Alta

ELVEBAKKEN: Flermannsbolig m/tre leiligheter. Tomt på ett mål med hage og god beliggenhet.

Ishavsveien 4 , 9515 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 190 m²
Bruksareal 203 m²
Bruttoareal 220 m²
Tomt 1 032 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1996
Gårdsnummer 31
Bruksnummer 753
Energimerking F
FINN.no 182432917
Sist endret 07.07.2020 12:50
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 3 998 992
Ligningsverdi 945 240,-

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 98 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 998 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 6966,- pr. år.

Beskrivelse

Ishavsveien 4 er en flermannsbolig over to plan, som består av tre leiligheter. Den har en fin beliggenhet nederst på Elvebakken, med kort vei til butikker, skoler, vannet og flyplassen. Eiendommen har en flat tomt på drøyt ett mål som er opparbeidet med hage og gruset gårdsplass.
I 1996 ble bygget totalrenovert og gjort om til leiligheter, og har siden blitt normalt vedlikeholdt. Det bør påberegnes oppgraderinger for å møte dagens standard, men med en areal på omtrent 200 kvm er potensialet stort. De tre leilighetene måler henholdsvis ca. 53, 44 og 86 kvm, og har hvert sitt inngangsparti med bod. Leilighetene har stue med åpen kjøkkenløsning, og bad med vaskemaskinopplegg. En av leilighetene har to soverom, og de to i første etasje har ett soverom med garderobe i hver av enhetene.
Kort fortalt
- Flermannsbolig med tre leiligheter.
- Nært vannet, skoler og flyplass.
- Parkering på gruset gårdsplass.
- Forholdsvis flat tomt på ett mål.
- Separate entreer i første etasje.
- Stuer med åpen kjøkkenløsning.
- Vaskemaskinopplegg i alle bad.
- En lagringsbod til hver leilighet.
- Sikringstavle med automater.
- Strømmåler for hver enhet.
- Sist malt utvendig i 2014.

Innhold

1. etasje/leilighet 1: Kjøkken, stue, entre, bad/vaskerom, soverom og bod.
1. etasje/leilighet 2: Stue m/kjøkkenkrok, bad/vaskerom, entré, soverom og bod.
1. etasje/leilighet 3: Entré, bod og trapperom.
2. etasje/leilighet 3: Stue m/kjøkkenkrok, bad/vaskerom, trapperom, 2 stk soverom, gang.

Standard

Adkomst og entré
De tre leilighetene har hvert sitt inngangsparti i første etasje. De to leilighetene i første etasje deler trapp i front av bygget, og alle tre leiligheter har en hendig bod tilknyttet entreen. Leiligheten i andre etasje har trapp på siden av bygget, og har i tillegg lagringsplass øverst i trapperommet.
 
Leilighet 1
Leiligheten til venstre i første etasje har et areal på ca. 53 kvm. Den har en romslig stue med åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har gjennomlys fra ett vindu i hver ende. Det er god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, mens overgangen til kjøkkenet gir god plass til spisebord. Rommet har belegg på gulv og lysmalte flater for øvrig.
 
Kjøkkeninnredningen har glatte, lyse fronter. Det har en lys laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål, komfyrnisje med ventilator og plass for kjøleskap. Badet i leiligheten har vindu og er holdt i lyse farger, med belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Det har dusjkabinett, frittstående toalett og opplegg til vaskemaskin. Den øvrige baderomsinnredningen består av vegghengt servant med speil og lys over, samt veggskap med glassfronter på sidene.
Videre har leiligheten et soverom med hvitt garderobeskap og god plass for dobbeltseng og nattbord. For lagring har leiligheten en bod som måler ca. 4 kvm ved inngangspartiet.
 
Leilighet 2
Den andre leiligheten i første etasje måler ca. 44 kvm. Også den har stue med åpen løsning til et kjøkken. Rommet har en fin vinkelform, hvor kjøkkenet er godt tilbaketrukket og det er enkelt å møblere i ulike soner. Det er for øvrig god plass til både sofa og spisebord. Rommet har gulvbelegg, malte vegger og vinduer i to himmelretninger.
 
I leiligheten er det et soverom med garderobeskap, bod på ca. 4 kvm ved inngangspartiet, samt et bad i lik utførelse som det i naboleiligheten. Det har gulvbelegg, våtromstapet på vegger, frittstående toalett og opplegg til vaskemaskin, samt servant.
 
Leilighet 3
Den siste leiligheten har et samlet areal på ca. 86 kvm. Den har entré og bod i første etasje, med trapp opp til andre etasje. Det er stue med åpen kjøkkenløsning også i denne leiligheten. Kjøkkenkroken har lyse, glatte fronter, benkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål, ventilator, samt avsatt plass for komfyr og kjøleskap. Rommet har belegg på gulv og lysmalte vegger. Det får rikelig med dagslys fra to vinduer, og har god plass til spisebord og sofaløsning.
 
Badet i denne leiligheten har også gulvbelegg og vegger lagt med lys våtromstapet. Det er utstyrt med frittstående toalett, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin, samt vegghengt servant med speil og lys over. I denne leiligheten er det to soverom, og oppbevaring i bod som er i første etasje.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt boområde ved utløpet av Altaelva på etablerte Elvebakken, like ved Alta Lufthavn. Det er ca. 4,5 km inn til Alta sentrum, og det er ellers kort gangavstand til skole, butikksenter og bensinstasjon. Med flyplassen i nærheten passer området fint for pendlere.
 
Eiendommen ligger nær naturskjønne friluftsområder med mulighet for blant annet jakt, fiske, båtliv, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. For deg som er glad i langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
 
Kaiskuru skistadion har flotte lysløyper og mulighet for skiskyting, og i 2015 ble det innviet en rulleskiløype med høy standard. Her har du også Kaiskuru IL med fin sjuerbane. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Coop Extra. For ytterligere servicetilbud er det kort vei til Alta sentrum, som i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
 
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Flåten som ligger ca. 150 meter unna boligen. Herfra går det hyppige avganger til Alta sentrum og Kaiskuru. Ved å benytte bil tar det ca. 7 min til Alta sentrum, 3 min til Alta Lufthavn, 10 min til Bossekop og i underkant av to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 1 032 kvm, Eierform: Eiet tomt
Boligen ligger på en eiet tomt som måler 1032,1 kvm. Den er relativt flat og er opparbeidet med hage, samt gruset innkjørsel og gårdsplass. Hagen er beplantet med gressplen og har godt med boltreplass, så vel som et stort utviklingspotensial.

Garasje / Parkering

Det er parkering på den grusede gårdsplassen, hvor det er plass til mange biler. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Elvebakken skole med SFO og fotballbane. For elever i ungdomstrinnene er det nærhet til Alta/Sandfallet ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og i sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet i sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Forsikring

Årlig premie utgjør for selgers vedkommende kr. 9117,-.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1996

Antall soverom

4

Byggeår

1996

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Vegger mot grunn: Grunnmur i betong, samt at deler av eksisterende bygning er anlagt med gulv på grunn. Krypekjeller er normalt godt utluftet.
Drenering: Drenering antatt med steinsatte grøfter.
Yttervegger: Vegger er oppført av bindingsverk med utvendig liggende panel. Ukjent isolering.
Bærende innervegger: Mellom leiligfhet 1 og 2 i 1 etasje er det en påforet betongvegg.
Utvendige overflater: Utvendig liggende trepanel. Bygningen er malt i 2014.
Takkonstruksjoner: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner, tekket med skifer. Isolert på kaldloft med 20 cm mineralull.
Taktekking og membraner: Taktekking med skifer. Takrenner og nedløp av stål. Det er lagt snøfangere på deler av taket.
Piper, plassbygde ildsteder m.v.: Loddpipe i elementer. Innvendig røykløp er ikke inspisert. Vedovn ikke tilkoblet.
Etasjeskillere: Etasjeskille med trebjelkelag, antatt isolert med 20 cm mineralull. Det er registrert noe knirk i gulv i leilighet 2.
Anmerkninger: Belegget har betydelige skrukker i hjørner (Leilighet 2, 1 etasje)

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 29.04.96

Boligens areal

Primærrom: 190 kvm, Bruksareal: 203 kvm, Bruttoareal: 220 kvm
Leilighet 1, 1. etasje
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, entre, bad/vaskerom, soverom
Leilighet 2, 1. etasje
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue m/kjøkkenkrok, bad/vaskerom, entré, soverom
Leilighet 3, 1. etasje
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, trapperom
Leilighet 3, 2.etasje
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue m/kjøkkenkrok, bad/vaskerom, trapperom, gang og 2 soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger 3 bruksenheter i boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner. Det finnes også pipeløp, men det er ikke koblet til ildsted. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. For øvrig er det naturlig avtrekk via ventiler. Det er sikringsskap med automatsikringer, med egne målere for hver av de tre boenhetene. Videre er boligen tilknyttet fibernett, samt offentlig vann og avløp.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 41 797 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 945 240 pr. 16.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 402 862 pr. 16.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Nedre Elvebakken boligområde, planid: 20000003, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 01.06.2020. Vi anbefaler å lese godt gjennom reguleringsplan for Ringveien- og Nedre Elvebakken boligområde som er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 9.300,-, fotopakke kr. 5.000,- og grunnpakke 2.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg
Tilstandsrapport, datert 17.06.2020
Selgers egenerklæring, datert 03.06.2020
Energiattest, datert 16.06.2020
Bygningstegninger, datert 11.03.1994
Grunnkart, datert 01.06.2020
Planstatus, datert 01.06.2020
Ferdigattest, datert 29.04.1996
Eiendomsinformasjon, datert 01.06.2020