Alta

BUD MOTTATT - BOLLO: Hytte ved Bollovannet, med hytte over ett plan, nydelig utsikt og sydvestvendt terrasse.

Bollovannet 157 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Hytte / Selveier
Primærrom 49 m²
Bruksareal 49 m²
Bruttoareal 54 m²
Soverom 2
Byggeår 1971
Gårdsnummer 35
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 188049425
Sist endret 19.08.2020 14:42
Prisantydning 1 350 000
Totalpris 1 385 092
Ligningsverdi 1 335 914,-

Beregnet totalkostnad

1 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 33 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 350 000,-)) -------------------------------------------------------- 35 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 385 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 1347,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Bollovannet 157 er en usjenert og idyllisk fritidseiendom ved Bollovannet, bebygd med tradisjonell hytte over ett plan, samt utedo. Hytta ble opprinnelig oppført i 1973, og er senere tilbygd i to etapper. Her omgis man av flotte tur- og friluftsområder, og har nydelig utsikt til vannet som lokker ca. 30 m fra hytteveggen. Fra stuen er det utgang til en overbygd, sydvestvendt terrasse med fine solforhold. Det er parkering langs skogsvei, ca. 10-15 minutters gange fra hytta.
Innvendig er hytta holdt i en tradisjonell hyttestil, med lakkerte tregulv og panelte vegger. Her finnes et kjøkken med vedovn og plass for gasskomfyr, en stue med takhøyde til mønet, og to soverom med tilhørende køyesenger, begge med plass for garderobeløsning. Det er lagring i gang/bod og på hems.
Kort fortalt
- Usjenert fritidseiendom ved Bollovannet.
- 10-15 min gange fra parkeringsplass.
- Hytte over ett plan, frittstående utedo.
- Sydvestvendt terrasse utenfor stuen.
- Gode solforhold, fin utsikt til vannet.
- Praktisk kjøkken, plass for gasskomfyr.
- Vedovn i både kjøkkenet og stuen.
- Koselig stue med takhøyde til mønet.
- Det er plass for spisebord i stuen.
- Køyeseng på begge soverommene.
- Lagringsplass i gang/bod og på hems.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang/bod, kjøkken/stue og 2 soverom.
Annet: Frittstående utedo.

Standard

Vindfang
Det er adkomst fra terreng til inngangsparti under takutspring. Herfra kommer man inn i et praktisk vindfang, som likt øvrige deler av fritidsboligen er holdt i en tradisjonell hyttestil. Rommet har lakkert tregulv, stående furupanel på veggene, og plass for garderobeløsning.
Stue
Hytta har en meget trivelig stue i åpen løsning med kjøkken, der de to delene er adskilt av brystning, halvparten i hvitpussert mur og halve med panelkledning. Rommet har ekstra takhøyde til mønet, og over kjøkkenet er det hems med adkomst via stige. På skifersteinsforhøyning i stuen er det plassert vedovn med glassdør, og i kjøkkendelen finnes det en klassisk, rød vedovn med kokeplate. Rommet har lakkert tregulv, liggende rundpanel i furu på veggene, samt god plass sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord. Sprossevinduer på to vegger gir godt lysinnslipp, og ikke minst fin utsikt til både vannet og omkransende natur. Fra stuen er det direkte utgang til den sydvestvendte terrassen.
Kjøkken
Kjøkkenet har praktisk og solid innredning i furu, med profilfronter, trehvit benkeplate, og nedfelt stålbeslag med vaske- og skyllekum. Gråvann slippes direkte ut til terreng. Videre er det avsatt plass for gasskomfyr.
Soverom og garderobe
Hytta har to koselige soverom, tilbygd og innredet i henholdsvis 1988 og 2001. Rommene har lakkerte tregulv, furupanel på veggen, tilhørende køyesenger og plass for garderobeløsning. For øvrig er det god lagringsplass i gang/bod med veggmonterte hyller, og på lagringshems med adkomst via stige fra stuen.

Beliggenhet

Hytta ligger flott til mot Bollovannet i Alta kommune, ca. 30 minutters kjøring fra sentrum. Beliggenheten er usjenert og naturskjønn, og utsikten til vannet mildt sagt idyllisk. I Bollovannet er det mulighet for bruk av robåt. Fra skogsvei er det mellom 10-15 minutters gange til hytta sommerstid, og vinterstid er det adkomst med ski eller scooter.
Eiendommen er omgitt av flotte tur- og friluftsområder med gode jakt- og fiskemuligheter, oppkjørte skiløyper og et stort scooterløypenett. Gjennom Bollo går scooterløype nr. 7, "Romsdal-Detsika-Stilla".
I nærheten er det også natursti til Bollovannet, hvor det er mulighet for bruk av robåt. Det er ca. 22 minutters kjøring til Sorrisniva Igloo Hotell som blant annet har restaurant, samt en rekke andre opplevelsestilbud som snøscootersafari og elvesafari i Altas storslagne natur.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2056, Festeavgift: 1347, Neste regulering av festeavgift år 2030.
Hytta ligger på skrånende, ryddet naturtomt kun 30 meter fra vannkanten, noe som gir nydelig utsikt. Omkransende skog gir flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor hyttedøren, og Bollovannet for hyggelige turer i robåt. På tomten er det i tillegg til hytta oppført en frittstående utedo.
Fra stuen er det utgang til en overbygd, sydvestvendt terrasse med gode solforhold, der utsikten kommer til sin fulle rett. Terrassen har tremmegulv, mørkbeiset rekkverk i tre, trapp til terreng, samt god plass for utemøblement.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsmuligheter langs skogsvei, ca. 10-15 minutters gange fra hytta. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Forsikring

Årlig premie utgjør for selgers vedkommende kr. 3910,-

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier), byggeår: 1971

Antall soverom

2

Byggeår

1971
Tilbygg (1988): Gang og lite soverom
Tilbygg (2001): Soverom

Byggemåte

Fritidsbolig med dels isolerte trekonstruksjoner som er fundamentert på gråstein med armert betongkrone og påler.
Utvendig: Yttervegger av dels 10 cm isolert bindingsverk og dels 70 mm plank med liggende trekledning utvendig. Vinduer av 2 lag glass med gjennomgående sprosser i det ytre glasset, samt isolert ytterdør og balkongdør tre karmer. Etasjeskillere av isolert tre bjelkelag med stubbloft. Yttertak av trekonstruksjoner som saltak, tekket med korrugerte stålpater og leca pipe som er pusser over tak. Takrenner og nedløp av stål. Overbygd inngangstrapp/terrasse.
Innvendig: Gulvoverflatene av lakkerte gulvbord. Veggoverflater av liggende furu rundpanel i den eldste dele og stående furu trepanel i tilbyggene. Himlinger av lakkert furu trepanel. Standard kjøkkeninnredning med furu fronter med oppvaskbenk, veggmonterte hyller i boden, samt køy seng på det begge soverom.
Tekniske installasjoner: Oppvaskbenk på kjøkken med gråvann, samt oppvarming med vedovn i stua.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Kontakt megler for mer informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 54 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjøkken/stue, 2 soverom, gang/bod
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet.

Oppvarming

Hytta er oppvarmet med vedovner i stue/kjøkken. Fra kjøkkenet slippes gråvann direkte ut til terreng.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Hytten er ikke tilkoblet strømnett.

Kommunale avgifter

Kr. 1 347 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt. Beløpet gjelder for 2019. Årsprognose for 2020 er kr. 1 178,-

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 335 914 pr. 10.08.2020
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen ligger like ved Bollovannet hytteområde, ca 30 min kjøretid fra Alta sentrum, med ca. 10-15 min gange fra skogsvei på sommeren, samt scooter eller ski på vinteren.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Bollo hytteområde nr. 3, planid: 19980097, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 27.07.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
2006/3293-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
24.08.2006 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:FINNMARKSEIENDOMMEN  
Org.nr: 989480731
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettighetshavere til festerett
1980/2673-2/82  Hjemmel til festerett  
16.09.1980 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Thomassen Ragnhild  
Fnr: 19064341025
Pengeheftelser i festerett
1980/2673-5/82  Festekontrakt - vilkår  
16.09.1980 
festetid: 80 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 100
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet noen form for vei, vann eller avløp.

Tilbehør

Alt av møbler og inventar følger med.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verdi- og lånetakst, datert 07.08.2020
Selgers egenerklæring, datert 11.08.2020
Energiattest, datert 10.08.2020
Grunnkart, datert 27.07.2020
Planstatus, datert 27.07.2020
Festekontrakt, datert 15.02.1978
Eiendomsinformasjon, datert 27.07.2020