Alta

VISNING 21/9 KL.18 - HJEMMELUFT: Enebolig med tilknyttet leilighet. Stor hage, fine terrasser og stue med peisovn.

Jerveveien 6 , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 163 m²
Bruksareal 167 m²
Bruttoareal 186 m²
Tomt 811 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 2006
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 507
Energimerking D
FINN.no 191152773
Sist endret 22.09.2020 12:40
Prisantydning 4 900 000
Totalpris 5 036 492
Ligningsverdi 1 251 979,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 136 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 036 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 5439,- pr. år (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Jerveveien 6 er en attraktiv, velholdt enebolig med alt på en boflate. Vegg-i-vegg med eneboligen ligger en leilighet med god planløsning. Eiendommen har stor hage og det er god plass til parkering på gruset gårdsplass. Terrasser ligger både utenfor stuen og inngangspartiet, og i tillegg har leiligheten en egen terrasse. For øvrig er beliggenheten barnevennlig, med gangavstand til flere lekeplasser, barnehage, skole og buss.
Eneboligen har et pent kjøkken med innredning i klassisk stil, stue med peisovn, et separat vaskerom, samt et bad med dusjkabinett og hjørnebadekar. Både kjøkkenet og stuen har plass til spisebord. Videre er det et vindfang med skyvedørsgarderobe, og tre fine soverom med tilhørende skap. Leiligheten består av vindfang, åpen stue- og kjøkkenløsning, bad med dusjkabinett, og to soverom.
Kort fortalt
- Attraktiv enebolig over en flate.
- Pen leilighet med egen inngang.
- Parkering på gruset gårdsplass.
- Stor, trivelig terrasse utenfor stue.
- Leiligheten har en egen terrasse.
- Terrasse ved inngangspartiet.
- Skyvedørsgarderobe i vindfang.
- Kjøkken har klassisk innredning.
- Plass til spisebord på kjøkkenet.
- Tiltalende stue med peisovn.
- Bad har dusjkabinett og badekar.
- Eneboligen har et eget vaskerom.
- Tre soverom med tilhørende skap.
- Frittstående utebod med god lagringsplass i to rom.
. Varmtvannsbereder på 300 liter.
- Leilighet har åpent stue/kjøkken.
- Bad, bod og to soverom i leilighet.

Innhold

1. etasje - Hoveddel: Vindfang, vaskerom, gang, 3 soverom, bad, kjøkken og stue.
1. etasje - Leilighet: Vindfang, 1 soverom, 1 soverom/bruksrom, bod, bad/vaskerom, stue og kjøkken.

Standard

Vindfang
Eneboligens hoveddel har et pent inngangsparti med delvis takoverbygd terrasse. Her er det inngang til et vindfang med mørke gulvfliser og skyvedørsgarderobe med speilfronter. Inngangsdøren er isolert og har kodelås. Fra vindfanget er det praktisk adgang direkte til vaskerom.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom med åpen buegang ut mot stuen og fin plass til spisebord under vinduet. Innredningen, som er fra Norema, er i klassisk stil med hvite, profilerte fronter, vitrineskap, benkebelysning og laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum. Over benken er det lagt lyse fliser. Integrert i innredningen er det kjøleskap, micro, oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp. Veggmontert ventilator over kokesonen.
Stue
Stuen er et tiltalende rom med parkett, lysmalt veggpanel og peisovn for lun varme. Vindusflater på to sider slipper naturlig lys inn i rommet, og på endeveggen er det utgang til en terrasse. Stuen er for øvrig av god størrelse med plass til både sofagruppe, tv-møbel og spisebord.
Bad/wc
Badet er romslig med mørke gulvfliser, belegg på vegger, gulvvarme og mekanisk avtrekk. Den hvite innredningen har profilerte fronter, høyskap, heldekkende servant og speil med belysning. På hver side av speilet er det matchende veggskap. Badet har ellers vegghengt toalett, dusjkabinett og et hjørnebadekar.
Vaskerom
Vaskerommet har belegg på gulv og vegger, mekanisk avtrekk og gulvvarme. På veggen er det montert en utslagsvask, det er flere åpne hyller for oppbevaring, og rommet har selvfølgelig opplegg for vaskemaskin. Rommet har også varmtvannsbereder, sluk i gulv, og stoppekran.
Soverom og garderobe
Eneboligen har tre soverom, hvorav ett har skyvedørsgarderobe. De to andre rommene har garderobeskap. I tillegg er det skyvedørsgarderobe i vindfanget. En utebod med to lagringsrom gir rikelig med ekstra lagringsmuligheter.
Leilighet
Leiligheten har eget inngangsparti med adkomstterrasse og overbygg. Her er det inngang til et vindfang med dører til soverom på hver side og åpen inngang til stue og kjøkken. Det er ytterligere en bod i leiligheten for ekstra lagringsplass.
Stue og kjøkken ligger i åpen løsning med veggflater malt i to fargenyanser, peisovn, og plass til spisebord. Endeveggen har store vindusflater og det er utgang til terrasse. Innredningen har hvite, glatte fronter og benkeplater med nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet har også nisje for komfyr, ventilator og opplegg for oppvaskmaskin.
Badet har gulvbelegg, belegg på vegger, mekanisk avtrekk og gulvvarme. Innredningen har hvite, profilerte skapfronter, heldekkende servant og speil med belysning i overkant. Videre har badet veggmontert toalett, dusjkabinett, og opplegg for vaskemaskin. Innvendige overflater på bad ble renovert etter vannskade i 2009.
Annet
Innvendige overflater i stue, kjøkken, teknisk rom og bad i utleiedel ble renovert i 2009 etter vannskade. Hovedelen har sentralstøvsuger. Boligen har brann og tyverialarm som er koblet til eksternt selskap.

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral, men samtidig avskjermet og barnevennlig beliggenhet i Hjemmeluft i Alta kommune. I nærheten av boligen er det barnehage og barneskole med fotballbane, samt kort vei til ungdomsskole, videregående skole og og gode servicetilbud.
Hjemmeluft er omgitt av vakre friluftsområder hvor det er mulighet for bl.a. jakt, båtliv, fiske, scooterkjøring og toppturer. Det er kort vei til Gakoriløypa (skiløype), Hjemmeluftfjæra og Hjemmelufttoppen. Gakorivannet er et populært badested, og har blitt oppgradert med bl.a. flytebrygge, sandstrand, slengetau, balansetau og sittebenker.
For deg som liker langrenn går i tillegg Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan man ta turen til Rafsbotn, som ligger en kjøretur på ca. 26 min fra eiendommen. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske.
I Alta er det moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Nordlyskatedralen, Alta Kirke, med sin unike arkitektur har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Prix Gakori. Like ved ligger også Alta Bistro og Pizzeria take away. Alta sentrum har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering, og byr på bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Hjemmeluft som ligger ca. 300 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 9 min til Alta sentrum, 12 min til Alta lufthavn, 4 min til Bossekop og drøye to timer til Hammerfest.

Tomt

Areal: 811 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen ligger i et rolig område og har gode solforhold, samt en hovedsakelig flat tomt med plen og gruslagt gårdsplass. Ved inngangen til hovedboligen er det bygd forstøtningsmur mot nabotomten. På tomten er det også oppført et uisolert uthus med to boder.
Hovedboligen har utgang fra stuen til en terrasse på 23 kvm. Terrassen har dekke i trykkimpregnert tre, malt rekkverk, og utebelysning montert på vegg. Hovedboligen har også en terrasse i tilknytning til inngangspartiet. Leiligheten har en egen terrasse på ca. 11 kvm utenfor stuen. Også denne er oppført i trykkimpregnert treverk.

Garasje / Parkering

Parkering er på romslig, gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort vei til Gakori barneskole, og det er skolebussordning til Alta/Sandfallet ungdomsskole. Kommunen har et godt utvalg av barnehager, og i sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet i sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6887012

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2006

Antall soverom

5

Byggeår

2006

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Fundamenter er av betong.
Grunnmur: Boligen har grunnmur av betong.
Drenering: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på dreneringen. Drenering er fra byggeåret.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Yttervegger av isolerte trekonstruksjoner med liggende luftet kledning utvendig. Veggkonstruksjoner og utvendige fasader er fra byggeår.
Vinduer og dører: Vinduer med malte trekarmer og 3 lag glass. Balkongdører av standard kvalitet med glassfelt. Isolerte ytterdører i malt utførelse, ytterdør til hoveddel har kodelås. Innerdører i malt utførelse. Dører og vinduer er fra byggeår.
Takkonstruksjon: Boligen har vinklet saltak av tretakstoler med lett undertak av papp. Ventilering av konstruksjonen er mellom undertak og takstein. Vindskier, vannbord og raftekasser er av tre.
Taktekking: Taket har tekking med betongtakstein med bølgeform. Raftekasser og forkantbord er av tre.
Piper og ildsteder: Boligen har 2 stk. elementpiper med vedovner i stue hoveddel og i stue leilighet. Begge piper har feieluke. Utvendig har piper heldekkende beslag.
Etasjeskillere: Boligen har betongulv på skumplast med gruspute under, enkle nivveleringer er utført uten unormale registreringer.
Anmerkninger:
- Misfarging på himling rundt pipe.
- Svelleskader i leiligheten på parkett på siden og foran oppvaskmaskin etter tidligere fukt. Områder med svelling er kontrollert med fuktmåler, ingen skadelig fukt er funnet.
- En gulvflis i gang hoveddel har bom/lite lim under flisa som gjør at det blir en hul lyd når det bankes på flisens overflate.
- Parkett i stuegulv hoveddel har sår/hakk ved yttervegg.
- Det mangler vannbord på vindskier på uthus.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 03.11.2006.

Boligens areal

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 167 kvm, Bruttoareal: 186 kvm
Hoveddel:
Bruksareal: 112 m².
Primærrom: 112 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, gang, 3 soverom, bad, kjøkken og stue.
Utleiedel:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, 1 soverom, 1 soverom/bruksrom, bad/vaskerom, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har godkjent utleiedel. Leiligheten har leietaker på løpende kontrakt.

Oppvarming

Enebolig og leilighet er elektrisk oppvarmet med panelovner. I eneboigen er det gulvvarme i entré, kjøkken, stue, gang og på alle våtrom. I leiligheten er det gulvvarme i alle rom, bortsett fra soverom og bod. I tillegg er det peisovn i begge stuer. Ventilasjonen er mekanisk. Eiendommen har skjult elanlegg med automatsikringer, hvor sikringsskap er plassert i vaskerom i hoveddel og i teknisk rom i leilighet.
Varmtvannsbereder er fra 2006, hvor en på 300 liter er plassert på vaskerom i hoveddel og en på 200 liter er plassert på teknisk rom i leiligheten. Leilighet har egen stoppekran.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 21 430 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020, og inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 251 979 pr. 10.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 507 124 pr. 10.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Gakorimyrene boligfelt del 1, planid:19980111, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 10.09.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2005/3579-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
28.09.2005 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 26.08.2020
Selgers egenerklæring, datert 10.09.2020
Energiattest, datert 10.09.2020
Bygningstegninger, datert 27.04.2005/20.04.2005
Ferdigattest, datert 03.11.2006
Grunnkart, datert 01.09.2020
Planstatus, datert 01.09.2020
Grunnboksinformasjon
Eiendomsinformasjon, datert 01.09.2020