Alta

VISNING 28/9 KL.17:45 - SAGA: 2(3)-roms selveierleilighet m/god planløsning og overbygget balkong. Fine turområder.

Aspemyra 14 , 9517 Alta

VISNINGER

28. september mandag kl. 17:45-18:15

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 56 m²
Bruksareal 62 m²
Bruttoareal 69 m²
Tomt 4 346 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 2016
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 836
Energimerking C
FINN.no 191580405
Sist endret 16.09.2020 08:44
Prisantydning 2 810 000
Totalpris 2 889 242
Ligningsverdi 618 023,-

Beregnet totalkostnad

2 810 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 810 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 79 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 889 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 2399,- (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Aspemyra 14 er en pen, gjennomgående selveierleilighet i første etasje med trappefri adkomst. Leilighet ble oppført i 2016 og har moderne kvaliteter som balansert ventilasjon og gulvvarme. Den ligger i et rolig boligfelt med kort vei til butikk, buss, samt tur- og friluftsområder. Bilen kan parkeres på stor, felles parkeringsplass, mens herlige sommerdager kan tilbringes på en nordvestvendt balkong med fine solforhold.
Leiligheten består av en hyggelig stue med store vindusflater, peisovn og åpen løsning mot et tidløst kjøkken. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer og plass til spisebord. Videre er det et soverom og et flislagt bad med gulvvarme, kombinert som vaskerom. Det er garderobeskap på soverommet og i en innvendig bod. Mer lagringsplass finnes i utvendig bod.
Kort fortalt
- Pen selveierleilighet fra 2016.
- Første etasje med trappefri adkomst.
- Parkering på stor, felles p-plass.
- Nordvestvendt, overbygd balkong.
- Fine solforhold og noe utsikt.
- Stue og kjøkken i åpen løsning.
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Lys og hyggelig stue med peisovn.
- Helfliset bad med deilig gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Pent soverom med garderobeskap.
- Lagring i innvendig bod og sportsbod.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Innhold

1. etasje: Entré/gang, stue/kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom og bod.
Annet: Sportsbod på 5 kvm i felles bodrekke.

Standard

Entré
Leiligheten ligger i første etasje og har trappefri adkomst. Vel innenfor er det en flislagt entré med gulvvarme. Veggene er som øvrige rom malt hvite og det er god plass til en sittebenk, kommode eller lignende. Fra entreen er det plassbesparende skyvedører inn til en romslig bod og til stue-/kjøkkenløsning.
Stue
Seksjonen har en smart og arealeffektiv løsning med stue og kjøkken i ett. Rommet har et nøytralt fargevalg med parkettgulv og lysmalte vegger, kombinert med én gråmalt vegg i stuen. Små og store vinduer i to himmelretninger gir gode lysforhold, og en glassdør fører rett ut på balkongen. I stuen er det peisovn med glassplate i front og rom for både sofagruppe og tv-møblement. Et spisebord får naturlig plass ved kjøkkenet.
Kjøkken
Kjøkkeninnredningen har glatte fronter og en klassisk vinkelform. De hvite frontene brytes opp med en lysegrå benkeplate som har underlimt oppvaskkum med avrenningsfelt. Hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert. Over koketoppen er det ventilator med belysning.
Bad/wc/vaskerom
Med jordfargede veggfliser og sorte gulvfliser har badet en lun og innbydende atmosfære. Himling er lyssatt med led-spotlights og det er varme i gulvet. Baderomsinnredningen i hvit, glatt utførelse består av heldekkende servant på romslige skuffer og et stort speil med belysning.
Videre har badet vegghengt toalett, buet dusjhjørne med innfellbare glassdører og opplegg for oppvaskmaskin. Et høytsittende vindu og mekanisk avtrekk sørger for naturlig lys og god ventilasjon.
Soverom og garderobe
Soverommet har parkettgulv og godt lysinnslipp via to vinduer som reflekteres i hvitmalte vegger. Rommets fine størrelse gir plass til seng med tilhørende soveromsmøblement. Det er garderobeskap med hvite, glatte fronter på soverommet og i innvendig bod. Mer lagringsplass finnes i en sportsbod på 5 kvm. Boden ligger i felles bodrekke og er innredet med hyller.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og meget barnevennlig boligområde på Saga i Alta, ca. 8 km fra Alta sentrum. Saga har en ypperlig beliggenhet for familier som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Flyplassen ligger 8 minutter unna med bil, så området passer også fint for pendlere.
Fra leiligheten er det kort vei til populære Skogvannet med gapahuk, grillplass og badebrygge. Folkestien er ca. 5 km lang, går rundt vannet og videre til en av Altas toppturer, Borras. Ellers kan Flylystoppen og NIL-toppen anbefales som turdestinasjoner. Man kan bade og fiske i Lathari, Altaelva og Tverrelva. Like i nærheten er også Olavbakken. Dette er en populær og flott akebakke med gapahuk og grillplass.
Nerskogen ILs terrengløype til sykkel, løping og ski ligger i forbindelse med Saga skole. Her er det også ballbinge. Tverrelvdalen og Aronnes har idrettsanlegg, mens Kaiskuru er hovedanlegg for ski og skiskyting. Anlegget har også fine trimtraseer. I tillegg er det en fotballbane ved Saga skole, kanskje en av de beste i Alta?
Liker man langrenn går Byløypa sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger i Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta. Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og herlig velværeavdeling.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra Kronstad og Rema 1000. Det er ca. 12 min med bil til Alta sentrum som i de senere årene har vært under stor utvikling og modernisering. I sentrum finner man blant annet Parksenteret og Amfi Alta, hvor sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Tomt

Areal: 4 346 kvm, Eierform: Eiet tomt
Deilige sommerdager kan tilbringes på en nordvestvendt balkong med fine solforhold. Balkongen har dekke av terrassebord, rekkverk i glass, fasadelys og utestikk. Balkongen i etasjen over danner et overbygg som gjør det lunt og godt til lyse sommerkvelder og på dager med regn. Fellesarealene er pent opparbeidet med store plener og lekeplasser hvor de små kan utfolde seg. Innkjørsel, parkeringsarealer og innkjørsel er asfaltert.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det er parkering på stor, felles asfaltert parkeringsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det kort gangavstand til Saga barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Alta ungdomsskole. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og på sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet med et rikt utvalg av studietilbud.

Felleskostnader

733 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer forsikring, strøm og vedlikehold

Sameie

Sameiet Aspemyra B4 består av eiendommen gnr 38, bnr. 836 i Alta kommune. Sameiet består av 20 eierseksjoner, som alle er boligseksjoner.
Sameiets formål er å ivareta sameiernes felles interesser med økonomi, drift og administrasjon av sameiets eiendom.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Alt indre vedlikehold av bruksenheten, samt vedlikehold av eventuelt utendørsareal som inngår i bruksenheten, besørges og bekostes av den enkelte sameier. Den enkelte sameiers vedlikeholdsplikt omfatter også vann- og avløpsledninger fra forgreningspunktet på hovedledningsnettet, sikringsskapet og elektriske ledninger i bruksenheten, vindusglass, samt innvendige flater av balkong. Ytre vedlikehold av bygninger, tomten, fellesarealene og anlegg besørges og bekostes av sameiet. Dette omfatter også stell og renhold mv. Styret er ansvarlig for at nødvendig vedlikehold blir gjennomført.
Det er ingen planer om vedlikehold i nær fremtid.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85985926
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Sameiet har 66.117,- i disponible midler pr. 31.12.2019. Se resultatregnskap for 2019 som er vedlegg i salgsoppgaven. Regnskapsfører er Regnskapsservice AS.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i sameiet under forutsetning at seksjonseier aksepterer sameiets regler for dyrehold. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller at det ikke etterlates ekskrementer på sameiets område. Løpestrenger er ikke tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

1

Byggeår

2016

Byggemåte

Ringmur og gulv av betong. Yttervegger over av 25 cm isolert bindingsverk med dels liggende trekledning og dels cement plater utvendig og malte gipsplater innvendig. Vindu med 3 lag energiglass, samt isolerte ytterdører og balkongdør med glass i tre karmer. Etasjeskillere av isolert tre bjelkelag som er brann-/lydisolert i hht forskriftene. Yttertak av isolert trekonstruksjoner som Pulttakk og tekket med papp. Utvendig terrasse mot nord av impregnert tre og overbygd inngangsplatt av betong.
Innvendig: Gulvoverflatene av parkett og fliser på begge bad og entré. Veggoverflatene er hovedsakelig av malte glassfiberstrie, samt fliser på bad. Himlinger av malte gipsplater og malt hulldekke.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 05.10.2016.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 69 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/entre, stue/kjøkken, 1 soverom, bod, bad/vaskerom
Utebod:
Bruksareal: 5 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Ved utleie av seksjon plikter eier å melde dette inn til sameiets styre for registrering.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med gulvvarme, supplert med peisovn i stuen. For et sunt inneklima er det balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 14 671 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 618 023 pr. 14.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 224 883 pr. 14.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Aspemyra B4, planid: 20150007, gjelder. I tillegg plan for Aspemyra boligområde (Saga), planid: 20060014 og Detaljregulering for Skogheim boligområde, planid: 2012009. Opplysninger fra Alta Kommune 08.05.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2016/1050143-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
14.11.2016 
Bestemmelse om deltakelse i organisasjon som blir opprettet for drift og vedlikehold av lekeplasser på Aspemyra Boligfelt

Vei/vann/avløp

Offentlig vann, avløp og renovasjon. Adkomst fra offentlig kommunal vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verdi- og lånetakst, datert 09.09.2020
Selgers egenerklæring, datert 14.09.2020
Energiattest, datert 22.09.2016
Bygningstegninger, datert 21.09.2015 og 25.09.2015
Grunnkart, datert 08.05.2020
Planstatus, datert 08.05.2020
Midlertidig brukstillatelse, datert 05.10.2016
Ordensregler for sameiet Aspemyra B4
Vedtekter for sameiet Aspemyra B4
Resultatregnskap
Budsjett 2020
Referat generalforsamling Aspemyra B4 06.02.2020