Kviby

KVIBY: Bolig på 3,6 måls tomt m/utsikt, egen strandlinje. Anneks, 2 garasjer og stor terrasse

Kvibyveien 174 , 9519 Kviby

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 125 m²
Bruksareal 209 m²
Bruttoareal 231 m²
Tomt 3 457 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1992
Gårdsnummer 47
Bruksnummer 53
Energimerking E
FINN.no 182560053
Sist endret 08.07.2020 14:49
Prisantydning 2 900 000
Totalpris 2 986 492
Ligningsverdi 799 710,-

Beregnet totalkostnad

2 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 900 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 86 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 986 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 1555,- pr. år.

Beskrivelse

Kvibyveien 174 er en romslig enebolig over tre plan, i naturskjønne omgivelser, ca. 40 min fra Alta. Eiendommen har et areal på over 3,6 mål som strekker seg ned til vannet, hvor det er egen strandlinje, påbegynt naust og støpt platt for båtopptrekk. På tomten er det også et innredet anneks med påbygg fra 2018.
Sol og nydelig utsikt kan nytes på en terrasse på ca. 100 kvm fra 2017, og boligen har to integrerte garasjer i underetasjen. Det fremstår som velholdt inne, men noe oppussing bør påregnes om man ønsker en moderne stil. Hovedplan består av en soneinndelt stue med vedovn, et kjøkken med hvitevarer og spiseplass, samt bad med dusjkabinett, eget vaskerom og et soverom. Loftsetasjen har et bad med badekar og to soverom. Det er garderobeskap på soverommene og lagringsplass i boder.
Kort fortalt
- Romslig enebolig ved vannet.
- Tomt på 3,6 mål m/strandlinje.
- Godkjent for naust og båtopptrekk.
- Anneks fra 2005, tilbygd i 2018.
- To integrerte garasjer i huset.
- Terrasse på ca. 100 kvm fra 2017.
- Praktfull utsikt utover havet.
- Kjøkken med flere hvitevarer.
- Soneinndelt stue, lun loftstue.
- To bad, det ene med badekar.
- Separat vaskerom ved kjøkken.
- Tre soverom med garderobeskap.
- Lagringsplass med inneboder.
- Oppvarming med vedovn.

Innhold

U. etasje: 2 garasjer og bod.
1. etasje: Vindfang, kjøkken, stue, bad, vaskerom, gang, soverom og bod.
Loft: Loftstue, 2 soverom og bad.
Annet: Anneks fra 2005 med entré, oppholdsrom m/kjøkkenkrok, soverom og uinnredet rom.

Standard

Vindfang
Inngangspartiet ligger skjermet på baksiden av huset med bred trapp opp til inntrukket ytterdør. Vel innenfor er det et vindfang med belegg på gulv og mønstret veggtapet, det meste i grønt. Rommet har åpen garderobeløsning, trapp til etasjen over og dør til en innenforliggende gang.
 
Kjøkken
Kjøkkenet ligger åpent til stuen og har dør til vaskerommet. Rommet har gulvvarme, spiseplass og en u-formet kjøkkeninnredning i hvitt, bestående av over- og benkeskap. Benkeplaten er i laminat, med vaskekum, og har flisemønstret vegger i bakgrunn. Kjøkkenet har hvitevarer som stekeovn, oppvaskmaskin, ventilator og kombinert kjøl/frys.
 
Stue
Stuen er soneinndelt og har store vinduer som vender mot havet, med praktfull utsikt, og det er glassdør ut til terrasse. Rommet har belegg på gulv med gulvvarme og vegger med stripet tapet, bortsett fra pipemuren som er flissatt og har tilkoblet vedovn.
 
Loftstue
Loftstuen er et godt ekstra oppholdsrom, med plass til en sofagruppe. Rommet er lunt med skråtak og har overflater med naturpreg. Endeveggen har to vinduer som gir godt med lys.
 
Bad/wc/vaskerom
Boligen har to bad og et vaskerom. Det ene badet ligger på loftsplan og har mønstret gulvbelegg med gulvvarme, lyse våtromsplater på veggene og panelt skråtak. Rommet er utstyrt med speil med overlys og hyller over servantskap. Videre er det toalett og et badekar.
 
Bad 2
Det andre badet ligger i første etasje, med belegg på gulv med gulvvarme og vegger med mønster. Rommet har innredning bestående av servantskap, veggskap og speil. Videre er det toalett og et dusjkabinett.
 
Vaskerom
Vaskerommet ligger i første etasje og har belegg på gulv, samt malte vegger. Rommet innehar skyllekum, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.
 
Soverom og garderobe
Eneboligen har tre soverom, hvor to ligger på loftsplan og ett ligger i første etasje. Det er garderobeskap på soverommene og lagringsplass i knevegger på loft. I tillegg er det to innvendige boder.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et naturskjønt boligområde på Kviby i Alta kommune. Området har vakre friluftsområder, med muligheter for bl.a. jakt, fiske, båtliv, scooterkjøring og toppturer. I Storeskorsnes er det bl.a. eget fiskarlag.
 
Naturen her byr på utallige rekreasjonsmuligheter og nydelig turterreng, sommer som vinter. Om sommeren kan man nyte midnattssolen, og om vinteren kan man se Nordlyset danse over himmelen. En tur på Jamnetuva og Storfjellet gir vid utsikt mot Seilland og ned mot Korsfjord. Ved Rafsbotn, ca. 20 min fra boligen, finner man SarvesAlta alpinanlegg med egen snowpark og seks løyper tilpasset ulike ferdigheter.
 
Det er ca. 40 min til Alta som har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Kviby samvirkelag. På vei mot Alta ligger Coop Marked, og ytterligere servicetilbud finnes i Alta. Alta byr på et rikt og variert utvalg, med bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre med sine 70 butikker.
 
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss, ferge og hurtigbåt. Nærmeste bussholdeplass er Kvitevika som ligger ca. 400 m fra boligen. Det er noe lenger til nærmeste fergekai. Ved å benytte bil tar det ca. 40 min til Alta sentrum, 37 min til Alta lufthavn og ca. 2 timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 3 457 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen ligger med enkel tilkomst og er skrånende, opparbeidet med grusbelagt gårdsplass, støttemur, plen, beplanting og naturlig vegetasjon. Tomten er på 3629,7 kvm, noe som gir godt med muligheter, og det er egen strandlinje. Del av eiendom er søkt fradelt. Det er godkjenning for bygging av naust på tomta. Naust er anlagt med grunnarbeider og bakvegger, har opplegg for vann og strøm, samt støpt platt for båtopptrekk.
I fremkant av huset står det et anneks fra 2005, med påbygg fra 2018 og tilhørende, skjermet terrasse. Annekset har oppholdsrom med kjøkkenkrok, soverom og et uinnredet rom. Rommene har laminat på gulv og panel på veggene. Det er innlagt strøm, men ikke permanent tilførsel.
 
Sol og nydelig utsikt kan nytes på en stor, fin terrasse som omkranser hele huset og har trapp på to sider til terreng. Terrassen er på ca. 100 kvm og var ny i 2017, laget med impregnerte materialer.

Garasje / Parkering

Boligen har to garasjer i underetasjen og god plass til kjøretøy på grusbelagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Leirbotn Oppvekstsenter ligger i Kviby, ca. 1,2 km fra boligen, med skole fra 1.-7- klasse og barnehage.

Forsikring

Årlig premie utgjør for selgers vedkommende ca kr. 11.000,-.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1992

Antall soverom

4

Byggeår

1992

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Vegger mot grunn: Grunnmur av Leca som er utvendig pusset, samt pusset i boddel innvendig. Noe saltutslag registrert i garasje.
Yttervegger: Vegger er oppført av 6" bindingsverk med utvendig stående og liggende panel, isolert med 15 cm mineralull.
Takkonstruksjoner: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner tekket med stålplater. Takrenner og nedløp i plast. Isolert med 20 cm mineralull iflg tidligere takst.
Piper, plassbygde ildsteder m.v.: Loddpipe i elementer. Innvendig røykløp er ikke inspisert. Pipa er kledd med fliser i stue.
Anneks: Annekset er fundamentert på betongstein. Isolert 4" bindingsverk med liggende panel. Taket er saltak tekket med stålplater. Standard vinduer med isolerglass og isolert ytterdør. Innlagt strøm med stikk med lys og stikk, ikke permanent tilførsel.Generelt oppført i gode og kjente konstruksjoner med den byggemåte som var vanlig ved oppføringstidspunktet. Annekset fremstår som normalt vedlikeholdt.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 08.09.1992.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 209 kvm, Bruttoareal: 231 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 0 m².
1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, bad, vaskerom, gang, 2 stk soverom, vindfang.
2. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, 2 stk soverom, bad.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme i stue, kjøkken og bad, supplert med vedovn i stue og panelovner. Ventilasjonen er basert på naturlig og mekanisk avtrekk. Elskapet har automatsikringer. Det er privat avløp, vann og septik, samt opplegg for vann og strøm til naust.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 9 298 pr. år Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt, feiing, renovasjon og septiktømming.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 799 710 pr. 19.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 878 956 pr. 19.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til spredt fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplan, planid: 20100006, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 16.06.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på 5403-47/52
Rettigheter i eiendomsrett:
1992/2412-2/82  Bestemmelse om veg  
27.08.1992 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:47 Bnr:53  
Gnr. 47, bnr. 53 har vegrett over d.e.
Rettigheter på 5403-47/15
Rettigheter i eiendomsrett:
2007/397-1/82  Bestemmelse om veg  
30.01.2007 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:47 Bnr:53

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Privat vann- og septikanlegg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 6.250,-, markedspakke kr. 12.200,-, fotopakke kr. 5.000,- og grunnpakke 2.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg
Verdi- og lånetakst, datert 28.05.2020
Selgers egenerklæring, datert 16.06.2020
Energiattest, datert 19.06.2020
Bygningstegninger, datert 24.09.1991
Skisse fradeling tomt, datert 29.05.2019
Grunnkart, datert 16.06.2020
Planstatus, datert 16.06.2020
Midlertidig bruksattest, datert 08.09.1992
Eiendomsinformasjon, datert 16.06.2020