Alta

ALTA SENTRUM: 4-roms selveierleilighet med to innglassede balkonger. Garasjeplass medfølger.

Granshagen 3 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 90 m²
Bruksareal 105 m²
Bruttoareal 115 m²
Tomt 5 930 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2008
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 428
Energimerking D
FINN.no 181812249
Sist endret 25.06.2020 09:55
Prisantydning 3 700 000
Totalpris 3 801 492
Ligningsverdi 698 776,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 801 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 5145,- pr. år. Årsprognose for 2020 er kr. 4502,-

Beskrivelse

Granshagen 3 H0307 er en tiltalende 4-roms selveierleilighet med en sentral beliggenhet. Den ligger i tredje etasje, har en gjennomgående planløsning og holder en moderne standard. Fra stuen er det utgang til to innglassede balkonger på henholdsvis 7 og 8 kvm, med gode solforhold. Parkering gjøres bekvemt i felles garasjekjeller, og det er heis til alle etasjer.
Leiligheten er holdt i pene, lyse farger som er lette å like. Den har en stue med god plass og åpen løsning til et bruksvennlig kjøkken. Badet er  flislagt og har blant annet dusjhjørne. Vegg-i-vegg ligger det eget vaskerom. Videre har boligen entré med skyvedørsgarderobe og flislagt gulv, samt tre soverom med garderobeskap. For lagring disponeres det en kjellerbod.
Kort fortalt
- Selveierleilighet
- Moderne og tiltalende 4-roms.
- Parkering i felles garasjekjeller.
- To innglassede balkonger.
- Med gode sol -og lysforhold.
- Entré med skyvedørsgarderobe.
- Innbydende stue med mye lys.
- Åpen løsning til et pent kjøkken.
- Et flislagt bad med dusjhjørne.
- Et praktisk innredet vaskerom.
- Tre soverom med garderobe.
- God lagringsplass i kjellerbod.
- Elskap med jordfeilautomater.

Innhold

3. etasje: Entré, bad/wc, vaskerom, 3 soverom, stue og kjøkken.
Annet: Kjellerbod.

Standard

Entré
Boligen ligger i tredje etasje, og det er adkomst til etasjen med heis både fra bakkeplan og garasjen. Vel innenfor dørstokken blir man møtt av en entré som gir et godt og førsteinntrykk av denne leiligheten. Gulvet er hensiktsmessig flislagt og har underliggende varme, mens veggene er lysmalte. Entreen har en rommelig skyvedørsgarderobe som gjør det enkelt å holde orden.
Stue
Leiligheten har en stue som ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Rommet har en fin vinkelform, hvor kjøkkenet er godt tilbaketrukket og det er god plass til sofaløsning, lenestoler og spisegruppe. Rommet oppleves som lyst og luftig med gode vindusflater i tre himmelretninger og utgang til de to balkongene. Gulvet er lagt med parkett og veggene er hvitmalte. I stuen er også en porttelefon.
 
Kjøkken
Kjøkkenet har en innredning som passer godt inn i rommet. Den er montert i en funksjonell L-form med mye skapplass og fine arbeidsflater. Innredningen har hvite, glatte fronter og en mørk laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål. Veggen bak benken er lagt med lyse fliser, og under overskapene er det montert belysning. Kjøkkenet har integrert mikro, nisje for kjøleskap, komfyrnisje med ventilator, og opplegg for oppvaskmaskin. 
 
Bad/wc
Leiligheten har bad og eget vaskerom. Badet er stilrent flislagt med små, sorte gulvfliser og hvite veggfliser. Det er gulvvarme, downlights, vegghengt toalett og et dusjhjørne med buede, innfellbare glassdører. Den øvrige baderomsinnredningen består av hvite underskap med heldekkende, sort benkeplate med nedfelt servant. Det er speil over servanten, og ved siden av møblementet er det et innfelt helfigursspeil.
 
Vaskerom
Vegg-i-vegg med badet ligger det et separat vaskerom. Det er belegg på gulv og malte vegger. Det har en praktisk benkeinnredning med underskap og nedfelt utslagsvask, samt nisje med opplegg for vaskemaskin under. Vaskerommet har også plass til tørketrommel, og fryser eller et ekstra kjøleskap.
Soverom og garderobe
I leiligheten er det tre soverom som alle har hvite garderobeskap. I tillegg er det skyvedørsgarderobe i entreen og plass til oppbevaring i vaskerommet. For lagring disponeres det en kjellerbod på ca. 5 kvm med hylleinnredning.

Beliggenhet

Beliggenhet
Leiligheten ligger meget sentralt til på Alta sentrum med gågate, kino, dagligvarehandel og kjøpesenter i kort gangavstand. Sentrum har i de senere år vært under sterk utvikling og modernisering, og har en nyere kino og bibliotek. Det er også bowlinghall, kunnskapspark, flere treningssentre, fotballbaner og idrettshaller, samt konsertsaler og kunstgalleri.
 
Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for blant annet 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum. I tillegg går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper.
 
Altas vakre natur er lett tilgjengelig. Fra leiligheten er det kort vei til naturskjønne friluftsområder med mulighet for blant annet jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris & Gourmet. Innen kort gangavstand finner du de to kjøpesentrene Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
 
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Myrbakken som ligger snaut 200 meter fra leiligheten. Ved å benytte bil tar det ca. 6 timer til Tromsø, ca. 2 timer til Hammerfest, ca. 1 time og 45 min til Kautokeino og ca. 2 timer og 30 min til Karasjok.

Tomt

Areal: 5 930 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fra stuen er det utgang til to innglassede balkonger med teppebelagt dekke. Den ene måler 8 kvm og er vendt mot nordvest, mens den andre er på 7 kvm og er vendt mot nordøst. De har begge gode solforhold, og på solskinnsdager kan glassene skyves til siden.
 
I tillegg er det en godt opparbeidet fellestomt med asfalterte parkeringsplasser og gangveier, samt grøntarealer beplantet med gressplen, prydbusker og trær. Fellestomten har også en lekeplass, til glede for de yngste.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger en plass i felles garasjekjeller. Det er også felles, utendørs gjesteparkering. Garasjekjelleren har fjernstyrt åpner, samt heis til alle etasjer. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Eiendommen har gangavstand til både Bossekop og Komsa barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Alta ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og i sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet i sentrum.

Felleskostnader

1 950 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Godtgjørelse til styret i sameiet
- Utvendig drift og vedlikehold
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmeka.bler på felles vannledninger)
- Snøbrøyting og sandstrøing
- Kabel-TV+ internett
- Forretningshonorar til Polarlys BBL I Revisjon
- Renhold av fellesarealer

Sameie

Eierseksjonssameiet Gartnerihagen boligsameie består av 62 seksjonerte borettslagsleiligheter og 3 seksjonerte selveierleiligheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har gjennomført følgende i 2018:
- Oppgradering av utvendig belysning
- Fullført utskifting av innvendig belysning i korridorer
- Fortsatt gjennomgang av ventilasjonsanlegg
 Ettersyn og tetthetstest av taktekke på alle blokker
- Utskifting av 2 ytterdører

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

25 706

Forsikring

Forsikring av bygninger er inkludert i felleskostnader (ikke innbo og løsøre). Gartnerihagen Boligsameie har forsikring i JF, SP766394.4.1.

Regnskap

Regnskapet for 2018 viser et underskudd på kr. 10.602,-. Disponible midler er pr. 31.12.2018 utgjør kr 1.340.895,-. Årsregnskap for 2019 er ikke klart enda.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekster og hussordensregler følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Anskaffelse av husdyr må i hvert enkelt tilfelle godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2008

Antall soverom

3

Byggeår

2008

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Blokka er fundamentert på betongfundamenter med grunnmur av betong med asfaltert gulv i parkeringskjeller, betonggulv i øvrige rom i kjeller og betongelementer i etasjeskillere.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Yttervegger består av prefabrikerte betongelementer kledd med isolerte trekonstruksjoner med utvendig stående trepanel og innvendige malte overflater på plater og betong. Inngangsparti er innfelt mot nordøst, innglassede balkonger ut fra stue er mot nordvest og nordøst. Vegger og etasjeskillere mot naboleiligheter er brann og lydisolert etter byggeårets forskrifter, etasjeskillere er av betongelementer. Nedkjøring til parkeringskjeller er på hjørne mot sydøst.
Takkonstruksjon med yttertak: Takkonstruksjon anntas å være hulldekke som flatt tak, isolert og tekket med folie.
Piper, ildsteder og oppvarming: Leiligheten har ikke pipe eller ildsted, oppvarming er med varmekabler i gang og på bad, samt balansert ventilasjon og vegghengte panelovner.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 14.06.2011

Boligens areal

Primærrom: 90 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 115 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, bad, vaskerom, stue og kjøkken. S-rom: 2 stk. vinterhager.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt gulvvarme i bad og entré. Sikringsskapet har jordfeilautomater. Det er et balansert ventilasjonsanlegg, med aggregat plassert i vaskerommet. I vaskerommet finnes det også varmtvannsbereder, og fordelerskap for rør-i-rør-systemet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 17 323 pr. år Inkludert i kommunale avgifter er vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 698 776 pr. 11.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 515 593 pr. 11.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Formuesverdien er stipulert.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Gartneritomta, planid: 20040016, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 01.06.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1989/88-2/82  Bestemmelse om veg  
10.01.1989 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:639  
Overført fra: 5403-27/428
Gjelder denne registerenheten med flere
1995/1757-1/82  Bestemmelse om veg  
13.06.1995 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1093  
Overført fra: 5403-27/428
Gjelder denne registerenheten med flere
1995/3759-1/82  Bestemmelse om veg  
16.11.1995 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1224  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1224 Snr:1-40  
Overført fra: 5403-27/428
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, forretningsfører 12.070,-, fotopakke kr. 5.000,- og grunnpakke 2.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 05.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 02.06.2020
Energiattest, datert 11.06.2020
Bygningstegninger, datert 05.12.2005
Grunnkart, datert 01.06.2020
Planstatus, datert 01.06.2020
Brukstillatelse og ferdigattest, datert 14.06.2011
Eiendomsinformasjon, datert 01.06.2020
Kopi av vedtekter og husordensregler
Kopi av årsmøtereferat 2018
Kopi av regnskap 2018