Alta

SAGA: Moderne 2(3)-roms selveier. Solrik, overbygd balkong og ekstra takhøyde

Aspekanten 10 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 54 m²
Bruksareal 60 m²
Tomt 14 241 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 2017
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 835
Energimerking D
FINN.no 187326375
Sist endret 18.08.2020 17:27
Prisantydning 2 890 000
Totalpris 2 971 242
Ligningsverdi 602 308,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 971 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 560,- pr. år. Årsprognose for 2020 er kr. 490,-

Beskrivelse

Aspekanten 10 - leilighet H0202 er en lys, moderne og gjennomgående 2(3)-roms selveierleilighet i andre etasje, med imponerende takhøyde i stue/kjøkken. Her bor man i umiddelbar nærhet til flotte friluftsområder, kun noen få minutters gange fra badeplass ved Skogvannet. Fra stuen er det utgang til en solrik, overbygd balkong med lokalt utsyn.
Innvendig fremstår leiligheten med tidsmessig standard over overflater, innredning og utstyr. I den luftige stuen finnes det et velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer, og en moderne peisovn. Videre finnes det baderom med dusjhjørne, et romslig soverom med god skapplass, og en innvendig bod som per i dag fungerer som soverom. Lagringsplass finnes i disponibel utvendig bod.
Kort fortalt
- Lys, moderne 2(3)-roms selveier.
- Stor takhøyde i stuen.
- Overbygd balkong ved stuen.
- Gode solforhold, lokalt utsyn.
- Romslig entré med gulvvarme.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Integrerte hvitevarer, peisovn.
- Rommet har plass for spisebord.
- Moderne bad med dusjhjørne.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- God skapplass på soverommet.
- Bod per i dag brukt som soverom.
- Disponibel utvendig bod.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Innhold

2. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad/wc/vaskerom, soverom og bod.
Annet: Disponibel utebod.

Standard

Entré
Det er adkomst via felles, overbygd trapp og avsats til inngangsparti på etasjeplan. Gjennom svart inngangsdør, med glassfelt i høyden, kommer man inn i en romslig og innbydende entré. Rommet har grå gulvfliser, malte vegger i en dus, lysegrå fargetone, og gulvvarme. Det er montert åpen garderobeløsning og hvite skoskap i plast, og videre er det plass for garderobeskap.
Stue
Leiligheten har en lys og luftig stue i åpen løsning med kjøkken, dit det er rikelig lysinnslipp fra gode vindusflater, og fra glassdør mot balkong. Rommet har stor takhøyde til skrått yttertak, noe som gir ekstra romfølelse.
Stuen har laminatgulv, og hvitmalte veggflater er oppbrutt av fondvegg i en smakfull nude/brunaktig farge. På glassplate er det plassert en moderne peisovn med stålpipe. I stuen er det plass for både sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord.
Kjøkken
Det pene kjøkkenet er designet i en hendig L-form, og har god skap- og benkeplass. Innredningen har glatte fronter, grå laminatbenkeplater, og nedfelt, dobbel oppvaskkum. Mellom over- og underskap er det montert belysning og strømuttak, og ved kokesonen er det beskyttelsesplate i glass. Videre har kjøkkenet integrert stekeovn, keramisk topp, kombinert kjøl/frys, oppvaskmaskin, og ventilator med hvit hette.
Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har et smakfullt og moderne baderom med tidløst preg. Rommet har grått, flismønstret belegg på gulvet, hvite flisplater på veggene, og gulvvarme. Det er montert speil med integrert belysning, og heldekkende servant på grått servantmøblement. I tillegg finnes det toalett, dusjhjørne med innsvingbare dusjdører, samt opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Leiligheten har et romslig soverom, samt en romslig bod med vindu som per i dag er innredet og brukt som et ekstra soverom. Det er laminatgulv i både soverommet og i boden, ekstra takhøyde til skråtak. Veggene i soverommet er malt i svart, og boden er grå og svart. Gode, hvite garderobeskap gir plass for oppbevaring av klær. Lagringsmuligheter finnes i disponibel utvendig bod.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Saga i Alta, ca. 8 km fra Alta sentrum. Saga har en ypperlig beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 8 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.
Fra boligen er det kort vei til populære Skogvannet med gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er ca. 5 km lang, går rundt vannet og videre til en av Altas toppturer, Borras. Ellers kan Flylystoppen og NIL-toppen anbefales som turdestinasjoner. Man kan bade og fiske i Lathari, Altaelva og Tverrelva. Like i nærheten er også Olavbakken. Dette er en populær og flott akebakke med gapahuk og grillplass.
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer. I tillegg er det en fotballbane ved Saga skole, kanskje en av de beste i Alta?
Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 12 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Tomt

Areal: 14 241 kvm, Eierform: Eiet tomt
Leiligheten har utgang fra stuen til en solrik, overbygd balkong med fin utsyn til nærmiljøet. Balkongen har tremmegulv, rekkverk i stål og glass, samt god plass for utemøblement.
Felleseiendommen er pent opparbeidet med plenarealer rundt og mellom byggene, asflaterte internveier og adkomster, og en fin lekeplass. I umiddelbar nærhet lokker flotte friluftsområder til rekreasjon på helårsbasis, og det er kort veis gange til badeplass ved det idylliske Skogvannet, der det finnes badebrygge, gapahuk og toalett.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Det disponeres biloppstillingsplass. Videre er det gjesteparkering på fellesarealene. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Saga barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og på sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

657 pr. mnd.

Sameie

Sameiet Aspemyra B5 består av eiendommen gnr 38, bnr. 835 i Alta kommune som er inndelt i 56 eierseksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Alt indre vedlikehold av bruksenheten, samt vedlikehold av eventuelt utendørsareal som inngår i bruksenheten, besørges og bekostes av den enkelte sameier. Den enkelte sameiers vedlikeholdsplikt omfatter også vann- og avløpsledninger fra forgreningspunktet på hovedledningsnettet, sikringsskapet og elektriske ledninger i bruksenheten, vindusglass, samt innvendige flater av balkong.
Ytre vedlikehold av bygninger, tomten, fellesarealene og anlegg besørges og bekostes av sameiet. Dette omfatter også stell og renhold mv. Styret er ansvarlig for at nødvendig vedlikehold blir gjennomført.
Sameiermøtet kan vedta avsetning til fond for fremtidig vedlikehold, påkostninger og andre fellestiltak på eiendommen. Betaling til fondet skjer i den månedlige innbetaling til dekning av felleskostnader.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88720362
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Sameiet har 150.381,- i disponible midler pr. 31.12.2019. Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 150.381,- Se resultatregnskap for 2019 som er vedlegg i salgsoppgaven. Regnskapsfører er Accountor Regnskap og Rådgivning Alta AS.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

1

Byggeår

2017

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv:
Fundamenter og ringmur av betong. Gulv i 1.etasje er betonggulv på grunn. Antatt isolert med skumplast.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader:
Antatt reiskverk av tre, isolert med 20 cm glava. Vindtetting med plater og vindduk. Etasjeskillere antatt utført som lyd- og brannskillekonstruksjon isolert med 20cm glava. Utvendig kledning av liggende panel.
Takkonstruksjon med yttertak:
Pulttak antatt utført i tre isolert med antatt 30cm glassull. Antatt forenklet undertak av diffusjonsåpen membran. Yttertak i asfaltpapp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 08.12.2017.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 60 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, soverom, bad, stue/kjøkken. S-rom: Innvendig bod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er hentet fra bygningstegninger og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseier kan fritt leie ut sin seksjon, men plikter å melde dette inn til sameiets styre for registrering.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, gulvvarme i entré og på bad, supplert med vedovn i stuen. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 12 311 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Årsprognose for 2020 er kr. 12.678,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 602 308 pr. 05.08.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 168 310 pr. 05.08.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Aspemyra B5, planid: 20150004, gjelder. I tillegg reguleringsplan for Aspemyra boligområde (Saga), planid: 20060014. Opplysninger fra Alta Kommune 20.07.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2018/475930-2/200  Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Selgers egenerklæring, datert 04.08.2020
Energiattest, datert 06.08.2020
Bygningstegninger, datert 28.06.2016
Midlertidig brukstillatelse, datert 08.12.2017
Grunnkart, datert 20.07.2020
Planstatus, datert 20.07.2020
Eiendomsinformasjon, datert 20.07.2020
Kopi av vedtekter
Regnskap og budsjett 2019