Alta

MIDTBAKKEN: Enebolig med sentral beliggenhet. Grenser til friområde. Garasje.

Talviksvingen 5 , 9511 Alta

BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 89 m²
Bruksareal 89 m²
Bruttoareal 94 m²
Tomt 845 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1964
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 198895007
Sist endret 30.11.2020 15:37
Prisantydning 2 990 000
Totalpris 3 080 242
Ligningsverdi 609 275,-

Beregnet totalkostnad

2 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 76 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 90 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 080 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Talviksvingen 5 er en enebolig på ett plan med en sentral beliggenhet. Herfra er det gangavstand til sentrum, og nært til friluftsområder. På baksiden av huset grenser tomten til friområde.
Eneboligen er bygd i 1964 og er tilbygd i 1978. Boligen består av vindfang, gang, tre soverom, bad som er renovert i 2011, kjøkken og stue. Stuen oppleves som romslig og luftig, og får rikelig med dagslys fra store vinduer. Her er det plass til flere møbleringssoner.
Det er plass for parkering på egen tomt eller i garasje som er bygd sammen med nabogarasje. Det må påberegnes noe vedlikehold på boligen.

Innhold

1.etasje: Vindfang, hall, 3 soverom, bad, stue og kjøkken.

Standard

Vindfang/Gang
Eneboligen har et delvis overbygd inngangsparti. Vel inne er det først et vindfang med blåmalte vegger. Videre kommer man inn i en gang hvor det er plass til å henge klærne. Herfra er det adkomst til soverom, stue og bad.
Stue
Stuen oppleves som romslig og luftig, og får rikelig med dagslys fra store vinduer. Her er det plass til flere møbleringssoner. Det er montert vedovn som er tilkoblet teglpipe. Fra stuen er det adkomst til terrasse og utearealer på ca. 38 kvm.
Kjøkken
Kjøkkenet har hvitmalte vegger og laminatgulv. Innredningen er todelt, og har bra med skuffer og skap. Overskapene er takhøye. Frontene på innredningene er malte, og det er laminerte benkeplater med nedfelt vaskekum. Kjøkken har opplegg til oppvaskmaskin og plass for hvitevarer. Varmtvannsbereder er plassert i benk på kjøkken.
Bad/vaskerom
Badet er renovert i 2011. Her er det belegg på gulv og vegger, og malte plater i himling. Av utstyr, innredninger og sanitær har badet opplegg til vaskemaskin, el-håndkletørker, dusjkabinett, toalett og servantinnredning med speil. Ventilasjon er mekanisk gjennom el-ventil i yttervegg. Oppvarming av badet er med gulvvarme.
Soverom, bod og garderobe
Det er tre soverom i boligen. Hovedsoverommet har hvitmalte vegger, med en grå fondvegg. Her er det åpen garderobeløsning med skuffeseksjoner. Det andre rommet har hvite vegger med blå fondvegg. I dette rommet er det garderobeskap. Det tredje soverommet har adkomst fra yttergangen, og var tidligere en bod. For lagring er det utvendig kjellerbod. Denne er ikke tatt med i arealberegningen da det er for lav takhøyde til det. I tillegg er det lagringsplass i garasjen.

Beliggenhet

Talviksvingen 5 ligger bare 500 meter fra Alta Sentrum til fots. Bruker man bil er det ca. 2 km. Her bor man like i nærheten av sentrumsfasiliteter som badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Det er kort vei til bussholdeplass.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 845 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2033, Festeavgift: 265, Neste regulering av festeavgift i 2024. Reguleres iht. konsumprisindeks.
Talviksvingen 5 har en flat tomt med gode solforhold. Det er plen rundt huset og trær mot veien og naboer. På baksiden av huset grenser tomten mot friområde. Innkjøring og parkering er belagt med skifer.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje som er bygd sammen med nabogarasje. Det er også parkeringsmuligheter på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Komsa barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud. Det er også gangavstand til flere barnehager.

Forsikring

Sparebanken Nord Polisenummer: 14192622

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1964

Antall soverom

3

Byggeår

1964
TIlbygd: 1978
Garasje: 1969

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Fundamenter er av betong og murblokk.
Grunnmur: Boligen har grunnmur av betong og murblokk.
Drenering: Eier opplyser at det er montert drensplater på grunnmuren på 90 tallet.
Veggkonstruksjon og utvendige fasader: Bygningen har yttervegger av trekonstruksjoner med liggende og stående kledning utvendig.
Vinduer og dører: Vinduer med malte karmer og glass. Balkongdør av standard kvalitet med glassfelt. Isolert ytterdør i hvit utførelse med glassvindu.
Innerdører av tre. En del dører og vinduer er skiftet ut.
Takkonstruksjon: Boligen har saltak av trekonstruksjoner med undertak av tretro på gammel del og platetro på tak over tilbygg. Vinklet tak over inngangsparti.
Ventilering av kaldtloft er med ventiler i røst og lufting langs langvegger. Kaldloft er isolert med glava og sydde matter. Vindskier, vannbord og raftekasser er av tre.
Taktekking: Taket har tekking med skifer og shingelpapp fra byggeårene.
Overlys, takluker m.m.: Boligen har trappeluke til kaldtloft i gang. Luke i gulv i bod til krypekjeller under gammel del. Utvendig luke til bod og krypekjeller under tilbygg.
Piper og ildsteder: Utvendig har pipa beslag på nedre del og stigetrinn fra takfot og opp til pipa.
Etasjeskillere: Etasjeskiller er av trekonstruksjoner med stubb og papp under mot krypekjeller.
Rom under terreng: Ventilert krypekjeller under hele boligen med stubbord og papp.
Oppgraderinger:
- Tinekabel på avløpsrør frem til veien montert i 01.05.2018. Levert av elektriker Andersen. Montert av selger som egeninnsats.
- Ny termostat på bad: 12.12.2018. Levert og montert av elektriker Andersen.
- Sikringskap er byttet 15.09.2015. Da ble også ny kurs til ene soverommet byttet.
Forhold av betydning registrert på befaringen:
- Skjevheter på gulv i tilbygg.
- Ødelagte takrenner.
- Det er funnet skadelig fukt i undertak rundt pipa. Misfarging på undertak rundt takhatt, det ble ikke funnet skadelig fukt her.
- Fukt og råteskader i krypekjeller ble funnet på befaringsdagen. Dette er nylig reparert og dokumentert av huseier.
- Mugglukt i vindfang. Eier opplyser at denne lukten er borte etter at kattetoalett er fjernet.
Interessenter anbefales å lese tilstandsrapport som er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 22.09.1981

Boligens areal

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm, Bruttoareal: 94 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, 3 soverom, bad, stue og kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Oppvarming av boligen er med vegghengte el.ovner, gulvvarme på bad og vedfyring. Boligen har automatsikringer. Sikringsskap er plassert i gangen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 441 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2019 utgjør kr. 2944,- pr. år. Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 609 275 pr. 17.11.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 193 391 pr. 17.11.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er i et område for "bevaring kulturmiljø", hvor det er krav om skifertak.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
2006/3292-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
24.08.2006 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:FINNMARKSEIENDOMMEN  
Org.nr: 989480731
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett
1964/792-4/82  Festekontrakt - vilkår  
28.07.1964 
festetid: 10 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 25
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Hvitevarer og skohylle med knagger i gangen følger med ved salg. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Sikringskap er byttet 15.09.2015. Da ble også ny kurs til ene soverommet byttet. Soverommet som tidligere var en bod er det ikke søkt om bruksendring på.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Tilstandsrapport, datert 16.11.2020
Selgers egenerklæring, datert 09.10.2020
Energiattest, datert 19.10.2020
Bygningstegninger, datert 12.04.1978
Midlertidig brukstillatelse, datert 22.09.1981
Grunnkart, datert 12.10.2020
Planstatus, datert 12.10.2020
Eiendomsinformasjon, datert 12.10.2020