Alta

VISNING 23/9 KL.19 - KAISKURU: Innholdsrik enebolig med stor tomt. 2 bad, badstue, 6 soverom og mulighet for hybel.

Kjerringrokkveien 14 , 9516 Alta

VISNINGER

23. september torsdag kl. 19:00-19:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 202 m²
Bruksareal 210 m²
Bruttoareal 267 m²
Tomt 892 m² / Festet tomt
Soverom 6
Byggeår 1992
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 785
Energimerking E
FINN.no 189285833
Sist endret 13.09.2021 16:06
Prisantydning 4 990 000
Totalpris 5 128 742
Ligningsverdi 1 284 414,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 128 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 3785,- pr. år.

Beskrivelse

Kjerringrokkveien 14 er en pen og innholdsrik enebolig over tre plan som har mulighet for å innrede hybelleilighet. Beliggenheten er rolig og barnevennlig, like ved busstopp, skole og skistadion. Eneboligen ligger usjenert til på en stor tomt med plen, trær og mye boltreplass. Varme dager kan nytes på en lun og romslig terrasse og på to overbygde verandaer. Det er parkering på en stor, asfaltert gårdsplass.
Store deler av huset er pusset opp både inn- og utvendig i senere år. Badet i kjelleren er nylig totaloppusset. Stuen er pen med vedovn, mens kjøkkenet har dels integrerte hvitevarer og god plass til spisebord. Videre har boligen bad med badekar, vaskerom, gjestetoalett, en badstue med dusjrom og kjellerstue. Med hele seks soverom er det god plass til familier med flere barn.
Kort fortalt
- Meget pen enebolig over tre plan.
- Parkering på asfaltert gårdsplass.
- Stor eiendom med plen og trær.
- Svært barnevennlig beliggenhet.
- Betydelig pusset opp i senere år.
- Skyvedørsgarderobe i entreen.
- Kjøkken med plass til spisebord.
- Dels integrerte hvitevarer.
- Pen, romslig stue med vedovn.
- Kjellerstue for ekstra spillerom.
- To bad, et nylig pusset opp.
- Vaskerom og gjestetoalett.
- Badstue med dusjhjørne.
- Hele seks soverom.
- Uthus, sportsbod og kjellerbod.
- Mulighet for å innrede hybelleilighet i kjelleren.

Innhold

1. etasje: Entré, gang, trapperom, stue, kjøkken/spisestue, wc og vaskerom.
Loft: Gang, bad/wc og 4 soverom.
Kjeller: Kjellerstue, tv-stue, bad/wc, badstue, 2 soverom og bod.
Annet: Uthus fra 2012 på ca. 5 kvm. Sportsbod.

Standard

Entré
Eneboligen har et delvis overbygget inngangsparti med rom for et kafésett. Entreen er innbydende med mørke gulvfliser, downlights og hvitmalte panelplater på veggene. Det er montert en knaggrekke, en skohylle og en stor, plassbygget skyvedørsgarderobe. Entreen ligger i tilknytning til en gang, som har dør inn til et praktisk gjestetoalett og plass til ytterligere garderobeløsninger. I tillegg er det egen inngang til kjelleretasjen.
Kjøkken/spisestue
Et stort og pent kjøkken ligger i eget rom, med parkettgulv og grå tapet på veggene. Innredningen har hvite, profilerte fronter og laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum. Over benken er det belysning og metallplater, og over kokesonen er det montert en stilren ventilator. Kjøkkenet har integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. I tillegg er det et dobbelt kjøle-/fryseskap. Det er god plass til spisebord og kjøkkenet har utgang til en terrasse - perfekt for både morgenkaffen og sene grillkvelder.
Stue
Stuen er pen med en rekke vinduer som slipper inn godt med dagslys. En glassdør fører ut til en overbygget veranda - en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. Videre har stuen parkettgulv, gråmalte veggflater og en kontrastvegg malt med en stilig kalkmaling. En vedovn sikrer lune kvelder, og det er plass til flere sittegrupper i stuen. 
Kjellerstue
I kjelleretasjen er det en hyggelig stue med parkettgulv og vegger malt i en tidsriktig grønntone. Det er god plass til tv-løsning og sofagruppe, og rommet er perfekt hvis barna trenger et sted å leke eller ungdommen i huset ønsker å trekke seg litt tilbake.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har to bad - ett i loftsetasjen og ett i kjelleretasjen. I tillegg er det et wc-rom og et vaskerom i første etasje, samt en badstue i kjelleren. Badet i den nederste etasjen, som nylig er totaloppusset, er stilrent med mikrosement på gulvet og lyse baderomsplater på veggene. Det er toalett og dusjkabinett. Den øvrige innredningen består av servant med underskap og et speil med belysning. Wc-rommet i første etasje har parkettgulv og gråmalte vegger. Innredningen består av toalett, en servant med underskap og et speilskap med belysning. I forbindelse med badstuen er det et åpent, flislagt dusjhjørne med gulvvarme. Badstuen har hvite gulvfliser, gulvvarme og plassbygde trebenker.
Bad 2
Badet i loftsetasjen har sort gulvbelegg og grå våtromstapet på veggene. Rommet har toalett, et badekar med dusjløsning og et dusjhjørne med skyvedører. Baderomsinnredningen består av to servanter med underskap, et høyskap og et speilskap med belysning.
Vaskerom
Vaskerommet i første etasje har vinylbelegg på gulvet, gulvvarme og hvitmalte vegger. Innredningen består av en skyllekum, flere veggskap og en arbeidsbenk. Under benken er det opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. 
Soverom og garderobe
Eneboligen har hele seks soverom - fire i loftsetasjen og to i kjelleretasjen. Fra det ene soverommet i loftsetasjen er det utgang til en overbygget veranda, og det står garderobeskap på to av soverommene. Det er plass til skap på de øvrige soverommene, og i entreen er det en skyvedørsgarderobe. Ekstra lagringsplass finnes i et uthus, i en sportsbod og i en kjellerbod.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et barnevennlig og attraktivt boligområde på Kaiskuru i Alta, ca. 7 km fra sentrum. Kaiskuru har en flott beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og gode rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 7 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.
Alta har vakker, nordnorsk natur og gode muligheter for blant annet jakt, fiske, scooterkjøring og toppturer. Ved Kaiskuru skistadion finner du flotte lysløyper og mulighet for skiskyting, og i 2015 ble det innviet en rulleskiløype med høy standard. Her har du også Kaiskuru IL med fin sjuerbane og ballbinge. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper.
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 10 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Kaiskuru nærmiljøsenter som ligger ca. 10 min unna. Hurtigbåtkaia ligger ved Alta Lufthavn. Med bil tar det ca. 15 min til Rafsbotn, 12 min til Hjemmeluft, 23 min til Kåfjord og 2 timer og 32 min til Karasjok.

Tomt

Areal: 892 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2072, Festeavgift: 8439
Eneboligen ligger usjenert til på en stor tomt, som er pent opparbeidet med plen, trær, støttemurer, diverse beplantning og trapper i terrenget. Hagen byr på godt med boltreplass, og her er det rom for en rekke aktiviteter året rundt. Foran huset er det en stor, asfaltert gårdsplass med mulighet for parkering, og her finner man også et hendig uthus.
Fra kjøkkenet er det utgang til en stor, herlig terrasse, som er bygd i to nivåer. Terrassen har belysning, utekran og trapp opp til hagen. Her kan man enkelt innrede med ulike soner, og terrassen innbyr til lange, sosiale kvelder.
Sommerdagene kan også nytes på to overbygde verandaer, henholdsvis utenfor stuen og et av soverommene i loftsetasjen. Verandaen ved stuen har trapp ned til terrassen, mens den andre verandaen er utstyrt med belysning.

Garasje / Parkering

Det er parkering på en stor, asfaltert gårdsplass ved inngangen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Kaiskuru nærmiljøsenter ligger i kort gangavstand, og her finner du barnehage, 1.-4. trinn barneskole og SFO. På Elvebakken ca. 3 km fra eneboligen ligger Elvebakken barne- og ungdomsskole. Det er skolebussordning til Alta ungdomsskole, som ligger ved sentrum. I sentrum finner du også Alta videregående skole og en lokal avdeling av UiT - Norges arktiske universitet.

Forsikring

Årlig premie utgjør for selgers vedkommende kr. 11.114,- (inkludert innbo).

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Såle av antatt betong grus, samt grunnmur av leca som er pusset og malt utvendig og isolert og kledd innvendig. Drenering fra byggeåret i følge tidligere takst fra 2007.
Gulv på grunn: Gulv i kjeller av betong på antatt skumplastisolasjon og plast mot grunnen.
Utvendige overflater: Utvendig kledning med stående luftet tømmermanns kledning som er beiset/malt.
Yttervegger: Yttervegger over bindingsverk med 15 cm isolasjon.
Vinduer: Vinduer er 2 lag energi glass i malte tre karmer.
Ytterdører: Isolerte ytterdør og balkongdør med glass i tre karmer.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak som isolert med 20 cm mineralull.
Taktekking: Tekket med betong-takstein, samt takrenner og nedløp av stål.
Trapper og ramper: Utvendig overbygd inngangs trapp og lufteveranda med tett under tak av impregnert tre. Innvendig trapp til loft av malt tre og malt betong til kjeller.
Piper og ildsteder: Vedovn i stua som er tilkoblet leca pipa.
Etasjeskillere: Isolerte tre bjelkelag.
Anmerkninger: Vedovnen står litt for nær brannmuren, skal være 10 cm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 18.01.1993

Boligens areal

Primærrom: 202 kvm, Bruksareal: 210 kvm, Bruttoareal: 267 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, tv-stue, 2 soverom, bad/wc, badstue.
1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken/spisestue, trapperom, gangaeraeler, vaskerom, wc.
2. etasje:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 4 soverom, bad/wc.
Uthus
Bruksareal: 5 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er godt tilrettelagt for å innrede en hybel i kjelleren. Her er det eget bad, ferdig trappenedgang og 2 soverom. Estimerte leieinntekter er kr. 5.000,-/mnd. Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen oppvarmes elektrisk via stedvis panelovner. Det er gulvvarme på badene, på vaskerommet og i badstuen. I tillegg er det en vedovn i stuen. Det er naturlig ventilasjon, og på kjøkkenet er det montert en ventilator.
Varmtvannsberederen er plassert på vaskerommet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og det er mulighet oppsplitting til to enheter. Det er sentralstøvsuger i kjellerboden, og eneboligen har fire vinduer fra 2013.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 27 347 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2020 med regulert festeavgift (feste kr. 8.439,- pr.år). Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og festeavgift. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 284 414 pr. 25.08.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 623 889 pr. 25.08.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
0/902068-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
Vederlag: NOK 0
KJØPER: ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
2015/1196568-1/200  Hjemmel til festerett  
21.12.2015 
Vederlag: NOK 0
KJØPER: Nygård Kjell Raymond  
Fnr: 10028044726
1992/1532-3/82  Festekontrakt - vilkår  
09.06.1992 
Festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 1.125
Standarbestemmelser
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
2007/834082-2/200   ** Nye vilkår - feste  
17.10.2007 
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 2.061

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Tørkeskap i gangen
- Paviliong
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 21.08.2020
Selgers egenerklæring, datert 25.08.2020
Energiattest, datert 24.08.2020
Bygningstegninger, datert 09.08.1991/30.06.2010
Midlertidig brukstillatelse, datert 18.01.1993
Grunnkart, datert 20.08.2020
Planstatus, datert 20.08.2020
Eiendomsinformasjon, datert 20.08.2020