Alta

ALTA SENTRUM: Næringseiendom. Stort utviklingspotensiale. Forretningsdel, boligdel, 35 p-plasser, garasjer, hybel, lager

Løkkeveien 6 , 9510 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Næringsbygg / Selveier
Bruksareal 389 m²
Bruttoareal 421 m²
Tomt 1 954 m² / Eiet tomt
Byggeår 1963
Gårdsnummer 28
Bruksnummer 189
Energimerking G
FINN.no 205501394
Sist endret 12.03.2021 11:17
Prisantydning 11 500 000
Totalpris 11 788 842
Ligningsverdi 4 632 000,-

Beregnet totalkostnad

11 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 287 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 500 000,-)) -------------------------------------------------------- 288 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 788 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Løkkeveien 6 er en meget spennende næringseiendom på ca. 2 mål med stort utviklings-potensiale. Dagens forretningsdel og boligdel og parkeringsplasser er lette å leie ut. Beliggenheten er ideell med umiddelbar nærhet til alt i Alta sentrum, samt kollektiv transport, universitet og skoler.
Forretningsbygget har trivelige lyse og renoverte lokaler som kan benyttes til ulike forretningsformål. I dag er det butikk på bakkeplan, og i 1. etasje er det kontorer med oppholdsrom, bad og kjøkken.
Boligbygget har trivelige lyse og renoverte rom som er lette å leie ut. I dag har boligen stue, kjøkken, bad, vaskerom, 3 soverom, hobbyrom, boder. Hybelleilighet har oppholdsrom med kjøkkendel, og eget bad. Boligen har solrike terrasser, og inngjerdet hage med tilknytning til garasje med kontor. Eiendommen har i tillegg 35 bilparkerings-plasser og 2 romslige garasjer.
Kort fortalt:
- Næringseiendom: Forretningsdel, boligdel, hybel, garasjer, parkeringsområder.
- Lyst forretningslokale på bakkeplan, store utstillingsvinduer, lager.
- Lyst forretningslokale i 1. etg, med kjøkken og bad.
- Forretningsbyggets 1. etg. kan bygges om til Bed&Breakfast med 4 rom og bad.
- 4 El-skap med automatsikringer (forretning bakkeplan, forretning 1. etg, bolig, hybel).
- 4 store VV-beredere (forretning bakkeplan, forretning 1.etg, bolig, hybel).
- EL-anlegg oppgradert i 2005/2006.
- Vinduer i kjeller skiftet i 2010.
- Hele eiendommen malt utvendig i 2016.
- Hele eiendommen malt innvendig 2016-2019, hvite vegger i alle rom.
- Bolig har 3 soverom/hybelrom.
- Lys entré med fin garderobenisje.
- Kjøkken har plass til spisebord.
- Stue med vedovn ved skifervegg.
- Bad med dusjkabinett og wc.
- Boligens kjeller har vaskerom, wc, dusj/badsturom, hobbyrom og lager.
- Hybelleilighet med kjøkken, og eget bad.
- Boligdelen har inngjerdet hage med markterrasse.
- Inngangsparti med terrasser til bolig- og forretningsdel 1.etg.
- Store asfalterte parkeringsarealer.
- 2 doble garasjer, en med kontor og lager.

Innhold

PLANLØSNING FORRETNINGSDEL
Bakkeplan: Forretningslokale, vaskerom/wc, lager.
1.etasje: Forretningslokale, oppholdsrom m/kjøkken, bad, entré.
PLANLØSNING BOLIGDEL
Bolig: Stue, kjøkken, 3 stk. soverom, bad, gang, entré.
Kjeller: Vaskerom, wc, badstue/dusjrom, hobbyrom, 2 lager, gang.
Hybelleilighet: Oppholdsrom m/kjøkkenkrok, bad, felles entré med bolig.

Standard

FORRETNINGSBYGG
Næringslokalet på bakkeplan: er på ca. 114 kvm bruksareal inkl. lager og wc/vaskerom. Lokalet er lyst med store utstillingsvindu mot vei, og ytterdør i aluminium. Lysanlegg i tak er nytt, moderne og dimmbare. Gulvet har parkett og varme i gulv. Det er også varme i inngangspartiet. Vaskerom har wc, servant, skyllekar og stor VV-tank. Lagerrom har mye hylleplass.
Næringslokalet i 1. etasje er på ca. 80 kvm bruksareal. Lokalene har lyse vegger og har mye lys inn fra store vindu. Det er parkett på gulv. Den ene delen har et stort lokale med egen ytterdør. Det er en lydisolert vegg og dør som forbinder dette med et til lokale som også har egen ytterdør. Her finnes entre, bad, kjøkken, og kontordel. Badet er flislagt og utstyrt med dusjkabinett, toalett, servant og opplegg for vaskemaskin. Lokalene har felles inngangsparti med terrasse.
Hele 1.etasje er godkjent for å kunne bygges om til Bed&Breakfast med 4 dobbeltrom, bad/wc/vaskerom og kjøkken.
BOLIG
Inngangsparti:
Stort inngangsparti med bred trapp og terrasser. Solrikt og plass til utemøbler. Inngangspartiet er felles for bolig, hybelleilighet og forretningsdelens 1. etasje.
Entré:
Felles entré for bolig og hybelleilighet. Hvite panelvegger, og belegg på gulv. Boligen har videre inngang til egen bred entré/gang med hvite panelvegger og lyse tregulv. Her er en smart garderobenisje for oppheng av yttertøy. Over inngangsdøren er det montert en åpen hylle, og skohyller i stål på vegg, samt knaggrekke på vegg.
Kjøkken:
Hvite vegger, lyse tregulv og stort vindu. Funksjonell kjøkkeninnredning i moderne stil og i retro stil. Plass til spisebord. En vegg har hvite fliser og nisje for oppbevaring av husholdningsutstyr. Vegg mot stue i glassbyggerstein slik at mye lys slipper inn fra sør.
Stue:
Tiltalende stor stue med hvite vegger og lyse tregulv. Skiferkledd vegg med Dovre vedovn i forkant. Vindusflater på tre sider gir meget godt dagslys. Det er utgang til terrasse på den ene siden, og en utgang mot markterrasse og hagen på den andre siden. God plass til stort spisebord, og salong/møblement kan plasseres ulike steder i det ca. 45 kvm store rommet. Det er dør mellom stue og kjøkken som gir fleksibelt bruk av boligen f.eks. ved hybelutleie.
Bad:
Badet er lyst med hvite panelvegger, lyst gulvbelegg, og et lite vindu. Hvit søyleservant, toalett og hjørne-dusjkabinett. Speil over servant, og enkle hvite trehyller. Badet har elektrisk vifte for avtrekk. Her er også opplegg for vaskemaskin.
Soverom:
Boligen har 3 lyse og hvitmalte soverom. Masterbedroom har lyst tregulv, de to andre har lyse belegg. Det er godt med garderobeplass på rommene. Alle rom i boligdelen har dimmbare lys i tak.
Vaskerom-garderobe-arbeidsrom:
Kjelleretasjen har et stort vaskerom med hvitmalte vegger og hvitmalt gulv med sluk. Det er et stort skyllekar i stål på vegg og opplegg for vaskemaskin. God lagringsplass. Rommet har trapp til hovedetasjen.
Garderobe:
Kjelleretasjen har et stort lagerrom med oppbevaringsplass i mange hyller og skohyller. I tillegg er det et lite lagerrom som er innredet som grovkjøkken/matbod med benk og hyller.
Arbeidsrom/hobbyrom: Kjelleretasjen har et romslig arbeidsrom/hobbyrom som er innredet som gjesterom. Kjelleretasjen har i tillegg et lite toalettrom, et dusj/badsturom, og en liten gang/lager.
HYBELLEILIGHET
Hybelleiligheten er ca. 17 kvm og har felles inngangsparti og entré med hoved boligen. Den består av et trivelig og hvitmalt oppholdsrom med kjøkkenkrok, og eget bad. Rommet har plass til dobbeltseng eller sovesofa, og kjøkkenbord. Kjøkkenet har hvite glatte fronter, nisje for komfyr og kjøleskap, og benk med nedfelt oppvaskkum. Badet er hvitmalt med wc, servant, dusjkabinett, elektrisk vifte, og opplegg for vaskemaskin. Badet har gulvvarme, og oppholdsrommet har el-panel på vegg. Både oppholdsrommet og badet har vindu.

Beliggenhet

Eiendommen er på nesten 2 mål og har et stort utviklings-potensiale. Det er vei på 3 sider av eiendommen som vil gi fremtidig utbygging meget gode muligheter for vindusfasader. Forretningsbygg- og boligdel med garasjer utgjør i dag en mindre del av eiendommen, mens resten av eiendommens store åpne og solrike utearealer er opparbeidet til 35 bilparkerings plasser, og en inngjerdet skjermet hage. Hagen er i tilknytning til boligdelen og inneholder markterrasse og pergola, bålplass, urtehage, trær, plen, steinbelagt område, vedbod.
Eiendommen ligger i Altas bysentrum som gjør både forretningsdelen og boligdelen attraktiv for utleie. Dette gjelder også for utleie av eiendommens parkeringsplasser. Alta sentrum har et rikt utvalg av servicetilbud og fasiliteter, og er et forretningsområde med stor utvikling. Her finnes flere kjøpesenter, bl.a. Amfi Alta som er et av Nord-Norges største kjøpesentre. I sentrum er det også vinmonopol, frisør, hoteller og spiseplasser.
Universitet, helsesenter, kunnskapspark og mange attraktive firma er etablert her. På sentrum ligger også et moderne badeland, nyere kino, bibliotek, treningssentre, idrettshaller, bowlinghall, kultur- og konsertsaler. Nordlyskatedralen med unik arkitektur ligger i gågata og er en attraksjon. I Alta gjennomføres også store sports- og kultur-arrangement året igjennom.
Byen domineres i hovedsak av Alta sentrum som er i stadig utvikling og med nye byggeprosjekter. Flere boligprosjekter vil også utvikle og utvide sentrumsområdet i tiden framover. En utbygging av denne eiendommen vil ha et fortrinn da den har sentral beliggenhet, er lett tilgjengelig og godt synlig.
Nærområdet til sentrum er vakre tur- og friluftsområder som blant annet Komsa og Sandfallet. Stort sykkel- og gangsti nettverk i hele byen, og egen Byløype går sentralt gjennom hele Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Nærmeste alpinanlegg ligger ca. 20 km fra sentrum.
Alta har gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, båt, scooterkjøring, toppturer og offroadturer. Altaelva er verdenskjent for sin storvokste laks og eksklusive fiske, og Alta Museum og verdensarvsenter er en stor turistattraksjon med de 7000 år gamle helleristningsfeltene.
I sentrum kan dagligvarehandelen gjøres på Rema 1000, Kiwi, Bunnpris eller Coop Extra. I tillegg har byen også de to handelsområdene Bossekop og Elvebakken.
Busstasjonen ligger i Alta sentrum med offentlig kommunikasjon med buss til flyplass, havneterminal, skolebusser, bybuss, og bussforbindelser i Finnmark og Troms. Like ved eiendommen er det taxi- og bussholdeplass. Fra eiendommen tar det ca. 5 min. med bil til flyplass og havneterminal. Avstanden er ca. 4 km. Til Bossekop er det ca. 2,5 km og til Elvebakken er det ca. 4,5 km. Til Hammerfest tar det ca. 2 timer med bil.
Fra eiendommen er det kun 10 min. gåavstand til Komsa barneskole, 20 min gåavstand til Alta/Sandfallet ungdomsskole og Alta videregående skole, og 10 min. gåavstand til UiT - Norges arktiske universitet som har et rikt utvalg av studietilbud. På sentrumsområdet ligger også flere barnehager med bare 5-10 min gåavstand fra eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra 07.02.1983. Ferdigattest utstedes ikke lenger for tiltak som er omsøkt før 01.01.1998, jfr. plan- og bygningslovens §21-10, 5.ledd. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes slik de opprinnelig ble godkjent, selv om det ikke foreligger ferdigattest.

Boligens areal

Bruksareal: 389 kvm, Bruttoareal: 421 kvm
FORRETNINGSDEL
Bakkeplan: Forretningslokale, vaskerom/wc, lager.
1.etasje: Forretningslokale, oppholdsrom m/kjøkken, bad, entré.
BOLIGDEL
Hovedetasje
Bruksareal: 121 kvm
Bruttoareal: 128 kvm
Stue, kjøkken, 3 stk. soverom, bad, gang, entré.
Kjeller
Bruksareal: 58 kvm
Bruttoareal: 67 kvm
Vaskerom, wc, badstue/dusjrom, hobbyrom, 2 lager, gang.
Hybelleilighet
Bruksareal: 17 kvm
Bruttoareal: 19 kvm
Oppholdsrom m/kjøkkenkrok, bad, felles entré med bolig.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Forretningsbygg i 2 etasjer. 35 parkeringsplasser og garasjer. Bolig som også inkluderer hybelleilighet.

Oppvarming

Boligdelen er oppvarmet via sentralfyringsanlegg med elkjele og radiatorer.
I forretningsdelen på bakkeplan er det lagt varme i gulv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 4 632 000 pr. 19.02.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 19.02.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).
Løkkeveien 6A: 2 012 800
Løkkeveien 6B: 2 619 200

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til næring og boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 01.04.2019
Selgers egenerklæring, datert 25.09.2020
Energiattest, datert 23.10.2019
Grunnkart, datert 08.04.2019
Kommuneplankart og reguleringsplankart, datert 08.04.2019
Eiendomskart, datert 08.04.2019
Midlertidig brukstillatelse, datert 04.04.1984
Bygningstegninger, datert 07.02.1983
Eiendomsinfo, datert, 18.09.2020