Alta

MIDTBAKKEN: Renovert, moderne enderekkehus m/solrik bakhage, stor balkong og p-plass.

Trudvang 9A , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 114 m²
Bruksareal 121 m²
Bruttoareal 135 m²
Tomt 7 931 m² / Fellestomt
Soverom 4
Byggeår 1974
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 182
Energimerking F
FINN.no 182348704
Sist endret 27.07.2021 15:02
Prisantydning 3 975 000
Totalpris 4 470 324
Ligningsverdi 709 367,-

Beregnet totalkostnad

3 975 000,- (Prisantydning) 487 342,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 462 342,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 470 324,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Trudvang 9 A er et innbydende rekkehus over to plan, i barnevennlige omgivelser, lite utsatt for trafikkstøy. Eiendommen ligger nær friluftsområder og for øvrig attraktivt til med kort gangavstand til alt av sentrumsfasiliteter. Boligen har fin endebeliggenhet med solrik, skjermet bakhage og stor balkong. Det er asfaltert parkeringsplass på tomten.
Boligen er renovert i 2020. Inne er det moderne med enstavs gulv og gjennomgående fargevalg på vegger. Øvre etasje har stue og kjøkken i åpen løsning, der kjøkkenet er stilrent og har integrerte hvitevarer. Det er plass til spisebord i stuen. I tillegg er det et soverom. Første etasje har et pent bad med dusjkabinett, vaskerom med toalett og tre soverom. Det er lagringsbod både inne og ute i bod.
Kort fortalt
- Renovert, moderne rekkehus.
- Fin intern beliggenhet i ende.
- Parkering på asfaltert gårdsplass.
- Solrik bakhage med uteplass.
- Stor, dels overbygd balkong.
- Innbydende entré med bod.
- Kjøkken m/integrerte hvitevarer.
- Stue med plass til spisebord.
- Bad og et separat vaskerom.
- Fire soverom
- Lagringsplass med sportsbod.
- Tilrettelagt for varmepumpe og el.billader fra el.skap.
- Rikelig med stikk/strøm-uttak

Innhold

1. etasje: 3 soverom, bad, vaskerom, gang og bod.
2. etasje: Stue, kjøkken, soverom og trapperom.
Annet: Sportsbod.

Standard

Entré
På fremsiden er det et trivelig, overbygd inngangsparti med ny trapp og helt ny ytterdør til entré. Entreen gir et pent førsteinntrykk av boligen med downlights i tak, delikat veggfarge og mørkt, flislagt gulv med gulvvarme. Det er tilliggende bod, og lenger inn i rommet er det trapp til andre etasje, samt dør til hage. Under trappen er det også bod.
 
Stue og kjøkken
Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning i andre etasje, med fine, gjennomgående lysforhold og utgang til balkong fra stuesonen. Rommet er pent innredet med naturpreget gulv og vegger med moderne, harmonerende fargevalg. Stuen byr på plass til både sofamøbler og spisebord.
 
Kjøkkenet har en u-formet, tidsmessig innredning med god skapplass. Innredningen har glatte, hvite fronter, i kombinasjon med frostet glass. Kjøkkenet har brede arbeidsflater, med vindu i bakkant på endeveggen, og betongpreget bakgrunn på siden med vaskekum. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys.
 
Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad og et vaskerom i første etasje. Badet har moderne overflater; mørkt gulvbelegg med gulvvarme, samt våtromsplater på veggene, i hvitt og med naturpreg. Rommet har ellers skuffeinnredning med dobbelservant, speilskap med overlys, toalett og et dusjhjørne.
 
Vaskerom
Vaskerommet har belegg på gulv med gulvvarme og våtromsplater med dempet farge på veggene. Rommet er innredet med servantskap og speilskap, ellers er det vegghengt toalett, skyllekar, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Rekkehuset har fire soverom, hvor tre ligger i første etasje og ett ligger i andre. Tre av soverommene har garderobeskap. Det er lagringsplass med to boder i første etasje og i sportsbod.

Beliggenhet

Rekkehuset ligger i et etablert, sentralt og attraktivt boligområde, en snau kilometer fra Alta sentrum. Det er gangavstand til barnehage, skoler, matforretning, bussholdeplass, idrettsanlegg og lysløyper. Videre er det kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall, treningssenter m.m.
 
Eiendommen har også gangavstand til flotte tur- og friluftsområder som bl.a. Komsa og Sandfallet, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer og vinter. I Alta finnes et moderne badeland, kino og bibliotek, bowlinghall, kunnskapspark, flere treningssentre, idrettshaller, samt konsertsaler og kunstgalleri.
Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum. I tillegg går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper.
 
Alta byr også på naturskjønne friluftsområder med mulighet for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Coop Extra og Rema 1000. Alta Sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvor nærmeste holdeplass er Kvilekrysset, ca. 150 meter fra boligen.

Felleskostnader

5 054 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer: Felles forsikring, utvendig vedlikehold, renter og avdrag på borettslagets lån, kommunale avgifter, godtgjørelse til styret, strøm fellesanlegg, snøbrøyting, sandstrøing og forretningsførerhonorar.
Borettslaget har i e.o.gen.forsamling 14.09.20 besluttet opptak av nytt lån med kr. 15.400.000,- i forbindelse med rehabilitering av bygningene i borettslaget. Ny fellesutgift blir derfor fra 1.1.2021 kr. 5054,-/mnd.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betjener allerede renter og avdrag.

Andel fellesgjeld

62 424

Andel formue

26 313

Borettslag

Midtbakkflaten borettslag består av 32 leiligheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble asfaltert i 2018.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har sikring mot tap av felleskostnader gjennom Skadeforikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Kr 2.067.418,- utgjør Borettslagets totale fellesgjeld pr. 31.12.2019.
Se regnskap som er vedlagt salgsoppgaven.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsregnskapet for 2018 viser et overskudd på kr. 407.896,-. Disponible midler pr. 31.12.2018 utgjør kr. 1.290.490,-. Polarlys Boligbyggelag er forretningsfører for borettslaget.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 121 kvm, Bruttoareal: 135 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom, bad, vaskerom og gang
2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, kjøkken, soverom og trapperom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 7 931 kvm, Eierform: Fellestomt
Fra gangen i første etasje er det glassdør til en trapp som leder ned til en solrik bakhage. Hagen er opparbeidet plen, trær og busker, ellers har tomten asfaltert parkering. På baksiden av huset er det hellelagt uteplass, overbygd av en stor balkong, som ligger dels under takutspring.

Garasje / Parkering

Det er parkering på tomt, med kontakt for motorvarmer. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Betongfundamenter på grus. Ring mur i betong, luke i bodgulv til kryperom.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Vegger i bindingsverk, isolert med 10 cm mineralull, tilleggsisolert med 7-10 cm, kledd med plater, innvendig, utvendig med trepanel. Bjelkelag i trekonstruksjoner, isolert med mineralull.
Takkonstruksjon m/tekking: Takkonstruksjon som saltak tekket med papp shingel. Takrenner og ned løp i stål.
Piper og ildsteder: Pipe i leca, pusset og malt overflate.
Dører og vinduer: Vinduer i isolerglass. De fleste er fra 2015 (et vindu fra 2009 og kjøkkenvindu fra 2020). Ytterdører som isolerte dører i tre. Ny ytterdør i 2020. Innerdører malte, slette i trekarmer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole og Alta/Sandfallet ungdomsskole. Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet har sentral beliggenhet på sentrum med et rikt utvalg av studietilbud. Videre finnes det et god utvalg av private og kommunale barnehager.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre. Se vedtekter som er vedlagt salgsoppgaven for mer informasjon.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme på bad, vaskerom og i entré, supplert med panelovner. Det er trekkrør for varmepumpe, varmtvannsbereder på vaskerommet og nytt elanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 709 367 pr. 16.06.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 553 719 pr. 16.06.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2008/190204-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
05.03.2008 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 16.06.2020
Selgers egenerklæring, datert 17.06.2020
Energiattest, datert 17.06.2020
Bygningstegninger, datert 14.06.1973
Grunnkart, datert 12.06.2020
Planstatus, datert 12.06.2020
Eiendomsinformasjon, datert 12.06.2020
Kopi av vedtekter
Kopi av årsmøteprotokoll 2018
Regnskap og budsjett 2018
Vilkår Skadeforsikringsselskapets Borettslagenes Sikringsordning AS

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Trudvang 9A, 9511, Alta, Gnr. 29 bnr. 182, andelsnr. 13 i Midtbakkflaten borettslag med orgnr. 947443089 i Alta kommune

Eier

Sbs eiendom as v. Stian Simonsen

Oppdragsnummer

89-20-0036

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

Forkjøpsrett

Utprøving av forkjøpsrett tar inntil 20 dager etter at leiligheten er solgt. Se borettslagets vedtekter som er vedlegg i salgsoppgaven for mer informasjon.