Alta

VISNING 26/10 KL.17 - RØSTMOEN: Tømmerhus fra 2011 m/2 garasjer, rett ved skiløype og turområder

Røstmoen 25 , 9518 Alta

VISNINGER

26. oktober mandag kl. 17:00-17:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 176 m²
Bruksareal 176 m²
Bruttoareal 195 m²
Tomt 1 149 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2011
Gårdsnummer 24
Bruksnummer 379
Energimerking C
FINN.no 194829274
Sist endret 21.10.2020 11:40
Prisantydning 5 100 000
Totalpris 5 241 492
Ligningsverdi 1 172 791,-

Beregnet totalkostnad

5 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 127 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 100 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 141 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 241 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 4895,- pr. år (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Røstmoen 25 er en lys familiebolig med høy standard. Tømmerhuset over to etasjer er bygd i 2011 og ligger naturskjønt til med skogen tett på, innerst i et skjermet boligfelt. Med felles fotballbane og byløypa som nærmeste nabo, ligger alt til rette for en aktiv livsstil. Området er ettertraktet for stisykling året rundt. Skuterløype like ved gjør turmulighetene mange. Nærhet til busstopp gjør at skole og alle Altas fasiliteter er lett tilgjengelig. 
Utendørs er det terrasse, balkong og to garasjer. Inne er det god planløsning med gjennomgående stil. Hovedplan innehar et luftig, klassisk kjøkken med bakerovn og integrerte hvitevarer. Stuen har spiseplass med sittebenk og en klebersteinsovn. Videre har etasjen et soverom og et flislagt bad med badstue. 2.etasje har wc, stue og tre soverom.
Kort fortalt
- Velholdt, trivelig enebolig fra 2011.
- Felles fotballbane rett bak huset.
- Parkering i garasje med carport.
- Hage med grense til skogholt.
- Balkong og en romslig terrasse.
- Hall med fliser og gulvvarme.
- Kjøkken m/pizzaovn og hvitevarer.
- Luftig stue med klebersteinsovn.
- Loftstue med utgang til balkong.
- Bad med badstue og to wc-rom.
- Opplegg for vaskesøyle på bad.
- Fire soverom, alle med klesskap.

Innhold

1. etasje: Hall, stue, kjøkken, soverom, bad/vaskerom, badstue, wc og gang/trapperom.
2. etasje: Stue, 3 soverom, wc og gang/trapperom.

Standard

Hall
Boligen har en overbygd velkomstterrasse, med hvitmalt ytterdør til hall. Hallen har sorte gulvfliser med gulvvarme og panel på veggene, og det er dør til wc-rom og bad. På veggen inn mot stuen er det garderobeskap med speilfronter, hvor yttertøyet kan gjemmes bort.
Kjøkken
Kjøkkenet ligger åpent til stuen og er et luftig arbeidsområde med kjøkkeninnredning i u-form. Innredningen har klassiske profilfronter, i kombinasjon med glass, og brede benkeplater hvor man har godt med armslag. Det er stor porselenskum i benk, benkebelysning og vegger med flisplater i bakkant, med farger som matcher rommets mønstertapet. Hvitevarer som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn er integrert, og det er takmontert ventilator og nisje til stort kjøleskap. Utover dette finner du en egen pizzaovn i klebersteinsovnen som vender ut mot stuen.
Stue
Stuen har store sprossevinduer langs to vegger som vender mot usjenerte omgivelser og gir masse lys. Rommet har ny gulvparkett i eik, vegger med naturfarget panel og utgang til terrasse. Det er plassbygd sittebenk langs veggen nærmest kjøkkenet og sofasone i motsatt ende. Med en klebersteinsovn varmes arealet effektivt opp på kalde dager.
Loftstue
Loftstuen er et trivelig ekstra oppholdsrom med fine lysforhold og utgang til balkong. Rommet har overflater med furu og hvitmalt takpanel, og det et godt areal til sofa med tilhørende møblement.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad og et wc-rom i første etasje og et wc-rom i andre etasje. Badet har sorte og hvite, velholdte fliser, i kombinasjon med panel, og det er varme i gulv. Rommet har brunbeiset innredning; servant- og veggskap, samt vegghengt toalett og et dusjkabinett. Videre er det en egen "vaskeromsdel" med skyllekar i benk, veggskap, skuffeseksjon og opplegg for vaskesøyle. Badet har direkte utgang til terreng på den ene siden og glassdør til en badstue - et herlig sted å myke opp stive muskler.
Soverom og garderobe
Eneboligen har fire gode soverom, hvor ett ligger i første etasje og tre ligger i andre. Alle soverommene har naturpreget veggpanel og soverommene i andre etasje har skråtak. Det er garderobeskap med speilfronter på alle soverommene og garderobeskap i hallen.

Beliggenhet

Eiendommen har en landlig og barnevennlig beliggenhet på Røstmoen i Eiby, ca. 13 km fra Alta sentrum i Alta kommune.
Boligen ligger rett ved vakre tur- og friluftsområder, og gode muligheter for bl.a. jakt, fiske, scooterkjøring og toppturer. Altaelva er velkjent utenfor landets grenser for sin storvokste laks og sitt eksklusive fiske.
Alta har moderne badeland, bowlinghall, kunnskapspark, kino og bibliotek, samt flere treningssentre og idrettshaller. Nordlysbadet byr bl.a. på konkurransebasseng, grotte, klatrevegg, barnebasseng og velværeavdeling med badstuer, iskulp og stamp. I tillegg har Alta konsertsaler og kunstgalleri. Nordlyskatedralen - Alta Kirke med sin unike arkitektur, har også beliggenhet på sentrum. Ønskes alpine utfordringer kan du ta turen til Rafsbotn, ca. 2 mil fra Alta.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra Gakori og Rema 1000 Bossekop. Alta sentrum har vært under stor utvikling og modernisering de senere år. I sentrum finner man bl.a. Parksenteret og Amfi Alta, hvorav sistnevnte er et av Nord-Norges største kjøpesentre.

Tomt

Areal: 1 149 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten ligger skjermet mot skog i bakkant og er opparbeidet med naturlig vegetasjon, som busker og trær, samt gode plenområder til lek. Det er gangvei av skifer frem til boligens inngangsparti og hellelagt sti videre til hage.
Solen kan nytes på en impregnert terrasse som strekker seg langs den ene kortsiden av huset og på baksiden, hvor deler av terrassen ligger overbygd av balkong.

Garasje / Parkering

Det er parkering i 2 garasjer, i carport og på grusbelagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 7,7 km til Øvre Alta barneskole. Det er skolebussordning til  Alta/Sandfallet ungdomsskole. Øvre Alta har også barnehage med base fra 2-6 år. Kommunen har ellers et godt utvalg av barnehager, og i sentrum ligger Alta videregående skole. UiT - Norges arktiske universitet har også sentral beliggenhet i sentrum med et rikt utvalg av studietilbud.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88143968

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2011

Antall soverom

4

Byggeår

2011

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Grunnen i området er grus/sand. Fundamenter av betongsåler.
Grunnmur: Ringmur av betong. Gulv på grunn isolert med 200 mm skumplast.
Drenering: Ikke mulig å inspisere.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Tømmervegger 190x208 mm, isolert med 200 mmmineralull innvendig. Innvendig kledd med tømmerpanel. Himlingermed trepanel, isolert med 400mm mineralull.
Vinduer og dører: Vinduer i trekarmer med 3 lags isolerglass. Ytterdører i isolerte tredører. Innvendige furudører.
Takkonstruksjon: Saltakkonstruksjon i tre, isolert med mineralull.
Taktekking: Tekket med betongstein.
Piper og ildsteder: Elementpipe med stor kleberstein ovn.
Etasjeskillere: Etaskjeskille av bjelkelag i tre.
Anmerkninger:
- Mangler handløper på vegg i trappen.
- Samsvarserklæring for elektrisk anlegg kunne ikke finnes.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 05.12.2011.

Boligens areal

Primærrom: 176 kvm, Bruksareal: 176 kvm, Bruttoareal: 195 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, soverom, bad/vaskerom, badstu, toalett, gang/trapperom.
2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 3 soverom, toalett, gang/trapperom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme på bad og i hall, supplert med klebersteinsovn i stue. Det er ventilasjon med naturlig og mekanisk avtrekk.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 21 055 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 172 791 pr. 12.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 222 046 pr. 12.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Røstmoen boligfelt, planid: 19980066, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 07.10.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2011/669924-2/200  Best. om vann/kloakkledn.  
25.08.2011 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 22.09.2020
Selgers egenerklæring, datert 13.10.2020
Energiattest, datert 11.10.2020
Bygningstegninger, datert 13.12.2010
Ferdigattest, datert 05.12.2011
Grunnkart, datert 07.10.2020
Planstatus, datert 07.10.2020
Eiendomsinformasjon, datert 07.10.2020