Alta

ARONNES: 3-roms selveier m/solrik terrasse, Barnevennlig, naturnær og attraktiv beliggenhet.

Røsslyngveien 5D , 9514 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 88 m²
Tomt 1 357 m² / Festet fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1993
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 378
Energimerking F
FINN.no 190344526
Sist endret 18.09.2020 11:59
Prisantydning 2 700 000
Totalpris 2 774 693
Ligningsverdi 594 826,-

Beregnet totalkostnad

2 700 000,- (Prisantydning) 5 581,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 705 581,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 120,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 69 112,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 774 693,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 3491,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Røsslyngveien 5 D er en gjennomgående 3-roms selveierleilighet i første etasje i bygg fra 1993. Beliggenheten er attraktiv og barnevennlig, med kort vei til busstopp, skoler, barnehager og butikker, samt idylliske turområder og gode fiskemuligheter. Videre kan eiendommen skilte med en overbygd velkomstterrasse, en vestvendt, solrik terrasse og en reservert, utendørs biloppstillingsplass.
Inne fremstår leiligheten med stilrene farge- og materialvalg og god planløsning. Stuen har vedovn, og ligger i dels åpen løsning med et klassisk og arealeffektivt kjøkken. Badet er helfliset, og det er utstyrt med opplegg for vaskemaskin. Videre er det et vindfang, en gang og to soverom. Gangen har skyvedørsgarderobe, et soverom har garderobeskap og det er lagringsplass i innebod og i disponibel utebod.
Kort fortalt
- Gjennomgående 3-roms selveier.
- I 1. etasje i bygning fra 1993.
- Reservert p-plass medfølger.
- Overbygd velkomstterrasse.
- Vestvendt terrasse ved stuen.
- Gode solforhold på eiendommen.
- Gang med skyvedørsgarderobe.
- Arealeffektivt, klassisk kjøkken.
- Koselig, fin stue med vedovn.
- Helfliset, pent bad/wc/vaskerom.
- To soverom, ett med garderobe.
- Innebod på ca. 4 kvm.
- Disponibel utebod på ca. 5,5 kvm.
- Varmtvannsbereder står på badet.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken og bod.
Annet: Disponibel utebod på ca. 5,5 kvm.

Standard

Entré
Leiligheten ligger i første etasje, og har et pent, overbygd inngangsparti med asfaltert adkomst, velkomstterrasse i tre og stemningsfull utebelysning. Vel inne er det et vindfang med lysmalte vegger og flislagt gulv, og i neste rom er det en plassbygd skyvedørsgarderobe med speilfronter. 
Kjøkken
Kjøkkenet har et arealeffektivt, klassisk design med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter og lys laminatbenkeplate med nedfelt, dobbel oppvaskkum. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, benkebelysning og opplegg for oppvaskmaskin. Over benken er det lyse fliser som står godt til resten av interiøret.
Stue
Stuen ligger i dels åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et koselig allrom for hele familien. Rommet har hvitmalte vegger, mørkmalte kontrastfelter og gyllent parkettgulv. Det er fin plass til sofagruppe og tv-møblement, og i overgangen til kjøkkenet er det rom for en spisestue. Herfra er det utgang til en vestvendt terrasse med gode solforhold. Leiligheten er elektrisk oppvarmet, og i stuen er det en peisovn for ekstra varme og hygge. 
Bad/wc/vaskerom
Badet fremstår som velholdt og pent, med hvite fliser på veggene og lyse fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite, profilerte fronter og består av en heldekkende servant på en skapløsning, et høyskap og et speil med belysning. Videre har badet et toalett, et dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Soverom og garderobe
Det er to gode soverom i leiligheten - begge med lysmalte vegger og gyllent laminatgulv. Soverommene får rikelig med dagslys fra store vinduer, og det er god plass til seng og tilhørende møblement. Ett av soverommene har skyvedørsgarderobe - mens det andre har garderobeskap. Leiligheten har for øvrig god oppbevaring- og lagringsplass i en skyvedørsgarderobe i entreen, i en innebod på ca. 4 kvm og i en disponibel utebod på ca. 5,5 kvm.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Aronnes, ca. 3,5 km fra Alta sentrum i Alta kommune. I nærområdet finnes skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass og skiløyper.
Eiendommen ligger nær naturskjønne friluftsområder med mulighet for bl.a. jakt, fiske, båtliv, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil unna.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp.
I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for bl.a. 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan bl.a. gjøres på Kiwi, Bunnpris Gourmet og Rema 1000. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering, og byr på bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss og hurtigbåt. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alta sentrum, 5 min til Alta lufthavn, 7 min til Bossekop og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 1 357 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2073, Festeavgift: 892, Neste regulering i 2023 eller ved overdragelse
Fra stuen er det utgang til en vestvendt terrasse med gode solforhold. Den er dels overbygd, og har dekke i tre og lysmalt rekkverk og levegger. Terrassen er av god størrelse, og har fin plass til utemøblement og grill. Fellesområdene er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, trær og asfaltert gårdsplass, og det er satt ut lekeapparater og sittegrupper til felles anvendelse.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger én reservert, utendørs biloppstillingsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Nærmeste skole er Aronnes barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Alta- og Sandfallet ungdomsskole. På sentrum ligger Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, hvor sistnevnte byr på et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen har også et godt utvalg av barnehager.

Felleskostnader

1 674 pr. mnd.
Felleskostnadene dekker følgende:
- Renter og avdrag på sameiets lån
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre) SP588957.5.1
- Godtgjørelse til styret i sameiet
- Utvendig drift og vedlikehold.
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter)
- Snøbrøyting og sandstrøing.
- Forretningsførerhonorar til Polarlys Boligbyggelag

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Sameiet betjener allerede renter og avdrag på lån.

Sameie

Sameiet Røsslyngveien

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har arbeidet med følgende i 2019:
- Skiftet alle balkongdører i sameiet
- Reparert og renset takrenner

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: 49108650183
Lånebeløp: 300.000,-
Utbet. år: 2012
Innfiries år: 2027
Fradragsberettige renter i 2019: 10.818,-
Effektiv rente i % for 2019: 7,9%
Avdrag betalt i 2019: 20.004,-
Restgjeld pr. 31.12.2019: 123.304,-

Andel fellesgjeld

5 581

Rentekostnader fellesgjeld

10818

Avdrag fellesgjeld

20004

Andel formue

39 847

Forsikring

Polisenummer: SP588957.5.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Regnskapet for 2019 viser et underskudd på Kr. 87.295,-. Disponible midler pr 31.12.2019 utgjør kr. 550.958,-

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det kun tillatt med 1 dyr pr husstand. Det skal søkes styret om tillatelse for dyrehold. Godkjent dyrehold må ikke være til sjenanse for øvrige sameiere.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1993

Antall soverom

2

Byggeår

1993

Byggemåte

Grunn og Fundamenter: Byggegrunn antas å bestå av morennemasser med innslag av leire. Fundamenter antatt av armert betong, antatt markisolert.
Grunnmur: Ringmur av armert betong.
Drenering: Ikke funnet noen form for drenering.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Reisverk av tre med dimensjon 48x148, isolert med 15 cm glassull. Vindtetting med plater og papp. Utvendig utlektet stående tømmermannskledning.
Vinduer og dører: Innvendige dører er i formpresset utførsel. Isolert ytterdør i oljet/beiset tre. Vinduer i 3-lags isolerglass i malte trekarmer.
Takkonstruksjon: Ikke kontrollert pga manglende tilgang, ligger i etasjen over.
Taktekking: Ikke kontrollert ligger i etasjen over.
Terrasse, balkonger og utvendige trapper: Dekker utført i impregnert treverk, rekkverk utført i malt treverk.
Piper og ildsteder: Det er en lettklinkerpipe i boligen som deles med leiligheten over. Det er påmontert ved ovn i stue.
Etasjeskillere: Antatt utført som lyd og brannskille konstruksjon ihht byggeårets gjeldende krav.
Anmerkninger:
- Innvendige dører er noe treg. Slitt ytterdør. Vinduer har behov for vedlikehold. Eventuelt utskiftning. Det foreligger planer om skifte av ytterdør og vinduer.
- Noe missfarging på tak og vegger antatt som følge av sot fra stearinlys eller liknende.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 3.2.1995

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 88 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, 2 stk soverom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Sameierne har full disposisjonsrett over sine leiligheter. Se ellers regler for utleie i vedtekter som er vedlagt i salgsoppgaven. Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, og det er gulvvarme på badet. Dette suppleres med vedfyring i stuen. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Leilighetens varmtvannsbereder står plassert på badet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 16 811 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing, festeavgift og eiendomsskatt. Beløpet er årsprognose for 2020. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 594 826 pr. 04.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 141 375 pr. 04.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pengeheftelser i eiendomsrett:
1993/1196-3/82: FESTEKONTRAKT - VILKÅR
10.05.1993 FESTETID: 80 år
1993/2721-2/82
01.09.1993
** Nye vilkår
Festeretten overdras til de som til enhver tid er eier av seksjonene
Bestemmelse om forkjøpsrett: Alta kommune frafaller sin forkjøpsrett ved overdragelse av en enkelt seksjon.
Forkj.retten består ved samlet overdr. av seksjonene.
2014/703412-2/200
** Nye vilkår - feste  
22.08.2014 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.554
Pengeheftelser i festerett:
1993/1196-3/82 
Festekontrakt - vilkår  
10.05.1993 
festetid: 80 år
1993/2721-2/82
 ** Nye vilkår
01.09.1993
Festeretten overdras til de som til enhver tid er eier av seksjonene
Bestemmelse om forkjøpsrett: Alta kommune frafaller sin forkjøpsrett ved overdragelse av en enkelt seksjon.
Forkj.retten består ved samlet overdr. av seksjonene.
2014/703412-2/200
 ** Nye vilkår - feste
22.08.2014
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.554
1993/1196-4/82
Forkjøpsrett
10.05.1993 
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
1993/1196-5/82   ** Prioritetsbestemmelse  
10.05.1993 
Prioritet etter obligasjon til Husbanken, som til enhver tid hviler på eiendommen
1993/1530-2/82  Erklæring/avtale  
11.06.1993 
PANTERETT TIL SAMEIET FOR NOK 10.000
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
1993/1530-3/82   ** Prioritetsbestemmelse  
11.06.1993 
Prioritet etter 90 % av kjøpesummen

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 25.08.2020
Selgers egenerklæring, datert 26.08.2020
Energiattest, datert 04.09.2020
Bygningstegninger, datert 15.07.1991
Ferdigattest, datert 03.02.1995
Grunnkart, datert 19.08.2020
Planstatus, datert 19.08.2020
Eiendomsinformasjon, datert 19.08.2020
Kopi av vedtekter
Regnskap og budsjett 2019
Innkalling og protokoll fra årsmøte