Alta

ALTA SENTRUM: Velholdt 3-roms selveierleilighet i 2.etg. Garasje.

Granshagen 19 , 9511 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 80 m²
Bruttoareal 88 m²
Tomt 5 793 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2001
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 1224
Energimerking D
FINN.no 194137306
Sist endret 22.10.2020 18:39
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 500 392
Ligningsverdi 681 280,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 5 650,- (Eierskiftegebyr) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 85 750,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 100 392,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 500 392,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 3556,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Granshagen 19 er en pen og godt vedlikeholdt selveierleilighet som ligger bare et steinkast unna Alta Sentrum, men likevel litt tilbaketrukket og i et rolig strøk.
Leiligheten har en praktisk planløsning i 2.etasje, med alle rom på ett plan. Her har du alt man trenger: Gang, bad, kontor, 2 soverom, stue/kjøkken og boder. Det er en lun terrasse mot sørvest, og herfra kan man også se mot Halddetoppen.
Granshagen 19 er i sameie med 20 andre leiligheter i et veldrevet sameie. Det tilhører egen garasje i felles garasjebygg, og det er store pent opparbeidet fellesområder.

Innhold

2.etasje: Gang, bad, kontor, 2 stk soverom, stue/kjøkken og boder.

Standard

Gang
I 2.etasje er det en trivelig fellesgang som deles med en annen nabo. Det er godt med lysinnslipp gjennom mange vinduer. Herfra er det videre adkomst til leiligheten, naboleiligheten og boder. Vel inne i leiligheten, er det entré/gang med havblå vegger. På gulvet er det fliser og parkett. I taket er det luke til kaldtloft hvor det delvis er lagt gulv slik at det kan brukes som oppbevaringsplass.
Stue
Stue og kjøkken er i åpen løsning i samme rom. Det er parkettgulv, og montert ny vedovn som gir varme og hygge. I stuen er det god plass til sofa og tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til sørvestvendt terrasse.
 
Kjøkken
Leiligheten har et lyst kjøkken i god stand. Innredningen har fronter i heltre utførsel og laminert benkeplate. Koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin er integrert i innredningen. Motoren til ventilasjonsanlegg er plassert i skap på kjøkkenet. I kjøkkenet er det god plass til spisebord.
Bad/vaskerom
Leiligheten har et kombinert bad og vaskerom. Badet inneholder dusjnisje, innredning med servant, varmtvannstank, skyllekar og toalett. Det er fliser på gulv og delvis på vegg. Deler av veggene er plater med malt strie i en rødfarge som skal gi deg energi!
Soverom, bod og garderobe
Det er to soverom i leiligheten. Det er garderobeskap på soverommene. For ytterligere lagring er det en bod/kontor inne i leiligheten, bod i gangen som tilhører leiligheten samt god lagringsplass på kaldloftet.

Beliggenhet

Granshagen 19 ligger bare et steinkast unna Alta Sentrum, men likevel litt tilbaketrukket og i et rolig strøk. Fra leiligheten har du gangavstand bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 5 793 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fra stuen er det utgang til en lun terrasse mot sørvest. Utikten herfra er mot felles grøntarealer med lekeplass og benker. Du kan også se Halddetoppen fra terrassen. Felles uteområde er pent opparbeidet med en kombinasjon av asfalterte gangveier, plen, busker og trær.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Parkering i garasje på 19 kvm. Garasjen har seksjonsnr. 24.  Ellers er det asfalterte parkeringsplasser for beborere og gjester.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Bossekop barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud. Det er også barnehager i området.

Felleskostnader

1 468 pr. mnd.
Følgende er inkl. i felleskostnadene:
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre) SP588959.5.1
- Godtgjørelse til styret i sameiet
- Utvendig drift og vedlikehold
- Strøm til fellesanlegg ( utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmekontakter.)
- Snøbrøyting og sandstrøing
- Forretningshonorar til Polarlys Boligbyggelag og revisjons honorar.

Sameie

Granshagen boligsameie er et godt drevet sameie i Alta sentrum. Sameiet består av totalt 20 leiligheter. Fellesarealer i oppgangen ved Granshagen 19 H0201 eies i 2. etasje sammen med 1 annen leilighet og inngangsparti sammen med 3 andre leiligheter. Tomt og fellesarealet utvendig eies sammen med 20 andre leiligheter i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Hver av interessentene besørger og bekoster selv det innvendige vedlikehold av sin del av eiendommen med tilhørende tekniske anlegg. Vindusvask og vedlikehold av glassvinduer og inngangsdører anses som indre vedlikehold.
Styret har gjennomført følgende i 2019:
- Byttet port telefoner i 6 leiligheter.
- Montert et utelys og kontroll av de andre.
- Gjennomført dugnad i mai med godt oppmøte blant beboerne.

Andel formue

18 243

Forsikring

Polisenummer: SP588959.5.1
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Leilighetens renteinntekter er kr. 211,-, renteutgiftene er kr. 104,- og annen formue er kr. 18.243,-. Alle tall hentet fra ligningen for 2019. Fjorårets regnskap for sameiet viste et overskudd på kr. 2.640,-. I henhold til regnskapet er sameiets disponible midler pr. 31.12.2019 kr. 330.096,- Se ellers regnskap som er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husregler er vedlagt i salgsoppgaven. Det anbefales å lese disse.

Husdyrhold

Anskaffelse av dyr må i hvert enkelt tilfelle godkjennes av styret.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2001

Antall soverom

2

Byggeår

2001
Garasje: 2002

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Betongplate på mark og ringmur av betong. Antatt isolert med skumplast i golv samt som markisolering mot telehiv.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Reisverk og etasjeskiller av tre. Veggtykkelse totalt er 28 cm, antatt reisverk av 98x198 mm og isolert med 200 mm glassvatt. Stående utvendig tømmermannskledning. Antatt vindtetting med plater og vindduk. Etasjeskiller antatt isolert med 200 mm glassvatt og i tillegg antatt utført som godkjent lydskillekonstruksjon.
Dører og vinduer: Isolerte ytterdører og terrassedører. Vinduer er 3-lags energiglass. Vinduer er 2-lags energiglass i fellesarealer.
Takkonstruksjon med yttertak: Kaldt loft med W-takstoler isolert med 250 mm glassvatt med papir. Det ble registert støv på kaldtloft. Undertak av armert plast og yttertak av betongtakstein.
Piper, ildsteder og oppvarming: Det er pipe med ny vedovn i leiligheten. Annen oppvarming er varmekabler i golv på bad og i ytterste del av gang. Det er også noen panelovner i leiligheten.
Garasje:
Utført i betongplate på mark, ringmur av betong, reisverk av 36x98, vinduk/sperre, stående panel av tømmermannskledning undetak av plast og taktekking med betongtakstein.
Anmerkninger:
- Det ble påvist og opplyses også fra eier at noe vann i dusjnisjen blir liggende ved siden av sluken, her er også fuger i mellom flisene veldig slitte.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 15.09.2010.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 88 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, kontor, 2 stk soverom og stue/kjøkken.
Garasje
Bruksareal: 19kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Oppvarming

Det er pipe med ny vedovn i leiligheten. Annen oppvarming er med varmekabler i gulv på bad og i ytterste del av gang. Det er også noen panelovner i leiligheten. Videre er det balansert ventilasjonsanlegg som gir et godt inneklima. Det er automatsikringer i leiligheten, og det er installert 4 trådløse røykvarslere i leiligheten samt 1 i fellesarealet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 803 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 681 280 pr. 07.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 452 609 pr. 07.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, over eiendom gnr. 27 bnr. 428. Tinglyst veirett. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Alta sentrum, planid: 19980013, gjelder. I tillegg "Gartneritomta", planid: 20040016. Opplysninger fra Alta Kommune 30.09.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1995/3760-1/82  Bestemmelse om veg  
16.11.1995 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:639  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1093  
Overført fra: 5403-27/1224
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/1760-1/82  Erklæring/avtale  
08.06.2001 
Rettighetshaver
Arctic Constructions AS Org.nr.966 206 527
Overført fra: 5403-27/1224
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/4010-1/82  Erklæring/avtale  
22.11.2001 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1093  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vannrett
Bestemmelser om strømforsyning og telekabler
-gjelder også for nye boliger
Gjelder denne registerenheten med flere
2001/3911-1/82  Seksjonering  
15.11.2001 
opprettet seksjoner:
snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 80/2016
1995/3759-1/82  Bestemmelse om veg  
16.11.1995 
Overført fra: 5403-27/1224
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1224  
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:27 Bnr:1224 Snr:1-40
Overført fra: 5403-27/1224
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei, over eiendom gnr. 27 bnr. 428. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 03.10.2020
Selgers egenerklæring, datert 06.10.2020
Energiattest, datert 07.10.2020
Bygningstegninger, datert 06.03.2001
Ferdigattest, datert 15.09.2010
Grunnkart, datert 30.09.2020
Planstatus, datert 30.09.2020
Eiendomsinformasjon, datert 30.09.2020
Kopi av vedtekter og husregler
Innkalling og protokoll fra årsmøte
Regnskap og budsjett 2019