Alta

ALTEN LODGE: Reiselivsanlegg med hovedbygg, 3 hytter, 3 carporter og stor lavvo. Nydelig turterreng og like v/alpinbakke

Nikkihompen 48 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Type / Eierform Næringsbygg / Selveier
Bruksareal 427 m²
Bruttoareal 457 m²
Tomt 4 089 m² / Festet tomt
Soverom 15
Byggeår 2007
Gårdsnummer 40
Bruksnummer 253
Energimerking D
FINN.no 295577659
Sist endret 20.03.2023 11:52
Prisantydning 12 350 000,-
Totalpris 12 660 092,-

Beregnet totalkostnad

12 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 308 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 350 000,-)) -------------------------------------------------------- 310 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 660 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Alten Lodge - the arctic escape!
Nikkihompen 48 byr på en unik mulighet for næringsvirksomhet mot turister og selskapeligheter. Eiendommen består av hovedbygg på ca. 250 kvm, tre anneks og tre carporter, alt fra 2007 med god standard og moderne komfort. I tillegg ble det oppført en lavvo til 30 personer i 2019. Beliggenheten er utmerket i naturskjønt terreng, like ved alpinanlegg, preparerte langrennsløyper, skuterløyper og generelt helårs turterreng. Det er også gode muligheter for både jakt og fiske.
 
Byggene danner et tun hvor det er terrasse på ca. 200 kvm med fantastisk utsikt og stort jacuzzi. Hovedhuset har et velutstyrt kjøkken med spisesal, flott stue i midtskip med vinduer fra gulv til tak, galleri med sitteplasser og hele ni soverom med hvert sitt bad. Hvert anneks har stue m/kjøkken, bad, badstue og to soverom.

Kort fortalt
- Reiselivsanlegg med høy kvalitet.
- Høy og solrik beliggenhet med utsikt.
- Hovedbygning har 9 soverom m/bad
- Tre carporter og gode p-muligheter.
- Tre anneks med to soverom hver.
- Lavvo dimensjonert for 30 personer.
- Terrasse på 200 kvm med jacuzzi.
- Tilrettelagt for store og små grupper.
- Kort vei til alpinanlegg med klatrepark.
- Gode muligheter for jakt og fiske.
- Snøskuterløyper og langrennsløyper.
- Godt utstyrt kjøkken og kjølerom.
- Kjøkken, bad og badstue i hvert anneks.
- Nyere skinnsalonger og spisebord.
- Gulvvarme i hele første etasje og anneks.
- Sprinkleranlegg er montert i bygningen.
- Alarmanlegg med ekstern tilknytning.
- Balansert ventilasjon m/varmegjenvinning.
- Anlegget er oppgradert i 2018/2019 med nye møbler, nye senger, ny jacuzzi, nye spisebord-møbler (bord fra lokale Eiby sagbruk). I tillegg byttet alt av varmtvannstanker, malt vegger og tak etc.

Innhold

Planløsning - hovedbygg
1. etasje: Entré/trapperom, 2 kjøkken, kjølerom, spisestue, stue, bk, gang, wc, garderobe, dusjrom, badstu, teknisk rom, vedbod og 5 rom m/bad.
2. etasje: Hems, gang og 4 soverom m/bad.

Standard

Entré
Hovedhuset har entré/trapperom for gjester, med tilknyttet garderobe, dusjrom, toalettrom og badstue. Det er egen inngang for ansatte.

Kjøkken og spisestue
I tilknytning til en stor spisestue/sal er det et godt utstyrt kjøkken med komfyr og hvitevarer. Her er det lagt til rette for matlaging til mange personer. I umiddelbar nærhet til kjøkkenet er det også kjølerom. Kjøkkeninnredningen har fronter i bøk og heltre benkeplater med fine arbeidssoner. Mot spisesalen er det barløsning med bred koketopp og takhengt ventilatorhette over. Spisesalen har fire bord som kan settes sammen til to langbord, og lekre tilhørende stoler. Rommet har mønet tak med herlig høyde, fliser på gulvet og gulvvarme.

Stue
Hytta har en fantastisk stue i midtskipet, med mønet tak og store vinduer fra gulv til tak som ivaretar utsikten på mesterlig vis. Stuen har fliser og gulvvarme, samt en peisovn med stort flammebilde som setter stemningen og gir ekstra hygge. Rommet er møblert med flere moderne sofagrupper og stoler i skinn. Som et galleri mot stuen har hytta en koselig hems med hjørnesofa og sittegruppe.
 
Soverom med bad
I hovedhuset er det totalt ni soverom med hvert sitt bad. Fire av rommene ligger i andre etasje og fem i første etasje. Soverommene har parkett, panelte vegger og tak, samt oppvarming fra panelovner. Badene har fliser og gulvvarme, og er utstyrt med toalett, dusjhjørne og servant.
 
3 anneks
I tilknytning til hovedhuset er det oppført tre fine anneks i samme kledelige stil med torvtak og villmarkspanel. Alle anneksene har dessuten carport med skifertak. Hvert anneks har stue m/kjøkkenkrok, 2 soverom, bad og badstue. Det er flislagt gulv med gulvvarme i alle rom, og panel på vegger og tak. Badet er innredet med dusjhjørne, toalett og servant. Fra bad er det direkte inngang til badstue med sittebenker og elektrisk badstueovn.
 
Kjøkkeninnredningen består av benkeskap, et par overskap og et hybelkjøkken med kokeplater, vaskekum og kjøleskap. Innredningen har også opplegg for oppvaskmaskin.

Lavvo
Eiendommen har en fastmontert lavvo med plassbygd inngangsparti i tre. Lavvoen har innlagt strøm med lys og stikk, og har god oppvarming fra en vedovn. Lavvoen er dimensjonert for 30 personer og er et flott sted å ha selskapeligheter. Det er sitteplasser og bord i trekonstruksjoner.

Kjøkken

TG2:
TG3:

Bad

TG2:
TG3:

Beliggenhet

Eiendommen ligger på en høyde i naturskjønne omgivelser med vidstrakt, nydelig utsikt. Tomten er på 4 089,8 kvm og består i all hovedsak av naturtomt utover bygningsmassen og parkeringsarealene. Hyttene smelter elegant inn i terrenget med torvtak, skifer og beiset villmarkspanel.

Hovedhuset og anneksene danner et herlig tun hvor det er laget treterrasse på ca. 200 kvm. Her er det plass til mange personer, og med stort jacuzzi i tillegg er det duket for både avslapning og fest. I tilknytning til det ene annekset er det terrasse på ca. 30 kvm med villheller.

Det er gode parkeringsmuligheter for kunder og ansatte. Det er tre carporter på henholdsvis ca. 15, 22 og 35 kvm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Løpende kostnader

Årlig festeavgift kr. 17.500,- Neste regulering 1.1.2021

Boligens areal

Bruksareal: 427 kvm, Bruttoareal: 457 kvm

Hovedbygg 1.etasje
Kjøkken, kjølerom, entre/trapperom, spisestue, stue, bk, gang, wc, garderobe, dusjrom, badstu, teknisk rom, vedbod og 5 stk rom m/bad.
Bruksareal: 182 m².
Bruttoareal: 197 m².

Hovedbygg 2.etasje
Hems, gang, 4 stk soverom m/bad.
Bruksareal: 68 m².
Bruttoareal: 74 m².

Anneks 1
Stue m/kjøkkenkrok, 2 stk soverom, bad, badstu
Bruksareal: 35 m².
Bruttoareal: 38 m².

Anneks 2
Oppholdsrom m/kjøkkenkrok, 2 stk soverom, bad, badstu.
Bruksareal: 35 m².
Bruttoareal: 38 m².

Anneks 3
Oppholdsrom m/kjøkkenkrok, 2 stk soverom, bad, badstu.
Bruksareal: 35 m².
Bruttoareal: 38 m².

Carport 1
Bruksareal: 22 m².
Bruttoareal: 22 m².

Carport 2
Bruksareal: 35 m².
Bruttoareal: 35 m².

Carport 3
Bruksareal: 15 m².
Bruttoareal: 15 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Verte har i 2018 utarbeid en mulighetsstudie med tanke på utvidelse av Alten Lodge til et konferansesenter. Ta kontakt med megler for tegninger.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via dels offentlig og privat vei. Offentlig vei er 200 meter fra eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Bygningen har ferdigattest datert 22.04.2009.

Oppvarming

Hovedhuset har varmekabler i første etasje og på alle bad i andre etasje. For øvrig er det elektrisk oppvarming med panelovner. Anneksene har varmekabler i alle rom. Det er sikringsskap med automatsikringer i hovedbygg og alle anneks.

Regulering

Eiendommen om området rundt er regulert til fritidsbebyggelse. Reguleringsplan for Nikkihompen hyttefelt, planid: 20040006, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 27.05.2020.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Vedlegg:
Takstdokument, datert 26.05.2020
Ferdigattest, datert 22.04.2009
Planstatus, datert 27.05.2020
Grunnkart, datert 27.05.2020
Bygningstegninger, datert 16.03.2006
Opplysninger om vann og avløp, datert 27.05.2020
Opplysninger om kommunale avgifter, datert 27.05.2020
Eiendomsinformasjon, datert 27.05.2020

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nikkihompen 48, 9517, Alta, Gnr. 40 bnr. 253 Fnr. 27 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-20-0025

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.