Alta

BOSSEKOP: Enebolig i sentralt område. Romslig tomt, solrike uteplasser og gode parkeringsmuligheter.

Holtenjordet 9 , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 110 m²
Bruksareal 115 m²
Bruttoareal 120 m²
Tomt 957 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1994
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1172
Energimerking F
FINN.no 188417882
Sist endret 21.09.2020 21:52
Prisantydning 3 750 000
Totalpris 3 857 742
Ligningsverdi 875 675,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 107 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 857 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 4147,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Holtenjordet 9 er en lys, praktisk og velholdt enebolig over ett plan med god planløsning. Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig område, med kort vei til skoler, barnehager og naturskjønne friluftsområder. Boligen har en romslig tomt med et godt plenareal, og fra stuen er det utgang til sørvendt markterrasse med gode solforhold. For øvrig er det gode parkeringsmuligheter på gruset gårdsplass.
Mange av overflatene inne er pusset opp i 2020, og utvendig kledning er malt i 2015. Du har romslig stue, et fint kjøkken med spiseplass, samt pent bad med både badekar og dusjhjørne. Videre har eneboligen separat wc, vaskerom med egen utgang og tre romslige soverom med garderobeskap på ett. Det er også gode lagringsmuligheter, med blant annet bod, uthus og lagringsloft.
Kort fortalt
- Lys, praktisk og velholdt enebolig.
- Sentralt og barnevennlig område.
- Kort vei til skole og barnehage.
- Parkering på gruset gårdsplass.
- En romslig tomt på ca. 957 kvm.
- Uteplass med gode solforhold.
- Pusset opp ute og inne i 2020 og 2015.
- Kjøkken med egen spiseplass.
- Romslig stue, gode vindusflater.
- Bad som er renovert i 2010.
- Også wc, vaskerom med utgang.
- Boligen har tre romslige soverom.
- Lagring i innebod, uthus og loft.
- Automatsikringer i sikringsskap.
- Eneboligen har sentralstøvsuger.

Innhold

1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad, vaskerom, wc og bod.
Annet: Uthus på ca. 13 kvm, og lagringsloft.

Standard

Entré
I forbindelse med inngangspartiet er det vestvendt uteplass, og inne er det en lys entré som ønsker deg velkommen inn. Rommet har blant annet åpen garderobeløsning, grått belegg på gulv og "Livlig Red"-/gråmalte veggflater.
Kjøkken
Kjøkkenet er av god størrelse, og fremstår som bruksvennlig og fint. Rommet er holdt i en behagelig grønnfarge, og har god plass til spisebord. Innredningen har grå, glatte fronter, trehvite benkeplater og nedfelt oppvaskkum. Videre har kjøkkenet opplegg for oppvaskmaskin, nisjer til hvitevarer og ventilator over kokesone.
Stue
Eneboligen har en romslig og hyggelig stue hvor det er god plass til sofaløsning med tilhørende møblement. I rommet er det gode vindusflater som supplerer bra med naturlig lys, samt belegg på gulv og gråmalte vegger. Videre har stuen en moderne peisovn som varmer godt, og fra rommet er det utgang til en solrik markterrasse.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har et pent bad som er renovert i 2010, samt separat wc og vaskerom. Badet har lysebrunt belegg på gulv, samt lyse våtromsplater med flismønster på vegg. Innredningen består av heldekkende servant, hvitt servantskap, matchende høyskap, to veggskap og speil med belysning. Videre har rommet toalett, badekar, mekanisk avtrekk og dusjhjørne med skyvedører.
Vaskerommet har egen utgang til tomten. I rommet er det lysebrunt belegg på gulv og grå baderomsplater på vegg. Vaskerommet er utstyrt med utslagsvask, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Eneboligen har tre romslige og fine soverom. Rommene har belegg på gulv og god plass for møblement, og det er plassbygd garderobeskap på ett. Boligen har også gode lagringsmuligheter, med blant annet innebod, uthus og lagringsloft.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde i Bossekop, ca. 1,7 km sørvest for Alta sentrum i Alta kommune. Nærområdet har skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et godt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass og BUL Idrettspark med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.
Det er kort vei til naturskjønne friluftsområder med gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil unna.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Bunnpris Gourmet og Coop Extra. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. På sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Bossekop som ligger ca. 600 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alta sentrum, 8 min til Alta lufthavn, 7 min til Aronnes og drøye to timer til Hammerfest

Tomt

Areal: 957 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har en godt opparbeidet tomt på ca. 957 kvm, hvor du kan nyte gode solforhold store deler av dagen. Tomten består for det meste av et romslig plenareal, skjermende trær og busker, og annen diverse beplantning. Det er parkering på gruset adkomstvei/gårdsplass. Fra stuen er det utgang til sørvendt markterrasse, hvor det er god plass til hagemøbler i solrike omgivelser. Ved inngangspartiet er det vestvendt uteplass.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på gruset gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, med et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen byr ellers på et godt utvalg av barnehager.

Forsikring

Årlig premie utgjør for selgers vedkommende kr. 7080,-.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1994

Antall soverom

3

Byggeår

1994
Uthus: 2005 (ca.årstall, oppgitt av eier)

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Ringmur av leca på betongsåle på oppfylte grusmasser, som er slemmet og malt utvendig.
Gulv på grunn: Gulv i av betong på skumplast og plast.
Utvendige overflater: Utvendig kledning av liggende beiset/malt luftet tre kledning.
Yttervegger: Yttervegger over bindingsverk med 15 cm isolasjon.
Vinduer: Vinduer er 2 lag energi glass i malte tre karmer.
Ytterdører: Isolerte ytterdør og balkongdør med glass i tre karmer.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak som er isolert med 20 cm mineralull.
Taktekking: Tekket med betong takstein med under tak. Takrenner og nedløp av plast.
Piper og ildsteder: Vedovn i stua som er tilkoblet stålpipe.
Oppgraderinger:
Stue, kjøkken, yttergang og ett soverom er malt i 2020. Innergang er malt i 2018.
Anmerkninger:
- Luftingen fra avløpet er ikke isolert fult, bør isoleres for å hindre kondens.
- Taktekke er fra byggeåret, og det mangler noe festekroker på takrenne på den ene siden.
- Lite sig under vedovn i stue

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 20.02.94

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 115 kvm, Bruttoareal: 120 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré, stue, kjøkken, 3 soverom, bad, bad/vaskerom. S-rom: Bod.
Uthus:
Bruttoareal: 15 m².
Bruksareal: 13 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler, supplert med peisovn i stue. Ventilasjonen er naturlig med tilluft via ventiler, samt mekanisk avtrekk fra kjøkken og våtrom. Sikringsskapet har automatsikringer. Videre har boligen sentralstøvsuger, utekran og utelys.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 17 378 pr. år
Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 875 675 pr. 16.08.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 152 429 pr. 16.08.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/1062362-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
24.12.2007 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra dagboknummer 3930/93

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 17.08.2020
Selgers egenerklæring, datert 10.08.2020
Energiattest, datert 10.08.2020
Bygningstegninger, datert 30.08.1993
Midlertidig brukstillatelse, datert 20.02.1994
Grunnkart, datert 10.08.2020
Planstatus, datert 10.06.2020
Eiendomsinformasjon, datert 10.08.2020