Alta

MIDTBAKKEN: Romslig eiendom med to velholdte eneboliger, den ene fra 2013. To dobbeltgarasjer.

Karl Johnsens vei 14 , 9511 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 193 m²
Bruksareal 266 m²
Bruttoareal 294 m²
Tomt 1 388 m² / Eiet tomt
Byggeår 1956
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 480
Energimerking G
FINN.no 194036785
Sist endret 16.10.2020 21:37
Prisantydning 6 990 000
Totalpris 7 180 742

Beregnet totalkostnad

6 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 190 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 180 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 5057,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Karl Johnsens vei 14 er en velstelt eiendom med en tilbaketrukket beliggenhet sentralt i Alta. På eiendommen er det satt opp to eneboliger og en dobbeltgarasje med en stor gårdsplass i mellom, så her er mulighetene mange og gode. Den har en eiet tomt på snaut 1,4 mål som er en drøm for de med grønne fingre, med stor hage, jordbær- og potetland og drivhus, for å nevne noe.
Den ene eneboligen er bygd i 2013, og har integrert dobbeltgarasje i underetasjen, med god tak- og porthøyde. Boligen består av en luftig stue med åpen løsning til kjøkken, samt bad og tre soverom. Den eldre eneboligen går over tre etasjer og har blitt løpende vedlikeholdt. Den har blant annet to soverom, badstue, bad med både dusj og boblebad, stue og et spisekjøkken med vedovn. Begge kjøkken har integrerte hvitevarer.
Kort fortalt
- Eiendom med to velholdte boliger.
- Den ene boligen ble bygd i 2013.
- Gårdsplass og to dobbeltgarasjer.
- Tomt på ca. 1,4 mål med hage.
- Kjøkkenhage, drivhus og bær.
- Med gode sol- og utsiktsforhold.
- Skyvedørsgarderobe i en entré.
- Et lunt spisekjøkken i bolig nr. 1.
- Luftig stue med kjøkken i bolig 2.
- Begge med integrerte hvitevarer.
- Et flislagt baderom med boblekar.
- Vaskemaskinopplegg ifm. badene.
- Separate toalett i begge boliger.
- To soverom i bolig 1, tre i bolig 2.
- God lagringsplass i kott og boder.
- To elskap med jordfeilautomater.

Innhold

Planløsning bolig 1
1. etasje: Vindfang, gang, kjøkken og stue.
2. etasje: Trapperom, toalettrom og 2 soverom.
Kjeller: Trapperom, bod, bad/wc, vaskerom og badstue.
Planløsning bolig 2
1. etasje: Vindfang, gang, bad/wc/vaskerom, bod, soverom, stue og kjøkken.
2. etasje: Trapperom, bod og 2 soverom.
Underetasje: Garasjerom og toalettrom.

Standard

Bolig 1
Entré
Bolig 1 ligger fremst på tomten og har adkomst via en liten trapp opp fra gårdsplassen. Entreen innenfor har et lyst gulvbelegg, og vegger kledd med panel. Entreen har en vegghengt, elektrisk skohylle og det er ellers god plass for garderobemøblement. Boligens første etasje ble modernisert i 2000. I 2020 ble gangen innenfor entreen pusset opp med nytt laminatgulv, og trappen opp til andre etasje ble renovert.
Kjøkken
Eneboligen har et trivelig kjøkken med vedovn, panelvegger og laminatgulv. Det er romslig, med fin plass til spisebord ved vinduet. Kjøkkeninnredningen har røde, profilerte fronter med grønne detaljer. Benkeplaten er i heltre og det er kjeramisk/sten vask. Veggen bak benken er lagt med hvite fliser, og under overskap er det montert belysning og ventilator. Kjøkkenet har integrert koketopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys.
Stue
Stuen er praktisk tilknyttet kjøkkenet med en døråpning i teglstein. Stuen har fin plass til sofaløsning og godstoler. Den får rikelig med dagslys fra gode vindusflater i to himmelretninger. Rommet har et lyst laminatgulv, og vegger kledd i liggende panel.
Bad/wc/vaskerom
I bolig 1 er det et bad, badstue og vaskerom i kjelleren, og et toalettrom i andre etasje. Kjelleren ble innredet i 2008 og har gulvvarme. Badet er stilrent flislagt i sort og hvitt, har gulvvarme, frittstående toalett og et boblekar. Det er også et dusjhjørne med buede, innfellbare glassdører og et panel med massasjedyser. Baderomsinnredningen er i hvitt og består av underskap med heldekkende servant, samt høyskap, og speil med integrert belysning.
Soverom og garderobe
Boligen har to soverom som ligger samlet i andre etasje, sammen med toalettrommet. Det ene rommet har garderobeskap og er av særlig god størrelse. For lagring er det en stor kjellerbod med hylleinnredning og skyvedørsgarderobe.
---
Bolig 2
Entré
Bolig 2 ligger bakerst på tomten, med adkomst via pent bygde trapper i terrenget. Entreen består av vindfang og gang, som gir et godt førsteinntrykk. I vindfanget er gulvet flislagt og har underliggende varme som letter for tørking av fuktig skotøy. Veggene er lagt med lyse panelplater. En skyvedørsgarderobe med speilfronter gir god oppbevaring for yttertøy.
Stue
Boligen har en innbydende stue som ligger i åpen løsning med kjøkkenet. Rommet er lyst og lett, med store vindusflater ut mot gårdsplassen, vegger med hvite panelplater og gulv lagt med et grått, enstavs laminatgulv. En varmepumpe sørger for jevn temperatur året rundt, mens en moderne vedovn sørger for ekstra varme og hygge på kalde kvelder.
Kjøkken
Kjøkkenet har en kledelig, lys innredning med glatte fronter, montert i en hendig L-form. Det er en benkeplate i mørkt laminat med oppvaskkum i stål. Veggen bak benken er lagt med hvite kitchen board. Kjøkkenet har uttrekkbar ventilator, samt integrerte hvitevarer som; koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys.
Bad/wc/vaskerom
Bolig 2 har bad, samt et separat toalettrom i garasjen. Badet ligger i første etasje, har mørke gulvfliser med underliggende varme, og vegger kledd med hvite baderomsplater i flisemønster. Badet har vindu, frittstående toalett, opplegg til vaskemaskin og et dusjkabinett. Det har en hvit skuffeseksjon med heldekkende servant, matchende høyskap og et speil med integrert belysning.
Soverom og garderobe
I den nyeste boligen er det til sammen tre soverom - to i andre etasje og ett i første. For lagring og oppbevaring har boligen en bod i andre og en i første, hvorav den ene har trådkurvinnredning. For øvrig er det kott i knevegger, og en skyvedørsgarderobe i entreen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i Alta kommune. I nærområdet finner man skoler, barnehager, buss og hurtigbåt, samt et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud.
Fra boligen er det kort vei til naturskjønne friluftsområder med mulighet for blant annet jakt, fiske, båt, scooterkjøring og toppturer, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske. Byløypa går sentralt gjennom Alta med ca. 6 mil oppkjørte lysløyper. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr blant annet på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. Alta Museum er en stor turistattraksjon, velkjent for blant annet 7000 år gamle helleristninger. Nordlyskatedralen, Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet i sentrum.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris Gourmet. Sistnevnte ligger på Amfi Alta, under en km fra boligen. Alta har i de senere årene vært under stor utvikling og modernisering, og fremstår som et moderne sentrum med et godt utvalg butikker og spisesteder.

Tomt

Areal: 1 388 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har en eiet tomt på 1388,4 kvm som er godt opparbeidet. Her er det gruset innkjørsel og gårdsplass i knust asfalt. Det er kantstein opp mot hagen, støttemurer og trapp i terrenget. Ved inngangspartiet til bolig 1 er det en markterrasse i stein, og bolig 2 har en veranda. Eiendommen har normalt gode sol- og utsiktsforhold.
Hagen har god boltreplass og er opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og skjermende beplantning ut mot gaten. I det bakre hjørnet av tomten er det anlagt kjøkkenhage, potet- og jordbærland, bærbusker og drivhus, så her kan den med grønne fingre fryde seg.

Garasje / Parkering

For parkering har bolig 2 en integrert garasje i underetasjen. Garasjen har toalettrom, gangdør og to porter. I tillegg er det en frittstående dobbelgarasje fra 2016. Dobbelt garasjen er isolert, har lagringshems, motorisert leddport og gulvvarme. Det også svært god plass til parkering på gårdsplassen som måler ca. 300 kvm. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 1,5 km til Komsa barneskole og ca. 2 km til Bossekop barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 2,3 km til Alta ungdomsskole. I sentrum ligger både Alta videregående skole og UiT - Norges arktiske universitet, hvor sistnevnte har et rikt utvalg av studietilbud. Kommunen har også et godt utvalg av barnehager.

Forsikring

Fremtind Forsikring
Polisenr. 15669134 bygg A og C 15669090 bygg B

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1956

Byggeår

Bolighus: 1956
Modernisering (i 2000) 1.etasje, kjøkken og stue
Modernisering (i 2008) Innredet bad og badstue i kjeller
Modernisering (i 2020) Ombygd og pusset opp trapperom og gang mellom 1. etasje og loft
Bolig med garasje: 2013
Garasje: 2016

Byggemåte

BOLIGHUS
Grunn og fundamenter: Såle av betong på oppfylte grusmasser. Ny drenering med grunnmurspapp på 3 sider i 2009.
Gulv på grunn: Gulv i kjeller av betong på skumplast og plast.
Grunnmur: Grunnmur av betong som er ut foret, isolert og kledd innvendig. Ny grunnmurspapp under bakken.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Utvendig liggende malt falset tre kledning.
Yttervegger: Yttervegger over bindingsverk med 10-5 cm isolasjon.
Taktekking: Tekket med skifer. Takrenner og nedløp av stål.
Piper og ildsteder: Vedovn i kjøkken som er tilkoblet forblendet teglstein pipe med luftekanal.
Anmerkninger:
- Det ikke framlagt noe dokumentasjon på membran i våtrom med gulvfliser.
BOLIG M/GARASJE
Grunn og fundamenter: Såle av betong på grus.
Vegger mot grunn: Grunnmur av betong ut lektet med 5 cm mineralull og gipsplater innvendig, samt utvendig med 5 cm skumplast som er kledd med cementfiber plater over bakken.
Drenering: Drenering, grunnmurspapp og drenering tilknyttet drenskum.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Bindingsverk av tre med 20 cm isolasjon.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjoner som saltak, isolert med 35-40cm mineralull.
Taktekking: Underlagspapp med sløyf-/steinlektere og firkantskifer. Takrenner og beslag av stål.
Piper og ildsteder: Vedovn i stua med stålrørspipe.
Etasjeskillere: Hulldekke med oppforet isolert tregulv.
Garasjeport: Isolerte leddporter (2,6m x 2,35m).
GARASJE
Gulv og såle av betong på skumplast. Yttervegger av betong som er isolert utvendig med 5 cm isopor og grunnmursplate under bakken, øvre del av bindingsverk som er kledd med liggende tre panel utvendig, nedre del av synlig grunnmur er kledd med malt sementplater. Innvendig er
betongveggen ulektret og isolert med 5 cm mineralull. Yttertak av trekonstruksjoner som saltak, isolert med 20 cm mineralull og tekket med papp, lektere og skifer. Takrenner og nedløp av stål. Innvendige vegg og himlinger av malte plater. Videre er det slått gulvbord over himling som
benyttes som lager med hengslet luke i røstet på baksiden. Isolert dobbel leddheiseport (4.25m) med elektrisk motor, samt isolert inngangsdør i lakkert metall. Innlagt strøm for lys, varme og stikkontakter, samt varmekabler i gulv. Isolert dobbel leddport (4,25m x 2,67m).

Ferdigattest / brukstillatelse

På den nye boligen er det midlertidig brukstillatelse datert 10.12.2015. Ferdigattest er under utarbeidelse av ansvanlig søker Ing. Vidar Nilsen. På den eldre boligen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Alta kommunes arkiv. Boligen er oppført før bygningsloven trådte i kraft i 1965. Kontakt eiendomsmegler for mer informasjon.

Boligens areal

Primærrom: 193 kvm, Bruksareal: 266 kvm, Bruttoareal: 294 kvm
BOLIGHUS
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapp, bad/vaskerom, badstue.
1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang/trapp, kjøkken, stue.
2. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, 2 soverom, wc
BOLIG M/GARASJE
Sokkel:
Bruksareal: 58 m².
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom.
Loft:
Bruksareal: 25 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom.
GARASJE
Bruksareal: 44 m².
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger en bruksenhet pr. bolig.

Oppvarming

Bolig 1 er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i alle kjellergulv, unntatt i boden. I øvrige etasjer er det panelovner, mens kjøkkenet også har vedovn. Varmtvannsberederen er plassert i badet. Boligen har seriekoblede brannvarslere, samt et nytt elektrisk anlegg med automatsikringer.
Bolig 2 er elektrisk oppvarmet med varmekabler i bad og vindfang, samt stedvis plasserte panelovner ellers. I stuen er det supplert med varmepumpe og vedfyring. Boligen har et balansert ventilasjonssystem med forvarmet luft til alle oppholdsrom. Ventilasjonsaggregatet er plassert i loftsbod. Det elektriske anlegget har en 3-faset inntakskabel frem til sikringsskapet som har automatsikringer. Videre har boligen rør-i-rør-system med fordelerskap i bad.

Energimerking

Karl Johnsens Vei 14A (bolig 2) har oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C.
Karl Johnsens Vei 14B (bolig 1) har oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 24 101 pr. år
Beløpet gjelder for 2019, og inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Karl Johnsens Vei 14B:
Formuesverdi som primærbolig kr.  pr. 754 029
Formuesverdi som sekundærbolig kr.  pr. 2 714 505
Karl Johnsens Vei 14A:
Formuesverdi som primærbolig kr.  pr. 833 444
Formuesverdi som sekundærbolig kr.  pr. 3 000 399
Formuesverdi pr. 06.10.2020.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er i et område for "bevaring kulturmiljø", hvor det er krav om skifertak.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1977/3100-1/82  Bestemmelse om bebyggelse  
24.10.1977 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:1 Fnr:54  
Overført fra: 2012-29/1/49
2014/251241-1/200  Festenummer gitt bruksnummer  
27.03.2014 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:29 Bnr:1
2014/251241-2/200  Overføring fra tidligere festenummer  
27.03.2014 
Utgått festenummer:Knr:2012 Gnr:29 Bnr:1 Fnr:49
2020/1545367-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 02.10.2020
Selgers egenerklæring, datert 05.10.2020
Energiattest, datert 06.10.2020
Bygningstegninger, datert 12.07.2013/01.08.2012
Midlertidig brukstillatelse, datert 10.12.2015
Grunnkart, datert 28.09.2020
Planstatus, datert 28.09.2020
Eiendomsinformasjon, datert 28.09.2020