Alta

BOSSEKOP: Velholdt enebolig med garasje og tilbygd carport. Sentrumsnært og barnevennlig.

Fogdeveien 10 , 9513 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 140 m²
Bruksareal 166 m²
Bruttoareal 174 m²
Tomt 653 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1977
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 775
Energimerking G
FINN.no 181816307
Sist endret 05.07.2020 19:30
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 057 742
Ligningsverdi 853 555,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Pantattest kjøper) 93 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 107 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 057 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 3641,- pr. år.

Beskrivelse

Fogdeveien 10 er en trivelig enebolig over to plan nær Alta sentrum. Eiendommen ligger i barnevennlige omgivelser med gåavstand til bussholdeplass, skole, barnehage, idrettsanlegg og matbutikk. Boligen ligger omkranset av hage og har både terrasse og altan der solen kan nytes. Det er ellers carport i forbindelse med inngangspartiet og en garasje fra 2002.
Eneboligen er fra 1977, med tilbygg og moderniseringer fra 1997 og 2002. Taket ble tekket om i 2008, og samme år ble vinduer skiftet ut. Huset varmes opp med gulvvarme, vannbåren varme, luft-til-luft varmepumpe og vedovn der sistnevnte står sentralt i stuen. Stuen og kjøkkenet ligger i luftig, åpen løsning og har plass til et lite spisebord. Videre er det to bad med henholdsvis badekar og tilliggende badstue, samt loftstue og tre soverom.
Kort fortalt:
- Velholdt, sentrumsnær enebolig.
- Parkering i carport og garasje.
- Hage, terrasse og en altan.
- Lyst vindfang med gulvfliser.
- Kjøkken med oppvaskmaskin.
- Stue med vedovn, fin loftstue.
- To bad, det ene med badekar.
- Badstue tilknyttet ett av badene.
- Tre soverom, to i samme gang.

Innhold

1. etasje: Vindfang, stue, kjøkken, 3 soverom, gang, bad, bad/vaskerom, badstue, gang/trapperom og carport. 2. etasje: Stue.

Standard

Vindfang
Boligen har et skjermet inngangsparti med trappeadkomst, i forbindelse med carporten. Vel innenfor ytterdøren er det et vindfang med sjatterte gulvfliser og lyse vegger med brystning. Videre inn er det henholdsvis stue og trappegang.
 
Kjøkken
Kjøkkenet ligger luftig og åpent til på hovedplan og har en velholdt innredning i vinkelform med god skapplass. Innredningen består av over- og benkeskap samt hylleløsning, med hvite, profilerte fronter. Kjøkkenbenken har dobbel vaskekum og hvite fliser på veggene i bakkant, hvorav enkelte med dekor. Det er oppvaskmaskin integrert, ellers er det nisje til komfyr.
Stue
Boligen har en trivelig stue i første etasje, i forbindelse med kjøkkenet. Stuen har godt med lys fra vinduer på to sider og utgang til terrasse. Rommet har eikeparkett på gulv og veggene er kremhvite med brystning. En sentralt plassert vedovn varmer godt opp sonen, og det er plass til både sofamøbler og et lite spisebord.
 
Loftstue
Loftstuen er et fint ekstra oppholdsrom for barnefamilien og rommet er lunt med skråtak. Gulvet er eikefarget og veggene har hvitmalt rundtømmerpanel. På den ene siden av rommet er det vindu og utgang til altan.
 
Bad/wc/vaskerom
Boligen har to bad, det ene et kombinert vaskerom. Hovedbadet ble pusset opp i 2002 og har fliser med gulvvarme og våtromsplater på veggene. Rommet har innredning bestående av servantskap, veggskap og speil, samt et vegghengt skap. Videre er toalett og et hjørnebadekar med dusjgarnityr.
 
Det andre badet har blåmalt strie på veggene og fliser på gulv. Rommet har toalett, liten arbeidsbenk og et dusjkabinett, og det er dør til en badstue med sittebenker.
 
Soverom og garderobe
Eneboligen har tre soverom, derav to i skjermet gang med bad/badstue. Det ene soverommet brukes som trimrom og har gulv med flisemønster.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde i Bossekop, ca. 3 km fra Alta sentrum i Alta kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et godt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass og BUL Idrettspark med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.
Det er ellers nærhet til naturskjønne friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil unna.
 
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
 
I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Bunnpris Gourmet og Coop Extra. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Skoleåsen som ligger ca. 300 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alta sentrum, 8 min til Alta lufthavn, 7 min til Aronnes og drøye to timer til Hammerfest

Tomt

Areal: 653 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten har asfaltert innkjørsel og et steinsatt areal innerst på gårdsplassen. Rundt huset er det ellers opparbeidet hage med plen, trær og busker. Fra stuen i første etasje er det utgang til en terrasse på fasadesiden, med profilert rekkverk. Loftstuen har dør til en altan på den ene kortveggen.

Garasje / Parkering

Det er parkering i tilbygd carport og i en garasje fra 2002. I tillegg kan det parkers på gårdsplassen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 5,5 km til Bossekop barneskole, og det er ca. 3,5 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1977

Antall soverom

3

Byggeår

1977
Ombygd år 1997, 2002, 2009
Garasje: 2002

Byggemåte

Fundamentering og grunnmur: Betongsåler på grus. Ringmur i betong. Gulv i tilbygg som gulv på grunn i betong.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Vegger i bindingsverk i tre, isolert med mineralull og utvendig kledning med trepanel. Bjelkelag i trekonstruksjoner. Himlingsbjelkelag isolert med mineralull.
Takkonstruksjon med yttertak: Trekonstruksjoner som saltak, tekket med stålplater i 1997/1998.
Pipe: Pipe i Leca
Garasje: Fundamentert på ringmur i betong, gulv som gulv på grunn i betong. Vegger i bindingsverk, isolert med 10cm mineralull og innvendig kledning med trepanel. Tak som saltak i trekonstruksjoner, tekket med stålplater. Himling med trepanel isolert.
Oppgraderinger:
- Vinduer skiftet i 1997 og 2008.
- Ny taktekking i 2008.
- Nytt vann- og avløpstilknytting til kommunalt anlegg.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 166 kvm, Bruttoareal: 174 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 144 m².
Primærrom: 118 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 3 soverom, gang, bad, bad/vaskerom med badstue, gang/trapperom og vindfang.
2. etasje:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme på bad, vannbåren varme i tilbygg og vedovn i stue. I tillegg er det luft-til-luft varmepumpe i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 15 710 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 853 555 pr. 10.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 072 796 pr. 10.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1997/823-3/82  Rettigheter iflg. skjøte  
01.04.1997 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, fotopakke kr. 5.000,- og grunnpakke 2.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 03.04.2020
Selgers egenerklæring, datert 11.06.2020
Energiattest, datert 11.06.2020
Bygningstegninger, datert 26.11.1974 / 03.07.1997
Grunnkart, datert 05.06.2020
Planstatus, datert 05.06.2020
Eiendomsinformasjon, datert 05.06.2020