Alta

SAGA: Enebolig fra 2016, m/garasje, imponerende takhøyde i stuen og takterrasse på ca. 60 kvm.

Aspesletta 2 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 227 m²
Bruksareal 251 m²
Bruttoareal 262 m²
Tomt 816 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2016
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 813
Energimerking B
FINN.no 188707195
Sist endret 14.09.2020 12:39
Prisantydning 6 900 000
Totalpris 7 088 492
Ligningsverdi 1 634 078,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 188 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 088 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 9329,- pr. år (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Aspesletta 2 er en stor, lys og moderne enebolig over to plan, med imponerende takhøyde i stuen. Boligen ble oppført i 2016, og fremstår med tidsmessige overflater og innredningsdetaljer. Gode solforhold kan nytes på en stor, herlig takterrasse og veranda med adkomst fra stuen. Det er parkering i tilliggende garasje og på romslig, asfaltert gårdsplass.
Innvendig fremstår boligen med lyse, nøytrale fargevalg og god, innholdsrik planløsning. I andre etasje ligger stue og kjøkken i luftig, åpen løsning, og i første etasje finnes det en tv-stue. Videre finnes det to bad med dusjhjørne, et separat vaskerom og fem soverom. Det er god oppbevaringsplass i diverse skap og garderober, og lagringsplass på loft, i innvendig bod, utebod, frittstående utebod og garasje.
Kort fortalt
- Stor, moderne enebolig fra 2016.
- Stor garasje, romslig gårdsplass.
- Solrik takterrasse på ca 60 kvm.
- Sydvestvendt, ypperlige solforhold.
- Veranda over inngangspartiet.
- Adkomst til uteplassene fra stuen.
- Stor skyvedørsgarderobe i entré.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Rikelig med skap- og benkeplass.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Ekstra takhøyde, flotte vindusflater.
- Moderne peisovn, plass for langbord.
- Ekstra spillerom i trivelig tv-stue.
- To moderne bad med dusjhjørne.
- Separat og velinnredet vaskerom.
- Fem romslige, innbydende soverom.
- Diverse skap og garderober i boligen
- Gulvet lagringsloft, innvendig bod.
- Ekstra lagring i garasje, utebod og frittstående utebod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Ventilasjon med varmegjenvinning.
- Eiendommen er tilknyttet fibernett.

Innhold

1. etasje: Entre/trappegang, tv-stue, bad/wc, vaskerom, 3 soverom, bod, 2 garderober og teknisk rom.
2. etasje: Gang, stue/kjøkken, bad/wc, 2 soverom og garderobe.

Standard

Entré
Det er adkomst via overbygd treplatting i første etasje. Herfra kommer man inn i en stor og lys entré, med klikkvinyl på gulvet, hvitmalte vegger, gulvvarme og downlights. Rommet har god oppbevaringsplass i en større skyvedørsgarderobe med knagger og smarte hylleløsninger, og det er adkomst opp til andre etasje via en åpen, hvitmalt tretrapp med teppefelt i trinn.
Stue
I andre etasje er det skapt en luftig, sosial arena med stue og velutstyrt kjøkken i åpen løsning. Rommet har meget god takhøyde til skrått yttertak, og formelig bades i lys fra store, flotte vinduer som strekker seg fra gulv og helt opp til skråtaket. Via dobbel skyvedør og glassdør er det utgang til uteplassene. Til vindusflatene er det montert lameller og plisségardiner for effektivt solskjerming.
Stuen har klikkvinyl på gulvet, malte veggflater i duse gråtoner, synlig drager og bæresøyle, samt god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og langbord. For ekstra stemning er det montert en frittstående peisovn med stålpipe.  
Kjøkken
Det stilrene kjøkkenet er designet i en hendig U-form, og har skap- og benkeplass i rikelig monn. Her ligger alt til rette for både avansert kokkekunst og bakst, og samtalen kan flyte fritt med middagsgjestene. Innredningen har overskap med vippedører i glass, hvite, glatte fronter, laminatbenkeplater, og nedfelt, dobbel oppvaskkum. Mellom overskap og benk er det montert glassplater, belysning og strømuttak.
Videre har kjøkkenet stekeovn og mikrobølgeovn integrert i høyskap, keramisk topp, integrert kjøleskap og oppvaskmaskin, samt fritthengende ventilator. I himling i kjøkkendelen er det integrert downlights.
TV-stue
For ekstra spillerom og boltreplass man trekke ned i den lyse tv-stuen i første etasje, der det er god plass for tiltenkt møblement. Rommet har klikkvinyl på gulvet, hvitmalte vegger, lameller og godt lysinslipp.
Bad/wc/vaskerom
Eneboligen har to moderne bad og separat vaskerom. Begge baderommene har grått gulvbelegg, flismønstrede baderomsplater i hvitt og lysegrått på veggene, gulvvarme og balansert ventilasjon. Badet i første etasje har plissegardiner og naturlig lysinnslipp fra vindu høyt opp på veggen. Videre har rommet speil med overlys, heldekkende servant på romslig, hvitt servantskap, og to matchende veggskap. I tillegg finnes det vegghengt toalett, og dusjhjørne med buede, innsvingbare dusjdører.
Bad 2
Badet i andre etasje har speil med integrert belysing, heldekkende dobbelservant på hvitt servantmøblement, hvite, veggmonterte hyller, vegghengt toalett, og dusjhjørne med buede, innsvingbare dusjdører.
Vaskerom
Vaskerommet i første etasje har praktisk benkeseksjon og takhøye overskap i grått, og benkeseksjonen har hvit laminatbenkeplate og nedfelt skyllekum. På et hendig skap er det plass og opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Rommet har grått gulvbelegg, hvite flisplater på veggene, sluk, gulvvarme og balansert ventilasjon.
Soverom og garderobe
Eneboligen har fem romslig og lyse soverom. Soverommene har klikkvinyl på gulvene og hvitmalte vegger, og bak skyvedører på hovedsoverommet gjemmer det seg en garderobe med praktisk innredning. De andre soverommene har frittstående garderobeskap.  Tre av soverommene har også egne garderoberom. Alle fem soverom har plissegardiner.
Eneboligen har ytterligere oppbevaring i skyvedørsgarderobe i entreen, og gode lagringsmuligheter på gulvet loft, i innvendig bod, garderober, garasje og frittstående utebod.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Saga i Alta, ca. 8 km fra Alta sentrum. Saga har en ypperlig beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 8 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.
Fra boligen er det kort vei til populære Skogvannet med gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er ca. 5 km lang, går rundt vannet og videre til en av Altas toppturer, Borras. Ellers kan Flylystoppen og NIL-toppen anbefales som turdestinasjoner. Man kan bade og fiske i Lathari, Altaelva og Tverrelva. Like i nærheten er også Olavbakken. Dette er en populær og flott akebakke med gapahuk og grillplass.
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer. I tillegg er det en fotballbane ved Saga skole, kanskje en av de beste i Alta?
Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 12 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Tomt

Areal: 816 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eneboligen ligger på flat, solrik hjørnetomt, og har hage på tre sider, samt romslig, asfaltert gårdsplass. Hagen er opparbeidet med plen, og gårdsplassen har kantstein langs ytterkant. I 2019 ble det oppført en frittstående utebod på ca. 13 kvm, med takoverbygg ved adkomstdør.
Fra stuen i andre etasje er det utgang til en delvis overbygd, sydvestvendt takterrasse over garasjen, med et areal på ca. 60 kvm. Uteplassen har impregnerte terrassebord som dekke og hvitmalt rekkverk med liggende trespiler. Møbleringen er det bare fantasien som setter begrensninger for. Flotte solforhold kan nytes med vidt utsyn til nærområdet. Utebelysning legger til rette for kveldsbruk.
Stuen har også utgang til en nordvestvendt veranda over inngangspartiet, med ståltak i underkant. Verandaen måler ca. 15 kvm, og har gulv og rekkverk i samme materialer og utførelse som takterrassen. Også her er det god plass for utemøblement.

Garasje / Parkering

Det er parkering i tilstøtende garasje på ca. 40 kvm, og på romslig, asfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Saga barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og på sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet med et rikt utvalg av studietilbud.

Forsikring

Årlig premie utgjør for selgers vedkommende kr. 6700,-.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2016

Antall soverom

5

Byggeår

2016

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle på faste komprimerte masser og gulv på grunn, med markisolasjon ihh til til byggetidens forskrifter. Det er antatt lagt radonsperre i grunn.
Yttervegger: Yttervegger i bindingsverk, isolert med 20 cm mineralull. Utvendig kledning med liggende kledning.
Takkonstruksjoner: Pulttak i trekonstruksjoner, tekket med betongstein. Takrenner og nedløp i stål. Isolert i tak med 30 cm mineralull. Tekking over garasje/soverom med papp. Under terrasse ved hovedinngangen er det lagt stålplater.
Vinduer: Vinduer med 3 lags glass i trekarmer.
Ytterdører og porter: Standard ytterdør, heve/skyve balkongdør og standard balkongdør med glass.
Gulvsystemer: Etasjeskille med trebjelkelag.
Piper, plassbygde ildsteder m.v.: Stålpipe tilkoblet vedovn.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 06.04.2017.

Boligens areal

Primærrom: 227 kvm, Bruksareal: 251 kvm, Bruttoareal: 262 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 134 m².
Primærrom: 113 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
2. etasje:
Bruksareal: 117 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Garasje:
Bruttoareal: 44 m².
Bruksareal: 40 m².
Uthus:
Bruttoareal: 15 m².
Bruksareal: 13 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, gulvvarme i entré, begge bad og på vaskerom, samt varmepumpe. Supplerende oppvarming med peisovn i stuen. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og elanlegget er i all hovedsak lagt skjult. Videre har boligen tilknytning til fibernett, og utebelysning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 28 622 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Beløpet er årsprognose for 2020. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 634 078 pr. 20.08.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 882 681 pr. 20.08.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Aspemyra boligområde (Saga), planid: 20060014, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 10.08.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2016/451604-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
23.05.2016 
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 10.08.2020
Selgers egenerklæring, datert 10.08.2020
Energiattest, datert 06.03.2020
Bygningstegninger, datert 11.09.2008
Midlertidig brukstillatelse, datert 06.04.2017
Grunnkart, datert 10.08.2020
Planstatus, datert 10.08.2020
Eiendomsinformasjon, datert 10.08.2020