Alta

SAGA: Innflyttingsklar 3-roms leilighet i 2.etasje. Utsikt, 2 balkonger og god takhøyde.

Aspemyra 16 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 74 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 4 346 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 836
Energimerking D
FINN.no 195885296
Sist endret 30.11.2020 15:03
Prisantydning 3 150 000
Totalpris 3 237 742
Ligningsverdi 752 888,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 78 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 150 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 87 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 237 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for 2020 utgjør kr. 2892,- pr. år (årsprognose). Beløpet er inkludert i opplyste kommunale avgifter.

Beskrivelse

Aspemyra 16 har en bra beliggenhet helt innerst i rekken av leiligheter. Fra kjøkkenvindu og balkong har du utsikt mot Kronstad, Aronnes og Alta sentrum i det fjerne.
Leiligheten fremstår som luftig med sin gode takhøyde - hele 3,9 meter på det høyeste! Det er gjennomgående moderne farge- og materialvalg. Kjøkken og stue er i åpen løsning. På kjøkkenet er det integrerte hvitevarer, og her er det også god plass til spisebord. I badet er det mørke fliser på veggene mot en hvit innredning, noe som gir et elegant preg. Videre er det to soverom. Fra hovedsoverommet er det dør ut til en balkong hvor man kan gå rett ut for å nyte morgensolen i rolige omgivelser. I tillegg er det balkong med utgang fra stuen hvor det er gode solforhold.
For oppbevaring er det både innvendig bod og utvendig bod.

Innhold

2.etasje: Vindfang/gang 2 stk soverom, bod, bad/vaskerom, stue/kjøkken.
Annet: Frittstående utvendig bod på ca. 6 kvm.

Standard

Gang/Entré
Leiligheten har et takoverbygd inngangsparti. Vel inne er det en blåmalt gang/entré. Det er varme i gulvet, og en skyvedørsgarderobe gjør at man har god plass for oppbevaring av klær.
Stue
Stue og kjøkken er i åpen løsning. Det er ekstra god takhøyde her, noe som gjør at rommet føles luftig ut. På det høyeste er det ca. 3,9 meter til taket. Stuen er malt i moderne farger, og har parkett på gulvet. Det er også en vedovn med stålpipe som gir god varme på kalde kvelder.
Kjøkken
I leiligheten er det et romslig kjøkken. Det er godt med skap- og benkeplass, og god plass til spisebord. Kjøkkeninnredningen har grå fronter, og integrerte hvitevarer (kjøl, frys,
stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin). Fra et kjøkkenvindu har du utsikt mot Kronstad, Aronnes og Alta sentrum i det fjerne.
Bad/vaskerom
Det er kombinert bad- og vaskerom. De mørke veggflisene mot en hvit innredning gir et elegant preg. I rommet er det vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører, baderomsinnredning med skuffer og et speil med sidelys. Videre er det opplegg for vaskemaskin. På gulvet er det fliser med varmekabler.
Soverom, bod og garderobe
Det er to soverom. Hovedsoverommet er av god størrelse, og er malt i en havblå-farge. På gulvet er det parkett. Herfra er det dør ut til en balkong hvor man kan gå rett ut for å nyte morgensolen i rolige omgivelser. Det andre soverommet har grønnmalte veggoverflater. Begge soverommene har garderobeskap. Det er også en innvendig bod i leiligheten med vindu og garderobeskap. For ytterligere lagring er det sportsbod på bakkeplan på ca. 6 kvm.

Beliggenhet

Aspemyra 16 er i Saga, ca. 8 km fra Alta Sentrum og 3 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Saga har en veldig bra beliggenhet for de som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Skiløypen går like bak leiligheten, så her kan du spenne på deg skiene og starte hjemmefra. Det er også nærhet til både Skogvannet og Olavbakken. Dette er en populær akebakke med gapahuk og grillplass. I tillegg er det fotballbane ved Saga Skole.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Tomt

Areal: 4 346 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen ligger i flatt terreng, og har en pent opparbeidet felles tomt. Denne består av asfalterte internveier, plen og parkeringsplasser. Det er felles lekeplass for barna. Det er to balkonger, en på hver side av leiligheten. Dermed har man sol på uteområder hele dagen.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten har egen parkeringsplass med motorvarmeruttak. Det er også en stor gjesteparkering man kan benytte. Fra parkeringen er det få meter til leiligheten når man kommer hjem med handleposer.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca 200 meter til Saga barneskole (skole 1.-4.klasse og barnehage). Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Felleskostnader

809 pr. mnd.
Felleskostnader inkluderer forsikring, strøm og vedlikehold

Sameie

Sameiet Aspemyra B4 består av eiendommen gnr 38, bnr. 836 i Alta kommune. Sameiet består av 20 eierseksjoner, som alle er boligseksjoner. Sameiets formål er å ivareta sameiernes felles interesser med økonomi, drift og administrasjon av sameiets eiendom.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Alt indre vedlikehold av bruksenheten, samt vedlikehold av eventuelt utendørsareal som inngår i bruksenheten, besørges og bekostes av den enkelte sameier. Den enkelte sameiers vedlikeholdsplikt omfatter også vann- og avløpsledninger fra forgreningspunktet på hovedledningsnettet, sikringsskapet og elektriske ledninger i bruksenheten, vindusglass, samt innvendige flater av balkong. Ytre vedlikehold av bygninger, tomten, fellesarealene og anlegg besørges og bekostes av sameiet. Dette omfatter også stell og renhold mv. Styret er ansvarlig for at nødvendig vedlikehold blir gjennomført.
Det er ingen planer om vedlikehold i nær fremtid.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 85985926
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Sameiet har 66.117,- i disponible midler pr. 31.12.2019. Se resultatregnskap for 2019 som er vedlegg i salgsoppgaven. Regnskapsfører er Regnskapsservice AS.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i sameiet under forutsetning at seksjonseier aksepterer sameiets regler for dyrehold. Beboere som holder dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller at det ikke etterlates ekskrementer på sameiets område. Løpestrenger er ikke tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2016

Antall soverom

2

Byggeår

2016

Byggemåte

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Grunnmur i betong. Betonggulv på grunn med 10 cm skumplast.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Bindingsverk i tre, med 20 cm isolasjon, asfaltplater, vindsperre, lekter og liggende panel.
Dører og vinduer: Vinduer i trekarmer med 2-lags isolerglass. Ytterdører som isolerte tredører i trekarmer. Innvendige dører speildører.
Takkonstruksjon med yttertak: Tak som saltak i trekonstruksjoner med tekking med shingel.
Piper, ildsteder og oppvarming: Element stålpipe med vedovn.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 26.10.2016.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  VF/gang 2 stk soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken.
S-rom: Bod.
Frittstående utvendig bod: 6 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen. Ved utleie av seksjon plikter eier å melde dette inn til sameiets styre for registrering.

Oppvarming

For oppvarming er det vedovn i stuen, panelovner samt varmekabler i gulvet på badet og entré. Det er balansert ventilasjonsanlegg for et godt inneklima. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 15 136 pr. år
Beløpet er årsprognose for 2020. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 752 888 pr. 23.10.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 710 395 pr. 23.10.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Aspemyra B4, planid: 20150007, gjelder. I tillegg plan for Aspemyra boligområde (Saga), planid: 20060014 og Detaljregulering for Skogheim boligområde, planid: 2012009. Opplysninger fra Alta Kommune 08.05.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2016/1050143-2/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
14.11.2016 
Bestemmelse om deltakelse i organisasjon som blir opprettet for drift og vedlikehold av lekeplasser på Aspemyra Boligfelt
2020/1327759-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
2016/973177-1/200  Seksjonering  
24.10.2016 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 39/700
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann, avløp og renovasjon. Adkomst fra offentlig kommunal vei.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.
Vedlegg:
Verditakst, datert 21.10.2020
Selgers egenerklæring, datert 12.10.2020
Energiattest, datert 15.10.2020
Bygningstegninger, datert 21.09.2015 og 25.09.2015
Grunnkart, datert 08.05.2020
Planstatus, datert 08.05.2020
Midlertidig brukstillatelse, datert 26.10.2016
Ordensregler for sameiet Aspemyra B4
Vedtekter for sameiet Aspemyra B4
Resultatregnskap
Budsjett 2020
Referat generalforsamling Aspemyra B4 06.02.2020
Eiendomsinformasjon, datert 13.10.2020