Alta

THOMASBAKKEN: Pen og luftig 4-roms leilighet m/garasjeplass, flislagt bad og solrik terrasse. Varmtvann inkludert.

Knausen 20 , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 98 m²
Bruksareal 98 m²
Bruttoareal 110 m²
Tomt 3 787 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2012
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 110
Energimerking C
FINN.no 180989507
Sist endret 02.08.2021 11:34
Prisantydning 3 750 000
Totalpris 3 852 742
Ligningsverdi 918 605,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 102 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 852 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Knausen 20 er en pen og luftig 4-roms selveierleilighet, med solrik og barnevennlig beliggenhet ved Reistadhaugen. Leiligheten er en gjennomgående endeseksjon i første etasje, med trappefri adkomst via overbygd inngangsparti, samt utgang fra stuen til en overbygd, sydvestvendt terrasse på ca. 11 kvm. Det disponeres biloppstillingsplass i felles garasjekjeller.
Innvendig fremstår leiligheten som lys og med romslig planløsning. Her finnes en stor stue i åpen løsning med et flott kjøkken. Leiligheten har et flislagt bad med dusjhjørne, tilhørende garderobeskap på et av soverommene og lagringsmuligheter i disponibel kjellerbod.
Kort fortalt
- Pen og luftig 4-roms endeleilighet.
- Reservert p-plass i garasjeanlegg.
- Solrik, overbygd terrasse ved stuen på ca. 11 kvm, god plass for møbler.
- Stor stue og kjøkken i åpen løsning.
- Baderom med dusjhjørne.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Garderobeskap på et av soverommene.
- Lagringsplass i disponibel kjellerbod.

Innhold

1. etasje: Entré, gang, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom og 3 soverom.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 9 kvm.

Standard

Entré
Det er adkomst via felles, overbygd inngangsparti. Herfra kommer man inn i en romslig og praktisk entré, med grått, flismønstret gulvbelegg og malte vegger.
Stue
Med stue og kjøkken i åpen løsning er det skapt en luftig, sosial arena, velegnet for både familiehygge og middagsselskaper. Hit er det godt lysinnslipp fra vinduer og glassdør mot terrassen, og fra vindu over benk på kjøkkenet. Rommet har parkett på gulvet. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement.
Kjøkken
Det elegante kjøkkenet er designet i en hendig L-form. Her er det god skap- og benkeplass. Innredningen har overskap med toppforing til tak og hvite profilfronter. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, keramisk topp, oppvaskmaskin, ventilator, kjøleskap og et innebygd fryseskap.
Bad/wc/vaskerom
Det pene badet har grå fliser på gulvet, hvite fliser på veggene og gulvvarme. Rommet har speil med overlys. I tillegg finnes det vegghengt toalett, dusjhjørne samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Soverom og garderobe
Leiligheten har tre soverom, alle med parkettgulv. Et av rommene har garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Thomasbakken i Alta kommune. Fra boligen er det gangavstand til skole, barnehage og flotte tur- og skiområder, samt BUL-hallen med godt tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter. Fra eiendommen er det ca. 1,1 km til Bossekop handelssentrum med butikker, frisør, post og andre servicetilbud, og ca. 2,5 km til Alta sentrum med videregående skole, helseinstitusjon og fine forretningstilbud.
Alta har også moderne badeland, nyere kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, samt flere treningssentre og idrettshaller. I tillegg finnes konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
I nærheten finnes også vakre friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper, og nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Bunnpris og Coop Extra. Det foreligger planer om å bygge en ny Coop-butikk rett over gaten. Alta Sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Fra eiendommen er det enkel tilgang til offentlig kommunikasjon, med busstopp i Thomasbakkveien rett utenfor. Med bil fra Thomasbakken er det ca. 2 min til Bossekop, 5 min til Alta, 8 min til Aronnes og 10 min til Alta lufthavn.

Tomt

Areal: 3 787 kvm, Eierform: Eiet tomt
Leiligheten har utgang fra stuen til en overbygd, sydvestvendt terrasse på ca. 11 kvm, med gode solforhold og utsyn til nærområdet. Terrassen har tremmegulv, rekkverk i tre og glass, spilevegger på sidene, samt god plass for utemøblement. Videre er det montert strømuttak for tilkobling av egnet varmekilde, og utebelysning legger til rette for kveldsbruk.
Felleseiendommen er opparbeidet med gruslagt gangveier, asflatert gjesteparkering, samt plen og lekeplass.

Garasje / Parkering

Det disponeres biloppstillingsplass i felles garasjekjeller. Plassen har et areal på ca. 15 kvm. Videre finnes det utendørs gjesteparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra leiligheten er det gangavstand til Bossekop barneskole, og kort vei til Alta/Sandfallet ungdomsskole. Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet i Alta sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

2 820 pr. mnd. Inkludert i fellesutgifter: Utvendig vedlikehold, brøyting, strøing, forsikring(ikke innbo/løsøre), varmtvann, godtgjøring til styret, honorar til Polarlys Boligbyggerlag og strøm til fellesanlegg.

Sameie

Knausen sameie består av 2 blokker med totalt 20 leiligheter. Hver blokk har 10 leiligheter fordelt på 3 plan. Parkeringskjeller og heis i fellesarealer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Aktivitet i 2019:
- Utbedring av vannrør
- Tatt i bruk IKS/HMS styreinstruks
- Ordensforstyrrelser i sameiet
- Kameraovervåking under montering
- Jobbet med service og vedlikeholdsavtaler
- Gjennomført utbedring av det elektriske anlegget (jordfeilvern)

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et overskudd på 24.016,-. I henhold til regnskapet er sameiets disponible midler pr. 31.12.19 kr. 51.540,-. Resultatregnskapet følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Fundamenter av betong på komprimerte masser, grunnmur av betong og gulv av betong i kjeller.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Bærende konstruksjoner av stål/betong/tre, yttervegger av isolerte trekonstruksjoner med 20 cm. Isolasjon, utvendig trepanel/plater, innvendige vegger er plateslått med gips. Etasjeskiller er betongelementer. Fra stue er det adkomst til terrasse på 11 kvm. mot sørvest, felles overbygd inngang, trapp/heis er mot nordøst.
Takkonstruksjon med yttertak: Takkonstruksjonen er flat, det er ikke fremlagt dokumentasjon på hvordan takkonstruksjon er bygd og tykkelse på isolasjon i takkonstruksjon.
Anmerkninger:
- Bodvegger til bod i kjeller har skader nede pga. tidligere vannlekasjer. Det er satt av penger i styret til utbedring av hele boden.
- Ytterdør har skader nede på dørblad og er noe treg og åpne/lukke.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 30.12.2014

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 110 kvm
Leiligheten har en bod i kjeller på 9 kvm. Denne er ikke medtatt i arealberegningen pga den er i fellesarealer. Parkeringsplass i kjeller er målt til 15 kvm.
1. etasje:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, bad/vaskerom, 3 soverom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Den enkelte sameier har full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til bortleie, salg og pantsettelse - men dette skal meldes til styret for registrering.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt varmekabler i entré og på bad. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang. El-anlegget er lagt skjult. Videre har leiligheten varmtvann inkludert i felleskostnader, tilknyting til felles brannvarslingsanlegg, utestrøm, og utebelysning. Det er etablert personheis i bygget.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 13 761 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon. Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 918 605 pr. 04.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 306 977 pr. 04.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Området er regulert til bolig. Den nye avlastningsveien er planlagt og gå forbi et stykke nedenfor eiendommen på oversiden av Borcgrevinkhøyden. Det er planlagt bygging av 5G antennemast på Reistadfjellet som er naboeiendommen. Det foreligger planer for bygging av Coop-butikk på tomta med lagerbygg sørvest for eiendommen på andre siden av veien.
Reguleringsplan for Thomasbakken boligfelt, planid: 19980009, gjelder. I tillegg reguleringsplan Thommasbakken gnr/bnr 27/110 og 27/583, planid: 20070007. Opplysninger fra Alta Kommune 08.05.2020.
Se vedlegg i salgsoppgaven for informasjon om reguleringsplaner.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/1042935-2/200  Bestemmelse om veg  
02.12.2013 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:978  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verdivurdering, datert 14.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 04.06.2020
Energiattest, datert 04.06.2020
Bygningstegninger, datert 16.04.2010/20.05.2010
Grunnkart, datert 08.05.2020
Planstatus, datert 08.05.2020
Ferdigattest, datert 30.12.2014
Vedtekter for sameiet
Årsmelding og årsregnskap 2019