomsinnredning bestående av en skuffeseksjon med heldekkende servant, speilskap med integrert belysning og to veggskap.
 
Soverom og garderobe
I leiligheten er det to soverom, holdt i pene farger og med plass til seng og garderobe. For lagring finnes det både en innvendig bod på ca. 2 kvm, samt en disponibel bod på ca. 5 kvm i et felles bodanlegg.
Gjennom sameiet har man tilgang på felles stue, badstue og soverom som kan benyttes til gjester.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og naturskjønt boligområde på Saga i Alta, ca. 7 km fra Alta sentrum. Saga har en ypperlig beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 8 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.
 
Fra boligen er det kort vei til populære Skogvannet med gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er ca. 5 km lang, går rundt vannet og videre til en av Altas toppturer, Borras. Ellers kan Flylystoppen og NIL-toppen anbefales som turdestinasjoner. Man kan bade og fiske i Lathari, Altaelva og Tverrelva.
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer. I tillegg er det en liten fotballbane i Sagbrinken.
 
Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 12 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Nærmeste holdeplass er Sagahøyden som ligger drøyt 100 meter fra boligen, og hurtigbåtkaia ligger ved Alta Lufthavn.

Tomt

Areal: 4 326 kvm, Eierform: Eiet tomt
Leiligheten har en terrasseplatting som er en del av inngangspartiet. Den er overbygd og ligger vendt mot sør. Plattingen er bygd i tre og er av en god størrelse som fint gir plass til en sittegruppe.
 
I tillegg er det en fellestomt opparbeidet med grusede og belyste gangveier, samt grøntarealer beplantet med gressplen og trær. Det er også felles sittegrupper. Sameiet har plussbolig - innvendige fellesarealer som kan benyttes av seksjonseierne. Plussboligen består av oppholdsrom, bad, badstue og tre soverom.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det er parkering på en felles, utendørs parkeringsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Saga barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og på sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

1 346 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer:
• Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
• Godtgjørelse til styret i sameiet.
• Utvendig drift og vedlikehold.
• Renhold av fellesarealer.
• Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
• Snøbrøyting og sandstrøing.
• Forretningsførerhonorar til Polarlys Boligbyggelag.
• Revisjonshonorar.

Sameie

Sameiet Saga Park Boliger består av 25 boligseksjoner på eiendommen.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikeholdsarbeid i 2019:
- Montert utvendige stikkontakter
- Skiftet tak/veggbelysning i trappeoppgang
- Fjernet brannalarm i badstu
- Etablert fast renholdsavtale for fellesarealer
Planer fremover:
- Ny plen
- Gjerde rundt sameiet
- Asfaltering

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

23 621

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP1834010.2.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskap for 2019 viste et overskudd på kr. 123.029,-. Disponible midler 31.12.2019 utgjør kr. 632.601,-. I budsjett for 2020 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr 134.142,- i overskudd. Polarlys Boligbyggelag er forretningsfører for Sameiet. Revisjonen utføres av Enter Revisjon Finnmark.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2008

Antall soverom

2

Byggeår

2008

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Antatt betong
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Yttervegger og etasjeskillere er av antatt trekonstruksjoner, vegger er utvendig kledd med stående trepanel. Vegger er innvendig kledd med gips med antatt brann og lydkonstruksjoner mot naboleiligheter. Inngangsparti med impregnert treplatt mot sør.
Takkonstruksjon med yttertak: Saltak av antatt trekonstruksjoner med taktekke av stålplater med takrenner og nedløp av stål.
Piper, ildsteder og oppvarming: Leiligheten har ikke pipe og ildsted.
Oppgraderinger:
Ny badeinnredning og dusjkabinett i 2019.
Anmerkninger:
- Innerdør til bad har svelleskader nede på dørblad.
- Et par dørblader til entre og gang er fjernet for og gi bedre plass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 23.08.2013

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 48 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, gang, 2 soverom og bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i bad og entré, og med stedvis plasserte panelovner ellers. Det er avtrekk fra bad og kjøkken. Sikringsskapet har automatsikringer og er plassert i bod. Boligens varmtvannsbereder er plassert i et benkeskap i kjøkkenet. Sameiet har felles brannvarslingsanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 13 845 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon.
Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 486 516 pr. 12.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 751 458 pr. 12.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente. Se ellers reguleringsplan som er vedlagt salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, forretningsfører 12.070,-, fotopakke kr. 5.000,- og grunnpakke 2.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
- Verditakst, datert 11.06.2020
- Selgers egenerklæring, datert 27.05.2020
- Energiattest, datert 12.06.2020
- Bygningstegninger, datert 30.08.2007
- Grunnkart, datert 27.05.2020
- Planstatus, datert 27.05.2020
- Ferdigattest og brukstillatelse, datert 23.08.2013
- Eiendomsinformasjon, datert 27.05.2020
- Vedtekter for sameiet
- Referat fra årsmøte
- Regnskap 2019