Alta

SAGA: Halvpart av tomannsbolig. Helt ny! Fantastisk utsikt, takterrasse, terrasse, balkong og integrert carport.

Aspelia 16 , 9517 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 98 m²
Bruksareal 105 m²
Tomt 640 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2019
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 868
Energimerking B
FINN.no 184975259
Sist endret 05.08.2020 18:55
Prisantydning 4 790 000
Totalpris 4 811 492
Ligningsverdi 830 910,-

Beregnet totalkostnad

4 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 21 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 811 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Nye boliger har fritak fra eiendomsskatt i 3 år fra den dagen de tas i bruk. Etter 3 år er stipulert eiendomsskatt ca. 3000kr i året.

Beskrivelse

Aspelia 16 er en lekker, vertikaldelt tomannsbolig med barnevennlig beliggenhet nært skole, barnehage og idyllisk rekreasjonsområde. De vakre omgivelsene kan nytes fra både balkong og terrasse utenfor stuen, og boligen har også en herlig takterrasse hvor sol og sjøutsikt virkelig kommer til sin rett. Det er en integrert carport og tillegg plass til parkering i forkant av boligen.
Innvendig gir den moderne boligen et slående inntrykk med lyse fargevalg og store vindusflater som slipper inn rikelig med lys. I andre etasje ligger stue og kjøkken i åpen løsning med peisovn, plass til spisebord og en stilren innredning fra Sigdal. Videre har boligen stor entré, et lyst bad, eget vaskerom og tre soverom, hvorav ett har utgang til terrasse. Lagringsplass er i en bod i bakkant av carport.
Kort fortalt
- Lekker halvpart av tomannsbolig.
- Svært familievennlig beliggenhet.
- Parkering i en integrert carport.
- Nydelig takterrasse med sjøutsikt.
- Balkong og terrasse utenfor stue.
- Terrasse utenfor hovedsoverom.
- Entré har god plass til garderobe.
- Sigdal kjøkken i stilrent design.
- Stor og lys stue med peisovn.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Pent baderom med gulvvarme.
- Eget vaskerom innenfor badet.
- Tre soverom med tilhørende skap.
- Lagring i bod innenfor carporten.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Flere seriekoblede brannvarslere.

Innhold

1. etasje: Entré, 2 soverom, bad, vaskerom og bod.
2. etasje: Stue, kjøkken og soverom

Standard

Entré
Entreen er romslig og gir et hyggelig førsteinntrykk av boligen med belegg på gulv, lyse vegger, og gulvvarme. Rommet er av god størrelse og har rikelig med plass til garderobeløsninger. I enden av rommet er det trapp opp til andre etasje.
 
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning mot stuen og har L-formet innredning fra Sigdal i et stilrent design. Innredningen har hvite, glatte fronter, vitrineskap, mørk laminatbenkeplate med underlimt oppvaskkum, og et langsgående vindu over benken. Videre har kjøkkenet integrert platetopp med slimline ventilator i overkant, stekeovn og opplegg for oppvaskmaskin.
 
Stue
I andre etasje ligger boligens stue, et svært tiltalende rom hvor store vindusflater ivaretar den nydelige utsikten. Fra stuen er det også utgang til både balkong og en terrasse med trapp opp til takterrasse. Stuen har moderne gulvbelegg, malte gipsvegger, og en peisovn med tilknyttet stålpipe for et lunt, behagelig innemiljø.
 
Bad/wc
I første etasje har boligen et pent bad med belegg på gulv, våtromsplater på vegger og gulvvarme. Badet har Geberit toalett med soft close og dusjhjørne med buede, innfellbare dører. Den hvite innredningen har glatte skuffefronter, heldekkende servant og speil med integrert belysning.
 
Vaskerom
Innenfor badet ligger boligens vaskerom med hvite våtromsplater, gulvbelegg og gulvvarme. Boligens varmtvannsbereder er plassert her, og det er opplegg for vaskemaskin.
 
Soverom og garderobe
Boligen har tre lyse soverom og tilhørende garderobeskap. To av soverommene ligger i første etasje og ett i andre etasje. Soverommet i andre etasje har egen utgang til terrassen. Det er rikelig med lagringsplass i en bod i bakkant av carporten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Saga i Alta, ca. 8 km fra Alta sentrum. Saga har en ypperlig beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 8 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.
 
Fra boligen er det kort vei til populære Skogvannet med gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er ca. 5 km lang, går rundt vannet og videre til en av Altas toppturer, Borras. Ellers kan Flylystoppen og NIL-toppen anbefales som turdestinasjoner. Man kan bade og fiske i Lathari, Altaelva og Tverrelva.
 
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer. I tillegg er det en liten fotballbane i Sagbrinken.
 
Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 12 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Nærmeste bussholdeplass er Aspmyra som ligger ca. 380 meter fra boligen, og hurtigbåtkaia ligger ved Alta Lufthavn.

Tomt

Areal: 640 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2099, Festeavgift: 7103
Eiendommen har en flott beliggenhet som gir en nydelig, vidstrakt utsikt. Denne kan nytes fra både balkong og terrasse utenfor stuen. Terrassen har i tillegg en trapp opp til en fantastisk takterrasse der solforhold og utsikt virkelig kommer til sin rett. I bakkant av boligen er det adkomst til terrasse fra hovedsoverommet. Alle uteplassene har dekke i impregnert trevirke, og rekkverk er holdt i stål og glass som ivaretar utsikten og den luftige følelsen. Tomten er felles med Aspelia 14.

Garasje / Parkering

Det er parkering i integrert carport med asfaltert dekke. I tillegg er det plass til parkering av to biler i forkant av boligen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Saga barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og på sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet med et rikt utvalg av studietilbud.

Sameie

Det er for tiden ikke noe aktivt sameie.

Vedtekter / husordensregler

Det er for tiden ikke noe aktivt sameie, men vedtekter for Aspelia 14 og 16 følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Tomannsbolig (Eierseksjon), byggeår: 2019

Antall soverom

3

Byggeår

2019

Byggemåte

Grunnmur i betong. Gulv isolert med 250mm EPS med 10cm påstøp.
Gulv/bjelkelag: I-bjelker
Yttervegger: Kledning av sobbelfalset 19x148mm panel. Behandlet med to strøk maling. Utlektring, ett lag vindsperre og vindtette plater, 148mm mineralull, 148mm bindingsverk, 0,15mm difusjonstett folie, 50mm mineralull, 48mm utletring.
Himling: Ferdigbehandlede himlingsplater, 36mm himlingslekter, dampsperre, 300mm isolasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Eiendommen har p.t. ikke brukstillatelse, men det er søkt om ferdigattest og at dette vil foreligge innen overtagelse.

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 105 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 51,7 m².
Primærrom: 44,4 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom, bad, vaskerom og vindfang/trapperom.
S-rom: Utvendig bod.
2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, soverom
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er basert på mål i konseptforslag og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, supplert med varmekabler på bad, vaskerom og i entré. I tillegg er det peisovn med tilknyttet stålpipe i stuen. Boligen har balansert ventilasjon med roterende varmeveksler. Sikringsskapet har ti jordfeilautomater og overbelastningsvern. Boligen har seriekoblede brannvarslere. Det er montert fire utelys.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Prognose for kommunale avgifter er kr. 12.851,-/år. Dette inkluderer vann, avløp, renovasjon og feiing. Eiendomsskatt er ikke med i beregningen og kommer i tillegg. Nye boliger har fritak fra eiendomsskatt i 3 år fra den dagen de tas i bruk. Etter 3 år er stipulert eiendomsskatt ca. 2250kr i året. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 830 910 pr. 14.07.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 991 275 pr. 14.07.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Aspemyra boligområde, planid: 20130004, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 10.06.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2017/1003077-2/200  Festekontrakt - vilkår  
14.09.2017 21:00 
gjelder fra dato: 07.08.2017
Gjelder matrikkelenhet: Knr:5403 Gnr:38 Bnr:868 Snr:2
TOMTEVERDI: NOK 266.694
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 13.334
Bestemmelser om regulering av leien
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Kontrakten opphører hvis tomten ikke er tatt i bruk til formålet innen 5 år fra kontraktens inngåelse
Overført fra: 5403-38/868
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
2017/1003077-3/200  Bestemmelse om bebyggelse  
14.09.2017 21:00 
Overført fra: 5403-38/868
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fast provisjon på kr. 40.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.825,-, tilrettelegging. kr. 7.250,-, markedspakke kr. 6.100,-, fotopakke kr. 2.500,- og grunnpakke 1.495,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Energiattest, datert 14.07.2020
Bygningstegninger, datert 23.09.2016
Grunnkart, datert 10.06.2020
Planstatus, datert 10.06.2020
Eiendomsinformasjon, datert 10.06.2020
Kopi av vedtekter