Alta

BOSSEKOP: Innholdsrik enebolig med garasje i sentralt område.

Idrettsveien 6A , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 178 m²
Bruksareal 195 m²
Bruttoareal 216 m²
Tomt 731 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1969
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1356
Energimerking G
FINN.no 193122272
Sist endret 16.10.2020 21:39
Prisantydning 3 890 000
Totalpris 4 001 242
Ligningsverdi 993 029,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 97 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 890 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 001 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 4337,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Idrettsveien 6A er en innholdsrik enebolig over to plan. Boligen er plassert i et sentralt område, tett på Bossekop skole, idrettsanlegg, bensinstasjon og butikker. Til Alta sentrum er det ca. 2 km. Boligen ligger på en solrik tomt som består av plen, skifer samt skjermende trær og busker. Fra stuen er det utgang til sørvestvendt skiferlagt uteplass. Boligen har blant annet 4 soverom, kjøkken, stue, 2 toalett, stellerom og kjellerstue. Det er parkeringsplass i garasje på cirka 28 kvm som er bygd sammen med nabogarasje.

Innhold

1.etasje: Vindfang, gang, toalett, stellerom, kjøkken, stue, gang 2 og 4 soverom.
Kjeller: Trappegang, kjellerstue, dusjrom, badstue, toalettrom, bod og fyrrom.

Standard

Vindfang/Gang
Boligen har et takoverbygd inngangsparti mot nordøst. Vel inne blir du ønsket velkommen av et lyst vindfang hvor det er knagger på veggene for å henge klær. Videre kommer du inn i en gang som har videre adkomst til kjøkken, stue, toalett, stellerom, soverom og kjellertrapp.
 
Stue
Eneboligen har en romslig stue. I innerste del av stuen er det god plass til sofa med tilhørende møblement. I denne delen av stuen er det ekstra høyt under taket som gir en god romfølelse. Videre er det en spisestue med plass til bord og stoler. I rommet er det gode vindusflater som supplerer bra med naturlig lys. Boligen har én åpen peis og én vedovn i stuen. Det er også skyvedør fra stuen til uteområde mot sørvest.
Kjøkken
Kjøkkenet har fint lysinnslipp fra vinduer mot gårdsplassen. Innredningen er todelt, og har trefronter, laminerte benkeplater med nedfelt vaskekum. Det er også opplegg til oppvaskmaskin. Kjøkkeninnredning er fra byggeår.
Bad/wc/ badstue
Boligen har toalett og stellerom i 1.etasje. Stellerom er fra byggeår, og har belegg på gulv, vinyltapet på vegger og malte plater i himling. Innredningen har godt med skapplass og har en servant. I tilstøtende rom er det toalett og vask.
I underetasjen er det dusjrom, badstue og toalettrom. Dusjrommet har fliser på gulv, baderomsplater på vegger og malte plater i himling. Fra dusjrom er det adkomst til badstue med fliser på gulv og trepanel på vegger/himling. Her er det sittebenker og elektrisk ovn. I underetasjen er det også et eget toalettrom som også har håndvask.
Soverom, kjellerstue og garderobe
Boligen har 4 soverom av god størrelse. Det er skyvedørsgarderobe i en romslig gang som leder videre til tre av soverommene. Ytterligere lagringsplass er i kjellerbod. Vinduer på soverom er skiftet. I boligen er det også en kjellerstue med plass for sofa, treningsutstyr etc.

Beliggenhet

Idrettsveien 6 ligger i et sentralt og etablert område i Bossekop, rett ved fotballbanen og Bossekop Skole. Til sentrum er det ca. 2 km. Det er kort vei til bussholdeplass.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 731 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har en opparbeidet tomt på ca. 731 kvm, hvor du kan nyte gode solforhold store deler av dagen. Tomten består av plen, skifer samt skjermende trær og busker. Fra stuen er det utgang til sørvestvendt skiferlagt uteplass, hvor det er god plass til hagemøbler.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsplass i garasje på ca. 28kvm som er bygd sammen med nabogarasje. Ellers er det parkering utenfor garasjen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop grunnskole 1.-7. trinn, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud. Det er også gangavstand til barnehage.

Forsikring

Sparebank1

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1969

Antall soverom

4

Byggeår

1969

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Fundamenter er av betong. Fundamenter under tilbygg fra 1983 er i følge eier betongsøyler som gravd ned til frostfri dybde.
Grunnmur: Boligen har grunnmur av betong.
Drenering: Ingen beskrivelse er fremlagt på drenering, bygninger fra denne byggeperioden har ingen drenering som plast og drensrør.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Yttervegger av trekonstruksjoner med utvendig stående og liggende kledning.
Vinduer og dører: Vinduer med malte trekarmer og glass. Skyvedør fra stue til uteområde mot sørvest. Ytterdør i mørk utførelse med glassfelt på siden.
Innerdører i finert utførelse. Vinduer på soverom er skiftet, øvrige dører og vinduer er fra byggeåret.
Takkonstruksjon: Boligen har saltak av tretakstoler med undertak av taktrobord. Ventilering av kaldtloft er med ventiler i røst og ventilering ved raft på langsidene.
Innvendig skråtak i stuedel, her er ventilering ikke synlig og ukjent. Vindskier, vannbord og raftekasser er av tre.
Taktekking: Taket har tekking med skifer fra byggeårene. Taktekke er kontrollert fra bakken.
Overlys, takluker m.m.: Boligen har takluke med trapp i gang for adkomst til kaldtloft.
Piper og ildsteder: Boligen har teglsteinspipe fra byggeår. Utvendig har pipen beslag på nedre del og stige fra takfot og opp til pipe. Feieluken til pipen er i bod i kjeller. Boligen har en åpen peis og en vedovn i stue 1. etasje.
Etasjeskillere: Etasjeskillere mot kjeller og kryperom er av trekonstruksjoner. Betonggulv på grunn i kjeller.
Rom under terreng: Boligen har innredet kjeller under terreng med påforede vegger innvendig. Under tilbygg og deler av stue er det krypekjellere.
Forhold av betydning registrert på befaringsdagen:
- Innvendige gulv i 1. etasje har 1 til 2 cm skjevhet. Det er registrert småknirk enkelte steder.
- Mye slitasje på innvendige overflater.
- Sprekk i veggplate over hev/skyvedør i stue.
- Sprekk i bærevegg av betong i fyrrom mot krypekjeller, en sprekk utvendig på grunnmur.
- Garasjegulv er ødelagt av sprekker.
- Taktekke på garasje er utett, det drypper vann inn.
- Fuktindikator indikerer høye verdier ved sluk på stellerom i 1. etasje.
- Utvendig panel mangler musestoppere og er ikke skråkappet nederst.
- Spiral til varmtvann er defekt i fyrkjele, det ble etter dette montert ny vv-bereder.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 22.12.1969.

Boligens areal

Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 195 kvm, Bruttoareal: 216 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 61 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, kjellerstue, dusjrom, badstue og toalettrom.
1. etasje:
Bruksareal: 134 m².
Primærrom: 134 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, toalett, stellerom, kjøkken, stue, gang 2 og 4 soverom. Stue og et soverom har
adkomst til uteareal mot sørvest.
Garasje:
Bruksareal: 28 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming av boligen er med sentralfyring med strømkolbe med vannbåren varme til vegghengte radiatorer, vegghengte el-ovner, el-varmekabler i gulv og vedfyring. I kjelleren er det eget fyrrom, som av nåværende eier også brukes som vaskerom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 18 579 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 993 029 pr. 28.09.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 574 905 pr. 28.09.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er i et område for "Bevaring kulturmiljø" hvor det er krav om skifertak.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Naboeiendommen er med gnr./bnr. 27/1668 er ute for salg i det åpne markedet. Kjøper må påregne at det blir oppført en ny bolig på denne tomten. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2000/1557-2/82  Rettigheter iflg. skjøte  
19.06.2000 
Bestemmelse i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke
2000/1150-1/82  Registrering av grunn  
11.05.2000 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1
2000/1150-2/82  Overføring fra tidligere festenummer  
11.05.2000 
Utgått festenummer:Knr:2012 Gnr:27 Bnr:1 Fnr:1
2000/1150-3/82  Grensejustering  
11.05.2000 
Gjelder denne registerenheten med flere
2020/724967-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
2020/2573146-1/200  Registrering av grunn  
10.06.2020 11:22 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1668
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 22.09.2020
Selgers egenerklæring, datert 22.09.2020
Energiattest, datert 25.09.2020
Bygningstegninger, datert 31.03.1965
Ferdigattest, datert 22.12.1969
Grunnkart, datert 22.09.2020
Planstatus, datert 22.09.2020
Eiendomsinformasjon, datert 22.09.2020