Korsfjorden

STORE LERRESFJORD: Hytte med panorama, strandlinje og lakseplass. 13 mål tomt godkjent for fradeling av 5 hyttetomter.

Lerresfjordveien 476 , 9536 Korsfjorden

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 98 m²
Bruksareal 100 m²
Bruttoareal 115 m²
Tomt 13 508 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2008
Gårdsnummer 49
Bruksnummer 10
Energimerking C
FINN.no 189555366
Sist endret 08.03.2021 23:09
Prisantydning 3 200 000
Totalpris 3 293 992
Ligningsverdi 2 118 232,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 80 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 200 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 293 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lerresfjordveien 476 er en velholdt fritidsbolig fra 2008 i storslåtte naturomgivelser. Eiendommen er på 13,5 mål og godkjent for fradeling av 4 hyttetomter beregnet for fritidsformål. Beliggenheten er solrik og flott - luftig på en høyde, med fantastisk utsikt til fjell og fjord. Boligen kan også skilte med egen strandlinje, romslig terrasse med koselig grillstue, utebod og fine parkeringsforhold.
Boligen fremstår i meget god stand, her er det fin planløsning og karakteristiske, store vinduer i stuesonen som ivaretar den herlige utsikten. Stuen er trivelig med peisovn, spiseplass og kjøkkenet i åpen løsning, og kjøkkenet er kledelig, med god skapplass. Videre er det et velholdt bad med tilliggende badstue og fire soverom, derav ett med klesskap. Det er også skap og bod i entré.
Kort fortalt
- Velholdt hytte fra 2008 på stor tomt.
- Godkjent for fradeling av 5 hyttetomter.
- Egen strandlinje med naust - idyll!
- Luftig beliggenhet med panorama.
- Gode parkeringsforhold på tomt
- Stor terrasse med koselig grillhytte.
- Flotte vindusløsninger med utsikt.
- Entré med gulvvarme og skap.
- Kledelig kjøkken, åpent i stue.
- Stuen har spiseplass og peisovn.
- Bad med flisegulv og dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- Badstue tilknyttet baderommet.
- Fire soverom, det ene med skap.
- Lagringsplass med bod inne og ute.

Innhold

1. etasje: Vindfang, bod, 4 soverom, bad/vaskerom, badstue, kjøkken og stue.
Annet: Utebod, grillstue og naust.

Standard

Entré
Inngangspartiet ligger på baksiden av huset og har vindusfelt i ytterdøren. Vel innenfor er det en entré med brune fliser på gulv. Rommet er ellers tradisjonelt med vegger og tak med panel, noe som går igjen i de øvrige oppholdsrommene. Det er både skyvedørsgarderobe og bod som gjør det enkelt å holde rommet ryddig.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger åpent i stuen og har kjøkkeninnredning med profilerte fronter i stil med rommet. Innredningen består av over- og benkeskap, med god lagringsplass og fin arbeidsbenk. Det er hvite fliser i bakkant av benken, som har dobbel vaskekum. Kjøkkenet har oppbevaringsplass til vin og er klargjort for integrerte hvitevarer. Det er downlight under overskapene på kjøkken.
Stue
Stuen har karakteristiske vinduer som strekker seg fra gulv til møne og gir følelse av å være til havs. Glassfasaden byr på eksepsjonell utsikt utover sjøen og sørger for nydelige lysforhold inne. Det er dør ut til terrassen om utsikten skal nytes i det fri.
Stuen har eikeparkett på gulv og naturfarget panel. En peisovn varmer godt opp hele sonen, som har plass til sofagruppe, spisebord og enda litt til.
Bad/wc/vaskerom
Badet gir inntrykket av å være velholdt og er innredet med fliser på gulv og panelte vegger. Rommet har innredning i hvitt bestående av servantskap, veggskap, høyskap og speil med overlys. Det er ellers frittstående toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. En dør med vindu gir tilgang til badstuen som er ypperlig sted å myke opp stive muskler etter en dag på sjøen eller i marka. Badstuen har elektrisk badstueovn og sittebenk i flere høyder.
Soverom og garderobe
Boligen har fire soverom, der den ene rommet opprinnelig var en bod. To av soverommene har plassbygd køyeseng. Det er skyvedørsgarderobe på det ene soverommet og ekstra lagringsplass i både innvendig og utvendig bod.

Beliggenhet

Fritidseiendommen ligger i naturskjønne omgivelser ved Lerresfjord. Området har spredt fritidsbebyggelse, og hytta har egen strandlinje, samt privat god lakseplass som legger til rette for flotte dager - uansett årstid. Det er ellers fantastisk natur rett i nærheten.
Området gir muligheter for bl.a. jakt, båtliv, scooterkjøring og toppturer m.m. Ved Rafsbotn finner man SarvesAlta, et fint alpinanlegg med egen snowpark og seks løyper tilpasset ulike ferdigheter. Det er ca. 13 minutter med bil til Lille Lerresfjord og i Korsfjord finner du butikk og ferge som går over til Nyvoll.
Det tar ca. halvannen time med bil til Alta som kan by på et rikt og variert utvalg av butikker og servicetilbud, med bl.a. Parksenteret og Amfi-Alta. Sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. I tillegg har Alta et moderne badeland, kino, bowlinghall, kunnskapspark, konsertsaler og kunstgalleri. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum.

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 100 kvm, Bruttoareal: 115 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, 4 stk soverom, bad/vaskerom med badstue, kjøkken og stue.
Utebod:
Bruksareal: 11 m².
Grillstue:
Bruksareal: 12 m².
Naust:
Bruksareal: 24 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Tomt

Areal: 13 508 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen er på 13508 kvm og godkjent fradeling av 5 tomter beregnet for fritidsformål, med muligheter for vei, vann og avløp. Boligen ligger særdeles luftig til på en høyde med tomt som skrår fra øst til vest og byr på gode solforhold, samt panorama mot fjord og fjell. I fremkant er det skog og på baksiden er uterommet grusbelagt og grensende mot fjell.
Det er utebod på gårdsplassen og en koselig grillstue med ildsted og sittebenker på terrassen. Terrassen er romslig med god plass til solstoler og sittegrupper. Som et stort pluss har du lakseplass og egen strandlinje med naust, som sikrer sommeridyllen.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter både i innkjørsel og på gårdsplassen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Byggemåte

Grunnmur: Ringmur av armert betong. Krypkjeller.
Drenering: Det er laget drensgrøft inn mot fjellet. Ellers ikke funnet noen form for drens.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Reiverk av tre med dimensjon 48x148, isolert med 15 cm glassull, vindtetting med plater og vindduk. Utvendig kledning av liggende dobbelfalset panel.
Vinduer og dører: 3-lags energiglass. Isolert ytterdør. Isolert terrassedør. Innvendige dører lakkerte trefyllingsdører.
Takkonstruksjon: En kombinasjon av takstoler av tre og limtredrager med sperrer. Isolert med 25 cm glassull i følge eier.
Taktekking: Yttertak sandbelagte stålpanner. Undertak av diffusjonsåpen membran.
Piper og ildsteder: Lettklinker pipe medd påmontert vedovn i stue.
Etasjeskillere: Etasjeskiller utført i tre isolert som stubbloftgolv med asfaltplater som vindtetting isolert med 20 cm glassull. Antatt lagt sponplater på oversiden.

Ferdigattest / brukstillatelse

Fritidsboligen har ferdigattest datert 23.09.2009

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i fritidsboligen.

Oppvarming

Fritidsboligen er oppvarmet med peisovn i stue og elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 4 871 pr. år
Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt og slam. Beløpet gjelder for 2019. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 3419,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 118 232 pr. 27.08.2020.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Viebukt hyttefelt - Store Lerresfjord, planid: 20030016, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 10.07.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1942/459-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
31.08.1942 
Bestemmelse i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke
 
1961/900008-1/82  Elektriske kraftlinjer  
26.01.1961 
Rettighetshaver Alta Kraftlag
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vann og avløp. Adkomst fra offentlig vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 25.08.2020
Selgers egenerklæring, datert 28.08.2020
Energiattest, datert 27.08.2020
Bygningstegninger, datert 28.11.2007
Ferdigattest, datert 23.09.2009
Grunnkart, datert 10.07.2020
Planstatus, datert 10.07.2020

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Lerresfjordveien 476, 9536, Korsfjorden, Gnr. 49 bnr. 10 i Alta kommune

Eier

Gudleiv Eirik Bjørgve

Oppdragsnummer

89-20-0083

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Adamsen Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.