Alta

VISNING 24/9 KL.17 - KAISKURU: Enebolig med 4 soverom og bad fra 2018. Herlige uteareal, garasje og nydelig utsikt.

Kjerringrokkveien 2 , 9516 Alta

VISNINGER

24. september torsdag kl. 17:00-17:40

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 152 m²
Bruksareal 164 m²
Bruttoareal 182 m²
Tomt 835 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1983
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 482
Energimerking G
FINN.no 191527559
Sist endret 14.09.2020 18:14
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 626 492
Ligningsverdi 898 962,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 126 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 626 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 4736,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Kjerringrokkveien 2 er en velholdt enebolig med familievennlig planløsning over to etasjer. Eiendommen kan skilte med en stor, inngjerdet hage, delvis overbygget terrasse og nydelig utsikt mot indre del av Altafjorden. Tomten har også en frittstående utebod, gruslagt gårdsplass og integrert garasje med intern adkomst til boligen.
Boligen fra 1983 er oppgradert over tid, som blant annet yttertak fra 2014 og nymalt ytterkledning i 2019. Inne ble det foretatt oppgraderinger på toalettrom i 2015, innerdører i 2016 og på badet i 2018. I tillegg til bad og toalettrom har boligen et separat vaskerom, fire soverom, mye skapplass og to boder. Et stort kjøkken med spiseplass og peis ligger i første etasje, med en hyggelig stue vegg-i-vegg. Begge rommene har store vinduer som ivaretar utsikten.
Kort fortalt
- Velholdt familiebolig bygget i 1983.
- Fin planløsning over to etasjer.
- Noe oppgradert gjennom tiden.
- Hjørnetomt med koselig hage.
- Parkering i integrert garasje.
- Direkte adkomst fra garasjen.
- Stor, delvis overbygget terrasse.
- Kjøkken med peis og spiseplass.
- Hyggelig stue med flott fjordutsikt.
- Delikat baderom, renovert i 2018.
- Eget toalettrom pusset opp i 2015.
- Separat vaskerom med skyllekum.
- Fire soverom, alle med garderobe.
- To inneboder og et uthus på 9 kvm.
- Utvendig tak ble renovert i 2014.
- Ytterkledningen var nymalt i 2019.
- De fleste innedører var nye i 2016.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, kjøkken, stue, wc og bod.
Underetasje: Trapperom, gang, 4 soverom, bad/wc, vaskerom, bod og garasjerom.
Annet: Frittliggende uthus på 9 kvm.

Standard

Entré
På baksiden av boligen er det et pent inngangsparti med delvis overbygget velkomstterrasse. Vel innenfor får vindfanget naturlig lys via ytterdørens sideglassfelt. Det er plass til en kommode, og adkomst til bod som er innredet som garderoberom. Videre innover er det en gang tilknyttet toalettrom, kjøkken og stue. Mellom rommene er det en dør med ornamentglass som sørger for at kulden holdes ute. Begge rommene har for øvrig parkettgulv og gråmalte vegger. I underetasjen har boligen direkte adkomst fra garasjen, slik at man kan gå tørrskodd inn på dager med ruskevær.
Kjøkken
Boligen har et stort og koselig kjøkken med spiseplass ved et karnappvindu som vender ut mot fjorden. Veggene er grønnmalt og på gulvet er det flisbelegg. I det ene hjørnet er det en elementpeis med innsats som sørger for ekstra varme og hygge rundt måltidene. Selve kjøkkeninnredningen er i eik og har en klassisk vinkelform.
Frontene er profilert og det er god arbeidsplass ved laminerte benkeplater. Videre er det veggfliser med stedvis dekor, benkebelysning og dobbel oppvaskkum med avrenningsfelt. Over kokeplass er det ventilator i hjørneløsning. Oppvaskmaskin og kjølehjørne er integrert.
Stue
Stuen er et lyst og hyggelig oppholdsrom som har god plass til variert møblement. Vinduer i tre himmelretninger sørger for gode lysforhold og ivaretar samtidig den flotte utsikten over Kronstad og Altafjorden. På veggene er det kremhvite smartpanel og gulvet er lagt med parkett. Fra stuen kan man gå rett ut på den delvis overbygde terrassen.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har toalettrom i første etasje, samt et romslig bad og vaskerom i underetasjen. Toalettrommet ble renovert i 2015. Her er det lysmalt smartpanel på veggene og mørkt gulvbelegg. Videre er det vegghengt toalett og et stilrent baderomsmøblement som består av finerte eikefronter på romslige skuffer, heldekkende servant og speil med integrert belysning.
Bad 2
Det delikate baderommet ble renovert i 2018. Veggene er kledd med våtromsplater i grått og hvit, kombinert med matchende gulvbelegg. Himling er pent lyssatt med downlights, mens varmekabler gjør det lunt og godt. Baderomsinnredningen i hvit, høyglanset utførelse har heldekkende servant på skuffeseksjon, vegghengt høyskap og et stort speil med belysning. Videre er badet innredet med vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare glassdører.
Vaskerom
Vaskerommet har solgule veggflater og sandfarget gulvbelegg. Av installasjoner er det varmtvannsbereder fra 2018 og opplegg for vaskemaskin. Rommet er også innredet med skyllekum i stål og garderobeskap med glatte fronter.
Soverom og garderobe
I underetasjen har boligen fire soverom. Det er standard garderobeskap på tre av soverommene og skyvedørsgarderobe på ett. I samme etasje er det lagringsbod og i første etasje er det bod ved vindfanget som er innredet som garderoberom. Boligen har også et frittstående uthus på 9 kvm. Uthuset ble oppført i 2005 og inneholder to boder.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et barnevennlig og attraktivt boligområde i Kaiskuru i Alta, ca. 7 km fra sentrum. Kaiskuru har en flott beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og gode rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 7 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.
Alta har vakker, nordnorsk natur og gode muligheter for blant annet jakt, fiske, scooterkjøring og toppturer. Ved Kaiskuru skistadion finner du flotte lysløyper og mulighet for skiskyting, og i 2015 ble det innviet en rulleskiløype med høy standard. Her har du også Kaiskuru IL med fin sjuerbane og ballbinge. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper.
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 10 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste bussholdeplass er ca. 3 min unna. Hurtigbåtkaia ligger ved Alta Lufthavn. Med bil tar det ca. 15 min til Rafsbotn, 12 min til Hjemmeluft, 23 min til Kåfjord og 2 timer og 32 min til Karasjok.

Tomt

Areal: 835 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eneboligen ligger fint til på en hjørnetomt som skråner mot nord. Fra gruslagt gårdsplass er det terrengbygd trapp opp til steinbelagte gangstier som fører til inngangsparti, terrasse og en koselig hage med god tumleplass til de små. Hagen har plen og er ellers pent beplantet med frodige prydbusker, blomsterbed, høyreiste nåletrær og en liten kjøkkenhage. Rundt tomten er det hvitmalt stakittgjerde og hekk.
Terrassen er bygget over garasjen og herfra er det nydelig utsikt over indre deler av Altafjorden. Den har et areal på ca. 31 kvm og er delvis overbygget. Videre har den dekke av terrassebord og hvitmalt rekkverk med blåmalt håndløper. Flere utelys gir god stemning i kveldsmørket og størrelsen gir god plass til variert møblement. Ved inngangssiden er det velkomssterrasse.

Garasje / Parkering

Det er parkering i integrert garasje og på gruslagt gårdsplass både ved hovedinngangsparti og ved garasjen. Garasjen har vippeport i tre med automatisk portåpner, enkle vinduer og bi-inngangsdør. Den har også innlagt strøm og stikk. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Kaiskuru nærmiljøsenter ligger i kort gangavstand, og her finner du barnehage, 1.-4. trinn barneskole og SFO. På Elvebakken ca. 3 km fra eneboligen ligger Elvebakken barne- og ungdomsskole. Det er skolebussordning til Alta ungdomsskole, som ligger ved sentrum. I sentrum finner du også Alta videregående skole og en lokal avdeling av UiT - Norges arktiske universitet.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 3534203

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1983

Antall soverom

4

Byggeår

1983

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betongsåle, antar fundamenter til faste eller komprimerte masser.
Vegger mot grunn: Vegger i underetasjen av betong, innvendig påforet og isolert. Registrert sprekker i grunnmur ved et hjørne.
Yttervegger: Vegger er oppført av 6" bindingsverk med utvendig stående panel og isolert med 15 cm mineralull.
Utvendige overflater: Stående trepanel. Boligen er nymalt i 2019.
Takkonstruksjoner: Yttertak som valmtak av trekonstruksjoner tekket med Decra. Isolert på kaldloft med 15 cm mineralull og sydde matter.
Taktekking og membraner: Taktekking med Decra. Takrenner og nedløp av stål. Tekking og renner med beslag er renovert i 2014.
Piper og ildsteder: Loddpipe i elementer. Innvendig røykløp er ikke inspisert.
Etasjeskillere: Etasjeskille med trebjelkelag, antatt isolert med 15 cm mineralull. Betonggulv i kjeller.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 31.10.83.

Boligens areal

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 164 kvm, Bruttoareal: 182 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, 4 stk soverom, vaskerom, gang, bad.
1. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, entre, vindfang, wc.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt gulvvarme i hele underetasjen unntatt bod. Dette suppleres med vedovn i trappegang i underetasjen og peisinnsats på kjøkkenet. Det er mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken, øvrig ventilasjon er naturlig. Sikringsskapet er utstyrt med skrusikringer. Videre har boligen en varmtvannsbereder som var ny i 2018, og innlagt fiber.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 18 449 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2020, og inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 898 962 pr. 11.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 236 262 pr. 11.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2003/23-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
07.01.2003 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 09.09.2020
Selgers egenerklæring, datert 09.09.2020
Energiattest, datert 11.09.2020
Bygningstegninger, datert 29.10.1979
Ferdigattest, datert 31.10.1983
Grunnkart, datert 10.08.2020
Planstatus, datert 10.08.2020
Eiendomsinformasjon, datert 10.08.2020