Alta

BOSSEKOP: 3-roms selveierleilighet med garasjeplass, overbygd terrasse og fin utsikt.

Sorenskriverveien 21B , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 72 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 3 662 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2005
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 419
Energimerking F
FINN.no 181119677
Sist endret 10.07.2020 17:11
Prisantydning 2 950 000
Totalpris 3 032 742
Ligningsverdi 634 982,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 82 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 032 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sorenskriverveien 21 B er en lys og pen 3-roms selveierleilighet, beliggende i første etasje. Den har en praktisk planløsning og er godt vedlikeholdt. Fra stuen er det utgang til en lun, delvis overbygd balkong med kveldssol og fin utsikt. Parkering gjøres bekvemt i en garasje i felles rekke.
Leiligheten har en innbydende stue med mye dagslys, god plass og en stilig gasspeis. Det er åpen løsning til et funksjonelt kjøkken med blant annet integrert gasstopp. Det romslige badet er flislagt og har opplegg til vaskemaskin. Videre finnes det entré med garderobeskap, to soverom, hvorav ett har skyvedørsgarderobe, samt en innvendig bod med vindu som i dag er innredet som soverom. For lagring er det en utvendig bod, samt en disponibel redskapsbod.
Kort fortalt
- Pen, praktisk 3-roms selveier.
- En garasjeplass i felles rekke.
- Delvis overbygd balkong.
- Entré innredet med garderobe.
- Hyggelig stue med gasspeis.
- Åpent til et funksjonelt kjøkken.
- Et romslig bad som er flislagt.
- Vaskemaskinopplegg i badet.
- To soverom, garderobe i ett.
- En innvendig bod/gjesterom.

Innhold

1. etasje: Entré, bod, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, stue og kjøkken.
Annet: Utebod samt disponibel redskapsbod.

Standard

Entré
Det er adkomst til leiligheten via et felles vindfang. Vel innenfor venter en praktisk entré innredet med garderobeskap og knagger. Entreen har parkettgulv og lysmalte vegger, noe som harmonerer godt med de øvrige rommene i boligen.
Stue
Leiligheten har en innbydende stue som ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Rommet har utgang til balkong og får rikelig med dagslys fra gode vindusflater. Det er god plass til sofahjørne med tilhørende møblement, mens overgangen til kjøkkenet egner seg ypperlig til spisegruppe. På kalde kvelder kan stemningen prikkes inn ved å tenne opp en stilig, innfelt gasspeis i hjørnet av stuen. Rommet har parkettgulv og veggene er hvitmalte. 
Kjøkken
I kjøkkenet er plassen godt utnyttet med en funksjonell innredning med god benke- og skapplass. Den har glatte trefronter og en mørk laminatbenkeplate med nedfelt oppvaskkum i stål. Kjøkkenet har kjøleskapsnisje og opplegg til oppvaskmaskin, samt integrert stekeovn og en koketopp med gassbluss med ventilator over.
Bad/wc/vaskerom
Badet i leiligheten er av god størrelse. Det har hvite gulvfliser, og på vegg er det sorte fliser opp til brystningshøyde og hvite over. Badet har varme i gulv, frittstående toalett, opplegg til vaskemaskin og et dusjhjørne med skyvedører. Baderomsinnredningen er i hvitt og består av underskap og skuffer med heldekkende servant, speil med overlys og matchende sideskap.
Soverom og garderobe
I leiligheten er det to soverom, hvorav hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe. Det er også en innvendig bod med vindu, som i dag er innredet som gjesterom. Det er ekstra oppbevaringsplass i garderobeskapet i entreen, samt lagringsplass i en utebod og disponibel redskapsbod, som begge måler ca. 5 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde i Bossekop, ca. 2 km sørvest for Alta sentrum i Alta kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et godt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass og BUL Idrettspark med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.
Det er kort vei til naturskjønne friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil unna.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Bunnpris Gourmet og Coop Extra. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Bossekop som ligger ca. 350 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 4 min til Alta sentrum, 10 min til Alta lufthavn, 8 min til Aronnes og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 3 662 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fra stuen er det utgang til en terrasse vendt ut mot en pent opparbeidet grøntareal. Den har kveldssol, noe utsikt mot Altafjorden og god plass til sittegruppe. Terrassen er delvis overbygd og har tette vegger på to kanter, så her sitter man lunt og godt. I tillegg til grøntarealer er fellestomten opparbeidet med asfaltert innkjørsel.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det er parkering i en garasje i felles rekke. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta  ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager.

Felleskostnader

1 219 pr. mnd.
Felleskostnader dekker betjening av bygningsforsikring, brøyting, strøing, strøm i fellesarealet og diverse vedlikehold/drift.

Sameie

Sameiets navn er SAMEIET SKIFERVEIEN, og har gårdsnummer 27 og bruksnummer 419 i Alta kommune. Sameiet består av 13 boligseksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsregnskapet for 2019 viser et overskudd på 45.025,-. Disponible midler pr. 31.12.19 utgjør kr. 227.478,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten styrets forhåndsgodkjenning. Godkjenning er avhengig av at gode grunner taler for dyrehold og at dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2005

Antall soverom

2

Byggeår

2005

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Betongplate på mark og ringmur av betong. Antatt isolert med 20 cm skumplast i golv samt antatt isolert mot telehiv.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Antatt reiskverk av 36x148, isolert med 150 mm glassvatt. Vindtetting med plater og vindduk. Utvendig kledning av liggende panel. Vegger og etasjeskillere antatt utført som "lydskillekonstruksjoner". Bjelkelag antatt utført med bjelker av tre og isolert med 20 cm glassvatt.
Takkonstruksjon med yttertak: Takkonstruksjon ligger i over leiligheten over, og er ikke inspisert.
Piper, ildsteder og oppvarming: Det er instalert en gassovn med sentraltank som leses av ved oppgjør av forbruk. Oppvarming skjer med gass, panelovner og varmekabler.
Garasje har 36x98 reisverk vindtetting med plater og kledd med liggende dobbelfalset panel, er uisolert. Garasje med betongplate på mark, reisverk av tre takstoler, armert undertak og yttertak av skifer.
Anmerkninger:
- Det har vært litt problemer med trådløs mottaker til gassfyringen i vinter, men fungerer fint per dags dato.
Oppgraderinger:
- Soverom 2 er oppusset høsten 2019 (malt og byttet gulv)
- Boden er oppusset våren 2019 (malt, foret ut vegg og tapetsert)

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 24.04.2009

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/vaskerom/toalett, 2 soverom, stue og kjøkken.
S-rom: Bod
Garasje
BRA: 17 kvm
BTA: 19 kvm
Utebod
BRA: 5 kvm
BTA: 6 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet, eierseksjonsloven og vedtektene. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt med gulvvarme i badet. Det elektriske er supplert med gasspeis i stuen. Det er sentraltank for gass som leses av ved oppgjør for forbruk. Det er sikringsskap med automatsikringer. Videre har boligen en 200 liters varmtvannsbereder, rør-i-rør-system og utekran.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 14 365 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 634 982 pr. 05.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 285 934 pr. 05.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Skifervn, Gnr. 11/13, planid: 20020009, gjelder. Områderegulering for Bossekop Sentrum, planid: 20130007, er under arbeid. Opplysninger fra Alta Kommune dato 03.06.2020

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Heftelser:
1956/114-1/82  Jordskifte  
30.01.1956 
Grensegangssak
Overført fra gnr 27 bnr 163
Overført fra: 5403-27/419
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/567-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
26.05.1961 
Bestemmelse i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke
Overført fra: 5403-27/419
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/1008-2/82  Bestemmelse om bebyggelse  
19.09.1961 
Overført fra: 5403-27/419
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,60 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, fotopakke kr. 5.000,- og grunnpakke 2.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Verditakst, datert 03.06.2020
Selgers egenerklæring, datert 03.06.2020
Energiattest, datert 05.06.2020
Bygningstegninger, datert 20.04.2004
Grunnkart, datert 03.06.2020
Planstatus, datert 03.06.2020
Ferdigattest, datert 24.04.2009
Eiendomsinformasjon, datert 03.06.2020
Årsmøteprotokoll
Vedtekter og ordensregler