Alta

MIDTBAKKVEIEN: Lys, tiltalende og velholdt halvpart i sentrumsnært område. Romslig terrasse

Marienlund 9B , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 100 m²
Bruksareal 100 m²
Bruttoareal 112 m²
Tomt 887 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1983
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 496
Energimerking F
FINN.no 187245491
Sist endret 18.08.2020 08:30
Prisantydning 3 020 000
Totalpris 3 104 492
Ligningsverdi 635 076,-

Beregnet totalkostnad

3 020 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 75 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 020 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 84 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 104 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2.898,- for 2020. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Marienlund 9 B er en lys, tiltalende og velholdt halvpart av vertikaldelt tomannsbolig over to plan. Eiendommen ligger i et skjermet, men samtidig sentrumsnært område - som er både attraktivt og barnevennlig. Det er kort vei til skoler, barnehager og turområder. Fra stuen er det utgang til sørvestvendt terrasse med gode solforhold, og det er også tilgang på en romslig hage med et godt plenareal.
Innvendig har boligen jevnt over et lyst og tidsmessig fargevalg. Du har en romslig stue med store vindusflater, som ligger delvis åpent mot et velutstyrt og hyggelig kjøkken. Videre har tomannsboligen et romslig bad/vaskerom med nisje til vaskeavdeling, bidé og dusjhjørne, fire fine soverom med skyvedørsgarderober, walk-in-closet på hovedsoverom, samt gode lagringsmuligheter i uthus på ca. 9 kvm.
Kort fortalt
- Lys, tiltalende og velholdt halvpart.
- Skjermet og sentrumsnært område.
- Gangvei til skoler og barnehager.
- Gode parkeringsmuligheter på tomt.
- Romslig hage med godt plenareal.
- Fin terrasse med gode solforhold.
- Lyst og tidsmessig fargevalg inne.
- Dels åpen stue- og kjøkkenløsning.
- Et velutstyrt og hyggelig kjøkken.
- Romslig stue og store vindusflater.
- Bad med både dusjhjørne og bidé.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Fire fine soverom med garderobe.
- Walk-in-closet i hovedsoverommet.
- Gode lagringsmuligheter i uthus.
- Tomannsboligen er nymalt utvendig.

Innhold

Kjeller: 3 soverom, bad/vaskerom, gang/trapperom og garderobe.
1. etasje: Entré/gang, kjøkken, stue og soverom.
Annet: Uthus på ca. 9 kvm.

Standard

Entré/gang
Fra gårdsplassen er det trapp opp til det overbygde inngangspartiet, som er godt skjermet av levegger. Inne har tomannsboligen en lys entré/gang som ønsker deg velkommen inn. I rommet er det en klassisk peisovn som varmer godt, garderobeskap, mørkt belegg på gulv og hvitmalte veggflater.
Stue
Eneboligen har en romslig og tiltalende stue i første etasje, som ligger i delvis åpen løsning til kjøkken. Rommet har gode vindusflater og glass i terrassedør, som sammen med hovedsakelig hvitmalte vegger gjør det ekstra lyst og hyggelig. Videre har stuen grå kontrastvegg, parkettlaminat på gulv, god plass for sofaløsning og spisebord, samt utgang til den solrike terrassen.
Kjøkken
Tomannsboligen har et velutstyrt, lyst og hyggelig kjøkken som har god benke- og skapplass. Innredningen er oppforet og har hvite, glatte fronter, benkebelysning, brune benkeplater og halvannen kum. Videre har kjøkkenet opplegg for oppvaskmaskin, ventilator over kokesone og nisjer til hvitevarer.
Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har boligen et romslig bad/vaskerom i kjelleren, hvor det er flismønstret belegg på gulv og beige våtromsplater på vegg. Rommet har egen nisje bak skyvedører, hvor det er opplegg for vaskemaskin og også plass til tørketrommel. Innredningen består av heldekkende servant på servantskap, to matchende veggskap og speil med belysning. Videre har badet bidé, toalett, dusjhjørne med innfellbare dører og elektrisk avtrekksvifte.
Soverom og garderobe
Tomannsboligen har fire fine og gode soverom, med tre i kjelleren og ett i første etasje. Soverommene er holdt i et moderne fargevalg, og det er montert skyvedørsgarderobe på alle rom. På det ene soverommet har du eget walk-in-closet av god størrelse, og fra rommet i første etasje er det utgang til terrasse. Boligen har også gode lagringsmuligheter, med blant annet uthus på ca. 9 kvm.

Beliggenhet

Boligen ligger meget sentralt til på Alta sentrum med gågate, kino, dagligvarehandel og kjøpesenter i kort gangavstand. Sentrum har i de senere år vært under sterk utvikling og modernisering, og har en nyere kino og bibliotek. Det er også bowlinghall, kunnskapspark, flere treningssentre, fotballbaner og idrettshaller, samt konsertsaler og kunstgalleri.
 
Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for blant annet 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum. I tillegg går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper.
 
Altas vakre natur er lett tilgjengelig. Fra leiligheten er det kort vei til naturskjønne friluftsområder med mulighet for blant annet jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
 
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris & Gourmet. Innen kort gangavstand finner du de to kjøpesentrene Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
 
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Myrbakken som ligger snaut 200 meter fra leiligheten. Ved å benytte bil tar det ca. 6 timer til Tromsø, ca. 2 timer til Hammerfest, ca. 1 time og 45 min til Kautokeino og ca. 2 timer og 30 min til Karasjok.

Tomt

Areal: 887 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har tomteareal på ca. 887 kvm, som deles naturlig mellom enhetene. Tomten består for det meste av opparbeidet hage, med blant annet plen, trær, busker og hellelagt gangsti. I forkant av boligen er det frittstående uthus. Fra stue og ett soverom er det utgang til sørvestvendt terrasse av god størrelse. Terrassen kan by på gode solforhold store deler av dagen, og har god plass for hagemøbler i hyggelige omgivelser. Det er også plass for sittegruppe ved det skjermede inngangspartiet.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på tomten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Eiendommen har gangavstand til både Bossekop og Komsa barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Alta ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og i sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet i sentrum.

Sameie

Sameiet er ikke aktiv.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ingen planlagt vedlikehold/oppgraderinger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei. Ikke aktuell for denne eiendommen.

Forsikring

Seksjonene forsikrer hver sin boenhet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1983

Antall soverom

4

Byggeår

1983

Byggemåte

- Grunnmur i lecablokker. Pusset utvendig og utlektet og platekledd innvendig.
- Bærekonstruksjoner av trekonstruksjoner, som er utvendig kledd med trepanel. Boligen er utvendig nymalt.
Byggeåret indikerer normalt 15 cm isolasjon. Veggenes egenskaper i forhold til isolasjon er derfor dårligere enn dagens krav på 25 cm.
- Vinduer med isolerglass i trekarmer. Vinduer på kjøkken og på et soverom fra 2002, forøverig fra byggeår.
- Taket tekket med shingel.
- Elementpipe med ovn i gangen. Feieluke i sokkeletasjen.
- Bjelkelag mellom etasjene i trekonstruksjoner med sponplater og isolert med mineralull.
Anmerkninger fra tilstandsrapport med TG3:
- Tilstandsgrad 3 på taktekking er valgt på grunn av alder og slitt/råte i vannbord og vindskier.
- Tilstandsgrad 3 er valgt på grunn av gulvkonstruksjonens utførelse og det ble registrert fukt i gulvet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse, frist for utløp, hva som er gjenstående arbeider. Legges ved salgsoppgave. Kommunen utsteder ikke lengere Ferdigattest på boliger som er oppført før 01.01.1998.

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 112 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Foreligger kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Vedovn i gang. Elektriske varmekabler på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger

Kommunale avgifter

Kr. 15 852 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 635 076 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Direkte fra kommunal vei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.