Langfjordbotn

VISNING 27/9 KL.15:15 - TAPPELUFT: Bolig m/stor tomt og flott utsikt. Fantastisk beliggenhet ved fjord og fjell.

Tappeluftveien 460 , 9545 Langfjordbotn

VISNINGER

27. september søndag kl. 15:15-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 73 m²
Bruksareal 110 m²
Bruttoareal 129 m²
Tomt 1 902 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1954
Gårdsnummer 4
Bruksnummer 172
Energimerking G
FINN.no 191053402
Sist endret 17.09.2020 16:26
Prisantydning 800 000
Totalpris 833 992
Ligningsverdi 477 079,-

Beregnet totalkostnad

800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 20 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 800 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 33 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 833 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 752,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Tappeluftveien 460 er en eldre enebolig over to plan pluss kjeller. Omgivelsene er eventyrlige, idylliske og naturskjønne, like ved Langfjorden og vakker natur. I umiddelbar nærhet er det muligheter for god rekreasjon på fjellet, i skogen og til sjøs. Den fantastiske beliggenheten er som tatt rett ut av et postkort. Det er barnehage i Langfjordbotn, og nærmeste skole ligger i Burfjord.
Eneboligen ligger usjenert til på en stor, solrik tomt, og utenfor stuen er det en terrasse med flott utsikt mot fjorden. Det er parkering på eiendommen. Hele boligen har behov for oppussing, men potensialet er stort og her kan man virkelig sette sitt eget preg. Stuen har vedovn og god utsikt, mens kjøkkenet er utstyrt med komfyr og kjøleskap. Videre er det et bad med dusjkabinett og hele fire soverom.
Kort fortalt
- Eldre enebolig over tre plan.
- Mye lagringsplass i kjelleren.
- Det er parkering på tomten.
- Romslig terrasse ved stuen.
- Gode solforhold på tomten.
- Flott utsikt mot fjord og fjell.
- Stor tomt med plen og trær.
- Vakre og idylliske omgivelser.
- Eldre komfyr og kjøleskap.
- Stue med vedovn og utsikt.
- Dusjkabinett på badet.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Fire soverom i loftsetasjen.
- Loft, kott og fire kjellerboder.

Innhold

1. etasje: Vindfang, trapperom/gang, bad, kjøkken og stue.
Loft: Trapperom, 4 soverom og kott.
Kjeller: Trappenedgang, 4 boder og badstue. 
Annet: Overbygget lagerplass ved terrassen. Kaldloft.

Standard

Vindfang
Eneboligen har et overbygget inngangsparti. Vel innenfor døra møtes man av et vindfang med rødmalte panelvegger. Vindfanget ligger i tilknytning til en gang med plass til skap eller andre garderobeløsninger. I tillegg er det egen inngang til kjelleren.
Kjøkken
Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. Innredningen har hvite, profilerte fronter og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum. Over benken er hvite fliser, og over kokesonen er det montert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet kjøleskap og en eldre komfyr.
Stue
Stuen er romslig med et stort vindu som slipper inn godt med dagslys, samtidig som det ivaretar den flotte utsikten mot naturen. En glassdør fører ut til terrassen, og stuen har en vedovn som sikrer lune kvelder.
Videre har rommet sponplater og belegg på gulvet. På veggene er det tapet og panel. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkenet.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad i første etasje og en eldre badstue i kjelleren. Badet har belegg på gulvet, toalett og dusjkabinett. På veggene er det panel og malte plater. Den øvrige innredningen består av en enkel servant og et speilskap med belysning. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Eneboligen har hele fire soverom beliggende sammen i loftsetasjen. På to av soverommene er det strålende utsikt mot fjorden og den vakre naturen. Eneboligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i boden på terrassen, på loftet, i et kott i loftsetasjen og i fire kjellerboder.

Beliggenhet

Eneboligen ligger usjenert til i eventyrlige, idylliske og naturskjønne omgivelser, i bygda Tappeluft i Alta kommune. Her har man en fantastisk beliggenhet ved fjord, fjell og vakker natur, som kunne vært tatt rett ut av et postkort. Boligen ligger like på nordsiden av Langfjorden, og fylkesvei 882 går gjennom bygda. Nærområdet er preget av eldre småbruk og nyere hytter. I umiddelbar nærhet er det rike muligheter for rekreasjon både til fjells og til sjøs. I området får man et allsidig friluftsliv med vidde, høyfjell, skog og myrer. Om vinteren er det gode forhold for ski, snøscooter, toppturer og hundekjøring.
Boligen ligger ca. 10 km fra Langfjordbotn, som er en populær destinasjon for turister fra hele verden. I Bognelvdalen innenfor Langfjorden finner man en gammel reiselivsattraksjon kalt Bubbelen. Dette er en underjordisk elv som kommer boblende opp fra bakken, og er flottest å se på om våren når det er god vannføring.
Det er ca. 80 km til Alta, som blant annet har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek. Nordlysbadet byr på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg og barnebasseng, samt velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Nordlyskatedralen, Alta Kirke, med sin unike arkitektur har også beliggenhet på sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Burfjord, Coop Prix Burfjord og Coop Prix Øksfjord. I Burfjord finner man blant annet frisør og byggevarehandel. Ytterligere servicetilbud finner du i Alta sentrum, som i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre. I Langfjordbotn, ca. 9 km unna, er det selvbetjent pumpe med bensin. Det er også planlagt ny dagligvarehandel i Langfjordbotn.
Kollektivtilbudet i området består av buss. Nærmeste holdeplass er Tappeluft, som ligger ca. fire minutters gange unna. I Øksfjord er det hurtigbåtkai. Ved å benytte bil tar det ca. 66 min til Alta sentrum og 72 min til Alta lufthavn.

Tomt

Areal: 1 902 kvm, Eierform: Eiet tomt
Omgivelsene er vakre, idylliske og naturskjønne, med umiddelbar nærhet til rekreasjonsmuligheter i skogen, på fjellet og til sjøs. Den fantastiske beliggenheten kunne vært tatt rett ut av en Norgesreklame. Eneboligen ligger usjenert til på en stor, solrik tomt, som er opparbeidet med plen og diverse beplantning.
Deler av eiendommen er naturtomt med trær og annen vegetasjon. Tomten byr på mye boltreplass, og her er det rom for en rekke aktiviteter året rundt. Fra stuen er det utgang til en romslig terrasse, med nydelig utsikt mot fjorden, fjellene og de skogkledde omgivelsene.
På terrassen er det tilgang til en overbygget lagerplass. Det er gode solforhold på eiendommen, så her kan man virkelig nyte varme dager til fulle. Eiendommen har i likhet med boligen stort potensial, og her kan man enkelt etablere flere uteplasser. Eiendommen kan fradeles / omgjøres til 2 tomter. Dette er sjekket med kommunen i 2019.

Garasje / Parkering

Det er mulighet for parkering på tomten. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eneboligen er det skoleskyssordning til Kvænangen barne- og ungdomsskole i Burfjord. Det er barnehage i Langfjordbotn. I sentrum ligger Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet med et rikt utvalg av studietilbud.

Forsikring

DNB Forsikring Polisenummer: 21399668

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1954

Antall soverom

4

Byggeår

1954 (ca.årstall)

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Fundamenter og grunnmur av mur og betong. Kjellergolv er av betong.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Eldre tømmerkasse av tre. Vindtetting med papp og liggende utvendig kledning. Etasjeskiller mellom kjeller og 1.etasje og 1.etasje og loft, antatt utført i tre, antatt uisolert med trobord/sponplater på golv.
Dører og vinduer: Ytterdør (uisolert) og terrassedører har behov for vedlikehold eventuelt utskiftning. Vinduer en kombinasjon av eldre 2-lags vinduer og nyere 2-lags vinduer med isolerglass. Innvendige dører er malte laminerte eldre dører. Behov for vedlikehold.
Takkonstruksjon med yttertak: Saltak. Takkonstruksjon av plassproduserte a-takstoler av tre med trobord, kaldt kryploft med undergurt. Undertak av taktrobord, yttertak av profilerte stålplater. Kaldt loft er kun inspisert fra luke, pga manglende tilgang (for kort stige), det anbefales en kontroll av hele kaldtloftet.
Piper, ildsteder og oppvarming: Det er installert en dobbeltløpet teglsteinspipe. Vedovn i stue.
Anmerkninger:
- Det er noe fukt i kjeller. Det bør vurderes å legge drenering og grunnmurspapp.
- Utvendig kledning har behov for vedlikehold og noe reprasjoner.
- Vindu i stue er "sprengt".
- Har ikke takrenner.
- En synlig liten glipp ved pipegjennomføringen, et mindre vepsebol ved glippen.
- Ved inspeksjon fra bakkenivå kan det sees som at pipen har noen løse teglstein over tak.
- Badet bør renoveres.
- Innvendige flater har behov for oppgradering.
- Det ble funnet fuktskjolder under stort vindu stue, vindu soverom loft og på golv ved terrassedør, det ble utført fuktsøk men ikke funnet unormale verdier av fukt.
- Terrasse mot sør har falt delvis sammen.
- Mangler noe kledning på vegger og golv (stue).
- Fukt rundt vanninntak i kjelleren på våren

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 129 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom:0 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: trappenedgang, 4 stk boder og 1 stk eldre badstue
1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad, trapperom/gang, kjøkken og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, 4 stk soverom. Sekundærrom: Kott.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen oppvarmes elektrisk via stedvis panelovner. I tillegg er det en vedovn i stuen. Det er naturlig ventilasjon i boligen, og på kjøkkenet er det montert en ventilator. Boligen har privat vann fra en brønn beliggende på en annen eiendom som deles med flere. Avløp går til en kum som ligger på naboeiendommen mot vest som eies av selger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 5 984 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020, og inkluderer eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 477 079 pr. 09.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 717 485 pr. 09.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via privat vei. Ikke tinglyst veirett pr. dags dato.

Regulering

Eiendommen er regulert til LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei over eiendom med g.nr/b.nr 4/230, 4/146, 4/145 og 4/23. Vannkilde brønn ligger på naboeiendom. Denne deles med flere. Avløp går til kum som ligger på naboeiendommen som eies av selger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 01.09.2020
Selgers egenerklæring, datert 08.09.2020
Energiattest, datert 09.09.2020
Grunnkart, datert 07.09.2020
Planstatus, datert 07.09.2020
Eiendomsinformasjon, datert 07.09.2020