Langfjordbotn

VISNING 27/9 KL.14 - LANGFJORDBOTN: Bo landlig og naturskjønt m/nydelig utsikt, østvendt uteplass og bruksrett på låve.

Bognelvdalen 118 , 9545 Langfjordbotn

VISNINGER

27. september søndag kl. 14:00-14:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 115 m²
Bruksareal 162 m²
Bruttoareal 177 m²
Tomt 1 568 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1950
Gårdsnummer 7
Bruksnummer 101
Energimerking G
FINN.no 189468874
Sist endret 17.09.2020 16:23
Prisantydning 900 000
Totalpris 936 492
Ligningsverdi 635 313,-

Beregnet totalkostnad

900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 22 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 900 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 36 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 936 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 1025 pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Bognelvdalen 118 er en funksjonell enebolig over to plan, samt kjeller med fire boder. Her bor man i landlige og meget naturskjønne omgivelser, med gode solforhold, billedskjønn utsikt og flotte rekreasjonsområder rett utenfor inngangsdøren. Utenfor inngangspartiet finnes det en østvendt terrasseplatting.
Boligen ble opprinnelig oppført i 1950, og senere tilbygd med vindfang, bad og vaskerom i 2001. Her finnes et velutstyrt kjøkken med spiseplass, stue med vedovn og plass for spisebord, og et romslig bad med hjørnebadekar. I loftsetasje finnes det fire soverom med plass for garderobeløsning. For øvrig er det rikelig med lagringsplass i innvendig bod, fire kjellerboder og brukrett til en romslig, frittstående låve med carport.
Kort fortalt
- Funksjonell enebolig på solrik tomt.
- Særdeles naturskjønne omgivelser.
- Bruksrett til eldre låve med masse lagringsplass.
- Bruksrett til carport ved låve, gruset parkering.
- Fin terrasseplatting ved inngangen.
- Billedskjønn utsikt til storslått natur.
- Velutstyrt kjøkken med spiseplass.
- Lys og hyggelig stue med vedovn.
- Det er plass for spisebord i stuen.
- Romslig bad med hjørnebadekar.
- Eneboligen har separat vaskerom.
- Fire soverom med plass for skap.
- Bod i loftsetasje, fire kjellerboder.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang/trapperom, kjøkken, stue, bad/wc og vaskerom.
Loft: Trapperom, 4 soverom og bod.
Kjeller: 4 boder.

Standard

Entré
Via adkomstterrassen kommer man inn i et vindfang og videre til gang/trapperom. Rommene forbindes av en profilert tredør med glassfelt. Det er grått, steinmønstret gulvbelegg i begge rommene. Vindfanget har hvitmalte vegger og veggmonterte hyller, mens gangen har malte vegger i hvitt og en lys lillafarge, samt åpen garderobeløsning. Det er adkomst opp til loftet via en hvitmalt tretrapp med lilla håndløper, og ned til kjelleren via lukket trapperom.
Kjøkken
Det romslige kjøkkenet ble renovert i 2001, og samtidig åpent mot stuen. Her er det god skap- og benkeplass i L-formet innredning, og over benken er det godt lysinnslipp fra vinduer med naturskjønt utsyn. Innredningen har trehvite profilfronter med brun dekor, lyse laminatbenkeplater, og nedfelt oppvaskkum. Videre har kjøkkenet fritthengende ventilator med kobberhette, nisje for komfyr, plass for kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin. Rommet har laminatgulv og spiseplass.
Stue
Eneboligen har en lys stue i første etasje, der det på steinplate, ved hvitpusset brysting, er plassert en eldre vedovn med glassdør. Rommet har lakkert tregulv, liggende, hvitmalt panel på veggene, samt god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord. Vinduer på tre vegger gir godt lysinnslipp og naturskjønt utsyn. Stueveggene ble påforet og tilleggsisolert i 2000.
Bad/wc/vaskerom
Eneboligen har bad/wc og separat vaskerom i tilknytning til vindfanget, begge etablert i 2001. Det romslige badet har lyst belegg på gulvet, vinyltapet i turkist og hvitt på veggene, og naturlig lysinnslipp fra et lite vindu. Videre har rommet mekanisk avtrekk, speil med overlys, heldekkende servant på romslig, hvitt servantskap, og to matchende veggskap. I tillegg finnes det toalett, og hjørnebadekar med dusjmulighet.
Vaskerom
Vaskerommet har lyst belegg på gulvet, lys, blomstermønstret våtromstapet på veggene, og naturlig lysinnslipp fra vindu. Videre har rommet skyllekum i stål og opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Eneboligen har fire gode soverom med stedvis skråtak i loftsetasje, alle med laminatgulv. Slette og panelte veggflater er malt opp i hvitt, og på to av rommene er det fondvegg i henholdsvis blått og rosa. Alle rommene har plass for garderobeløsning. For øvrig er det meget gode lagringsmuligheter i innvendig bod i loftsetasjen, fire kjellerboder og i låven.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i landlige og naturskjønne omgivelser i Bognelvdalen, i Langfjordbotn i Alta kommune. Her bor man omgitt av majestetiske fjellformasjoner rundt 3 kilometer fra sjøen, noe som legger til rette for et aktivt friluftsliv.
Like ved eiendommen renner Bognelva, der det fra juni til midten av september kan fiskes sjøørret. Ytterligere fiskemuligheter finnes i Langfjordbotn - en fjordarm av Altafjorden, som strekker seg 31 km nordøstover fra Langfjordbotn.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Burfjord som ligger ca. 24,4 km fra boligen. Burfjord har ytterligere servicetilbud som bl.a. post, bank, minibank, kafé/restaurant og lege etc.
Alta sentrum, ca. 70 km fra boligen, har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste bussholdeplass er Bognelv øst som ligger ca. 3 km fra boligen.

Tomt

Boligen ligger på tilnærmet flat tomt, opparbeidet med plen og trær. Her kan barna boltre seg fritt og trygt. På naboeiendommen er det oppført en frittstående låve over to plan, med kjørebro, gode lagringsmuligheter og tilstøtende carport. Denne er det bruksrett på.
Utenfor inngangspartiet er det bygget en østvendt adkomsterrasse, med tremmegulv, rekkverk i tre og plass for utemøblement. Det er gode solforhold på eiendommen.

Garasje / Parkering

Det er parkering i carport i tilknytning til låven, og på gruset parkeringsplass. Dette er det bruksrett på. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

I Langfjordbotn er det barnehage. I Burfjord er det barne- og ungdomsskole, der det også finnes SFO. På sentrum i Alta ligger Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, hvorav sistnevnte har et rikt utvalg av studietilbud.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1950

Antall soverom

4

Byggeår

1950
Tilbygg (i 2001) Påbygget bad, vaskerom og gang.

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser. Grunnmur i betong.
Yttervegger: Vegger er oppført i isolert bindingsverk med utvendig liggende kledning. Vegger i stue er påforet med 2" og isolert med 5 cm mineralull i 2000.
Tak: Yttertak som saltak av trekonstruksjoner tekket med skifer og shingel på utvidelsen. Det er lagt 5 cm mineralull på kaldloft.
Vinduer: Vinduer med 2 lag glass og trekarmer. Vinduet på kjøkkenet har skadet glass. Koblede vinduer i kjeller.
Ytterdører: Standard ytterdør og ytterdør av eldre type ved inngang til kjeller.
Gulvsystemer: Etasjeskille med trebjelkelag, ukjent isolering. Betonggulv i kjeller, gulvet i en av bodene i kjeller er ikke gjenstøpt.
Pipe: Loddpipe i tegel.
Oppgraderinger:
- Kjøkkenet er renovert i 2001
- Påbygget bad, vaskerom og gang i 2001
- Nytt sikringsskap i 2001
Anmerkninger:
- Fukt i grunnmur målt med "protymeter".
- Utvidelsen har grunnmur i Leca, krypekjeller er ikke tilfredstillende luftet.
- Noe malingsavskalling på utvendig kledning.
- Kledning på opprinnelig boligdel er ikke luftet.
- Kaldloftet er noe svakt luftet.
- Det er registrert fuktmerker i taktro rundt pipe og i tak på et av soverommene.
- Synlige åpninger rundt pipa.
- Privat vannkilde sammen med en annen boenhet, som kan være ustabil om vinteren. Eier anbefaler at vann tilkobles offentlig anlegg (350 m til vannkilde).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 162 kvm, Bruttoareal: 177 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 0 m².
1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, gang/trappegang, vindfang, vaskerom, bad.
2. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 4stk soverom, trapperom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, supplert med vedovn i stuen. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad, og for øvrig naturlig utlufting via ventiler. I 2001 ble det montert nytt sikringsskap med automatsikringer.
Boligen er tilknyttet privat vannkilde som deles med nabo. Det opplyses at vanntilførselen kan være noe ustabil om vinteren, og eier anbefaler tilkobling til offentlig anlegg, ca. 350 m fra eiendommen. Videre er det privat septik.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 9 910 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt, feiing, renovasjon og slam. Beløpet gjelder for 2019.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 635 313 pr. 26.08.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 287 127 pr. 26.08.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen er regulert til landbruksområde. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Privat vannkilde, sammen med en annen boenhet. Privat septikanlegg. Adkomst via offentlig vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verdi- og lånetakst, datert 24.08.2020
Selgers egenerklæring, datert10.08.2020
Energiattest, datert 26.08.2020
Bygningstegninger
Grunnkart, datert 10.08.2020
Planstatus, datert 09.08.2020
Eiendomsinformasjon, datert 09.08.2020